Circuit Revelion 2020 Veliko Tarnovo

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Revelion 2020 Veliko Tarnovo / 4 zile

» Plecari: 30.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 295 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Veliko Tarnovo – Arbanassi


Program
Revelion în Capitala Medievală a bulgarilor

Cum ar fi un Revelion la Veliko Târnovo, un oraș care impresionează prin istoria sa, prin ospitalitate și prin atmosfera sa unică? Pregătește-te pentru noptea dintre ani de un ospaț cu multe surprize delicioase și voie bună atent orchestrate de gazdele noastre primitoare.


 Ziua 1. (30.12) București – Veliko Tarnovo (~180 km)
Plecăm de dimineață din București, din autogara Central Bus Station, spre destinația noastră din țara vecină, Veliko Târnovo. Odată ajunși în orașul bulgăresc putem întrezări frumusețea acestui loc, desprins parcă din basmele fraților Grimm. După ce lăsăm bagajele la hotelul ales, plecăm nerăbdători să explorăm străduțele care păstrează încă un aer medieval, magazinele de suveniruri și atelierele artiștilor locali care ne ademensc cu obiecte de artă sau obiecte artizanale. În curând ajungem la Monumentul Regelui Assen, (Monumentul Asăneștilor) o sabie îndreptată spre cer, flancat de impozantele statui ale fraților Asenevtsi. Oriunde te afli în Veliko Târnovo, orizontul este dominat de Cetatea Tsarevo, fostă reședintă a țarilor bulgari. A fost complet restaurată și acuprinde peste 400 de case, 18 biserici, un palat regal și alte clădiri emblematice. Decorul ne îndeamnă să facem fotografii în voie, timp liber la dispozitie.


 Ziua 2. (31.12) Veliko Tarnovo
Mic dejun timp liber la dispozitie sau optional (~15km) vizitam mini Bulgaria o expozitie in aer liber cu machete de inalta calitate a obiectivelor importante din tara vecina. Revenim in Veliko si exploram stradutele inguste in voie, apoi mergem către hotel și ne pregătim de seara de Revelion. Vom celebra cu preparate bulgărești autentice, cu vin local savuros și, desigur, cu muzică și dansuri tradiționale. După miezul nopții, respectăm tradiția locală si mâncăm Banitsa, o plăcintă tradițională cu brânză în care se pun bănuți și răvașe.

 Ziua 3. (01.01) Veliko Tarnovo
Ne trezim după frumoasa petrecere de Anul Nou, luăm un mic-dejun energizant și bem o cafea, apoi putem să ne bucurăm încă o zi de fermecătorul Veliko Târnovo. Chiar dacă este iarnă, merită să ne plimbăm pe străzile înguste și să admirăm comorile arhitecturale și culturale care i-au adus orașului includerea în Patrimoniul Universal. Te sfătuim să mergi pe faimoasa Stradă Gurko, plină de magazine cu obiecte din piele și ceramică, toate lucrate manual de artizani locali. Când ți se face foame, mergi la Shtastliveca, un restaurant adorat de localnici. Comandă niște Ciuski burek cu brânză și trufe (ardei copt, umplut cu cremă de brânză și făcut pane) și salată de spanac, alături de un pahar din rachiul lor de prune învechit sau o bere la draft.
Opțional, (~ 30 km) poți participa la o experiență deosebită, menită să îți seducă, rând pe rând, toate simțurile. Vom merge la o cramă din apropiere, unde gazdele ne așteaptă să degustăm vinurile locale acompaniate de mai multe sortimente de brânzeturi produse în regiune. După ce vei descoperi ce produse îți plac mai mult, le poți cumpăra pentru tine sau pentru cei dragi de acasă din magazinul cramei.

 Ziua 4. (02.01) Veliko Tarnovo – Arbanasi – Bucuresti (~180 km)
Luăm micul-dejunul la hotel, apoi urcăm în autocar și pornim spre București. Nu mergem mult, ci imediat cum ieșim din oraș facem o oprire în satul Arbanassi, un vechi sat negustoresc, odinioară foarte bogat, care astăzi adăpostește mai multe monumente din Patrimoniul UNESCO. Satul a fost declarat în 1921, prin decret împărătesc, stațiune, iar în 2000 a primit statut de „rezervație arhitecturală”. Aici putem vizita nu mai puțin de cinci biserici și două mânăstiri, toate construite în perioada dintre sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Arhitectura bisericilor nu atrage atenția, încadrându-se în tiparul obișnuit al zonei, cu pereți și elemente făcute numai din piatră, însă detaliile impresionante se ascund în interior și constau în picturi și icoane deosebit de frumoase și de valoroase. Putem vizita bisericile Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru și Nașterea lui Cristos, dar și mănăstirile Sf. Nicolae și Adormirea Maicii Domnului. Ne mai rămâne timp pentru a face o scurtă plimbare pe ulițele satului, unde se află 36 de case cu statut de monument istoric. Printre ele sunt și case muzeu, cum ar fi Casa Constantalieva și Casa Hagilieva. După aceste vizite ne întoarcem la autocar și continuăm drumul spre București. După tumultul zilelor și Revelionului petrecute în țara vecină, drumul spre casă ne va da răgazul să schimbăm impresii, să ne reamintim de experiențele unice trăite în Veliko Târnovo. Sosire în Bucureşti după 20.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• Transport cu autocar climatizat;
• 3 nopți de cazare la hotel Yantra 4* Veliko Tarnovo/similar;
• Mic dejun;
• Tur pietonal Veliko si Arbanasi;
• Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

BONUSURI
• Transferuri din țară conform programului;
• NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD
• Reducere 5 euro la achitarea excursiilor opționale din tara, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


OPȚIONALE
• Mini Bulgaria - 15 €/pers. Include biletul de intrare
• Crama, degustare vin - 20€/ pers
PUNCTELE DE IMBARCARE/ DEBARCARE CONTRA COST:
(autocar sau microbus):
PLOIEŞTI 7 € / sens/ pers.
BRAŞOV 12 € / sens/ pers.
CONSTANŢA 15 € / sens/ pers
GALAŢI 15 € / sens/ pers.
BRĂILA 15 € / sens/ pers.
FOCŞANI 12 € / sens/ pers.
BUZĂU 12 € / sens/ pers.
PITESTI 8 € / sens/ pers.
CRAIOVA 15 € / sens/ pers.
SIBIU 17 € / sens/ pers.
PITESTI 8 € / sens/ pers.
DETALII TRANSFERURI:
• Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
• Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată. Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic.
• Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

Oferta din categoria: 
Revelion 2020 Veliko Tarnovo - 4 zile / 295 EURO
Plecare Pana la
30.Dec.2019 02.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.07.2019
# #