Top 5 cele mai tari festivaluri din Europa

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 5 cele mai tari festivaluri din Europa


GERMANIA

O mulţime de oameni adunaţi în acelaşi loc, libertate, distracţie cât cuprinde şi, eventual, mâncare şi băutură tradiţională – la asta îi duce cu gândul pe majoritatea oamenilor termenul de festival. O astfel de manifestare poate avea proporţii variate, de la festivaluri locale, care prezintă interes doar pentru locuitorii unei anumite aşezări, până la unele de proprţii uriaşe, care atrag anual vizitatori din întreaga lume. Deşi cele din prima categorie au şi ele propriul farmec, în continuare vom discuta despre cele din a doua categorie. Iată care sunt câteva dintre cele mai populare festivaluri din întreaga Europă:

Oktoberfest – Munchen, Germania
Cel mai mare festival din lume este de departe Oktoberfest. Manifestarea organizată în capitala Bavariei, Munchen, atrage anual peste şase milioane de turişti veniţi din toate colţurile lumii pentru a lua parte la distracţie. Oktoberfest are loc, în general, la finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie (în 2015, perioada în care se va desfăşura este 19 septembrie – 4 octombrie). Festivalul are o tradiţie de mai bine de 200 de ani, fiind organizat în fiecare an, cu mici excepţii, începând cu 1810.
“Meniul” participanţilor este compus din mâncare tradiţională bavareză (Weisswurst, Hendl, Scweinebraten, Wurstl, Brezen, Knodl – toate extrem de lăudate atât de localnici, cât şi de turişti) şi multă bere. Foarte interesant este că doar şase producători de bere, toţi originari din Munchen, au voie să participe la Oktoberfest: Löwenbräu, Spaten-Franziskaner-Bräu, Paulaner Bräu, Hofbräuhaus München, Hacker-Pschorr Bräu şi Augustiner Bräu.

St. Patrick’s Day – Dublin, Irlanda
Pe data de 17 martie, străzile din Dublin se umplu de oameni îmbrăcaţi în verde şi auriu pentru a îl comemora pe Sfântul Patrick, patronul spiritual al Irlandei. În această zi au loc diverse parade care au ca laitmotiv trifoiul, despre care se spune ca a fost folosit de Sfantul Patrick pentru a le explica irlandezilor păgâni existenţa Sfintei Treimi. Deşi iniţial a fost o sărbătoare religioasă, St. Patrick’s Day a fost transformată în ultima perioadă într-un veritabil festival al distracţiei. Participanţii dansează pe muzică irlandeză, mănâncă preparate tradiţionale şi, aproape invariabil, beau bere colorată în verde, produsă special pentru această ocazie.
St. Patrick’s Day este o sărbătoare care se organizează, pe lângă Irlanda, în foarte multe ţări, cum ar fi Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Argentina, Elveţia, Japonia sau Rusia. Totuşi, farmecul pe care îl au manifestările din Dublin este unul unic, greu de reprodus.

La Tomatina – Buñol - Spania
În ultima miercuri din luna august a fiecărui an, în micuţul orăşel spaniol Buñol (aflat la aproximativ 40 de kilometri distanţă de Valencia) are loc o luptă în care sunt implicaţi zeci de mii de oameni. Deznodământul este de fiecare dată acelaşi: în urma acestora rămân râuri de lichid roşu. Din fericire, este vorba doar de suc de roşii. La Tomatina este, practic, o luptă în care toţi participanţii aruncă cu tomate spre ceilalţi.
Peste 115.000 de kilograme de roşii sunt aduse în camioane uriaşe şi răsturnate pe străzile din Buñol pentru a asigura “muniţia” oamenilor. Ploaia de tomate începe, de obicei, în jurul orei 11 şi durează exact o oră. Deşi în general aceste fructe sunt destul de moi, riscurile de accidentare în cazul încasării unei lovituri nu sunt de ignorat. Astfel, fiecare participant are obligaţia de a strivi roşiile înainte de a le arunca spre ceilalţi.

Tomorrowland – Boom, Belgia
Tomorrowland este cel mai mare festival de muzică electronică din lume, reuşind să adune la ultima ediţie peste 400.000 de iubitori ai acestui gen muzical. Este organizat în oraşul belgian Boom, aflat la 16 kilometri de Antwerp şi la 32 de Bruxelles. Amploarea acestui festival a crescut într-un mod uimitor: prima ediţie a fost organizată în 2005, iar numărul participanţilor a fost de 10.000.
În doar 9 ani, Tomorrowland a ajuns la nivelul la care, pentru a face faţă cererii foarte mari de bilete, în 2014 a fost organizat în două weekend-uri consecutive, cu câte 200.000 de persoane în public. În acest an, festivalul din Boom va avea loc în perioada 24-26 iulie. În plus, începând cu acest an, Tomorrowland se va organiza şi la Sao Paulo, în Brazilia.

Koningsdag – Amsterdam, Olanda
Data de 27 aprilie marchează o sărbătoare naţională în Olanda, Koningsdag (Ziua Regelui). După cum îi spune şi numele, aceasta este organizată cu ocazia zilei de naştere a regelui Olandei, Willem-Alexander. Centrul Amsterdamului se umple de oameni îmbrăcaţi în portocaliu, indiferent dacă este vorba despre rezidenţi ai oraşului sau de turişti. Unul dintre simbolurile Zilei Regelui este vrijmarkt, care se traduce prin “piaţă liberă”. Olandezii îşi scot la vânzare lucrurile de care nu mai au nevoie, aceasta fiind singura zi din an în care Guvernul permite vânzarea în stradă fără permis şi fără a percepe taxa pe valoarea adăugată.
Sărbătoarea şi-a schimbat numele în decursul istoriei în funcţie de rangul şi sexul persoanei celebrate. În perioada 1885-1890, această sărbătoare a purtat numele de Princessdag (Ziua Prinţesei), iar din 1890 până la abdicarea reginei Beatrix, în 2013, a fost denumită Koninginnedag (Ziua Reginei).

Pentru oferte la biletele de avion consultaţi site-ul aerotravel.ro.


10542

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Stiai ca?
Anastase Dragomir - scaunul ejectabil. Dragomir a creat trei versiuni ale scaunului ejectabil, inventie ce a fost utilizata de nenumarati soldati. Scaunul a fost testat cu succes in 1929, atat in Fran... Liban se mai numeste si "Tara cedrilor" si "Perla Mediteranei"....
Dictionar turistic
Alpinism - Mountaineering - Sport extrem prin care se urmareste ascensiunea pe culmile greu accesibile ale muntilor, indiferent de greutatile cauzate de vremea capricioasa. Ansamblu de practici sportive avand ca obiectiv cucerirea muntilor.Difera de turismul montan prin aceea ca adeptii lui,oricat de sensibili ar fi la frumusetea muntilor, se multumesc inainte de toate de a invinge dificultatile pe care acesta le pune in cale.
7 recomandari