Serviciu Bilete de Avion
CALL CENTER
NON-STOP 24/7
021.407.5303
Tarif normal al operatorului telefonic
Infoturism.ro » Bilete avion » Bilete avion Londra »

Aeroport Heathrow

Aeroportul Heathrow

Aeroportul Heathrow se afla la 32 km de Londra si este cel mai important aeroport din Marea Britanie si al treilea din lume. Heathrow este locul in care aterizeaza cursele internationale, transcontinentale si low cost. Aeroportul are 5 terminale, unul dintre ele fiind deschis in martie 2008 si este dedicat reginei Elizabeta a II-a.

Persoanele cu dizabilitati dispun de numeroase facilitati: toalete, telefoane, rampe pentru carucioare, asistenta la sosirea pe aeroport si autobuze speciale pentru transfer.

In incinta aeroportului veti gasi numeroase facilitati care vor face ca timpul petrecut aici sa treaca cat mai repede. Daca nu ati apucat sa faceti destule cumparaturi, la terminalul Plecari si in apropierea portilor de imbarcare veti gasi numeroase magazine: cosmetice Chanel, MAC, Jo Malone, Harrods, Accesorize, Bally, Bvlgari, Burberry, Cartier, Dior, Escada, Gucci, Boss, Jimmy Choo, Mont Blanc, etc. Tot in acest terminal veti gasi un duty free, de unde puteti cumpara parfumuri, dulciuri sau cosmetice.

In aeroport, atat in cele 5 terminale, cat si langa portile de imbarcare se afla numeroase magazine, restaurante, cafenele sau baruri unde poate fi servita o gustare calda sau o delicioasa cafea.

In terminalele aeroportului se afla mai multe sucursale bancare si numeroase bancomate se gasesc atat inainte de punctele de control, cat si in apropiere de portile de imbarcare.

Birourile de informatii se afla in urmatoarele locuri: terminalul 1: in zona de Sosiri; terminalul 3: la parter, in zona D si Sosiri; terminalul 4 si 5: zona Sosiri. De asemenea, in zona de Sosiri a fiecarui terminal se afla biroul de bagaje pierdute. In Terminalul 1 si 5 se afla 2 farmacii, iar un centrul medica, deschis intre orele 08.00 - 17.00 se afla in aeroport. In terminalul 3 se afla un oficiu postal.

In terminalele 1 si 3 se afla 2 lounge-uri de lux. Aici, pasagerii vor beneficia de tratament preferential: restaurant, cinematograf, loc de joaca pentru copii, acces Internet, ziare si reviste, centru spa, posibilitatea de a face un dus si camere de dormit.

Pentru oamenii de afaceri, sunt disponibile sali de conferinte, complet echipate. Accesul la Internet wireless este disponibil in tot aeroportul.

Aeroportul Heathrow pune la dispozitia pasagerilor numeroase optiuni pentru a ajunge in capitala Regatului Unit.

Trenul Heathrow Express circula 24h, la intervale de 15 minute si face legatura intre aeroport si statia Paddington. Trenul pleaca de la terminalele 1, 3 si 5, iar calatoria dureaza aproximativ 20 minute. Alte trenuri care ajung in Londra sunt: Heathrow Connect (pleaca la fiecare 30 minute; calatoria dureaza 27 minute), London Underground Piccadilly (calatoria dureaza 40 - 50 minute).

Autobuzele sunt o alta optiune potrivita pentru a ajunge in Londra. Indiferent de ora la care aterizati pe aeroportul Heathrow, nu veti ramane fara transport. De aici pleaca curse regulate, atat in timpul zilei, cat si noaptea, cand autobuzul N9 face legatura intre aeroport si centrul Londrei.

In fata fiecarui terminal se afla numeroase taxiuri care va transporta in siguranta la destinatia dorita. Calatoria dureaza aproximativ 35 - 40 minute, iar daca sunteti 3 - 4 pasageri, veti realiza ca diferenta intre autobuz/tren si taxi este modica.