Turcia pentru vegetarieni. 3 preparate fara carne extrem de delicioase

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Turcia pentru vegetarieni. 3 preparate fara carne extrem de delicioase


Bucataria turceasca abunda de preparate pe baza de carne incredibil de savuroase, iar locurile de unde poti cumpara un kebab sau o portie de delicioasa de Kofte nu sunt putine. Cu toate astea, vegetarienii nu trebuie sa se ingrijoreze din cauza faptului ca nu vor dispune de multe optiuni culinare in Turcia, pentru ca bucataria locala include o lista generoasa de mancaruri fara carne.
Pe 3 dintre cele mai gustoase ti le vom prezenta chiar acum, pentru ca tu sa resimti din plin fascinatia aromelor ce dau gust bucatelor de pe malul Bosforului:

1. Nohutlu Pilav
Incepem lista noastra de preparate vegetariene turcesti prezentand un preparat usor si simplu de gatit, dar caruia condimentele ii ofera savoare si gust: Nohutlu Pilav. Pentru prepararea acestui fel de mancare vegetarian se utilizeaza orez si fasole garbanzo.
Pretul pentru o portie din acest preparat este extrem de accesibil, iar pentru a te bucura de cel mai autentic Nohutlu Pilav, daca ajungi sa vizitezi Turcia, trebuie sa gasesti un stand stradal cu mancare. Daca adaugi si o salata de cruditati langa acest fel, ai asigurat un pranz satios si extrem de aromat.

2. Borek
Borek este un preparat vegetarian realizat din foietaje si umplutura de branza sau legume, ce isi are originile in fascinanta Anatolia. Ulterior, s-a raspandit si in alte zone precum Balcanii, zona mediteraneana sau Levant.
Daca restaurantul hotelului in care vei locui pe intreaga perioada a sejurului tau in Turcia are in meniu Borek, nu ai voie sa sari peste acest preparat vegetarian.
Un produs de patiserie extrem de gustos, realizat din foietaj proaspat si umplut cu legume, branza si condimente, Borek se poate servi la micul dejun, alaturi de un suc natural. Printre cele mai savuroase umpluturi se numara cea cu spanac sau umplutura cu branza de capra.

3. Dolma
Topul nostru se termina cu Dolma, un preparat vegetarian ce se aseamana izbitor la aspect si gust cu sarmalele noastre, bucurandu-se de o raspandire in intreaga zona a Balcanilor, Cauzac, Rusia, Asia Centrala si Orientul Mijlociu.
Pentru vegetarieni, cele mai savuroase umpluturi sunt cele realizate din orez cu legume, struguri, ardei tocati marunt in combinatie cu alte condimente savuroase. De altfel, vei observa faptul ca mai toate felurile de mancare vegetariana sunt stropite din belsug cu o paleta intreaga de arome si condimente, pentru o experienta culinara unica.

Asa ca nu te sfii sa incerci cate putin din toate in excursia ta in Turcia, fie ca te bucuri de un preparat stradal, in mijlocul marelui bazar, fie ca servesti pranzul la restaurantul de 5 stele unde locuiesti.
Turcia te asteapta cu tot ce are mai bun de oferit pentru vegetarieni. Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca ai de unde alege. Pentru mai multe informatii legate de bucataria fara carne a turcilor, nu trebuie decat sa arunci un ochi peste cel mai mare meniu din lume pe care il ai la dispozitie: netul. Iti dorim calatorie placuta, distractie pe masura in Turcia si nu in ultimul rand, Pofta Buna!

Sursa foto: pixabay.com


591

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Stiai ca?
Cel mai lent animal este steaua de mare. Aceasta parcurge intr-o ora 0,00058 km; melcul se deplaseaza cu o viteza mai mare, el atingand 0,025 km/h.... Compozitia chimica a Pamantului: Masa Pământului este de aproximativ 5,97 x 1024 kg (5,970 Yg). Se compune în principal din fier (32,1 %), oxigen (30,1 %), siliciu (15,1 %), magneziu (13,9 %), s...
Dictionar turistic
Transfer - Deplasarea turistilor de la punctul terminus al calatoriei (aeroport, gara, port) la unitatea de cazare.
7 recomandari