Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)

Infoturism.ro > TurisMALL > Evenimente >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)

Eveniment Turistic
Data: 27/04/2024
Locatia: Olanda /
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu aceasta ocazie in Amsterdam are loc o mare petrecere stradala.

La lasarea serii, cei cca 700 000 de turisti, care invadează capitala olandeza in aceasta data, alaturi de locuitorii Amsterdamului, se transforma intr-o mare portocalie pusa pe distractii pana in zori.

Au loc concerte cu muzica live, DJ- si petreceri. Cu ocazia acestui eveniment, in cursul zilei, strazile se transforma intr-un magazin ambulant, olandezii scotand la vanzare toate produsele mai putin utile din casa. Preturile sunt mici, iar momentul este distractia preferata a familiilor cu copii.

In trecut se serba ziua reginei sau Koninginnedag pe 30 aprilie. La sfarsitul lui ianuarie 2013, Regina Beatrix a Olandei a abdicat dupa 33 de ani petrecuti pe tron, fiind cel mai longeviv monarh olandez.

Ziua propriu-zisa a reginei Beatrix este 30 ianuarie, insa din cauza temperaturilor scazute din aceasta luna, era celebrata pe 30 aprilie, cand este de fapt aniversarea mamei sale.

Pe 30 aprilie 2013 s-a sarbatorit pentru ultima oara Ziua Reginei, tot atunci fiind numit rege fiul sau, Willem-Alexander.



Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul International de Muzica “ Primavara Pragheza”
Acest festival are loc anual in perioada mai-iunie si dureaza trei saptamani. Fanii impatimiti ai mu..
Stiai ca?
Primul european care a ajuns în Australia a fost danezul Abel Tasman, in anul 1642.... Venus este singura planeta care se invarte in sensul acelor de ceasornic?...
Dictionar turistic
Single - Camera de hotel, compartiment de vagon de dormit sau cabina pe nava cu un pat individual. Camera dubla ocupata de o singura persoana (in regim single).
7 recomandari