Circuit Revelion ARBANASI - 3 nopti cazare cu demipensiune + cina festiva + transport autocar = 365 euro/pers

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Revelion ARBANASI - 3 nopti cazare cu demipensiune + cina festiva + transport autocar = 365 euro/pers / 4 zile

» Plecari: 30.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 365 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: București – Veliko Tarnovo - Arbanasi – Veliko Tarnovo – Bucuresti


Ziua 1. (30.12) București – Veliko Tarnovo - Arbanasi (~180 km)
Plecăm de dimineață din București, din autogara Central Bus Station, spre destinația noastră din țara vecină, Veliko Târnovo. Odată ajunși în orașul bulgăresc putem întrezări frumusețea acestui loc, desprins parcă din basmele fraților Grimm. După ce lăsăm bagajele la hotelul ales, plecăm nerăbdători să explorăm străduțele care păstrează încă un aer medieval, magazinele de suveniruri și atelierele artiștilor locali care ne ademensc cu obiecte de artă sau obiecte artizanale. În curând ajungem la Monumentul Regelui Assen, (Monumentul Asăneștilor) o sabie îndreptată spre cer, flancat de impozantele statui ale fraților Asenevtsi. Oriunde te afli în Veliko Târnovo, orizontul este dominat de Cetatea Tsarevo, fostă reședintă a țarilor bulgari. A fost complet restaurată și acuprinde peste 400 de case, 18 biserici, un palat regal și alte clădiri emblematice. Decorul ne îndeamnă să facem fotografii în voie, timp liber la dispozitie. Spre seara ne indreptam care hotelul nostru din Arbanasi.

Ziua 2. (31.12) Arbanasi
Mic dejun plimbare in Arbanasi, un vechi sat negustoresc, odinioară foarte bogat, care astăzi adăpostește mai multe monumente din Patrimoniul UNESCO. Satul a fost declarat în 1921, prin decret împărătesc, stațiune, iar în 2000 a primit statut de „rezervație arhitecturală”. Aici putem vizita nu mai puțin de cinci biserici și două mânăstiri, toate construite în perioada dintre sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Arhitectura bisericilor nu atrage atenția, încadrându-se în tiparul obișnuit al zonei, cu pereți și elemente făcute numai din piatră, însă detaliile impresionante se ascund în interior și constau în picturi și icoane deosebit de frumoase și de valoroase. Putem vizita bisericile Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru și Nașterea lui Cristos, dar și mănăstirile Sf. Nicolae și Adormirea Maicii Domnului. Ne mai rămâne timp pentru a face o scurtă plimbare pe ulițele satului, unde se află 36 de case cu statut de monument istoric. Printre ele sunt și case muzeu, cum ar fi Casa Constantalieva și Casa Hagilieva.
Optional (~20km) vizitam mini Bulgaria o expozitie in aer liber cu machete de inalta calitate a obiectivelor importante din tara vecina. Mergem către hotel și ne pregătim de seara de Revelion. Vom celebra cu preparate bulgărești autentice, cu vin local savuros și, desigur, cu muzică și dansuri tradiționale.
După miezul nopții, respectăm tradiția locală si mâncăm Banitsa, o plăcintă tradițională cu brânză în care se pun bănuți și răvașe.

Ziua 3. (01.01) Veliko Tarnovo
Ne trezim după frumoasa petrecere de Anul Nou, luăm un mic-dejun energizant și bem o cafea, apoi putem să ne bucurăm încă o zi de fermecătorul Arbanasi. Chiar dacă este iarnă, merită să ne plimbăm pe străzile înguste și să admirăm comorile arhitecturale și culturale care i-au adus includerea în Patrimoniul Universal.
Opțional (~30km)poți participa la o experiență deosebită, menită să îți seducă, rând pe rând, toate simțurile. Vom merge la o cramă din apropiere, unde gazdele ne așteaptă să degustăm vinurile locale acompaniate de mai multe sortimente de brânzeturi produse în regiune. După ce vei descoperi ce produse îți plac mai mult, le poți cumpăra pentru tine sau pentru cei dragi de acasă din magazinul cramei.

Ziua 4. (02.01) Arbanasi – Veliko Tarnovo – Bucuresti (~180 km)
Luăm mic-dejunul la hotel, apoi urcăm în autocar și pornim spre București. In drumulu nostru ne oprim pentru inca o vizita in Veliko Tarnovo. Te sfătuim să mergi pe faimoasa Stradă Gurko, plină de magazine cu obiecte din piele și ceramică, toate lucrate manual de artizani locali. Când ți se face foame,
mergi la Shtastliveca, un restaurant adorat de localnici. Comandă niște Ciuski burek cu brânză și trufe (ardei copt, umplut cu cremă de brânză și făcut pane) și salată de spanac, alături de un pahar din rachiul lor de prune învechit sau o bere la draft.
După aceea ne întoarcem la autocar și continuăm drumul spre București.
După tumultul zilelor și Revelionului petrecute în țara vecină, drumul spre casă ne va da răgazul să schimbăm impresii, să ne reamintim de experiențele unice trăite în Arbanasi si Veliko Târnovo. Sosire în Bucureşti după 20.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.Servicii incluse:
 Transport cu autocar climatizat;
 3 nopți de cazare la hotel Rachev Residance 4* Arbanasi/ Similar.
 Demipensiune;
 Cina festiva de Revelion (40 euro/pers) - obligatorie;
 Tur pietonal Veliko si Arbanasi;
 Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Nu sunt incluse:
 Asigurare medicala, asigurare storno;
 Intrările la obiectivele turistice, serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale;
 Excursiile optionale pentru minim 25 persoane

Suplimente si reduceri:
 Supliment de single 115 €
 Reducere a treia persoana in cameră - 10 euro
 Reducere copil sub 12 ani in camera cu 2 adulti - 70 euro

Excursii optionale:
 Mini Bulgaria: 15 €/pers. Include biletul de intrare
 Crama, degustare vin: 20€/ pers

Puncte de imbarcare/debarcare contra cost (autocar sau microbus):
PLOIEŞTI 7 € / sens/ pers.
BRAŞOV 12 € / sens/ pers.
CONSTANŢA 15 € / sens/ pers
GALAŢI 15 € / sens/ pers.
BRĂILA 15 € / sens/ pers.
FOCŞANI 12 € / sens/ pers.
BUZĂU 12 € / sens/ pers.
PITESTI 8 € / sens/ pers.
CRAIOVA 15 € / sens/ pers.
SIBIU 17 € / sens/ pers.
PITESTI 8 € / sens/ pers.

Conditii de plata:
- Avans 25 % la inscriere;
- Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii

Oferta din categoria: 
Revelion ARBANASI - 3 nopti cazare cu demipensiune + cina festiva + transport autocar = 365 euro/pers - 4 zile / 365 EURO
Plecare Pana la
30.Dec.2019 02.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 05.11.2019
# #