Circuit BULGARIA - CĂLĂTORIE ÎN TIMP 🚍 Circuit autocar | 4 zile | 244 euro/pers! -129

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

BULGARIA - CĂLĂTORIE ÎN TIMP 🚍 Circuit autocar | 4 zile | 244 euro/pers! -129 / 4 zile

» Plecari: 16.Sep.2021, 20.May.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 244 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: VELIKO TARNOVO –MANASTIREA DRYANOVO –PESTERA BACHO KIRO –COMPLEXUL ETNOGRAFIC ETAR –ARBANASI–PARCUL ISTORIC–VARNA


Ziua 1:
La ora 04:30, va avea loc întâlnirea cu reprezentantul agentiei, la Autogara Tabita (Calea Moldovei nr.18), din Bistrita, pentru îmbarcare. La ora 05:00 vom pleca pe traseul Cluj-Alba Iulia-Sibiu-Brasov-Ploiesti-Bucuresti-Ruse-Veliko Tarnovo. Ajungem in Veliko Tarnovo, un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Denumit si “Orasul Tarilor”, a fost capitala Imperiului Bulgar in secolele 12 si 13, o zona cu peisaje deosebite. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Cetatea Tsarevets, unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala reamintesc de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Cazare Grand Hotel Yantra 4* (sau similar)

Ziua 2:
Servim micul dejun, apoi pornim spre Manastirea Dryanovo, asezata intr-un cadru natural superb, la poalele canionului Emen, a reprezentat un fort de aparare impotriva pericolelor timp de noua secole. Manastirea poarta hramul Sf. Arhanghel Mihail si a fost declarata monument national de cultura prin Decretul Consiliului de Ministrii din anul 1971. Demolata si arsa de trei ori si tot de atatea ori reconstruita, acest loc cu istorie bogata asteapta sa ii aflam povestea. Ne indreptam sa descoperim si Pestera Bacho Kiro, situata la doar 300 metri, fiind unul dintre cele 100 de obiective turistice nationale din Bulgaria, ca parte a miscarii „Cunoaste-ti tara”. In 1962 pestera a fost declarata drept obiectiv turistic natural, iar in 1964 a fost electrificata. Se pare ca aici s-au gasit cele mai vechi urme de viata din Peninsula Balcanica, de pe vremea Paleoliticului. Bacho Kiro este un labirint complicat de pesteri, ce insumeaza aproape 4 km. Are doua cai de acces si lungime diferita a traseelor. Primul traseu turistic este de aprox. 700 m si dureaza vreo 70 minute, iar traseul scurt este de 350 m lungime si poate fi strabatut in aprox. jumatate de ora. Apoi pornim spre Complexul Etnografic Etar, o frumoasa expozitie in aer liber a mestesugurilor traditionale bulgaresti si meserii, situat langa Gabrovo . Suprafata sa este in jur de 7 ha si include peste 50 de cladiri, cum ar fi ateliere si cafenele. Muzeul Etnografic „Etar” a fost deschis pentru vizitatori in septembrie 1964, de catre Gabrovian Lazar Donkov (1908 – 1976), fiind primul director al complexului. Muzeul e primul de acest tip din Bulgaria, iar vizitatorii au ocazia să vadă arhitectura, trecutul economic și stilul de viață al bulgarilor din perioada secolelor XVIII – XIX. Dupa aceasta incursiune memorabilia, ne intoarcem la hotel. Cazare Grand Hotel Yantra 4* (sau similar)

Ziua 3:
Servim micul dejun si continuam calatoria noastra catre Arbanasi, un superb satuc asezat deasupra orasului Veliko Tarnovo, considerat unul dintre cele mai vechi sate pitoresti din Bulgaria. Cu o monumentala si unica arhitectura renascentista din sec. XVI- XVII a caselor si bisericilor, cu o bogatie deosebita a naturii, Arbanasi este realmente un paradis pentru turisti. Prin decretul imparatеsc in 1921 satul Arbanasi este declarat statiune, iar in 2000 – rezervatie arhitecturala, fiind inclus pe lista UNESCO pentru mostenirea mondiala culturala. Pornim catre Varna, vizitam Parcul Istoric, fiind cel mai mare parc de acest gen din lume, deschis in luna iunie 2019 in Bulgaria. Conceput ca un imens complex (va ocupa in forma sa completa o suprafața de aproximativ 500 de hectare). Parcul istoric ofera vizitatorilor sai o calatorie interactiva cu pana la 10000 de ani inapoi in timp, in cele cinci epoci ale civilizatiei umane. Aici vom putea admira cladiri reconstituite la scara naturala, opere de arta, filme documentare şi istorice, reconstituiri istorice ale unor evenimente, manufacturarea de obiecte din materiale specifice, seminarii teoretice, expozitii, restaurari in fata vizitatorilor a obiectelor de muzeu. Activitati in Parcul Istoric: • PLIMBARE CU BARCA - Atractia este potrivita pentru familii de pana la 4 membri si costa 20 leva, dureaza 30 minute. • TIR CU ARCUL - Atractia este potrivita pentru vizitatorii peste 7 ani si costa 10 leva. • FOTOGRAFII CU PASARILE DE PRADA - Atractia este potrivita pentru vizitatorii peste 12 ani si costa 10 leva. • CALARIE - Atractia dureaza 10 minute, costa 20 leva si este potrivita pentru vizitatorii cu varsta peste 7 ani. • DUEL MEDIEVAL - Atractia este potrivita pentru vizitatorii peste 12 ani si costa 10 leva. • DEGUSTARE DE VINURI - Atractia este potrivita pentru vizitatori peste 18 ani si costa 20 de leva. Ne indreptam catre Varna, unde vom face un tur panoramic prin central orasului, vom vizita Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului din Varna (impodobita cu icoanele daruite de Tarul Rusiei Nicolae al II). Cazare in Varna, Rosslyn Dimyat Hotel Varna 4* (sau similar)

Ziua 4:
Ne asteapta o lunga si frumoasa calatorie spre casa, asa ca servim micul dejun si pornim. Vom ajunge in cursul noptii, in functie de conditiile meteo si de trafic.

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere.


Servicii incluse:
- transport cu autocar clasificat
- 2 nopti la Grand Hotel Yantra 4* (sau similar) in Veliko Tarnovo cu mic dejun
- 1 noapte Rosslyn Dimyat Hotel Varna 4*, Varna, cu mic dejun
- vizite conform program
- insotitor roman din partea agentiei.

NU INCLUDE:
-taxele de intrare la obiectivele turistice:
• Muzeul etnografic in aer liber din Etar: 5 leva/adult, gratuit pentru copiii de pana la 7 ani si pentru persoanele cu dizabilitati;
• Taxa vizitare Pestera Bacho Kiro: 4 leva/adult, 3 leva/copii, studenti, pensionari, 1 leva/persoane cu dizabilitati;
• Muzeul Istoric~30 Leva; copii 4-18 ani si pensionari – 15 Leva;
-asiguarile medicale/storno

Oferta din categoria:


 
BULGARIA - CĂLĂTORIE ÎN TIMP 🚍 Circuit autocar | 4 zile | 244 euro/pers! -129 - 4 zile / 244 EURO
Plecare Pana la
16.Sep.2021 19.Sep.2021 Rezervare
20.May.2021 23.May.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 19.01.2021
# #