Circuit Revelion Arbanasi – Bulgaria 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Revelion Arbanasi – Bulgaria 2020 / 4 zile

» Plecari: 30.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 4 zile
» Pret: de la 325 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: -


 Ziua 1. (30.12) București – Veliko Tarnovo - Arbanasi (~180 km)
Plecăm de dimineață din București, din autogara Central Bus Station, spre destinația noastră din țara vecină, Veliko Târnovo. Odată ajunși în orașul bulgăresc putem întrezări frumusețea acestui loc, desprins parcă din basmele fraților Grimm. După ce lăsăm bagajele la hotelul ales, plecăm nerăbdători să explorăm străduțele care păstrează încă un aer medieval, magazinele de suveniruri și atelierele artiștilor locali care ne ademensc cu obiecte de artă sau obiecte artizanale. În curând ajungem la Monumentul Regelui Assen, (Monumentul Asăneștilor) o sabie îndreptată spre cer, flancat de impozantele statui ale fraților Asenevtsi. Oriunde te afli în Veliko Târnovo, orizontul este dominat de Cetatea Tsarevo, fostă reședintă a țarilor bulgari. A fost complet restaurată și acuprinde peste 400 de case, 18 biserici, un palat regal și alte clădiri emblematice. Decorul ne îndeamnă să facem fotografii în voie, timp liber la dispozitie. Spre seara ne indreptam care hotelul nostru din Arbanasi.


 Ziua 2. (31.12) Arbanasi
Mic dejun plimbare in Arbanasi, un vechi sat negustoresc, odinioară foarte bogat, care astăzi adăpostește mai multe monumente din Patrimoniul UNESCO. Satul a fost declarat în 1921, prin decret împărătesc, stațiune, iar în 2000 a primit statut de „rezervație arhitecturală”. Aici putem vizita nu mai puțin de cinci biserici și două mânăstiri, toate construite în perioada dintre sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Arhitectura bisericilor nu atrage atenția, încadrându-se în tiparul obișnuit al zonei, cu pereți și elemente făcute numai din piatră, însă detaliile impresionante se ascund în interior și constau în picturi și icoane deosebit de frumoase și de valoroase. Putem vizita bisericile Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru și Nașterea lui Cristos, dar și mănăstirile Sf. Nicolae și Adormirea Maicii Domnului. Ne mai rămâne timp pentru a face o scurtă plimbare pe ulițele satului, unde se află 36 de case cu statut de monument istoric. Printre ele sunt și case muzeu, cum ar fi Casa Constantalieva și Casa Hagilieva.
Optional (~20km) vizitam mini Bulgaria o expozitie in aer liber cu machete de inalta calitate a obiectivelor importante din tara vecina. Mergem către hotel și ne pregătim de seara de Revelion. Vom celebra cu preparate bulgărești autentice, cu vin local savuros și, desigur, cu muzică și dansuri tradiționale. După miezul nopții, respectăm tradiția locală si mâncăm Banitsa, o plăcintă tradițională cu brânză în care se pun bănuți și răvașe.
 Ziua 3. (01.01) Veliko Tarnovo
Ne trezim după frumoasa petrecere de Anul Nou, luăm un mic-dejun energizant și bem o cafea, apoi putem să ne bucurăm încă o zi de fermecătorul Arbanasi. Chiar dacă este iarnă, merită să ne plimbăm pe străzile înguste și să admirăm comorile arhitecturale și culturale care i-au adus includerea în Patrimoniul Universal.
Opțional (~30km)poți participa la o experiență deosebită, menită să îți seducă, rând pe rând, toate simțurile. Vom merge la o cramă din apropiere, unde gazdele ne așteaptă să degustăm vinurile locale acompaniate de mai multe sortimente de brânzeturi produse în regiune. După ce vei descoperi ce produse îți plac mai mult, le poți cumpăra pentru tine sau pentru cei dragi de acasă din magazinul cramei.

 Ziua 4. (02.01) Arbanasi – Veliko Tarnovo – Bucuresti (~180 km)
Luăm mic-dejunul la hotel, apoi urcăm în autocar și pornim spre București. In drumulu nostru ne oprim pentru inca o vizita in Veliko Tarnovo. Te sfătuim să mergi pe faimoasa Stradă Gurko, plină de magazine cu obiecte din piele și ceramică, toate lucrate manual de artizani locali. Când ți se face foame, mergi la Shtastliveca, un restaurant adorat de localnici. Comandă niște Ciuski burek cu brânză și trufe (ardei copt, umplut cu cremă de brânză și făcut pane) și salată de spanac, alături de un pahar din rachiul lor de prune învechit sau o bere la draft.
După aceea ne întoarcem la autocar și continuăm drumul spre București. După tumultul zilelor și Revelionului petrecute în țara vecină, drumul spre casă ne va da răgazul să schimbăm impresii, să ne reamintim de experiențele unice trăite în Arbanasi si Veliko Târnovo. Sosire în Bucureşti după 20.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

PUNCTELE DE IMBARCARE/ DEBARCARE CONTRA COST:
(autocar sau microbus):
PLOIEŞTI 7 € / sens/ pers.
BRAŞOV 12 € / sens/ pers.
CONSTANŢA 15 € / sens/ pers
GALAŢI 15 € / sens/ pers.
BRĂILA 15 € / sens/ pers.
FOCŞANI 12 € / sens/ pers.
BUZĂU 12 € / sens/ pers.
PITESTI 8 € / sens/ pers.
CRAIOVA 15 € / sens/ pers.
SIBIU 17 € / sens/ pers.

DETALII TRANSFERURI:
• Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).
• Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată. Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic.
• Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.
• Numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

BINE DE ŞTIUT

• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
• Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
• Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim 35 pers.

PRET PACHET STANDARD 325 EURO


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• Transport cu autocar climatizat;
• 3 nopți de cazare la hotel Rachev Residance 4* Arbanasi/ Similar.
• Demipensiune;
• Tur pietonal Veliko si Arbanasi;
• Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

OPȚIONALE
• Mini Bulgaria - 15 €/pers. Include biletul de intrare
• Crama, degustare vinuri - 20 €/pers


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile optionale pentru minim 25 persoane.

SUPLIMENTE &REDUCERI

• Supliment de single 115 €
• Reducere a treia persoana in cameră - 10 euro
• Reducere copil sub 12 ani in camera cu 2 adulti - 70 euro
• Cina festiva de revelion - 40€ / pers (obligatoriu)


Oferta din categoria: 
Revelion Arbanasi – Bulgaria 2020 - 4 zile / 325 EURO
Plecare Pana la
30.Dec.2019 02.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.10.2019
# #