Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)

Infoturism.ro > TurisMALL > Evenimente >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)

Eveniment Turistic
Data: 27/04/2024
Locatia: Olanda /
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu aceasta ocazie in Amsterdam are loc o mare petrecere stradala.

La lasarea serii, cei cca 700 000 de turisti, care invadează capitala olandeza in aceasta data, alaturi de locuitorii Amsterdamului, se transforma intr-o mare portocalie pusa pe distractii pana in zori.

Au loc concerte cu muzica live, DJ- si petreceri. Cu ocazia acestui eveniment, in cursul zilei, strazile se transforma intr-un magazin ambulant, olandezii scotand la vanzare toate produsele mai putin utile din casa. Preturile sunt mici, iar momentul este distractia preferata a familiilor cu copii.

In trecut se serba ziua reginei sau Koninginnedag pe 30 aprilie. La sfarsitul lui ianuarie 2013, Regina Beatrix a Olandei a abdicat dupa 33 de ani petrecuti pe tron, fiind cel mai longeviv monarh olandez.

Ziua propriu-zisa a reginei Beatrix este 30 ianuarie, insa din cauza temperaturilor scazute din aceasta luna, era celebrata pe 30 aprilie, cand este de fapt aniversarea mamei sale.

Pe 30 aprilie 2013 s-a sarbatorit pentru ultima oara Ziua Reginei, tot atunci fiind numit rege fiul sau, Willem-Alexander.



Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Pietele de Craciun din Viena
In fiecare an,incepand cu mijlocul lunii noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din ..
Stiai ca?
Orasele principale ale SUA sunt: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, San Diego, Detroit, Dallas, Phoenix, San Antonio, San Francisco.... Coreea de Sud este cunoscuta si sub denumirile de "Tara diminetilor linistite" si "Tara rozei matinale"....
Dictionar turistic
Telescaun - Instalatie mecanica de transport pe cablu, cu o miscare continua, pe care se deplaseaza scaune, in general cu o capacitate de 1-2 persoane.
7 recomandari