Ce poti face in Belgia in afara de a bea bere

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ce poti face in Belgia in afara de a bea bere


BRUSSELS

Berea e treaba serioasa in Belgia. Tara produce mai multe varietati decat exista zile in calendar, iar o mare parte din acestea vin si cu pahare personalizate in care poti servi doar acel tip de bere. Insa acest articol nu este despre berea din Belgia. Ci despre ce alte minunatii poti experimenta acolo in urmatoarea ta vizita. Sa incepem cu capitala – Bruxelles.

1. Urca in Atomium

Creat in 1958, Atomium este o imbinare intre sculptura si arhitectura. Opera este modelata dupa o molecula cristalizata de fier, marita de de 150 de mii de milioane de ori. Pentru a vizita diferitele expozitii din cadrul sferei puteti lua lifturile disponibile. Exista si un restaurant in sfera de sus – Chez Adrienne.



2. Traverseaza Europa in cateva ore

La baza Atomium-ului se afla Mini Europa, singurul loc unde turul continentului iti ia doar cateva ore. In jur de 80 de tari si peste 350 de cladiri sunt reprezentate – o adevarata lectie de arta si geografie. Aici poti asista fara nicio frica la eruptia vulcanul Vezuviu sau admira scafandrii cufundandu-se in marile Europei.

3.Descopera Orasul Vechi

Piesa de rezistenta a Orasului Vechi este Grand Palace, construita in secolul al 13-lea ca piata pentru comercianti. Fa un tur al orasului si admira Cladirea Primariei ridicata in stil gotic sau aseaza-te la o cafenea si priveste trecatorii pestriti plimbandu-se. Apoi urmeaza-le si tu pasii pe stradutele pietruite. Viziteaza Galeriile Hubert, teatrele si magazinele de lux. Nu rata o poza cu Manneken Pis faimoasa sculptura de bronz a unui baiatel care urineaza in fantana.

4. Gusta din delicioasa ciocolata, faimoasa in lumea intreaga

Poti afla mai multe despre istoria ciocolatei belgiene la Muzeul Ciocolatei iar apoi inarmat cu informatii poti intra in numeroasele magazine dedicate acesteia.

Wittamer este cel mai cunoscut si se afla in inima orasului - o ciocolaterie afacere de familie ce functioneaza inca din 1910. Acesta este si furnizorul principal al Curtii Regale.

Un alt punct este Pierre Marcolini, aflat langa Grand Palace, o chocolaterie mai nou deschisa, in 1995, insa foarte apreciata.



5. Savureaza stridii prajite

Cand localnicii servesc o astfel de delicatesa, ei mananca prima stridie cu mana servindu-se apoi de cochilie pentru a extrage continutul din restul scoicilor. Iar cartofii prajiti veniti ca garnitura sunt intinsi in maioneza. La orice restaurant puteti comanda acest fel.



6. Redescopera eroii copilariei

Stiati ca Tintin a fost creat de un artist belgian? Asta si multe alte lucruri veti afla vizitand Muzeul Benzilor Desenate unde puteti vedea pagini originale si schite din revistele de benzi desenate. Deasemena puteti afla cum celebrele desene, Strumfii au luat nastere.

7. Vizioneaza un spectacol de papusi

In Cafeneaua Toone aflata in Orasul Vechi ai ocazia sa iei parte la un spectacol inedit de papusi. Cafeneaua dateaza din 1696 pastrand aerul din acele vremuri. Mai intai rezerva-ti timp pentru un pahar de bere alaturi de localnici dupa care te poti indrepta inspre pod - locul perfect pentru a creea cadrul potrivit unui spectacol de poveste.

8. Fa un tur de oras cu autobuzul

Urca-te intr-unul din autobuzele dedicate turistilor, care iti ofera un tur al Bruxelles-ului – ai ocazia sa vezi cele mai importante atractii turistice ale capitalei. Autobuzul poate fi luat de la Statia Centrala. Pentru cei care vor mai multa miscare puteti opta pentru un tur la pas printre cele mai interesante piete de antichitati si produse la pret redus.


4572

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Grecia  |  Italia  |  Cehia  |  Austria  |  Spania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor? Un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic dupa ce toti pasagerii s-au ingram... Timisoara este supranumita si “Mica Viena”, denumirea fiind datorata vietii culturale bogate, a vestigiilor istorice, a cladirilor datand din secolul 18. ...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari