Circuit GEORGIA SI AZERBAIDJAN Caucaz, între Marea Neagră și Marea Caspică

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

GEORGIA SI AZERBAIDJAN Caucaz, între Marea Neagră și Marea Caspică / 11 zile

» Plecari: 17.Aug.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 11 zile
» Pret: de la 1450 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: -


ZIUA 1, 17.08.2020: Plecare din Timișoara, transfer la aeroportul din Budapesta, unde ne vom îmbarca pentru Kutaisi Airport (Georgia). Sosire, la ora 04.55, la Kutaisi Airport, unde vom fi salutați de ghidul nostru georgian care va superviza și transferul la hotel. Cazare la hotelul Bagrati 3* sau similar. După check-in, vom avea un răgaz de odihnă și acomodare înainte de a începe programul turistic. Vom începe turul nostru în împrejurimile orașului cu vechea mănăstire ortodoxă Motsameta, numită după mucenicia celor 2 sfinți, David și Constantin, și continuăm cu monumentul eroului național Ilia Chavchavadze. Vom continua cu vechiul oraș Bagdati, aflat pe fluviul Khanistkali, apoi cu orașul Poti, aflat pe malul estic al Mării Negre. Ne vom delecta cu minunățiile din Parcul Național Mtirala, ce se întinde pe o suprafață de 15698 ha, între Marea Neagră și Munții Adjara. Vom completa turul acestor bijuterii naturale cu Peștera Prometheus din regiunea Imereti. Reîntoarcere la hotel, în Kutaisi.
ZIUA 2, 18.08.2020: Mic dejun. Pregătirea pentru transferul la Batumi. Cazare la hotelul Corner Inn Hotel 4* sau similar. Vom începe programul turistic în orașul Batumi, mare port la Marea Neagră. Ne plimbăm pe promenada de 1,5 km dintre faleză și plajă, trecând pe lângă Statuia Dragostei, Turnul Alfabet de 130 metri, Roata mare și Farul, Piața Europa, unde vom avea timp liber la dispoziție pentru plimbare și delectare. Vom descoperi farmecul străzilor din orașul vechi și dansul dinamic și cromatic al fântânilor celebre. În nordul orașului, vom descoperi paradisul verde al Grădinii Botanice, precum și ruinele fortăreței. Reîntoarcere la hotel, în Batumi.
ZIUA 3, 19.08.2020: Mic dejun la hotel și plecare la Adjara. Plecăm spre munte și vizităm canionul Martvili, cu peisajele sale de vis, mănăstirea și cascadele din zonă. Continuăm cu Arcul Podului Reginei Tamar și cascada Makhutseti și intrăm în Adjarian Wine House pentru o degustare de vinuri. Nu putem să trecem mai departe fără a vizita biserica Sf. Giorgi din satul Zvare, municipiul Keda. Ne reîntoarcem la hotel, în Batumi.
ZIUA 4, 20.08.2020: Mic dejun la hotel și pregătirea pentru transferul la Tbilisi. Cazare la hotelul Gold Tbilisi Hotel 4* sau similar. După sosire, timp liber la dispoziție. Situat în proximitatea râului Kura, Tbilisi este capitala și cel mai mare oraș din Georgia. Principalele atracții ale orașului sunt: Biserica Metekhi - construită între sec. al XII - lea (remarcabilă prin cupola sa), Băile Sulfuroase, Fortăreața Narikala - construită în secolul al IV-lea, într-un punct strategic, în partea veche a orașului, Biserica Anchiskhati (sec. VI – VII), Piața Meidan, Catedrala Sioni.


Poziționat în preajma unor rute comerciale dintre Orient si Europa, Tbilisi a cunoscut o amplă dezvoltare în perioada evului mediu, multe dintre vestigiile sale arheologice datând din această perioadă. Rămânem peste noapte în capitala statului.
ZIUA 5, 21.08.2020: Începem turul orașului cu cetatea Narikala, unul dintre cele mai vizitate locuri din capitală, pe jos, prin partea veche a orașului sau cu telecabina. Vedem Turnul cu Ceas și Teatrul de Păpuși, Podul Păcii - pod pietonal având încastrate 30.000 de leduri pentru afișaj, Piața Libertății, Bulevardul Rustaveli, Parcul Rike si parcul Heydar Aliev, urmate de feericul Parc de distracții Mtatsminda. În vechea Piață Abanotubani ne vom bucura de cascada Leghvtakhevi, înconjurată de o insulă de verdeață.
ZIUA 6, 22.08.2020: Micul dejun și check-out. Plecăm spre Lagodekhi, aflat la graniță, apoi spre Sheki, una dintre străvechile așezări din Azerbaidjan - se estimează că există de circa 2700 de ani, fiind pentru o perioadă de timp locuit de vechi etnii iraniene. Fostul regat Shaki, ce își avea reședința administrativă aici, a fost un important centru economic și politic până la anexarea sa la Imperiul Safavid, în 1551. Poziționat la poalele Caucazului de Sud, Sheki este înconjurat de peisaje mirifice înnobilate de o serie de vechi construcții și monumente. Începem programul turistic prin vizitarea Palatului de vară a Marelui Han Muhammed Hasan. Continuăm cu magnificul caravanserai, care închide între zidurile sale minunății orientale. La 5 km, spre nord de Shaki, descoperim Biserica albaneză din Kish, monument ce străbate secolele și istoria. Ne deplasăm la Gabala, unde ne cazăm la hotelul Yeddi Gozel Hotel 3* sau similar.
ZIUA 7, 23.08.2020: După micul dejun la hotel, vizităm complexul de turism Tufandagh, stațiune renumită pentru faptul că oferă atracții turistice de prim rang, atât în sezonul rece, cât și vara. Continuăm cu frumusețile sălbatice și mărețe ale naturii și ne oprim în satul Vandam, lângă Gabala, ca să ne bucurăm de maiestuoasa cascadă Yeddi Gozal. Următorul punct al vizitei noastre este Lacul Nohurgol, aflat la 700 m deasupra nivelului mării. Pauză de masă între orele 14.00-15.00. Pentru odihnă, ne deplasăm la același hotel.
ZIUA 8, 24.08.2020: Luăm micul dejun la hotel și facem transferul spre Ismayili. Oprim la Lahij, renumit centru al artizanilor din regiunea Caucazului de Nord, unde vom face o plimbare prin pitoreasca stradă cu atelierele acestora, apoi Moscheea din localitate și Muzeul de Istorie. Continuăm cu ansamblul arhitectural al celebrei Moschei Juma, aflată în orașul Shamakhi. Ne deplasăm în zona orașului Gobustan unde se află următoarea destinație a zilei, mărețul mausoleu al Seikh-ului Diri Baba din raionul cu același nume. Situat la 60 de km de Baku, Parcul Național Gobustan, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este o zonă muntoasă ce conține peste 6.000 de pietroglife cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 40.000 de ani, precum și numeroase situri arheologice datate în neolitic. Tot aici, se află și cea mai mare concentrare de vulcani noroioși din lume, unii dintre aceștia măsurând și 200 m înălțime și care, deseori, emană gaze ce se aprind în contact cu aerul, creând un joc spectaculos de flăcări. În zonă există numeroase mărturii arheologice care atestă că aceste locuri au fost intens locuite din paleolitic și până în Evul Mediu. Transfer la hotelul Sapphire Inn 4* în Baku sau similar, unde ne vom odihni peste noapte.
ZIUA 9, 25.08.2020: Mic dejun la hotel. Pentru debutul programului turistic în capitala Azerbaidjanului, alegem modernul Centru Heydar Aliyev și clădirea Guvernului Republicii. Apoi, vizităm trio-ul de zgârie nori, simbolizând focul în zoroastrism, binecunoscut fiind faptul că Azerbaijanul a fost locul de naștere a lui Zoroastru, profetul acestei religii. Continuăm vizita cu Upland Park și abordăm Bulevardul Baku, artera cu care se mândrește orașul. În aceiași notă, vizităm Centrul Mugham și ,,Mica Veneție”, unde modernitatea și muzica tradițională se îngemănează în mod fericit. Rămânem în aceeași zonă culturală și admirăm Muzeul Covoarelor azere, care este găzduit de o clădire cu tendințe futuriste. Continuăm promenada cu o plimbare prin centrul vechi al orașului, apărat și acum de vechile ziduri care au înfruntat vremurile, după care admirăm Turnul Maiden, Palatul Shirvanshah și împrejurimile lor, ajungând în Piața Fântânii. După ce terminăm promenada, ne retragem la hotel pentru odihnă.
ZIUA 10, 26.08.2020: După micul dejun, începem programul zilei cu vizita la Castelul Mardakan, monument feudal unic în regiune, cele 76 de scări ale turnului circular ducându-ne la 22 de metri înălțime, de unde vom putea să ne bucurăm de panorama împrejurimilor. Continuăm cu vizitarea Templului Focului din Ateshgah, unde regăsim elemente specifice celor trei religii - Hindu, Zoroastrism și Sikh -focul fiind un element primordial comun. Nu putem încheia vizita în peninsula înconjurată de Marea Caspică fără să admirăm Muntele Care Arde - Burning Mountain, numit Yanar Dagh, un fenomen unic în regiune, flăcările care se ridică din rocile poroase ajungând până la 3 metri și formând diademe dogoritoare. Ne înapoiem la hotel în Baku pentru odihnă.
ZIUA 11, 27.08.2020: Transfer la Azerbaijan International Airport. Decolarea spre Budapesta. Transfer pentru Timișoara.Servicii incluse:
PREȚUL INCLUDE:
• Zbor Budapesta Kutaisi- Baku -Budapesta;
• 10 nopti de cazare cu mic dejun;
• toate excursiile menționate în program;
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
• Bagajul de cală de max. 10kg;
• Însoțitor de grup vorbitor de limba română;
• Ghid local.


PREȚUL NU INCLUDE: • Intrările la obiectivele turistice (taxe de intrare la diferite obiective, muzee etc.);
• Asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice (în pachet cu asigurarea medicală de călătorie);
• Transfer microbuz/minibus Timișoara - aeroportul Budapesta: 60 euro/pers.;
• Taxă de viză;
• Taxele de oraș;
• Alte cheltuieli personale.


Oferta din categoria:


 
GEORGIA SI AZERBAIDJAN Caucaz, între Marea Neagră și Marea Caspică - 11 zile / 1450 EURO
Plecare Pana la
17.Aug.2020 27.Aug.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 05.03.2020
# #