Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Home » Adventure » Sky Nautic »

Delta Dunarii in canoe


Delta Dunarii in canoe

Sky Nautic: Delta Dunarii
O adevarata aventura pe canalele si lacurile Deltei Dunarii, cu canoe rapide si manevrabile. Canoea este probabil cea mai practica ambarcatiune de agrement, ideala pentru a strabate canalele, japsele si intinderile de apa ale Deltei. Cu ajutorul ei poti ajunge acolo unde se mai intalnesc inca specii rare de plante si pasari, pe care le poti privi si fotografia de aproape.

Ambarcatiunile cu vasle raman cele mai ecologice mijloace de transport, in contrast cu salupele de mare putere folosite din ce in ce mai mult de turistii care vin sa viziteze Delta.

Astfel cei care practica canoeing pot strabate toate apele Deltei, nefiind restrictionati de autoritati sau de debitul si adancimea canalelor. Pe parcursul excursiei cu canoe vor fi intalnite majoritatea peisajelor Deltei: canale, campuri, campuri de stuf, lacuri, paduri mlastinoase, colonii de pasari, grinduri de nisip.

Pe langa peisajele intalnite, tura cu canoea ramane un sport captivant, un exercitiu de anduranta si navigatie, fiind foarte indicat pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca tonusul muscular si conditia fizica.
Pret: 430 RON
Campare

Locuri de campare vor fi stabilite de ghizii Romanian Adventure, in functie de conditiile intalnite in Delta in perioada respectiva. In prima zi tabara va fi instalata pe malul unui canal, iar a doua zi grupul va campa pe o plaja salbatica a Marii Negre. Fiecare participant trebuie sa detina echipamentul de campare. Pentru cei care vor solicita, vom asigura cort usor cu montaj instantaneu, sac de dormit si pelerina de ploaie.

Masa

Echipa de ghizi va asigura pentru cina, preparate la ceaun (peste prajit sau ciorba de peste), in functie de timpul avut la dispozitie. Participantii vor avea sarcina de a ajuta la capturarea unei cantitati suficiente de peste.

Pentru celelalte mese va recomandam produse bogate in proteine cu un aport energetic ridicat, pentru a va putea sustine efortul depus pe parcursul traseului. Conserve cu mancare de fasole, mazare sau linte, branza in zer, salam uscat, curmale, halva, banane, dar si cateva legume proaspete.

Nu este indicat sa va aduceti mancare in exces, greutatea totala a incarcaturii trebuie sa fie cat mai mica, in schimb este obligatoriu ca fiecare participant sa detina 5-6 litri de apa. Participantii vor sta pe apa cca 4 ore efectiv in fiecare zi, turele fiind intrerupte de pauza de odihna.


Traseu

Excursia cu canoele va traversa o zona diversa ca peisaj, situata in sudul Deltei Dunarii. Traseul va porni din Dunavatul de Jos urmand sa strabata canalele si lacurile pana la mare, punctul final va fi pe plaja de la Perisor, unde convoiul de canoe ar urma sa ajunga in dupa-amiaza zilei a doua. Traseul este in asa fel conceput sa poata fi parcurs de catre toti participantii, avand o durata de cca 4 ore in fiecare zi (ziua I si II), turele fiind intrerupte de pauze de odihna si reprize de fotografie. Drumul de intorcere va urma sa fie facut cu vaporasul, pentru a se evita mersul cu canoea impotriva curentului.

Program

Vineri

12:30 intalnire in Dunavatul de Jos

13:00 instructaj, pregatirea barcilor, exercitii cu canoea

14:00 plecarea pe traseu

Traseu: Dunavatul de Jos - Canalul Lipovenilor - C. Dunavat, C. Mustaca

16:00 popas

17:30 sosire la locul de tabara

18:00 organizarea taberei

program liber

20:00 cina

Sambata

10:00 plecarea pe traseu

Traseu: C. Mustaca, C. Dranov, Lacul Dranov

13:00 pauza de masa

Traseu: L. Dranov - C. Perisor - L. Zaton - Grindul Perisor (Marea Neagra)

14:00 Lacul Zaton - birdwatching

15:00 Plaja Perisor

15:30 organizarea taberei

program liber

20:00 cina

Duminica

program liber

12:00 imbarcarea pe vaporas

15:00 sosire la Dunavatul de Jos

* programul poate suferi modificari in functie de conditiile hidro-meteo din perioada respectiva.

Trimite mesaj catre ofertant!
Nume: Prenume:
Email: Telefon:
Oras:   
Vreau sa beneficiez de oferte turistice special create. Confirm ca am peste 16 ani.
 
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon
Nu uita sa spui agentiei ca ai gasit oferta pe Infoturism.ro pentru a beneficia de pretul din oferta.
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie