TurisMALL
powered by

100585

Ghid Napoli
Obiective turistice

Napoli

Palazzo Reale este unul dintre simbolurile orasului Napoli. Cu o arhitectura impresionanta, palatul a suferit numeroase modificari de-a lungul anilor. In incinta Palatului Roial puteti admira gradinile atent ingrijite, apartmentele roiale, teatrul, capela Palatine, lucrarile de arta din muzeu si Biblioteca Nazionale.
Palazzo Reale poate fi vizitat in fiecare zi (miercuri este inchis), intre orele 09.00 – 20.00, iar pretul unui bilet este 5.50 euro (adulti), 2.50 euro (tineri intre 18 – 24 ani), 1.50 euro (tinerii sub 18 ani si cei de peste 65 ani).

Monte di Pietà a fost construita la inceputul secolului XVI si a fost o proeminenta institutie caritabila. In prezent, cladirea este cunoscuta datorita gradinii frumoase, interioarelor somptuase si a Capellei della Pieta, decorata cu fresce minunate pictate de Belisario Corenzio.
Capela poate fi vizitata sambata, intre orele 09.00 – 19.00 si duminica, intre orele 09.00 – 14.00.

San Francesco di Paola este un templu religios a carui arhitectura este inspirata de Pantheonul din Roma. Ridicata la inceputul secolului XIX, San Francesco di Paola este o basilica importanta, cu fatada neoclasica impozanta. In interiorul bisericii puteti admira un altar cu detalii din aur si pietre care provin de la Biserica Santi Apostoli.
Biserica poate fi vizitata de luni – sambata, intre orele 08.00 – 13.00, 15.30 – 17.30 si duminica, intre orele 08.00 – 12.00.

Situat in centrul orasului, in Piazza San Gaetano se afla Napoli Sotterranea - Subteranul Napoli, o serie fascinanta de tuneluri, pasaje, scari, toate conducand spre numeroase sali si holuri. Aceste pasaje secrete erau folosite de trupele armate din secolul VI si fac legatura intre Porta Capuana si Palazzo Reale.
In fiecare zi, se organizeaza tururi cu ghid. Plecarile se fac la orele 10.00, 12.00, 14.00 si 16.00. Excursia dureaza 60 minute, iar pretul unui bilet este de 5 euro.

Palazzo Gravina este un splendid palat renascentist, construit in anul 1513 pentru Ferdinando Orsini, Ducele de Gravina. Palatul a fost deseori extins de-a lungul anilor, prin adaugarea unei enorme use in 1772 si a unui etaj in 1839. Desi in 1848 Palatul Gravina a fost grav avariat de un incendiu, a fost restaurat cu succes. In prezent, Palazza Gravina este sediul Scolii de Arhitectura.

Palazzo Serra di Cassano (Serra di Cassano Palace) se afla in Via Monte di Dio, unul din cele mai frumoase cartiere din Napoli. In trecut, palatul a fost casa Printului Aloisio Serra di Cassano si a familiei sale. Interioarele luxuriante sunt extravagante si include numeroase piese de arta si mobile impresionante. In prezent, palatul este sediul Istituto Italiano per gli Studi Filosofici. Palatul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 07.30 – 13.00, 15.00 – 19.00 si sambata: 07.00 – 12.00.

Teatro San Carlo este cel mai faimos teatru din Napoli, a fost ridicat in 1737, iar constructia sa a durat doar 8 luni. Teatrul are o arhitectura frumoase si o acustica minunata. Desi a fost distrus complet de un incendiu in 1816, teatrul a fost refacut complet. Teatrul are 6 nivele, 200 de loje si o scena impresionanta.
Tururile cu ghid au loc doar in weekend, intre orele 14.00 – 15.30.

Gradoni Di Chiaia este una dintre cele mai faimoase strazi din Napoli. Cu un aspect ciudat, strada a fost construita pe un deal si fost nevoie de adaugarea a numeroase trepte pentru ca strada sa poate fi circulata. Pe ambele parti ale strazii Gradoni Di Chiaia se afla frumoase case din secolul XIX. Strada Gradoni duce la biserica San Caterina Si Siena.

Duomo di Napoli este simbolul orasului si principala biserica din Napoli. Constructia Domului a inceput in secolul XII si a fost terminata la inceputul secolului XIV. Domul impresioneaza prin arhitectura romanica si interiorul frumo decorat cu picturile artistilor Luca Giordano si Pietro Perugino. Aici se gasesc moastele Sfantului Ianuarius.
Domul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 09.00 – 12.00 si 16.30 – 18.30.

Alte biserici din Napoli cu o semnificatie aparte sunt: San Gregorio Armeno, Santa Chiara, Chiesa San Domenico Maggiore si Gesu Nuovo.

Castel dell'Ovo este o fortareata impozanta ce domina litoralul orasului Napoli. De-a lungul secolelor, fortareata a fost casa familiilor regale si a jucat un important rol strategic.

Castel Sant'Elmo este o cladire superba, cu 6 etaje care dateaza din anul 1329. Initial, castelul a fost folosit ca inchisoare. Castelul Sant'Elmo beneficiaza de o pozitie strategica, deasupra orasului si este inconjurat de metereze si forturi. De pe terasa castelului, puteti admira cele mai frumoase imagini cu orasul Napoli.
Castelul poate fi vizitat in fiecare zi, intre orele 08.30 – 19.30. Pretul unui bilet este de 5 euro (adulti), 2.50 euro (18 – 24 ani), gratuit (cetateni UE si adultii de peste 65 ani).

Museo Archeologico Nazionale (Muzeul National de Arheologie) are un patrimoniu impresionant de peste 300 de piese. O parte dintre ele provin de la Pompeii si Herculaneum, iar unele sunt colectii de relicve egiptene si etrusce.
Muzeul este deschis de miercuri – luni, intre orele 09.00 – 19.30, iar pretul unui bilet este de 6.50 euro pentru adulti.

Alte muzee care au un patrimoniu important si merita vizitate sunt: Museo Nazionale di San Martino (istoria, arta si cultura napoletanilor), Museo Duca di Martina (colectii de figurine din portelan), Castel Nuovo Museo Civico (picturi din secolul XV, colectii din piese de argint si bronz din secolele XV – XIX), Museo Nazionale di Capodimonte (picturi superbe, piese de arta decorativa, picturi celebre: Madonna de Botticelli, Annunciation de Filippino Lippi si operele lui Caravaggio).

Locuitorii oraselor Pompeii, Herculaneum si Stabiae nu au stiut ca Muntele Vezuviu este un vulcan pana la eruptia din 79 d.Hr. Herculaneum a fost ingropat sub noroi, in timp ce Pompeii si Stabiae au disparut sub cenusa neagra. In prezent, solul bogat al muntelui este benefic pentru culturiloe de struguri si masline, devenind una dintre cele mai populate zone din Italia. Ultima eruptie a avut loc in 1944, cand lava a acoperit fisura principala, stopand fumul care iesea din craterele muntelui.

Pompeii a fost un oras infloritor care a fost fondat in secolul VII i.HR si avea o populatie de 20.000 locuitori. In anul 79 d.Hr, muntele Vezuviu a erupt, ingropand orasul Pompeii sub lava si cenusa. Multi locuitori au parasit orasul la eruperea vulcanului, doar 10% pierind in aceasta catastrofa naturala. Pe la 1600, niste ingineri au descoperit orasul din greseala, cand forau in cautarea apei. Excavatiile au inceput abia in 1748, aducand la lumina numeroase cladiri construite in secolul trecut. Pompeii se afla la 20 minute de mers cu masina de Napoli.

Etruscii, grecii si romanii au cucerit, pe rand, Herculaneum, un oras minunat. Din pacate, la fel ca si Pompeii, orasul Herculaneum a fost distrus in timpul eruptiei din 79 d.Hr. Daca in Pompeii cldirile nu au fost distruse, in Herculaneum lava a distrus tot ce i-a iesit in cale. Singurele care au scapat, pastrandu-si forma intacta, au fost obiectele care se aflau in interiorul caselor. Datorita acestui fenomen, astazi pot fi admirate mobile, ornamente, obiecte din lemn, papirus, vizitatorii avand ocazia sa observe cum se traia in urma cu cateva secole. Herculaneum se afla la 10 minute de mers cu masina de Napoli.

Piazza Plebiscito este principala piata a orasului si se afla foarte aproape pe Golful Napoli. Piazza Plebiscito este locul in care se afla Palazzo Reale si biserica San Francesco di Paola.

Acquario este cel mai vechi din Europa si a fost fondar de un naturist german, la sfarsitul secolului XIX. Acquario se afla in parcul de pe Via Caracciolo si este o atractie populara, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aici veti gasi peste 200 de specii de pesti si plante marine.
Acquario poate fi vizitat in fiecare zi, din mai – septembrie, marti – sambata: 09.00 – 18.00, duminica: 10.00 – 18.00; octombrie – aprilie, marti – sambata: 09.00 – 17.00, duminica: 09.00 – 14.00.

Edenlandia este un parc de distractie din Napoli, cel mai mare din Campania. Localizat langa stadionul San Paolo, Edenlandia este o atractie incitanta pentru copii si adulti. Aici veti gasi numeroase trenulete si jocuri.
Parcul Edenlandia poate fi vizitat din octombrie – martie, luni – vineri: 12.00 – 20.00, weekend: 10.30 – 00.00; aprilie – septembrie, luni – vineri: 15.00 – 22.00, weekend: 11.00 – 00.00.

Festivaluri si sarbatori
Maggio dei Monumenti este un eveniment care are loc in fiecare primavara, inca din 1994. Timp de 3 luni, Napoli devine scena unor show-uri si evenimente culturale. In aceasta perioada, colectii private si monumente care, in mod normal, sunt inchise publicului, devin accesibile tuturor. In fiecare primavara, Maggio dei Monumenti are o alta tema, itinerare speciale si diverse evenimente artistice.

Pe 19 septembrie are loc festivalul San Gennaro, cand se sarbatoreste patronul orasului. Sarbatoarea incepe pe 16 septembrie si se termina pe 19 septembrie, de ziua sfantului. Evenimentul are loc in Napoli de la sfarsitul secolului XIV.

Se stie ca cele mai bune paste se gasesc in Italia. De aceea, nu ar trebui sa ne mire ca in luna octombrie, Napoli celebreaza pastele printr-un spectacol culinar unic: Pasta Show. Evenimentul are loc portul Stazione Marittima, unde sunt expuse cele mai delicioase paste si se tin show-uri si dezbateri.

In decembrie, Napoli imbraca haine de sarbatoare: orasul este decorat cu luminite colorate, iar in cele mai importante puncte din oras este amplasata scena nativitatii.
  Pagina anterioara Unde sa mananci Pagina 5 din 9   ShoppingPagina urmatoare


Recomanda prin :
COMENTEAZA GHIDUL




Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Stiai ca?
Brunei si-a castigat independenta fata de Imperiul Britanic abia in anul 1984. Sultanul din Brunei detine un palat somptuos cu 1788 camere, dintre care 257 bai, o sala de gala cu o capacitate de 5000 ... Mai mult de 10.000 de pasari mor in fiecare an strivindu-se de geamurile cladirilor?...
Dictionar turistic
Cazare si mic dejun - Tarif hotelier care include contravaloarea cazarii si micului dejun. Daca micul dejun este de tip continental, formula este cunoscuta sub denumirea "continental plan".
7 recomandari