Paris 2009Parisul pentru mine a fost mare si murdar. Pe langa asta scump. Despre circulatia rutiera nici nu mai vorbesc. Nu sfatuiesc pe nimeni sa se aventureze cu masina personala in Paris pentru prima vizitare. Metroul, rapid, unele statii insa, cam complicate de gasit linia de schimbare, tre sa introduci biletul si la iesire...in cateva dintre ele pica apa pe langa cablurile de curent... Tot la categoria mizerie: putine localuri au toalete separate pentru femei si barbati. Majoritatea carciumilor din Sain Michel n-ar primi autorizatie de functionare in nici o alta tara EU. Francezi insa, au fost tare amabili. Prin analogie, as spune, un mare Bucuresti.
Am dormit in cartierul bancar-financiar La Defense, cred ca cel mai mare din Europa. Constructii noi, moderne, arhitectura interesanta insa foarte complicat de gasit ceva acolo cu masina. Inclusiv taximetristii aveau probleme sa ajunga la destinatie.

2699 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 2.37 din 8 voturi
Comentarii
22-06-2009
Ete na. Eu am fost la Paris de paste in 2008, tot in cartierul La Defense am fost cazati. Daca tot s-a facut comparatie intre Bucuresti si Paris, ce sa zic, Bucurestiul ii murdar, Paris ..... ;), si ca un sfat "prietenesc", mai bine pe jos in Paris decat cu masina. Liniile de metro sunt foarte usor de "descifrat". 3 zile pe jos si uneori cu metroul ne aventuriam. Era o excursie organizata cu ghid cu grup, cu tot tacamul, ..... dar din prima zi ne am despartit de grup, :P si cu o harta in mana ne aventuriam si sunt sigur ca am vizitat mai multe locuri decat vizitase grupul. Despre murdaria din Paris n-am ce sa zic, ca la prima ora, adica pe la ora 6 dimineata, ora locala se facea curatenie pe strazile Parisului. In carciumi nu am prea intrat, gasesc si in Romania destule carciume murdare si fara autorizatie de functionare. =)) Oricum, merita vizitat Parisul. Bon voyage. ;)
07-07-2009
Fratilor, curat- murdar nu e cel mai important lucru. Parisul este super, daca arta e una din pasiunile voastre. Nu ratati muzeul Dali, Rodin si Musee D'Orsey. Eu am fost in 2000 si acum in iunie, am stat in Montmartre, langa Sacre-Coeur. Superb, desi din 7 zile , 5 a plouat la greu. Duceti-va...merita!
30-07-2009
sunt de acord ca este murdar ca oras iar cosurile alea de gunoi care sunt doar niste pungi pe un cadru metalic arata oribil. in fine trecand peste asta privelistea din turn, din varf este superba, lafel si o croaziera seara pe sena. este un oras cat de cat interesant cu toate ca dupa parerea mea ar fi destinatii mult mai interesante decat parisul. a da si sa nu uit..oamenii intradevar sunt foarte amabili, nu ca in multele cazuri de la noi cand te rogi de ei sa te serveasca.
09-04-2010
Draga Iulia, eu am fost in septembrie 2009 in Paris 9 zile, excursie pe cont propriu.Cum poti sa spui ca este murdar? Turistii fac murdarie, asta este clar.Am circulat doar cu metroul si autobuzul si a fost OK. Cu masina personala nu se circula decat pana la hotel.PACAT ca nu ai remarcat din Paris, decat circulatia rutiera si cosurile de gunoi !!! Am mancat zilnic in Saint Michel, am stat la 500 m de statia de metrou Notre Dame , unde dimineata ne beam cafeaua.Nici macar Notre Dame,Tour Eiffel nu ti-au atras atentia ???
09-04-2010
Dupa 10-12 pranzuri sau cine servite in Saint Michel, care este o locatie foarte ieftina, nu am patit ABSOLUT NIMIC. PACAT CA AI ARUNCAT BANII SI TI-AI PERDUT TIMPUL ,DACA NU TE-A IMPRESIONAT NIMIC DIN PARIS, NU UITA CA ESTE VIZITAT DE 1 MILION DE TURISTI ANUAL, PE CAREL I-AI VAZUT LA OBIECTIVELE TURISTICE , DACA LE-AI Vazut , MACAR PE DINAFARA. Eu imi doresc sa mai merg macar 5 zile, pentru ca in 9 zile nu am vazut decat un sfert din obiectivele turistice.
20-02-2012
Julia Mihaela, te mai asteptam si cu alte impresii din locurile pe care le-ai vizitat! @all, fiecare impartaseste propria sa impresie de vacanta, vazuta prin prisma experientelor sale. Atat impresiile pozitive, cat si cele negative, ajuta membrii comunitatii sa isi faca o parere despre locatia respectiva. Daca ati trait experiente diferite de autorul impresiei, sunteti invitati sa folositi rubrica de comentarii, cum de altfel ati si facut-o, ori sa scrieti propria impresie. Multumim pentru intelegere!
20-02-2012
Multumesc de mediere dar nu cred ca o sa mai impartasesc impresii de vacanta deoarece fiecare are propria lui viziune; fiecare turist cauta si descopera altceva in locurile pe care le viziteaza. Iar daca aceasta impresie nu se potriveste cu imaginea cuiva despre locul respectiv, genereaza comentarii negative. Pentru mine, Parisul ramane un oras mare si murdar, chiar daca unora le e greu sa vada acest lucru.

Comentariul tau: 


Adresa URL:
Foloseste acest articol in site-ul/blog-ul tau sau pe forumurile unde esti inscris.