Stiai ca...? Hai-Hui prin lume-01-Grecia-Corfu

Stiati ca? Camilele au trei seturi de pleoape?
Stiati ca? …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul simboliza viata lunga si fidelitate conjugala, intrucat arborii de ceai traiesc multe sute de ani. Ceaiul se prepara din frunzele asa-numitului arbore de ceai. Legendele ii plaseaza originea intr-un timp foarte indepartat, in China. Una dintre ele spune ca, intr-o zi calduroasa, imparatul chinez Shen Nong s-a asezat la umbra unui arbust pentru a se proteja de soare si si-a incalzit o ceasca cu apa, pentru a-si potoli setea. (Locuitorii zonelor asiatice obisnuiesc sa bea apa calda, nu rece, ca remediu impotriva deshidratarii). Cateva frunze din copac i-au cazut in cana cu apa si astfel s-a nascut… ceaiul. Bineinteles ca imparatului i-a placut foarte mult gustul noii bauturi si l-a impus supusilor. In timpul dinastiei Song, pe la anul 1000, frunzele de ceai erau transformate in pudra, adaugata in apa fierbinte, si amestecata cu un accesoriu special, din bambus. Cateva secole mai tarziu, sub dinastia Ming, ceaiul si-a regasit forma actuala. Acum frunzele sunt uscate si gata de a fi infuzate in apa fierbinte. Ceaiul a intrat in Japonia secolului al VII-lea datorita calugarilor budisti, care aduceau semintele sau plantele din China. Dezvoltarea culturilor de ceai pentru consum s-a facut noua secole mai tarziu. Stiati ca? - Ceaiul are efect diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor si favorizeaza digestia. - Combate imbatranirea, cu ajutorul flavonoidelor continute in frunze. Acestea sunt substante antioxidante de patru ori mai puternice decat vitamina C. - Contine o enzima esentiala, care permite reducerea riscului de cancer urinar sau digestiv. - Calmeaza durerile de cap, favorizeaza circulatia sangelui si activeaza sistemul cardiovascular. - Are un bogat continut in flor, care fortifica smaltul dentar si previne formarea cariilor. Ceaiul alb Este cea mai sanatoasa bautura din lume. Este cultivat doar in anumite provincii din China si preparat din muguri sau frunze tinere. Despre ceaiul alb, se spune ca are calitati extraordinare: puternic antioxidant, studii recente subliniind capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene. Ceaiul negru Contine o cantitate mare de teina. Frunzele sunt marunte si au un gust foarte puternic. Este un ceai recomandat la micul dejun, pentru energia pe care o asigura organismului. Ceaiul verde Este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare. Ceaiul verde pastreaza calitatile frunzei verzi si contine foarte multe vitamine. Datorita calitatilor sale, e folosit nu doar ca o bautura excelenta, ci si ca ingredient la fabricarea produselor cosmetice, farmaceutice. Ceaiul semifermentat (oolong) Ceaiul semifermentat are o concentratie slaba in teina: calmeaza, usureaza digestia, hidrateaza si ajuta la slabit. Obtinerea acestui ceai se face aproape integral manual. Ceaiul rosu (rooibos) Rooibos provine din Africa de Sud si nu contine deloc teina. Este insa foarte bogat in oligoelemnte si vitamina C. Se bea foarte rece sau fierbinte, este drenant, diuretic si un bun digestiv.
Stiati ca? Noua Zeelanda a fost numita si "Tara lui Dumnezeu" sau "Tara cerului innorat".
Stiati ca? Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate?
Stiati ca? La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masură ce creste, devine femela?
Ghiduri turistice
Evenimente
foto
..
Stiai ca?
Camilele au trei seturi de pleoape? …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul simboliza viata lunga si fidelitate conjugala, intrucat arborii de ceai traiesc multe sute de ani. Ceaiul se prepara din frunzele asa-numitului arbore de ceai. Legendele ii plaseaza originea intr-un timp foarte indepartat, in China. Una dintre ele spune ca, intr-o zi calduroasa, imparatul chinez Shen Nong s-a asezat la umbra unui arbust pentru a se proteja de soare si si-a incalzit o ceasca cu apa, pentru a-si potoli setea. (Locuitorii zonelor asiatice obisnuiesc sa bea apa calda, nu rece, ca remediu impotriva deshidratarii). Cateva frunze din copac i-au cazut in cana cu apa si astfel s-a nascut… ceaiul. Bineinteles ca imparatului i-a placut foarte mult gustul noii bauturi si l-a impus supusilor. In timpul dinastiei Song, pe la anul 1000, frunzele de ceai erau transformate in pudra, adaugata in apa fierbinte, si amestecata cu un accesoriu special, din bambus. Cateva secole mai tarziu, sub dinastia Ming, ceaiul si-a regasit forma actuala. Acum frunzele sunt uscate si gata de a fi infuzate in apa fierbinte. Ceaiul a intrat in Japonia secolului al VII-lea datorita calugarilor budisti, care aduceau semintele sau plantele din China. Dezvoltarea culturilor de ceai pentru consum s-a facut noua secole mai tarziu. Stiati ca? - Ceaiul are efect diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor si favorizeaza digestia. - Combate imbatranirea, cu ajutorul flavonoidelor continute in frunze. Acestea sunt substante antioxidante de patru ori mai puternice decat vitamina C. - Contine o enzima esentiala, care permite reducerea riscului de cancer urinar sau digestiv. - Calmeaza durerile de cap, favorizeaza circulatia sangelui si activeaza sistemul cardiovascular. - Are un bogat continut in flor, care fortifica smaltul dentar si previne formarea cariilor. Ceaiul alb Este cea mai sanatoasa bautura din lume. Este cultivat doar in anumite provincii din China si preparat din muguri sau frunze tinere. Despre ceaiul alb, se spune ca are calitati extraordinare: puternic antioxidant, studii recente subliniind capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene. Ceaiul negru Contine o cantitate mare de teina. Frunzele sunt marunte si au un gust foarte puternic. Este un ceai recomandat la micul dejun, pentru energia pe care o asigura organismului. Ceaiul verde Este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare. Ceaiul verde pastreaza calitatile frunzei verzi si contine foarte multe vitamine. Datorita calitatilor sale, e folosit nu doar ca o bautura excelenta, ci si ca ingredient la fabricarea produselor cosmetice, farmaceutice. Ceaiul semifermentat (oolong) Ceaiul semifermentat are o concentratie slaba in teina: calmeaza, usureaza digestia, hidrateaza si ajuta la slabit. Obtinerea acestui ceai se face aproape integral manual. Ceaiul rosu (rooibos) Rooibos provine din Africa de Sud si nu contine deloc teina. Este insa foarte bogat in oligoelemnte si vitamina C. Se bea foarte rece sau fierbinte, este drenant, diuretic si un bun digestiv. Noua Zeelanda a fost numita si "Tara lui Dumnezeu" sau "Tara cerului innorat". Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate? La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masură ce creste, devine femela?
Dictionar turistic
7 recomandari


Hai-Hui prin lume-01-Grecia-Corfu

Autor: Constantin Nechiti
Data: 05.08.2009

Grecia

Grecia-Corfu-Rhoda-Blue Lagoon iulie 2007
Asta a fost si prima mea excursie "in afara". Probabil de asta o consider si cea mai frumoasa.
Impresiile au fost foarte puternice. Locurile noi, oamenii, deliciile gastronomice.... Totul a fost pentru mine "la maxim"
Am plecat cu Theea (fata mea - pe atunci 11 ani) cu autocarul, excursie organizata de Calina (profa de tehno de la sc. fie-mii -88 Buc) - cu care m-am imprietenit si am facut multe alte excursii - deci cu Theea si alti vreo 10-12 colegi de clasa sau din scoala.
Firma: Christian Tour.
Organizare: excelenta.
Cazare: super la Blue Lagoon.
Mancare: demipensiune (nici nu ne trebuia mai mult) nu puteam sa luam din fiecare fel de mancare - era prea mult - trebuia sa alegem din ce NU luam.
Calitatea: excelenta - ma refer atat la locatie cat si la masa, organizare etc. Am aflat mai tarziu ca cei de la agentie au lucrat ca robii sa asigure confortul in locatie, pentru ca grecii erau cam delasatori.
Una peste alta insa ne-am simtit minunat. Cei mici au stat mai mult la piscina - aveau o piscina superba - de-abia i-am dus de cateva ori la mare. Pe plaja nisip care este cam rar in alte locuri, dupa cum aveam sa aflam mai tarziu, dar aici era din belsug. Preturile convenabile la orice bautura, mancare, diverse. Cred ca grecii aveau experienta cu turistii romani pentru ca preturile se incadrau in limitele buzunarelor noastre (nu prea pline). Asa cum am invatat-o pe Theea, cand ma intreba daca cutare sau cutare e scump sau nu, raportul leu-euro era simplu: - Tati! 5x4=20 (200.000 mii lei) deci daca e pana-n 5 euro e OK. Asa cum v-am spus si preturile se invarteau in jurul acestei sume.
Ce m-a impresionat mai tare in aceasta excursie (si in urmatoarele din Grecia) a fost peisajul. M-a lasat mut (si inca ma mai lasa mut) combinatia asta de mare-munte!
Sa vezi muntele cum se termina in apa e ceva ce nu vezi prin Romania si de-abia atunci realizezi ca esti in alta tara. Fiind prima iesire bineinteles ca am mers si in aproape toate "iesirile" organizate de agentie. Croaziera cu vaporul spre Paleokastrita, sa vedem coralii roz, cu gratare pe insula, vin la discretie si sarituri intr-o apa albastra si limpede ca vedeai fundul si aveai senzatia ca poti sa atingi pietrele - dar fundul era la vreo 10-15 metri adancime.
Plaja de pe insula plina de pietricele de-ti rupeai talpile mergand pe ea.
Fac o paranteza aici si va spun ca daca aveti de unde sa va luati (am vazut la niste nemti cred ca erau) niste incaltari ca un fel de tenisi, din cauciuc mulati pe picior cu o talpa un pic mai tare, cu care puteai sa mergi pe pietricelele alea si n-aveai probleme nici in apa.
Alte excursii au fost in Corfu Town (Kerkyra) la cumparaturi (atentie intre 12 si 16 e inchis peste tot din cauza caldurii), la nelipsita seara greceasca, etc.
Ca sa nu ramanem mai prejos in ultima zi am organizat si noi o seara "romaneasca". Am cumparat carne tocata si am facut mici, am luat friptane si peste. Sus la Blue Lagoon era o terasa dar cam lasata in paragina, asa ca am pus mana si am maturat, sters praful, am curatat iedera care crescuse pe acolo, am curatat gratarul (cred ca nu mai fusese folosit de ani) i-am trimis pe aia mici prin paduricea de maslini sa adune lemne de foc. Au ramas grecii in fund cand au vazut: Ia uite ba! astia au platit sa ne faca noua curatenie! Ce mai! seara gratarul fumega, jos dadusem drumul la discoteca, i-am invitat si pe greci la masa, mai era un algerian cazat care a venit si el cu niste bautura si a mai luat niste prajituri de pe-acolo. S-a incins un chef cum nu mai vazusera aia!. Grecii au dat si ei tzypurio (bautura lor - e ca o tuica nu foarte tare cu aroma de Uzo), vreo 4 cutii de vin (o cutie 3 sau 4 litri) si am stat pana dimineata. Au sarit grecoaicele la dans cand au vazut ca stim sa dansam sirtaki si le-am pus si noi Brasoveanca si erau super incantate ca stiu sa danseze romaneste.
A doua zi imbarcarea in autocare si intoarcerea acasa. Fetele de la agentie au ramas acolo si plangeam si ne imbratisam de parca eram neamuri.Nu mai avusesera alti turisti ca noi cu care sa se inteleaga atat de bine. Le-am facut cadou niste tricouri imprimate acolo cu "numele" lor: Rin-tin-tin si Pika-chu (respectiv Maria si Alexandra). Excursia asta chiar ca n-o s-o uit toata viata. Nici eu, nici ei, nici grecii. Ne-am intalnit cu Maria in tara de vreo 2 ori si cu toata gasca, sa facem schimb de poze si impresii post-excursie. Pe Alexandra am vazut-o zilele trecute (nu-s pe ce post) intr-o emisiune despre (cum altfel) Grecia. Cred ca tot la agentia Christian Tour este, era foarte in verva cu turistii prin diverse locatii. De povestit mai sunt multe eu am facut doar un "rezumat". Cred ca o sa fac un blog in care o sa povestesc pe larg despre toate excursiile, si pataniile din ele.
A doua poza este tot grupul la piscina din Blue Lagoon
O sa incerc sa pun si un album de poze sper cat de curand.
Va doresc numai excursii placute!
Bon voyage!
Pluto si Theea

2586
Ghiduri turistice
foto Nisipurile De Aur, Bulgaria
foto Paralia Katerini, Grecia
foto Balcik, Bulgaria
foto Mallorca, Spania
foto Insula Thassos, Grecia
foto Halkidiki Kassandra, Grecia
Vezi toate ghidurile
Evenimente
foto
..
Vezi toate evenimentele
Stiai ca?
Camilele au trei seturi de pleoape? …in tarile din Asia, ceaiul reprezinta insasi arta de a trai? In timpul Chinei imperiale, ceaiul era considerat indispensabil oricarei ceremonii. In timpul celei de casatorie, de exemplu, ceaiul simboliza viata lunga si fidelitate conjugala, intrucat arborii de ceai traiesc multe sute de ani. Ceaiul se prepara din frunzele asa-numitului arbore de ceai. Legendele ii plaseaza originea intr-un timp foarte indepartat, in China. Una dintre ele spune ca, intr-o zi calduroasa, imparatul chinez Shen Nong s-a asezat la umbra unui arbust pentru a se proteja de soare si si-a incalzit o ceasca cu apa, pentru a-si potoli setea. (Locuitorii zonelor asiatice obisnuiesc sa bea apa calda, nu rece, ca remediu impotriva deshidratarii). Cateva frunze din copac i-au cazut in cana cu apa si astfel s-a nascut… ceaiul. Bineinteles ca imparatului i-a placut foarte mult gustul noii bauturi si l-a impus supusilor. In timpul dinastiei Song, pe la anul 1000, frunzele de ceai erau transformate in pudra, adaugata in apa fierbinte, si amestecata cu un accesoriu special, din bambus. Cateva secole mai tarziu, sub dinastia Ming, ceaiul si-a regasit forma actuala. Acum frunzele sunt uscate si gata de a fi infuzate in apa fierbinte. Ceaiul a intrat in Japonia secolului al VII-lea datorita calugarilor budisti, care aduceau semintele sau plantele din China. Dezvoltarea culturilor de ceai pentru consum s-a facut noua secole mai tarziu. Stiati ca? - Ceaiul are efect diuretic, ajuta la eliminarea toxinelor si favorizeaza digestia. - Combate imbatranirea, cu ajutorul flavonoidelor continute in frunze. Acestea sunt substante antioxidante de patru ori mai puternice decat vitamina C. - Contine o enzima esentiala, care permite reducerea riscului de cancer urinar sau digestiv. - Calmeaza durerile de cap, favorizeaza circulatia sangelui si activeaza sistemul cardiovascular. - Are un bogat continut in flor, care fortifica smaltul dentar si previne formarea cariilor. Ceaiul alb Este cea mai sanatoasa bautura din lume. Este cultivat doar in anumite provincii din China si preparat din muguri sau frunze tinere. Despre ceaiul alb, se spune ca are calitati extraordinare: puternic antioxidant, studii recente subliniind capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene. Ceaiul negru Contine o cantitate mare de teina. Frunzele sunt marunte si au un gust foarte puternic. Este un ceai recomandat la micul dejun, pentru energia pe care o asigura organismului. Ceaiul verde Este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare. Ceaiul verde pastreaza calitatile frunzei verzi si contine foarte multe vitamine. Datorita calitatilor sale, e folosit nu doar ca o bautura excelenta, ci si ca ingredient la fabricarea produselor cosmetice, farmaceutice. Ceaiul semifermentat (oolong) Ceaiul semifermentat are o concentratie slaba in teina: calmeaza, usureaza digestia, hidrateaza si ajuta la slabit. Obtinerea acestui ceai se face aproape integral manual. Ceaiul rosu (rooibos) Rooibos provine din Africa de Sud si nu contine deloc teina. Este insa foarte bogat in oligoelemnte si vitamina C. Se bea foarte rece sau fierbinte, este drenant, diuretic si un bun digestiv. Noua Zeelanda a fost numita si "Tara lui Dumnezeu" sau "Tara cerului innorat". Exista mai multe pasari flamingo de plastic decat adevarate? La nastere, crevetele este mascul, apoi, pe masură ce creste, devine femela?
Vezi toate curiozitatile
Dictionar turistic
Vezi toate definitiile
7 recomandari




Fatal error: Smarty error: [in /var/www/html/infoturism/design/_smarty//inc/idv-footer.tpl line 56]: syntax error: unrecognized tag: include:design/_smarty/inc/analytics/traficRo.tpl (Smarty_Compiler.class.php, line 439) in /var/www/html/infoturism/vendor/info/general/library/smarty/Smarty.class.php on line 1095