Circuit O zi cat o vacanta! Kazanlak - O zi la Festivalul Rozelor

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

O zi cat o vacanta! Kazanlak - O zi la Festivalul Rozelor / 1 zile

» Plecari: 07.Jun.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 35 EURO de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Kazanlak


Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 05:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 06:00. Se va urma traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Kazanlak.
Valea Trandafirilor este maiestuoasă! Este locul de origine al rafinatului ulei de trandafir bulgaresc, cunoscut și sub numele de „attar de trandafiri”, un centru de renume mondial pentru producția de ulei de trandafir și sursa pentru producerea celor mai renumite parfumuri din lume. Mai și iunie sunt cele mai active luni din Valea Trandafirilor, întrucât câmpurile de trandafiri înfloresc și întreaga vale este învaluita cu parfumul lor. Este o experiență unică și rară să petreci macar o zi la Kazanlak, pentru a respira, pentru a te cufunda în parfumul acestor flori. Simțiți trandafirii ca o resursă pentru vindecare, creativitate, echilibru, pace și frumusețe. Doreen Virtue scrie: "Maica Maria este adesea numită„ Doamna noastră a trandafirilor ", deoarece aceste flori frumoase sunt unul dintre simbolurile ei. De fapt, numele Rozari înseamnă „ghirlandă de trandafiri.” În Evul Mediu, trandafirii au fost folosiți în ceremoniile de purificare, iar Maica Maria este simbolul suprem al purității. Trandafirii albi sunt asociați cu bucuriile Mariei, cei roșii cu suferința ei, iar cei galbeni cu gloria ei”.
Trandafirul cu ulei - Rosa Damascena - a fost adus în Bulgaria din India prin Persia, Siria și Turcia. Valea Trandafirilor este situată între munții Balcani și Sredna Gora. În secolul al XIX-lea, Rosa Damascena a devenit cea mai mare bogăție a regiunii Kazanlak. Valea Trandafirului include câmpurile de trandafiri Karlovo, Kazanlak, Strelcha, Pavel Banya, precum și unele părți ale câmpurilor Nova Zagora. Suprafața totală este de aproximativ 3.300 kmp. Astăzi, Rosa Damascenan este un simbol al Bulgariei. Culesul de trandafiri durează aproximativ o lună - din 20 mai pana la 20 iunie, dar acest aspect depinde si de condițiile meteo. Culesul se face în fiecare dimineață, între orele 5 și 9-10.
Primul Festival al Trandafirilor a avut loc în 1903 la Kazanlak. În 1906 a fost organizat un festival de trandafiri la Karlovo. Producătorii din toată valea se adună îmbrăcați în flori de trandafiri, dansează și cântă toată ziua.
Vom vizita Muzeul Trandafirului din oras, apoi avem timp liber pentru a servi masa de pranz si pentru a ne bucura de imprejurimi. Dupa amiaza, revenim spre casa pe ruta Kazanlak-Veliko Tarnovo-Ruse-Giurgiu-Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic si formalitatile vamale.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE
 Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
 Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
 Insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE
 Asigurarea medicala (recomandata);
 Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
 Tarife informative: Muzeul Trandafirului - 6 Leva/pers;
 Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 5 Euro/pers;
 Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Oferta din categoria: 
O zi cat o vacanta! Kazanlak - O zi la Festivalul Rozelor - 1 zile / 35 EURO
Plecare Pana la
07.Jun.2020 07.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 21.11.2019
# #