Baile Tusnad - bune pe orice anotimp

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Baile Tusnad - bune pe orice anotimp


BAILE TUSNAD

Baile Tusnad, cea mai mica statiune balneara din tara este poate si cea mai cocheta din Romania, dovedind ca isi merita cu prisosinta apelativul de Mica Elvetie cu care o alinta localnicii, dar si cei mai fideli dintre oaspetii care vin la tratament aici.

Reputatia i se datoreaza in mare parte mediului inconjurator, avand in vedere ca Baile Tusnad se afla in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la poalele muntilor Harghita si Bodoc. Inconjurata de piscuri muntoase, delimitata in mod natural de atractii turistice precum Lacul Rosu, Lacul Sfanta Ana, Cetatea Medievala de la Odorheiul Secuiesc si Cheile Varghisului, statiunea promite privelisti fascinante si momente de vis, cel putin la fel de frumoase ca acelea pe care le puteti experimenta in Elvetia.

Din punct de vedere terapeutic, orasul Baile Tusnad este indicat pentru afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni digestive si endocrine. Persoanele care sufera de aceste neplaceri pot conta pe o serie de servicii puse la dispozitie in unitatile de tratament din oras, care pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate.

Procedurile de tratament sunt structurate de obicei pe pachete si sunt recomandate diferitelor tipuri de afectiuni. Printre cele mai des intalnite pachete se numara baile cu dioxid de carbon, mofete, baile galvanice si masajul sau programul care include impachetari cu parafina, bai de plante si masaj. Alte serii de tratament presupun magneto-diaflux, ionizari si cultura fizica medicala sau cura interna de apa minerala combinta cu masajul manual reflex.
Toate aceste tramente nu promit refacerea completa a organismului, dar in mod cert contribuie la o imbunatirea considerabila a starii de buna-dispozitie si sprijina corpul in procesul de recuperare.

Dupa ce de sanatatea trupului s-au ingrijit specialistii din unitatile de tratament, aveti suficient timp la dispozitie sa va ingrijiti de calmul interior. Linistea sufleteasca, dificil de dobandit in zilele stresante, dominate de serviciu, griji cotidiene si rutina, poate fi mult mai usor dobandita intr-un cadru natural, frumos, caracterizat de un climat subalpin. Acesta, cu aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi, aduce un aport major la bioclimatul tonic al statiunii, favorabil reconfortarii psihice.

In plus, daca ati venit la Baile Tusnad cu masina si nu mai vreti sa va plimbati prin padure, puteti vizita obiectivele turistice din apropierea orasului, aflate la o distanta de cativa zeci de kilometri. Ati putea, de pilda, sa vedeti Stanca Soimilor, situata pe malul drept al Oltului, un vard de andezit care ofera o priveliste spectaculoasa asupra defileului Oltului, varfurilor Varteto, Szudok si Csomad, complet acoperite cu paduri dese de brazi.

De asemenea, merita sa faceti un drum pana la ruinele cetatii Stanca Soimilor. Denumirea se datoreaza soimilor prinsi din cuiburile pe care si le faceau in peretii cetatii si trimisi apoi ca arenda turcilor, in perioada in care romanii plateau tribut Imperiului Otoman.

O alta atractie turistica facuta integral de natura este zona Cheile Varghisului, un „drum” sapat de raul cu acelasi nume in calcarul din muntii Persani.

Cetatea Miko, cetatea taraneasca fortificata din Carta, Castelul Contelui Lazar si "Movila Tatarilor" sunt alte obiective de o frumusete aparte, care rasplatesc din plin efortul turistilor depus pentru a ajunge la ele.

In Baile Tusnad puteti gasi piese de artizanat, cele mai frumoase fiind cele facute din ceramica corund, alba, verde sau albastra, cu motive florale de o delicatete si precizie demne de admiratie.

Totodata, in Baile Tusnad trebuie sa incercati si specialitatile culinare: supa de chimen, o supa crema putin dulceaga si puternic aromata, papricasul, gulasul sau supa de varza alba cu smantana. Delicioase sunt si ciupercile umplute sau musacaua. Spiralele de aluat pufos de cozonac, trecute prin zahar, fulgi de alune, nuci, cocos sau crema de ciocolata, cunoscute sub denumirea de kurtocscolacs sunt pur si simplu un desert obligatoriu.

In ceea ce priveste tarifele aplicate de hotelierii din Baile Tusnad, nu trebuie sa va ingrijorati. Pretul unui sejur de minim 3 zile incepe de la 32 de euro, cel mai scump nedepasind 47 de euro, in functie de numarul de stele afisat de unitatea de cazare.




15940

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Ungaria  |  Austria  |  Malta  |  Franta  |  Spania  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Henri Coandă – inventatorul avionului cu reacție Henri Coanda: Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani e responsabil pentru numeroase dispozitive si descoperiri, insa cel mai mare succ... Marian Ion Ionescu, chirurg cardiolog român și profesor în medicină a inventat diverse echipamente chirurgicale, mai ales valve artificiale pentru inimă. A introdus pentru prima oară în Români...
Dictionar turistic
Aerogara - Constructie destinata indeplinirii tuturor formalitatilor legale de plecare si sosirea pasagerilor aerieni si a bagajelor acestora; in general, este un spatiu distinct de aeroportul propriu-zis.
7 recomandari