Circuit Circuit Georgia & Armenia - 18 Septembrie 2020 (13 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit Georgia & Armenia - 18 Septembrie 2020 (13 zile) / 13 zile

» Plecari: 18.Sep.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 13 zile
» Pret: de la 1110 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 11.09.2020
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Tbilisi – Mtsketa – Kazbegi – Gadauri – Gori – Bojormi – Akhaltsikhe – Vardzia – Echmiadzin Yerevan – Geghard – Garni – KhorVirap – Norovank – Sevan – Bodbe - Sighnaghi - Nekresi - Gremi - Alaverdi -Motsameta - Gelati - Trutle Lake in Tbilisi - Rustaveli


 Ziua 1. București – Tbilisi
Întâlnirea grupului de călătorie va avea loc la aeroportul Henri Coandă. De aici luăm un zbor spre Tbilisi, oraș așezat pe malul râului Mtkari, este cel mai mare din stat, acesta fiind fondat în sec. al V-lea. Aici se amestecă mitologia și istoria, cultura și tradițiile, diversitatea naturii și ospitalitatea oamenilor, inspirând poezii, cântece polifonice și dansuri elegante. Un amestec de culturi, condimente, diferite națiuni întâlnite la orice colț al străzii, credințe diferite, toate acestea împreună, sunt Tbilisi, orașul dominat de comercianți, războinici, tirani și dictatori. Aerul trecutului poate fi inspirat într-o plimbare în centrul vechi. Astăzi, Tbilisi este un oraș modern, cu faimoase muzee și teatre, galerii de artă, biserici și locuri arheologice, băi termale cu sulf, străzi înguste cu curți interioare înconjurate de balcoane decorate cu dantelă. Seara ai timp liber la dispoziție să pătrunzi în această atmosferă, cutreierând după plac străzile centrului istoric alături de însoțitorul de grup.
Cazare in Tbilisi – Hotel L Plaza 4* (sau similar).

 Ziua 2. Tbilisi
După ce savurăm micul dejun, începem descoperirea capitalei Georgiei, Tbilisi, pe care, în ziua precedentă am avut bucuria de a o zări în treacăt. Istoria sa captivantă încă se simte chiar și prin semnele clare ale modernului. Muzee și teatre, galerii de artă, biserici și situri arheologice, băi termale cu sulf, strădute vechi cu atmosferă medievală, case superbe din alte veacuri, toate acestea împreună îi conferă orașului un farmec aparte. Astăzi, în turul orașului cu ghid local, vom încânta ochii noștri: zona de băi termale cu sulf, biserica Metekhi construită în secolul al XII-lea lângă un pod în care mii de credincioși au refuzat să meargă pe icoane puse de turci pe pod; Catedrala Sioni, deteriorată în mod repetat de-a lungul istoriei, a supraviețuit de fiecare dată când este considerată un simbol al rezistenței orașului; Bazilica Anchiskhati și Turnul bisericii (secolul al VI-lea), unul dintre cele mai vechi din oraș, construit în zilele lui Dachi Ujarmeli, moștenitorul regelui Vakhtang Gorgasali; Catedrala Sfânta Treime este a treia, cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume, construită pentru a comemora 1500 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe din Georgia și 2000 de ani de la nașterea lui Isus Hristos. După turul orașului, timpul liber. Vă sugerăm o vizită împreună cu însoțitorul grupului de la Fortress Narikhala situat pe un deal cu o panoramă superbă asupra orașului și de unde se poate ajunge cu telegondola (taxă exclusă) sau parcul tematic Mtatsminda aflat pe dealul cu aceelași nume, la baza căreia se află o roată gigantică. Această plimbare cu vederi frumoase ale orașului este de neuitat. Opțional, croazieră de 40 de minute pe râul Mtkvari, unde se poate savura un pahar de vin georgian și un program de animație (preț informativ: 20 USD pe persoană).
Cazare in Tbilisi - Hotel L Plaza 4* (sau similar).

 Ziua 3. Tbilisi – Mtskheta – Kazbegi
Mic dejun. Astăzi vizităm unele dintre cele mai vechi orașe din Georgia. Începem incursiunea în lumea mistică cu Mtskheta, inima spirituală a Georgiei, locul legendar unde argentatii conduși de Iason au încercat să aducă lână de aur. iar mai tarziu in 326, devenind una dintre primele regale crestine oficial. Astăzi, face parte din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO și este un muzeu animat cu numeroase monumente arhitecturale și istorice. Aici este Pilonul Vieții, Catedrala Patriarhală din Svetiovoveli, un monument arhitectural care, prin vârsta sa și prin tradițiile din jurul său, spune multe despre profunzimea și puterea credinței creștinismului în această țară. Continuăm cu o vizită la Manastiria Jvari, situată pe un vârf de munte stâncos, la confluența râurilor Mtkvari și Aragvi, cu o vedere deosebită asupra Mtskhetei. Ne îndreptăm spre provinciile Mtiuleți și Khevi, una dintre cele mai vechi drumuri din țară, pentru a admira culmile înalte, râurile frenetice și viața montană din Georgia. Dacă vremea ne va permite, vom putea admira Kazbek, cunoscut sub numele de "Mkinvartsveri" georgian, al treilea cel mai înalt munte din Georgia și al optulea din Caucaz, care este un vulcan geologic dispărut. Muntele este acoperit de ghețari la o altitudine de 5.047 m. Conform mitologiei grecești, pe Muntele Kazbek, Prometheus a furat focul zeilor, fiind pedepsit de ei. Frumusețea imaculată învelită de razele soarelui aproape umple cerul. La o altitudine de 2.170 m se află mănăstirea Tsminda Sameba ("Sfânta Treime"), construită în secolul al XIV-lea. Pentru a ajunge la mănăstire este utilizat Jeep 4x4 (costul inclus). Transfer la hotel în Kazbegi.
Cazare și cină Hotel Sno 4* (sau similar).

 Ziua 4. Gudauri - Gori - Bojormi
Mic dejun. Ne îndreptăm către orașul istoric Gori, Pentru toți georgienii, Gori este sinonim cu un singur om: aici s-a născut și a studiat Joseph Vissarionovici Stalin. Vizităm Muzeul Stalin, fondat în 1957 în casa umilă în care s-a născut "micul tată al poporului". Ne prezentăm o colecție de exponate legate de nașterea lui Stalin la Gori în 1878, precum viața și moartea sa la Moscova în 1953. O statuie impunătoare de granit și marmură a fost construită în 1975 pentru a proteja această expoziție glorificatoare. Pe una din laturile muzeului este expus vagonul blindat cu care Stalin călătorea la Yaltra, devenind faimos pentru faimoasa Conferință a celui de-al Doilea Război Mondial. Excursia continuă spre Bojormi - o stațiune de renume mondial pentru izvoarele sale cu apă minerală și parcuri naturale aici. Timp liber pentru mersul în natură în inima parcului natural Bojormi.
Cazare în Borjomi - Borjomi Palace Sănătate & Spa Center 4* (sau similar).

 Ziua 5. Bojormi – Vardzia – Yerevan
Începem ziua cu micul dejun. Excursia continuă pe teritoriul Georgiei și vom vizita orașul peșteră Vardzia, situat la o altitudine de aproape 1300m, care este un loc special în cultura și istoria georgiană. La sfârșitul anilor 1100, regele Tamar a ordonat construirea unui sanctuar subteran pentru a rezista atacurilor mongole. Nu mai puțin de 13 nivele au fost construite, având în centrul mănăstirea Vardzia. Peșterile naturale au fost lărgite pentru a găzdui nu mai puțin de 6.000 de case pentru călugări și cei care fugeau de invadatori. Un sistem de irigații a fost construit pentru a aduce apă în terenurile agricole și apoi la conductele de apă potabilă. La vest între turnul clopotniței și biserica principală, puteți explora nu mai puțin de 40 de peșteri pe 13 nivele, cu un total de 165 de camere și șase biserici mai mici. În partea de est există 79 de peșteri pe 8 etaje, cu un total de 242 de camere, inclusiv camera tronului regelui Tamar, 25 de pivnițe și 6 biserici. După această vizită interesantă ne îndreptăm spre granița cu Armenia, intrăm la punctul de trecere a frontierei din Bavra. Ne vom opri pentru prânz în Gyumri și după care vom porni spre Erevan. Turul orașului și cazare la Hotel Ani Plaza 4 * situat central (sau similar).

 Ziua 6. Echmiadzin – Erevan/ Garni - Geghard
Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Echmiadzin "locul unde Isus a coborât din cer", reședința patriarhilor armeeni. Catedrala Echmiadzin este, de asemenea, una dintre cele mai vechi biserici din Armenia. A fost construită între 301-303 de către Sf. Grigorie Luminatorul, fondatorul Bisericii gregoriane din Armenia.
Ne îndreptăm spre marginea estică a orașului Echmiadzin pentru a vedea Biserica Hipparhică una dintre cele mai bune lucrări ale arhitecturii armeene în perioada clasică, o variantă a compoziției concentrice cu domul. Ne întoarcem în capitala Armeniei. Turul orașului Erevan cu vederi panoramice ale principalelor atracții turistice, descoperirea diferitelor straturi ale istoriei orașului, altarele medievale ascunse în spatele fațadelor impunătoare ale stilului sovietic, străzile înguste ale centrului orașului vechi, cu pereți vopsiți în roz. Moscheea Albastră, Cascada și statuia “Mother Armenia”, Opera și ambițiosul proiect al North Avenue din Armenia, o zonă pietonală care găzduiește clădiri rezidențiale, magazine luxoase, centre de afaceri, restaurante și cluburi de noapte. Vom vizita Matenadaran - un muzeu și magazin de manuscrise vechi, unul dintre cele mai mari din lume. Aici sunt găzduite peste 17.000 de manuscrise armeene și străine, copii ale primelor cărți tipărite. Cel mai vechi manuscris, păstrat în întregime, datează din sec. VII. După-amiaza, excursie opțională la Avan la canionul Garni și la mănăstirea Geghard. Aici vom admira pitorescul Canvan Avan, în mijlocul stâncilor uimitoare și al cheilor exotice, până la un platou verde, unde intră râul Azat, unde în armonie de relief și natură virgină este complexul arhitectural păgân Garni datând din secolul al XIX-lea. Veți fi luat de spiritul trecutului. În vecinătatea, trecând prin cheiul pitoresc al văii Gegharda, păzită de munți abrupți, găsim Mănăstirea Geghard. În cea mai mare parte săpată în stâncă este una dintre minunatele mănăstiri armeene vechi. Specificitatea acestei mănăstiri constă în austeritatea vieții cotidiene pe care au condus cei care au trăit în ea. Întoarcere la Yerevan.
Cazare Hotel Ani Plaza 4* situat central (sau similar).

 Ziua 7. Khor Virap – Noravank – Sevan
După micul dejun, pornim spre Khor Virap, o așezare cu vedere spre Câmpia Ararat și vârfurile gemene ale Muntelui Ararat. Locul este faimos pentru că aici a fost încarcerat timp de 13 ani Sf. Grigorie Luminatorul, înainte de a-l vindeca pe Regele Tridates al III-lea de boala de care acesta suferea. Astfel regele s-a convertit, iar Armenia a devenit primanațiune creștină din lume. În prezent, Khor Virap este o destinație romantică populară. Muntele Ararat este și el încununat de legendă: se spune că aici s-ar fi oprit Arca lui Noe, așteptând retragerea apelor. Călătoria continuă spre Complexul Monastic Noravank, aflat într-un canion cu un peisaj bogat. Complexul este format din Biserica Sf. Karapet, Capela Sf. Grigore și Biserica Sf. Astvatsatsin. Pornim spre Lacul Sevan, pentru ultima vizită la Mănăstirea Sevanavank, care a fost construita inițial pe o insulă a lacului. În anii ’30, la ordinul lui Joseph Stalin, lacul a fost parțial secat pentru irigații, astfel că Sevanavank se află acum pe o peninsulă.
Cazare Hotel Best Western Bohemian Resort Sevan 3* (sau similar).

 Ziua 8. Dilijan – Haghartsin – Tbilisi
Mic dejun. După eliberarea camerelor, părăsim panorama minunată a lacului Sevan și ne îndreptăm spre ultimele vizite în Armenia. Vom vizita mănăstirea Haghartsin, situată în munți, în mijlocul pădurii, într-unul din acele locuri din Armenia, detașat de o scenă de film. După vizita și pauza de prânz de la Dilijan, mergem la punctul de frontieră Sadakhlo pentru a ne întoarce în Georgia. Transfer la hotelul din Tbilisi și timp liber disponibil în legenda Georgiana. Cazare în Tbilisi - Hotel L Plaza 4* (sau similar).

 Ziua 9. Tbilisi – KTW (Fabrica de vin) – Bodre – Sighnaghi
Mic dejun. Se va vizita fabrica de vin KTW (Kakhetian Tradițional Winemaking), se va face degustare de vin în cramă acesteia. Georgia este o casă de vinificație și un loc de istorie vastă de producere a vinului de înaltă calitate. Descoperirea arheologică confirmă faptul că Georgia a fost îmbogățită cu aproximativ 530 de soiuri de struguri indigene, dintre care zeci sunt în prezent utilizate pe scară largă pentru vinificație. Se va continuă traseul spre mănăstirea Bodbe, construită inițial în secolul al IX-lea. și renovată în secolul XVII, în zilele noastre funcționează că mănăstire și este un loc popular de pelerinaj pentru georgieni, precum și călători. Mănăstirea este strâns asociată cu Sf. Nina din Cappadocia, deoarece moaștele ei sunt îngropate acolo. Înainte de a pleca, vom face o excursie la Sighnaghi - unul dintre cele mai frumoase orașe din Georgia, cu o vedere magnifică asupra Munților Caucazului. Orașul este cunoscut și că "Orașul iubirii" - orașul iubirii. Turul pedestru alături de ghidul din centrul istoric și străzile pline de viață ale orașului. Timp liber la amiază.
Cazare peste noapte în Hotelul Signagi Brigitte 4*(sau similar).

Ziua 10. Nekresi – Gremi – Alaverdi Mic dejun. Vom merge la mănăstirea Nekresi - unul dintre cele mai mari complexe de mănăstire din regiunea Kakheti din Georgia, care a fost fondată de Sfântul Abibos Nekreseli, unul dintre cele treisprezece părinți sirieni. Continuăm drumul spre reședința și castelul Gremi, acesta datând din secolul al XVI-lea. Acest monument arhitectural este singura parte supraviețuitoare a orașului înfloritor Gremi - capitala regiunii Kakheti în perioada secolelor XVI- XVII. După vizită, mănăstirea Alaverdi și catedrala Episcopiei sunt situate în apropierea localității Alaverdi din regiunea Akhmeta, la 20 km de Telavi. Mănăstirea Alaverdi a fost înființată în secolul al VI-lea de Sfântul Părinte Iosif Alaverdeli, care a sosit din Asiria. Întoarcere la Tbilisi, cazare în Tbilisi Hotel L Plaza 4* (sau similar).

Ziua 11. Kutaisi – Complexul Monarhal Motsameta – Mănăstirea Gelati Mic dejun. Plecare spre Kutaisi: Kutaisi este a treia regiune metropolitană din Georgia, fiind capitala legislativă parlamentară. Acesta era capitala legendarului Regatul de Colchis, si este situat în regiunea centrală de vest a regiunii Imereti, pe malurile râului Rioni. Mitul Lânei de Aur a aparut când în apele acestuia se folosea pielea de oaie pentru cautarea aurului. Următoarea oprire va fi la mănăstirea Motsameta ("mănăstirea martirilor") construită pe locul de execuție al martirilor georgieni, care au refuzat să accepte islamul. Mănăstirea datează din secolul al X-lea și a fost reconstruită în secolul al XIX-lea. Se vizitează Academia Gelati și Mănăstirea din sec. Al XII-lea construită în timpul domniei lui David „constructorul”, unul dintre cei mai proeminenți regi ai Georgiei. Gelati a fost centru cultural și intelectual pentru o lungă perioadă de timp și a păstrat o mulțime de picturi murale și manuscrise din secolele XII-XVII. Întoarcere la Tbilisi. Cazare Hotel L Plaza 4* (sau similar).

Ziua 12. Turul orasului Tbilisi – Lacul Turtle – Rustaveli Mic dejun. Vizitați Lacul Turtle, un loc deosebit de popular în timpul verii, situat la est de Muzeul Etnografic și în parcului Vake, unde oamenii scapă de căldura orașului sau pentru picnic, și se pot relaxa în cafenele cu vedere la lac. Un alt loc cu vederi superbe ale orașului. Faceți o plimbare pe bulevardul Rustaveli spre Parlamentul Georgiei, teatrul Rustaveli Drama, Muzeul Național de Artă Contemporană, Casa de Opera și Balul de Stat, centrul comercial și piața Rose Revolution. Vizita la Galleria Tbilisi, care este un centru comercial multifuncțional, aceasta a reînviat centrul orașului și l-a umplut cu o nouă energie. Este destinația pentru nevoile de zi cu zi, unde este posibil să vă opriți pentru orice detaliu mic - să faceți cumpărături, să distrați, să luați masa, să obțineți diverse servicii. Cazare peste noapte în Tbilisi Hotel L Plaza 4* (sau similar).

Ziua 13. Plecare spre Bucuresti


Servicii incluse:
De la 1110 € + 120 euro (taxe de aeroport)
13 zile - Avion

DATE DE PLECARE 2020:
18.09

PREŢUL INCLUDE:
 Bilet de avion Bucuresti – Tbilisi – Bucuresti, zbor direct TAROM;
 Taxe aeroport;
 12 nopți cazare cu mic dejun și 1 cina în hoteluri de 4* si 3* superior, astfel: 2 nopți cazare hotel 4* situat central în Tbilisi; 1 noapte cazare cu cina hotel 4* în Kazbegi; 1 noapte cazare hotel 5* în Borjomi; 2 nopți cazare hotel 4* situat central în Yerevan; 1 noapte cazare hotel 3* în Sevan; 1 noapte cazare hotel 4* situat central Tbilisi; 1 noapte cazare hotel 3* situat în Sighnaghi: 3 nopți cazare hotel 4* situat central în Tbilisi.
 Transferuri cu autocar local aeroport – hoteluri – aeroporturi;
 Transport cu autocar local conform itinerariului Tururile de oraș, vizitele și excursiile din program;
 Ghizi locali pe parcursul programului;
 Biletele de intrare la obiectivele principale din program;
 Transport cu Jeep-uri 4x4 la Mănăstirea Tsminda Sameba din Kazbegi;
 Degustare vin la KTW;
 Masterclass pentru preparearea
“Churchkhela”, pietanță din bucătaria georgiana în Hotel Brigitte;
 Gală tradițională cu dans și muzică folclorică georgiană în Restaurant „Tbilisi”;
 Asigurare medicală Travel si storno;
 Conducator de grup roman;

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
 Bacşişuri: aprox. 40 USD/ pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale;
 Taxa de viza pentru Armenia: 3.000 AMD (aprox. 5-7 Euro, se achita la frontiera);

Excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.

SUPLIMENTE
 Supliment de single 300 €

ACTE NECESARE:
 Paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

SUPLIMENTE EXCURSII OPTIONALE:
• Croaziera de 40 de minute pe raul Mtkvari acompaniata de un pahar de vin georgian si program de animatie (tarif informativ: 50 Euro/ persoana se achita local).

NOTE:
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasadele tarilor tranzitate; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

BINE DE ŞTIUT
 Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
 Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/ frigider, seif etc); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
 Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
 Partaj. Aveți posibilitatea de a rezerva cameră în partaj. Turiștii care se înscriu pentru partaj vor plăti suplimentul de camera single, atunci când organizatorul nu reușește să închidă partajul.

BEST DEAL Reducere 150 €
1110 € + 120 € (taxe de aeroport)/PREȚ DE PERSOANĂ ÎN CAMERA DUBLĂ
 Avans 50% la înscriere;
 Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

PROMO Reducere 100 €
1160 € + 120 € (taxe de aeroport)/PREȚ DE PERSOANĂ ÎN CAMERA DUBLĂ
 Avans 30% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

STANDARD +
1260 € + 120 € (taxe de aeroport)/PREȚ DE PERSOANĂ ÎN CAMERA DUBLĂ
 Avans 25% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

Cod oferta: ariash25

Oferta din categoria: 
Circuit Georgia & Armenia - 18 Septembrie 2020 (13 zile) - 13 zile / 1110 EURO
Plecare Pana la
18.Sep.2020 30.Sep.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 11.10.2019
# #