Circuit Albionul şi Nestematele Beneluxului

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Albionul şi Nestematele Beneluxului / 14 zile

» Plecari: 20.Aug.2024, 30.Jul.2024, 09.Jul.2024, 18.Jun.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 14 zile
» Pret: de la 1518 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Viena – Salzburg - München – Luxembourg – Haga – Amsterdam– Rotterdam
Londra – Greenwich – Windsor – Oxford – Stratford – Bruges
Bruxelles – Köln – Valea Rinului – Frankfurt - Praga


Program

 Ziua 1. București - Budapesta
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

 Ziua 2. Budapesta – Viena – Salzburg
Plecam spre Viena, un important centru cultural al Europei, ce deține adevărate comori arhitectonice, moștenite de la Imperiul Habsburgic, a cărui reședință a fost aici vreme de șase secole. Complexul Palatului Hofburg adăpostește capela imperială Burgkapel și celebra Școală Spaniolă de Echitație, unde armăsarii Lipizzaner execută mişcări elegante, ca de balet. Metropola austriacă este o destinație fascinantă care poate rivaliza cu Parisul, Londra, Praga sau Roma, fiind vizitată anual de milioane de turiști. Iar călătorii cu experieță știu că în preajma atracțiilor, palatelor și monumnetelor din Viena se aliniază restaurante sofisticate și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.
Moment de răgaz (timp liber):
Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici încă din 1685, la început ca loc de degustare a faimoasei băuturi turcești, care se comandă după culoare. Chelnerul prezentă o tăblie vopsită în 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzând unui anume tip de cafea.
Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- îngheșată de vanilie cu cafea Mocca și multă frișcă.
Parcurgem un scurt tur panoramic din autocar admirând pe rând: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primăria, Universitatea.
Lăsăm în urmă Viena și ne îndreptăm spre Salzburg, orașul lui Mozart. Seara cazare la o pitorească pensiune din zona Salzburg.

 Ziua 3. Salzburg – München – Mannheim
Gluma care spune „dacă o clădire este barocă, lăsați-o așa” rezumă perfect orașul Salzburg, unde găsim numeroase turnuri grațioase, o fortăreață pe o culme amețitoare și munți de jur împrejur. Aici se află Palatul Mirabell, care este înconjurat de o grădină minunată, plină de trandafiri. Vă vindem un pont: străzile Salzburgului sunt pline de restaurante și rulote care servesc schnitzel și wurst delicioși! După ce ne-am delectat cu bunătățurile locale ajungem în turul nostru pietonal în Domplatz – Piața Catedralei care se găsește chiar în fața Domului din Salzburg și este îngrădită de Palatul Residenz și de Mănăstirea Sf. Petru. Chiar deasupra ferestrei principale de la Sf. Petru se poate vedea desenata o față care are o grimasă orientată spre Residenz - Palatul Prințului Arhiepiscop. Aceasta a fost facută pentru a arăta oamenilor că marele stareț de la Mănăstirea Sf. Petru își poate permite să se lege de Prințul Arhiepiscop al Salzburgului. Primul Dom a fost construit sub supravegherea Sf. Virgil, iar prima atestare vine încă din anul 774. În această biserică a fost botezat Mozart.
Ne continuam drumul spre Munchen, de unde ni se vor alătura alți turiști sosiși cu avionul. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei.

În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Plecare spre Mannheim. Cazare in zona Mannheim.

 Ziua 4. Mannheim - Luxembourg – Haga
Plecare spre Luxembourg, unde vom admira Palatul Ducal – reședința oficială a Marelui Duce de Luxembourg, Piaţa Guillaume al II-lea, Catedrala Notre - Dame – o catedrală romano-catolică ce a servit în trecut ca biserică iezuită. Centrul vechi al orașului Luxembourg reușește să ne cucerească în timp ce ne plimbăm pe străduțele pavate cu piatră cubică, printre zidurile clădirilor vechi în stil medieval. Plecăm mai departe spre Haga, orasul regal, unde admirăm Palatul Pacii și Parlamentul. Seara cazare la hotel în zona Haga.

 Ziua 5. Amsterdam – Rotterdam – Haga
Următorul oraș de pe listă este Amsterdamul, supranumit si “Veneția Nordului” un oraș pictoresc, cu clădiri colorate ce se întind ordonate pe marginile canalelor traversate de poduri de piatră. Începem turul de oraș cu Rijkmusesm sau Muzeul Van Gogh şi Centrul de prelucrare al diamantelor Coster Diamonds. Ajungem și în Piața Dam – cel mai popular punct de întâlnire al locuitorilor orașului. Timp liber la dispoziție sau opțional minicroazieră pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orașului.
Rotterdam ne așteaptă, asa că înainte de a ne întoarce la hotel, mai facem o oprire și în acest oraș splendid, considerat cel mai mare port din Europa. Începem turul pietonal în centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk și apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidențiale îndrăznețe. Seara sosire și cazare în zona Haga.

 Ziua 6. Haga – Londra
În această dimineață părăsim Haga pentru a pleca spre Calais de unde ne îmbarcam pe feribot și traversăm Canalul Mânecii. După o zi lungă și obositoare, ne îndreptăm spre hotelul nostru din Londra pentru a ne recăpăta puterile.


 Ziua 7. Londra – capitala de pe Tamisa
Azi dedicam o întreaga zi explorării orașului utilizând transportul public: St James Park, National Gallery, Tower Bridge, Turnul Londrei, Muzeul figurilor de ceara – Madame Tussaud’s, British Museum și nu în ultimul rand Palatul Buckingham.
Moment de răgaz (timp liber):
Nu ocolii momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă!
Timp liber la dispoziție în zona comercială Trafalgar Square, Picadilly Circus, Covent Garden. Seara, întoarcere pentru cazare la același hotel din Londra.

 Ziua 7. Londra – Greenwhich
Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 și amplasat în Turnul Sf Ștefan, Tower Bridge, Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.
Moment de răgaz (timp liber):
Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, a doua ca înălțime din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Începând cu septembrie 2015, London Eye a fost sponsorizat de către Coca Cola și decorat cu luminițe roșii. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o până acum.
Program liber în Londra sau excursie opțională: vizită la Greenwhich, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1997 și croaziera pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este meridianul care traversează observatorul Greenwich. El a fost determinat în anul 1884 la o conferință geografică internațională, meridianul intersectează ecuatorul legând cei doi poli, despărțind emisferele de est și vest. Acum aveţi ocazia sa fiţi în acelaşi timp cu un picior în emisfera estică şi cu un picior în emisfera vestică! Tot aici se află şi Observatorul Astronomic Regal, fondat în anul 1675, care expune o colecție impresionantă de telescoape și alte instrumente interesante folosite în astronomie. În Greenwhich mai puteși vizita Muzeul Marinei, unde la loc de cinste se află uniforma purtată de Nelson în timpul bătăliei de la Trafalgar, precum şi nava acestuia, dar şi barja prinţului Frederick construită în 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea şi folosită pentru călătoriile regale maritime până în anul 1919.
Ne intoarcem în Londra la bordul unui vas de croazieră pentru a descoperi de pe Tamisa si cealaltă față a orașului. Seara intoarcere pentru cazare la același hotel din Londra.

 Ziua 9. Londra – Windsor – Stratford – Oxford
Timp liber în Londra sau excursie opțională la Windsor. Castelul Windsor este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a își petrece frecvent weekendurile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de artă de o valoare inestimabilă, Capela Saint George, o bijuterie arhitectonică din secolul XVI, unde se află și mormintele a 10 monarhi britanici, și celebra casă de păpuși a Reginei Maria, o creație unică în lume, admirată pentru detaliile sale de o finețe incredibilă, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. După vizita la Castelul Windsor ne îndreptăm spre Stratford –upon –Avon, locul nasterii al inegalabilul Shakespeare.
Moment de răgaz (timp liber):
”Când ești la Roma, poartă-te ca romanii!” se traduce în călătoria noastră un pic diferit: ”Când ești la Londra, nu sări peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană).
Ne vom încheia excursia cu o vizită în minunatul Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care îmbină de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul înțesat de pub-uri. Vom descoperi străduțele și parcurile unde multe dintre mințile strălucite ale istoriei și-au trăit tinerețea și au născocit lucrări ce au schimbat lumea, printre aceștia se numără poetul T.S. Eliot, comandant al trupelor britanice în Primul Război Mondial Thomas E. Laurence și fizicianul Stephen Hawking.
Spre seară ne întoarcem la hotelul din Londra.

 Ziua 10. Londra – Bruges – Bruxelles
După micul dejun plecăm spre Bruges. Idilicul oraș a fost capitală a Culturii Europene în 2002 și este, într-adevăr un loc special pentru iubitorii de artă și cultură. Centrul istoric al orașului a fost inclus în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa. S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și rețeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a Țărilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizată de Michelangelo–“Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donată, în 1514, de către un negustor bogat, Piața Markt cu clopotnița, Piața Primăriei.

Moment de răgaz (timp liber):
Pregătește aparatele foto și surprinde peisaje fabuloase de la bordul vasului de croazieră care străbate canalele orașului. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei. Dacă nu sunteți hotărâți ce sortiment vă place încercați mostrele care vă sunt oferite spre degustare în multe din ciocolateriile aflate peste tot în oraș, aveți de unde alege de la ciocolata albă la cea cu lapte, sau neagră, la praline, cu fructe trase în ciocola
tă până la ciocolată cu busuioc, cu sare, cu piper sau curry. Delicios!
Ne îndreptăm spre Bruxelles, capitala administrativă a Uniunii Europene. Cazare la hotel în Bruxelles.

 Ziua 11. Bruxelles – Köln – Koblenz
Descoperim farmecul inegalabil al capitalei belgiene încă de dimineață. Fațadele art-nouveau se învecinează cu clădiri de beton din anii 1960 și palatele regale din secolul al XIX-lea contrastează interesant cu sticla care domină construcțiile noi. Ne plimbăm prin Grand Place, inclusa de UNESCO in lista patrimoniului mondial si, una dintre cele mai frumoase piețe ale Europei, înconjurată de clădiri vechi de sute de ani, și mergem la cumpărături în faimoasele galerii St. Houbert. Vedem Catedrala St. Michel, o perlă arhitectonică gotică, Piața Spaniei și nu plecăm fără să îi facem o vizită simbolului orașului -Manneken Pis, o statuie amuzantă din bronz, care a devenit faimoasă în întreaga lume. Atomium este un alt simbol al orașului și este inclus în lista de obiective turistice din Bruxelles. Construcția, ce are forma unui atom, își are locul între arta sculpturii și cea a arhitecturii, dând impresia de edificiu futurist, bizar. Atomul de fier de 103 metri înălțime a fost construit pentru Expoziția Internațională din 1958. Sferele sunt interconectate prin tuburile în care se află scări și lifturi iar înăuntrul lor se află un muzeu.
Părăsim Belgia și ne îndreptăm spre Germania. Ajungem în Koln, cea mai veche dintre localitățile mari ale Germaniei. Orașul are surprize pentru toată lumea, de la pasionații de sport la cei care apreciază ciocolata. Admirăm măreția impresionantă a Catedralei, cu ale sale creneluri sculptate minuțios, care face parte din patrimoniul universal. Superlativele sunt darnice cu acest lăcaș: este cea mai mare biserică din Germania, este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume dar și cea mai vizitată clădire din întreaga Germanie.
Moment de ragaz (timp liber):
Koln se mândrește cu peste 30 de muzee de anvergură, printre care se numără un “delicios” Muzeu al Ciocolatei, dar și Muzeul Parfumurilor, fondat de Johann Maria Farina, cel care a inventat apa de colonie. Totuși, cel mai interesant este Muzeul Ludwig, aflat într-o clădire modernistă, chiar în spatele Domului. Galeria a fost numită după faimosul ciocolatier Peter Ludwig, care a donat instituției 350 de opere de artă modernă.
În cursul serii sosire și cazare în zona Koblenz.

 Ziua 12. Valea Rinului – Frankfurt – Praga
Traseul până la Frankfurt urmează minunata Vale a Rinului cu legendara Stâncă Lorelei, situată pe malul estic al fluviului având înălțime de 132 m. Lorelei este cântată în balade, ea fiind o zână, care ademenea cu cântecul ei pe navigatori. Pe lângă glasul ademenitor și frumusețea ei, zâna mai avea un păr lung blond strălucitor pe care-l pieptăna cu un pieptene de aur, aceste lucruri vrăjeau marinarii, care uitau pericolul de pe Rin. Ajungem în Frankfurt, un oraș modern, dar care a reușit să integreze perfect elementele arhitecturale moștenite de-a lungul secolelor în peisajul urban modern și futurist. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Sf. Bartolomeu, cu turnul său gotic de 95m, și Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, care ne dezvăluie o frântură din aspectul cetății din Evul Mediu, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu. Lăsăm în urmă orașul lui Goethe și mergem în Praga, unde ne așteaptă confortul relaxant de la hotel.

 Ziua 13. Praga – Budapesta
Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi continuăm în Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor.
Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primăriei. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele are loc un adevărat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrânul orologiu. Ne îndreptăm spre destinația finală a programului nostru – Budapesta. Cazare la hotel in Budapesta.
Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de croaziera? (optional).
Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!
Ne întoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

 Ziua 14. Budapesta – Bucureşti
După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut.


INFORMAŢII PARTE DIN CONTRACT:
Derulare program:
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
• Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.
Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2023:
 Budapesta - Hotel Ibis Styles Budapest Citywest 3*
 SALZBURG -Hotel Hubertushof 3*
 Zona Mannheim - Hotel Best Western Mannheim Sud 3*
 Zona Haga - Hotel Campanile Goouda 3*
 Londra - Hotel Ibis London Barking 2*
 BRUXELLES - Hotel ibis Brussels Airport 3*
 Koblenz – Hotel Wynhdham Garden Lahnstein Koblenz 3*
 Praga – Hotel Krystal 3*
*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist
direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel
solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in
program sunt informative.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE:
• transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie ziua 7 (contra cost cu transportul public);
• 13 cazări la hoteluri de 2- 3*;
• 13 mic dejun;
• însoţitor din partea agenţiei pe traseu;


SERVICII OPŢIONALE:

• NOU! Premium Seats – 35€/pers.
(se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
• Locuri preferentiale - 25€/pers.
(se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
• NOU! Discount Seats -Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.
• 1. Croaziera Amsterdam - 25 € /pers
• 2. Oxford, Windsor, Stratford - 60 € /pers
• 3. Croaziera Greenwhich – 40 € /pers
• 4. Croaziera Dunare - 50 € /pers
• NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionaleNU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru grup minim de 30 de persoane;
• Vaporașul în Amsterdam, Bruges și Londra;
• Transportul local în Londra și Amsterdam
• Taxele de traversare a Canalului Mânecii – 75 € / pers (se achită la inscriere)
• Asigurare de calatorie (medicala + storno ).


SUPLIMENTE & REDUCERI:
• Supliment de single – 595 €
• Reducere copil 6-12 ani - 40 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.

Oferta din categoria:


 
Albionul şi Nestematele Beneluxului - 14 zile / 1518 EURO
Plecare Pana la
20.Aug.2024 02.Sep.2024 Rezervare
30.Jul.2024 12.Aug.2024 Rezervare
09.Jul.2024 22.Jul.2024 Rezervare
18.Jun.2024 01.Jul.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.05.2024
# #