Circuit Circuit Peru & Bolivia - 25 Aprilie 2020 (10 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit Peru & Bolivia - 25 Aprilie 2020 (10 zile) / 10 zile

» Plecari: 25.Apr.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 2840 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 18.04.2020
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Lima - Cusco - Aguas Calientes - Machu Picchu – Cusco - La Paz - Uyuni – Puno - Juliaca- Lima


 Ziua 1. București – plecare
În prima zi vom zbura spre Lima, capitala statului Peru. Zborul este lung și solicitant, așa că odată ajunși în Lima vom merge direct spre hotel pentru cazare și odihnă.

 Ziua 2. Lima
După mic-dejun avem întreaga zi la dispoziție pentru a explora fermecătoarea metropolă Lima, capitala și cel mai mare oraș din Peru. Pornim la pas și începem un tur al principalelor bulevarde, străzi și piețe. Prima oară vedem partea colonială, adică cea cu puternice influențe europene. Astfel ne vom opri în Piața Centrală, unde putem admira Palatul Primăriei, Catedrala din Lima și Palatul Guvernamental, trei monumente reprezentative ale stilului colonial grandios și opulent. Catedrala ne poartă prin diferite perioade și stiluri arhitecturale precum Renascentismul și Neoclasicismul, însă și prin istoria religioasă a statului Peru și a unei mari părți din America de Sud. Turul nostru continuă cu Mănăstirea San Francisco, unde vedem misterioasele catacombe cu rol de cimitir subteran, pline cu oseminte vechi de câteva sute de ani. De aici ne îndreptăm spre cartierul Pueblo Libre, unde vizităm Muzeul Larco, o frumoasă vilă de secol XVIII, ale cărui exponate expun povestea precolumbiană a statului Peru, care se întinde pe mai mult de 3000 de ani. Aici vedem o colecție impresionantă de bijuterii din aur și argint, dar și obiecte ritualice și de cult care dovedesc măiestria meșteșugarilor Peruvieni antici. Printre altele, vedem și o colecție de piese de artă ceramică erotică, exponate care ne fac o introducere în sexualitatea popoarelor sud-americane din perioada precolumbiană. După aceste vizite avem timp liber pentru a explora și pentru a ne bucura de capitala Lima după bunul plac.

 Ziua 3. Lima - Cusco
După mic-dejun zburăm spre Lima, unde odată ajunși vom face cazarea la hotel. După-amiază începem un tur al orașului Cusco, o așezare istorică situată în Anzii Peruvieni, care odinioară a fost capitala Imperiului Inca. Explorarea începe cu o vizită a ruinelor incașe, mai exact cu fortăreața Sacsayhuaman un gigantic monument construit din blocuri de piatră puse laolaltă cu precizie uimitoare. Vizităm și Qenqo, principalul centru religios al orașului vechi, un complex dedicat ritualurilor religioase, printre care se numără sacrificiile umane și mumificările. La fel ca multe alte edificii de acest fel, Qenqo este situat într-o zonă stâncoasă unde natura a creat monoliți din piatră cu forme ciudate, în jurul cărora oamenii au săpat galerii și caverne. Vedem apoi Puca-Pucara, o fortăreață militară din piatră așezată pe o culme muntoasă, dar și Tambomachay, un alt sit arheologic, o așezare antică ridicată tot din piatră, unde putem observa prezența unor fântâni și apeducte complexe. De aici ne îndreptăm spre Orașul Imperial, unde vizităm Piața Principală, apoi Catedrala, unde admirăm picturile realizate în stilul Școlii Cusco, specific secolelor XVII-XVIII. Turul se încheie cu o vizită la Qoricancha, Templul de Aur, un edificiu închinat Zeului Soare ai cărui pereți ar fi fost acoperiți cu aur cu multe sute de ani în urmă. Seara ne întoarcem la hotel.

 Ziua 4. Cusco - Valea Sacră - Aguas Calientes
Astăzi ne așteaptă o zi plină în care vom vizita un loc de-a dreptul special, Valle Sagrado (Valea Sacră). Facem prima oprire la Pisac, un străvechi sat de munte unde moștenirea culturală autohtonă s-a combinat cu influențele coloniale într-un echilibru perfect, care a creat un cadru de viață ideal pentru locuitori. Luăm la pas ulițele liniștite ale satului și plecăm în căutarea piețelor cu obiecte tradiționale de artizanat unde găsim bijuterii, textile și ceramice excelente, lucrate manual. E o ocazie minunată de a lua cadouri și suveniruri pentru cei dragi de acasă. Luăm masa de prânz chiar în sat, unde gustăm din bunătățile bucătăriei tradiționale peruane. După acest ospăț mergem mai departe și vizităm Ollantaytambo, una dintre ultimele așezări autentice incașe, care odinioară era străjuită de o fortăreață imensă. Aici găsim un complex arheologic de mari dimensiuni unde cu sute de ani în urmă funcționa un han ce-i găzduia pe membrii familiei regale și pe diplomați în timpul deplasărilor lungi prin Anzi. Printre ruine putem vedea câteva ziduri și turnuri de apărare care încă stau în picioare. La lăsarea serii ne îmbarcăm într-un tren care ne duce spre orașul Aguas Calientes. Ajungem în jurul orei 21:00 și mergem la hotel pentru cină și odihnă.

 Ziua 5. Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco
În dimineața aceasta vom pleca să vizităm Sanctuarul Istoric Machu Picchu, o veche așezare incașă ridicată în vârf de munte pentru a servi drept reședință familiei regale. Încântătorul sit istoric este considerat azi una dintre cele șapte minuni ale lumii, atât pentru frumusețea și complexitatea așezării într-un loc atât de izolat, cât și pentru cadrul natural absolut unic și superb în care a fost așezată. Cercetăm în amănunt aceste locuri, aflăm detalii interesante despre funcția fiecărei componente a sitului și despre viața oamenilor care au trăit aici, iar în același timp ne bucurăm de priveliștea idilică și o imortalizăm în sute de fotografii. Luăm masa de prânz la un restaurant din apropiere, apoi luăm trenul din Aguas Calientes înapoi către Cusco, unde vom fi transferați la hotel.

Ziua 6. Cusco - La Paz
În dimineața acestei zile vom părăsi Peru și vom zbura către La Paz, capitala Boliviei, care, dintre toate capitalele din lume, se află la cea mai mare altitudine (6438m). Odată ce-am ajuns, vom fi transferați la hotel, apoi vom începe un tur al orașului. Acest oraș situat în inima munților ascunde la fiecare pas o poveste, un mister, o aventură sau o comoară provenită încă din perioada pre hispanică a Boliviei. Vizităm zone istorice străvechi, indigene, coloniale, dar și moderne. Printre cele mai impresionante și mai ofertante obiective din La Paz se numără piețele, iar cea mai specială este cu siguranță El Mercado de las Brujas, adică piața vrăjitoarelor. Aici găsești o mulțime de ciudățenii folosite la îndeplinirea ritualurilor păgâne, însă nu-ți face griji, niciun blestem nu se va abate asupra ta dacă mergi să le vezi sau chiar dacă le cumperi. Printre acestea se numără fetuși uscați de lamă, folosiți în ritualuri care aduc prosperitate și noroc, broaște uscate, poțiuni afrodisiace, pene de bufniță, șerpi uscați și tot felul de ierburi medicinale. Mai mult, pe străzile de lângă piață se plimbă persoane în haine de vrăjitoare care susțin că pot face vrăji și ritualuri magice. După ce vizităm piața mergem să vedem „Valea Lunii”, o suprafață întinsă unde solul este format din lut, care creează un tablou asemănător cu cel de pe suprafața lunii. Facem apoi o plimbare cu telecabina, care ne oferă imagini panoramice superbe cu orașul. La lăsarea serii ne întoarcem la hotel.

 7. La Paz - Uyuni
Părăsim capitala La Paz și zburăm spre Uyuni, unde vom vizita iconicul lac sărat și Insula Icawasi. Uyuni este un imens deșert sărat, cel mai mare de pe glob, situat în Anzii Bolivieni. Anumite porțiuni ale deșertului sunt deseori acoperite cu apă, astfel că aici se formează lacuri sărate de foarte mică adâncime care dau un efect de oglină, care la rândul său creează imagini suprarealiste, dându-ți impresia că te afli pe suprafața unei planete străine. Cât poți privi în jurul tău este numai oglindă, în care se reflectă culorile fermecătoare ale cerului și crestele munților din depărtare. Mai mult, din acest sol sărat în care nu te-ai aștepta să existe forme de viață răsar cactuși eleganți care contribuie la tabloul suprarealist. Străbatem deșertul și ajungem la Insula Incahuasi (Incawasi), o creastă de piatră care răsare din solul sărat, acoperită cu alge, fosile și cactuși bătrâni care ating înălțimi de până la 12m. Acest loc este raiul pasionaților de fotografie, care pot surprinde aici imagini absolut fantastice. Luăm masa la Isla Incahuasi, ne umplem memoriile telefoanelor și aparatelor foto cu imagini, apoi plecăm spre satul Tahua de la poalele vulcanului Thunupa. Această așezare mică și sărăcăcioasă, situată în mijlocul deșertului, reușește să ne farmece cu liniștea și calmul său, cu căsuțele, grajdurile și bisericile din cărămidă cenușie și cu micile turme de animale care lenevesc la soare și se hrănesc cu puținele buruieni care cresc aici. După ce admirăm satul facem și o mică drumeție până la peștera Mumiilor Coquesa. La lăsarea serii ne întoarcem la hotel, unde servim cina și ne odihnim.

 8. Uyuni - La Paz
Luăm masa de dimineață la hotel, apoi plecăm într-o călătorie lungă înapoi spre La Paz. Suntem transferați la aeroport, de unde zburăm spre La Paz. Drumul ne ocupă o mare parte din zi, așa că odată ce ajungem în La Paz suntem transferați direct la hotel, unde rămânem până a doua zi.

 9. La Paz - Puno
După mic-dejun plecăm spre Hutajata, o așezare situată pe malul Lacului Titicaca. Odată ajunși aici vizităm Satul Ecologic Rădăcinile Anzilor, unde vedem Muzeul Altiplano, Satul Artizanilor, Igluurile din noroi și turnurile mortuare din Urus Chipayas. Tot aici îi cunoaștem și pe membrii familiei Limachi, meșteșugari tradiționali, constructori de bărci ecologice cu care vom face și noi o scurtă expediție în apele Oceanului Atlantic. Ne deplasăm pe uscat până în Cocotoni, unde urcăm la bordul navei cu care vom naviga spre Insula Soarelui. Pe această insulă vom vizita Marile Scări Incașe și Fântâna Sacră, despre a cărei apă se spune că aduce tinerețe și fericire veșnice. Luăm apoi prânzul la Restaurantul Arheologic Uma Kollu, iar după masă vizităm un mic magazin cu obiecte lucrate manual. Urcăm apoi din nou pe navă și mergem să vizităm Insula Lunii și Templul Fecioarelor Soarelui „Inak Uyu”. Mai avem puțin de navigat până ajungem în Copacabana, o altă așezare de la malul Lacului Titicaca, renumită pentru festivalurile religioase și pentru casele cu acoperișuri roșiatice. Aici vizităm altarul Fecioarei Copacabana. Ultima oprire a zilei este în Puno, un oraș din sud-estul statului Peru, unde vom și înnopta.

 10. Puno - Juliaca- Lima
Astăzi este ultima zi de circuit, ziua în care ne vom întoarce spre casă. După mic-dejun vom zbura spre Lima, apoi spre București. Drumul este lung, însă din fericire vom avea multe amintiri și fotografii extraordinare cu care să ne ocupăm timpul și atenția. Cu siguranță nu vom uita curând această călătorie spre tărâmurile magice ale Americii de Sud.


Servicii incluse:
De la 2840 € + 850 euro (taxe de aeroport)
10 zile - Avion

DATE DE PLECARE 2020:
25.04; 04.11

PREŢUL INCLUDE:
 Bilet de avion Bucureşti – Lima – Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);
 Bilet avion Lima-Cusco;
 Bilet avion Cusco – La Paz;
 Bilet avion La Paz - Uyuni;
 Bilet de avion Uyuni - Cusco;
 Bilet avion Juliaca - Lima;
 Taxele de aeroport;
 Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
 9 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3-4*;
 Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în prezentul program;
 Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
 Asigurare medicală de călătorie Travel;
 Ghizi locali;
 Conducător de grup român.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
 Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, aproximativ 3 USD/pers./zi (se achită la faţa locului);
 Alte servicii decât cele menţionate în program;
 Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

SUPLIMENTE
 Supliment de single 450 €

ACTE NECESARE PENTRU CĂLĂTORIE:
 Paşaportul în original valabil cel puţin încă 6 luni de la data returului din excursie, care să conţină cel puţin 2 coli albe, nu se acceptă paşaport temporar.

NOTE:
 Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de 1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.
Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.
Grup minim 20 de persoane. Pentru grupuri mai mici de 20 de persoane (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de 235 €/ pers.

BINE DE ŞTIUT
 Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
 Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
 Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
 Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
 Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentul de single.

BEST DEAL Reducere 150 €
2840 € + 850 € (taxe de aeroport)/PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
 Avans 50% la înscriere;
 Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

PROMO Reducere 100 €
2890 € + 850 € (taxe de aeroport)/PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
 Avans 30% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

STANDARD
2990 € + 850 € (taxe de aeroport)/PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
 Avans 25% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

Cod oferta: arias h18

Oferta din categoria: 
Circuit Peru & Bolivia - 25 Aprilie 2020 (10 zile) - 10 zile / 2840 EURO
Plecare Pana la
25.Apr.2020 04.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.10.2019
# #