Circuit Circuit India, Nepal, Bhutan - 15 Martie, 18 August 2020 (15 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Circuit India, Nepal, Bhutan - 15 Martie, 18 August 2020 (15 zile) / 15 zile

» Plecari: 18.Aug.2020, 15.Mar.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 15 zile
» Pret: de la 2670 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 13.03.2020
» Categorie cazare 4*

» Traseu: Delhi- Jaipur- Fatehpur Sikri- Agra- Delhi – Kathmandu –Paro-Thimphu-Katmandu


Ziua 1. București - Delhi
Ne intalnim in aeroportul Otopeni din Bucuresti, unde ne îmbarcăm în avion cu destinația Delhi.

 Ziua 2. Delhi
După ce aterizăm pe aeroportul din Delhi și facem o scurtă oprire la hotel, începem explorarea orașului Delhi, capitala Indiei, un vechi și legendar oraș cu o populație actuală de aproape 22 de milioane de locuitori. Vizităm una dintre cele mai frumoase moschei ale țării, Jama Masjid, piața exotică Chandni Chowk și Fortul Roșu, un monument emblematic, palat al dinastiei mogule timp de două secole. Vizita noastră continuă în orașul nou - New Delhi - unde ne oprim la Raj Ghat, un monument ridicat în memoria lui Mahatma Gandhi, părintele Indiei independente, asasinat în 1948. Următoarele obiective sunt Poarta Indiei, în amintirea soldaților care au pierit în Primul Război Mondial, impresionantul Palat Prezidențial (Rashtrapati Bhawan), mormântul Împăratului Humayum, unul dintre primele exemple de de arhitectură mogulă, dar și Minaretul Qutb, construit de conducătorii musulmani în prima jumătate a mileniului trecut și impresionant prin înălțimea sa.

 Ziua 3. Delhi – Jaipur
Ne îndreptăm spre Jaipur, capitala provinciei Rajahstan din estul Indiei. Fascinant și unic, Jaipur este supranumit „Orașul roz”, datorită culorii pe care au dobândit-o clădirile sale în anul 1886, cu ocazia vizitei consortului Reginei Victoriei a Marii Britanii, Prințul Albert. Jaipur strânge laolaltă pe străzile sale aglomerate și colorate ricșe, motociclete și autobuze, localnici și turiști, într-un tumult fermecător. Vom lua pulsul orașului chiar din inima sa, făcând o incursiune în Bazarul Bapu și Bazarul Johari, două locuri în care îmbrăcămintea tradițională, obiectele create de artizanii locali și bijuteriile făcute de mână îi fascinează pe vizitatori, fericiți că au găsit suvenirurile perfecte.

 Ziua 4. Jaipur
În Jaipur trecutul glorios a lăsat urme la fiecare pas: astăzi vizităm grandiosul Fort Amber, amplasat pe un deal arid din apropierea orașului, construit de Maharajahul Sawai Jai Singh II în secolul 18. Aici vom face o plimbare pe elefanți sau, ca alternativă, cu jeepuri. Ne continuăm aventura cu o oprire la Hawa Mahal (Palatul Vânturilor), construit tot în secolul 18, având rolul de zenana - încăperi pentru femeile din harem, care își doreau să nu fie văzute, dar voiau să observe viața orașului prin cele 953 de ferestre mici ale palatului, care îl fac să arate ca un fagure de miere. Următoarea oprire este la Templul Birla, dedicat Zeului Vishnu, unul dintre principalii zei din religia hindusă (alături de Brahma și Shiva), dar și Zeiței Lakshmi, zeița prosperității și a înțelepciunii. Ne încheiem ziua cu o vizită la City Palace, în inima orașului vechi, un palat splendid ridicat de Sawai Jai Singh II, în continuare locuință a descendenților familiei regale din această provincie. Ultima oprire este la Jantar Matar, cel mai impresionant dintre cele cinci observatoare astronomice ridicate în secolul 18.

 Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra Astăzi ne îndreptăm spre Agra, în provincia Uttar Pradesh, loc ce reunește o parte dintre cele mai fascinante obiective ale Indiei. Pe drum ne oprim să vizităm Fatehpur Sikri (Orașul Victoriei), fostă capitală a Imperiului Mogul în secolul 16, despre care în Evul Mediu se vorbea că întrece în lux, grandoare și număr de locuitori orice oraș din Europa. Vedem clădirile care făceau parte din palatul Împăratului Akbar, cel care a construit orașul nou și l-a transformat pentru scurt timp în în capitală. Facem un exercițiu de imaginație pentru a ne imagina cum arăta o zi pe străzile orașului acum câteva secole, când grădinile erau luxuriante și piețele animate, și ne încheiem vizita cu o oprire la moscheea Jema Masjid, un exemplu minunat de arhitectură religioasă care îmbină elemente indiene cu elemente persane.

 Ziua 6. Agra - Dehli
Ne începem ziua cu o vizită la Taj Mahal, unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, pentru ridicarea căruia a fost nevoie de 22 de ani, 20.000 de oameni și 1000 de elefanți. Experiența este dificil de redat în cuvinte: descris de poetul indian Rabindranath Tagore ca „o lacrimă pe obrazul timpului”, Taj Mahal a luat naștere din dragostea infinită pe care Șahul Jahan i-a purtat-o nevestei sale Mumtaz Mahal, iar acest lucru lasă indiferent niciun vizitator, indiferent dacă este la prima sau la a zecea vizită. Ne continuăm ziua cu o oprire la Fortul din Agra, aflat la doar câțiva kilometri de Taj Mahal, fortificație care adăpostește Palatul Jahangir, două moschei și câteva grădini fabuloase care au rezistat istorie pentru a povesti peste sute de ani despre măreția Imperiului Mogul. Următoarea oprire este la Mausoleul Marelui Vizir Itimad-Ud Daulah, format din câteva clădiri principale, dar și grădini și clădiri secundare, considerat din punct de vedere al stilului arhitectural o inspirație și un precursor pentru Taj Mahal.

 Ziua 7. Delhi - Kathmandu
Astăzi ne despărțim de India și zburăm în capitala Nepalului, Kathmandu, oraș amplasat la 1300 de metri altitudine, despre care putem afirma cu certitudine că este un oraș-experiență, fiind plin de viață și de istorie. Avem timp să ne facem primele impresii despre țara desemnată recent drept una dintre cele mai fermecătoare destinații turistice, datorită naturii spectaculoase, a locuitorilor calzi și prietenoși și a monumentelor unice, dar și să ne odihnim și să ne pregătim pentru restul călătoriei.

 Ziua 8. Katmandu
Ne începem ziua cu o oprire la Pashupatinath, unul dintre cele mai mari temple hinduse din lume. Amplasat pe malul râului sacriu Bagmati, a fost ridicat începând cu secolul al V-lea și este dedicat zeului Shiva. Vizita continuă cu Marea Stupă Boudhanath, unde ochii lui Buddha, pictați pe zidurile stupei, privesc de dincolo de istorie cum călugării și pelerinii își rostesc rugăciunile, cum se ridică noi gompa - spații dedicate credincioșilor -, în apropierea stupei, pentru refugiații din Tibet care își caută liniștea în Nepal, cum lucrările de restaurare acoperă stricăciunile făcute de cutremurul din 2015 și cum steagurile de rugăciune își șoptesc mantrele vântului. Știați că fiecare din culorile acestor steaguri reprezintă unul dintre cele cinci elemente esențiale? Galben - pământ, verde - apă, roșu - foc, alb - aer și albastru - spațiu. Pentru a încheia ziua, ne continuăm programul cu o vizită la Galeria Thanka, unde putem admira celebrele picturi budiste, dar şi pe călugări în timp ce pictează.

 Ziua 9. Kathmandu
Aventura continuă! La doar cinci kilometri de Kathmandu descoperim magicul Patan, unul dintre cele trei orașe regale de pe Valea Kathmandu, oraș care adăpostește temple budiste și hinduse spectaculoase, dar și vechiul Palat Regal (astăzi transformat în muzeu). Vizităm Piață Durban, înconjurată de mai mult de 50 de pagode, temple și palate, construite în stilul arhitectural Newari. Așezarea este renumită pentru produsele de artizanat - cum ar fi statuetele de metal - lucrate după tradiții vechi de secole.
Ziua continuă cu o vizită la Swayambhunath Stupa, cea mai misterioasă și veche stupă din Valea Kathmandu, ridicată acum peste 2500 de ani și deschisă atât budiștilor, cât și hindușilor. Turnul său auriu, în formă de spirală, cu 13 etaje, este vizibil de la kilometri distanță și simbolizează cei 13 pași până la nirvana, în timp ce domul alb, pe care sunt pictați ochii lui Buddha care privesc către nord, sud, est și vest, simbolizează Pământul. Luați-vă un moment de răgaz și bucurați-vă de atmosfera de aici, încărcați-vă cu parfumul de salvie, muzica liniștitoare a roților de rugăciune, mantrele rostite de călugării care se roagă și perspectiva atât de plină de frumusețe asupra Văii Kathmandu!

 Ziua 10. Kathmandu – Paro – Thimphu
Într-o zi fără nori, zborul până la Paro, orașul care găzduiește aeroportul internațional din Bhutan, este o experiență incredibilă. Din avion putem avea o priveliște fantastică asupra Munților Himalaya și putem vedea Munții Everest, Kanchenjunga și Makalu, dar și vârfurile bhutaneze veșnic înzăpezite Jhomolhari, Jichu Drake și Tserimgang. Odată ajunși în Paro pășiți în Bhutan, regatul în care natura este încă neîmblânzită și cultura budistă neschimbată de secole! O țară mică, cu aproximativ 700.000 de locuitori, Bhutanul este celebru pentru că măsoară prosperitatea populației în indice de fericire și nu în produs intern brut, dar și pentru că are o politică foarte strictă în ceea ce privește turismul, până acum cinci decenii având avut granițele închise pentru a-și păstra cultura intactă. Din Paro, un oraș care îi încântă pe pasionații de istorie cu templele și clădirile sale vechi, ne îndreptăm spre Thimphu, capitala Bhutanului și posibil cea mai neobișnuită capitală din lume, lungă de nici 15 kilometri și pe alocuri lată de doar un 1 kilometru. Thimphu, amplasat la peste 2000 de metri altitudine, a devenit capitala Bhutanului în 1961, fiind în prezent și orașul de rezidență al familiei regale bhutaneze. Aici vom vizita Tashichho Dzong, mănăstire și fortăreață care datează din 1641 și care astăzi găzduiește, pe lângă călugări budiști, câteva ministere și secretariatul Regelui. Farmecul maxim al acestui loc este atins seara, când întreg edificiul este luminat ca într-un basm.

 Ziua 11. Thimphu
Continuăm să descoperim tărâmul magic al Bhutanului cu o vizită la Buddha Dordenma, una dintre cele mai mari statui a lui Buddha din Asia. Aceasta are o înălțime de peste 50 de metri și este așezată pe un deal în proximitatea orașului Thimphu, de unde avem o perspectivă minunată asupra zonei. Ne continuăm periplul cu o oprire la Țesătoria Gagyel Lhundrup, loc unde se creează materialele textile din care se fac ținutele de ceremonie ale familiei regale bhutaneze și ne încheiem ziua cu o vizită la Monumentul Chorten, ridicat în 1974 în memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Jigme Dorji Wangchuck. Este locul în care locuitorii capitalei vin zilnic să se închine sau să spună rugăciuni.

 Ziua 12. Thimphu - Paro
Ne despărțim de fermecătorul Thimphu - rareori avem șansa să descoperim un oraș care poate fi în același timp modern și tradițional și în care există atâta armonie - și ne întoarcem la Paro. Valea pe care o străbatem este de o frumusețe indescriptibilă, adăpostind cele mai vechi temple și mănăstiri din Bhutan, deasupra cărora veghează în tăcere Vârful Jhomolhari (7300 de metri), ai cărui ghețari dau naștere râului Paro. De asemenea, această zonă este și una dintre cele mai fertile din țară, aici cultivându-se faimos orez roșu de Bhutan, pe câmpurile terasate pe care le vom zări pe parcurs.

 Ziua 13. Paro - MĂNĂSTIREA TAKTSANG
Astăzi facem o drumeție de aproximativ cinci ore pentru a vizita Mănăstirea budistă Taktsang, supranumită „Cuibul tigrului”. Este un monument emblematic pentru Bhutan, pe care orice locuitor al acestei țări trebuie să îl viziteze cel puțin o dată în viață. Pe bună dreptate: construită în stâncă, deasupra unei prăpastii de 900 de metri, Mănăstirea Takstang a fost ridicată în secolul 17, într-un loc unde existau altare vechi de secole. Se spune că Guru Rinpoche, cel care a introdus budismul în Bhutan, considerat un sfânt cu puteri magice, care putea îmblânzi demonii și spiritele rele, a venit aici să mediteze pe spatele unui tigru. Structura mănăstirii a fost grav afectată de un incendiu în 1998, dar lucrările de restaurare din ultimele decenii au redat locului frumusețea originală. După această experiență fantastică, ne încheiem ziua cu o cană de ceai cu unt, o băutură tradițională în țările din regiunea Munților Himalaya.

 Ziua 14. Paro - Kathmandu
Ne despărțim de Paro, de magazinele sale cu fațade din lemn pictat și de atmosfera vie, de restaurantele sale animate și locuitorii veseli și dornici să vorbească cu vizitatorii și zburăm spre Kathmandu, în Nepal, admirând din nou majestuoșii Munți Himalaya.

 Ziua 15. Kathmandu -Bucuresti
Aventura se încheie. Ne îndreptăm spre aeroportul din Kathmandu și ne luăm la revedere de la universul exotic și magic al Asiei, al Munților Himalaya și al orașelor vii și atât de colorate. Cei dragi ne așteaptă acasă și avem atâtea amintiri de împărtășit!


Servicii incluse:
De la 2670 € + 590 euro (taxe de aeroport)
15 zile - Avion

DATE DE PLECARE 2020:
15.03; 18.08

PREŢUL INCLUDE:
 Bilet de avion Bucuresti – Delhi - Kathmandu - Bucureşti, zbor cu escală (orarul de zbor si ziua de operare (+/-1 zi) se pot modifica de catre compania aeriana);
 Zbor Delhi – Kathmandu;
 Zbor Kathmandu –Paro – Kathmandu;
 Taxele de aeroport
 Transport cu autocar/ microbuz cu climatizare, la dispoziţie conform programului;
 Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi
 13 nopţi de cazare în hoteluri de 4* (India & Nepal) si 3* Bhutan
 Mic dejun-uri si Cine la restaurantele hotelurilor (India si Nepal);
 Mic dejun-uri si Cine la restaurantele hotelurilor + pranzuri in restaurante locale (Bhutan);
 Transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program;
 Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program;
 Asigurare medicală Travel;
 Ghizi locali;
 Conducător de grup român

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
 Taxa de viză + procesare pentru India 40 €/persoana (se achită la înscriere);
 Taxa de viză Nepal aprox. 25 USD (se achită şi se obţine pe aeroport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport;
 Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului ;
 Alte servicii decât cele menţionate în program;
 Taxe foto + video locale (se achită opţional la faţa locului).

SUPLIMENTE
 Supliment de single 490 €

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI PENTRU INDIA SI NEPAL :
 Formularul pentru viză completat;
 Paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei;
 Copie în format electronic după prima pagină din paşaport cu detaliile personale : nume, data naşterii, numărul de paşaport, etc.
 Copie după cartea de identitate;
 Dacă aţi mai avut viză de India aplicată pe un alt paşaport, copie după acesta;
 Asigurarea medicala valabilă pe perioada călătoriei;
 O fotografie tip paşaport, în format digital color, pe fundal alb.
Taxa de viză + procesare pentru India 90 € (se achită la înscriere); Taxa de viză Nepal 25 USD (se achită şi se obţine pe aeroport în Kathmandu, necesar 2 fotografii de tip paşaport;

NOTE :
 Viza pentru India E-TA se obtine online. Actele necesare se vor depune la sediul agenţiei la data comunicata ulterior. Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însa acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obţinerea vizei.
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada Indiei; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.

BINE DE ŞTIUT
 Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
 Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
 Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor
 Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
 Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide se va plăti suplimentul de single.

BEST DEAL Reducere 150 €
2670 € + 590 € (taxe de aeroport)/PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
 Avans 50% la înscriere;
 Diferenţa de plată pâna la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

PROMO Reducere 100 €
2720 € + 590 € (taxe de aeroport)/PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA
 Avans 30% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 60 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;
 ATENTIE! LOCURI LIMITATE!

STANDARD
2820 € + 590 € (taxe de aeroport)
 Avans 25% la înscriere;
 Diferenţa de plată până la 35 de zile înainte de data plecării;
 Nu se cumulează cu alte reduceri;

SUPLIMENTE
 Supliment de single 490 €

Cod oferta: arias180

Oferta din categoria: 
Circuit India, Nepal, Bhutan - 15 Martie, 18 August 2020 (15 zile) - 15 zile / 2670 EURO
Plecare Pana la
18.Aug.2020 01.Sep.2020 Rezervare
15.Mar.2020 29.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 08.10.2019
# #