MONT DE SAINT MICHELLe Mont Saint - Michel este o stanca granitica in Golful Saint Malo, din Marea Manecii, unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de maree. Astfel incat in timpul fluxului devine insula, cominicatia cu teritoriul continental fiind intrerupta, iar in timpul refluxului devine peninsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat, cca 46 locuitori si de o manastire fortificata, ridicata incepand cu sec al VIII-lea si pana prin sec XIV-lea.Ea a jucat un rol important in istoria Frantei, fiind singurul loc ce nu a putut fi cucerit de armatele engleze in timpul Razboiului de 100 de ani.In prezent constituie unul din locurile cele mai vizitate din Franta, iar o sosea pietruita asigura in ultima vreme legatura permanenta cu tarmul Bretaniei.Din 1979 Mont Saint-Michel se afla in patrimoniu UNESCO.
Administrativ apartine Normandiei, dar ea se afla pe raul Couesnon, ce desparte Bretania de Normandia, oricum a facut subiect de rivalitate intre bretoni si normanzi, de-a lungul timpului.

Este un loc incarcat de istorie, de un pitoresc aparte ce te uimeste si te face sa reflectezi

2096 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 4.45 din 38 voturi
Comentarii
20-02-2012
Iti multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta de vacanta! Te mai asteptam si cu alte impresii! Te rugam ca pe viitor sa delimitezi randurile copiate de pe alte site-uri cu ghilimele si sa specifici sursa. Apreciem atat noi, cat si ceilalti membri ai comunitatii, contributia personala a autorului. Iti multumim pentru intelegere!

Comentariul tau: