Circuit SIMFONIA MONTANĂ A BULGARIEI. Circuit autocar | 6 zile | 242 euro/pers! -129

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SIMFONIA MONTANĂ A BULGARIEI. Circuit autocar | 6 zile | 242 euro/pers! -129 / 6 zile

» Plecari: 20.Sep.2021, 17.May.2021, 29.Mar.2021

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 242 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: BANSKO –DOBARSKO –DOBRINISHTE –RUPITE (domeniul celebrei baba Vanga) –MELNIK(degustare de vinuri)–MANASTIREA ROJENSKI–MANASTIREA RILA –SOFIA -VELIKO TARNOVO


Ziua 1:
ZIUA 1 – BISTRITA-CLUJ-ALBA IULIA-SIBIU-BRASOV-PLOIESTI-BUCURESTI – RUSE – SOFIA – BANSKO (cca. 1150 km) La ora 19:30, va avea loc întâlnirea cu reprezentantul agenției, la Autogara Tabita (Calea Moldovei nr.18), din Bistrița, pentru îmbarcare. La ora 20:00 vom pleca pe traseul Cluj-Alba Iulia-Sibiu-Brasov-Ploiesti-Bucuresti-Ruse-Sofia-Bansko.

Ziua 2:
ZIUA 2 Ajungem in Bansko - cea mai moderna statiune de schi din Bulgaria, situata in partea nord-estica a piciorului Pirin, la 160 km de capitala Sofia. Bansko ofera o combinatie unica intre o statiune de schi, foarte bine dezvoltata si un oras istoric care face acest loc perfect pentru distractie si pretrecere a timpului liber. Fiind foarte dezvoltat și turismul cultural, aici exista peste 140 de monumente din diferite epoci, unele dintre care sunt unice și de importanta mondiala. Cazare in Bansko, Hotel St. George Ski & Holiday 4* (sau similar)

Ziua 3:
ZIUA 3 – BANSKO – DOBARSKO (Biserica Sfintii Teodor Tiron si Teodor Stratilat) – DOBRINISHTE (Piscina cu apa termala) (cca. 30 km) Mic dejun, pornim din nou la drum, gata sa descoperim localitatea Dobarsko, potrivit legendei locului, primele locuinte din Dobrasko au luat fiinta in jurul anului 1014, cand o parte din soldatii orbiti ai armatei tarului bulgar Samuil, in urma luptei de la Belasitsa - Belasica (1014), se indreptau spre Manastirea Rila. Poposind in acest loc, o parte dintre soldatii orbiti si-au recapatat vederea spalandu-se cu apa unui izvor din zona. Izvorul cu pricina se afla in curtea unei bisericute mici si vechi, inchinata Sfintilor Teodor Tiron si Teodor Stratilat, pe care noi vom avea ocazia sa o si vizitam. Se mai spune ca din acest izvor lua apa si Sfantul Clement de Ohrida, pentru a-si curata ochii. Dobarsko este mentionat, pentru prima data, in testamentul ctitorului Ivan Shishman, pastrat in Manastirea Rila si datand din anul 1378. Biserica Sfintii Teodor Tiron si Teodor Stratilat din Dobarsko este una dintre cele mai frumoase bisericute din Bulgaria, datand inca din anul 1614 si fiind trecuta in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Revenim in Bansko, avem timp pentru pranz, pe care il putem servi si la hotel. Apoi avem doua optiuni – cei care vor alege sa aiba ziua libera, isi vor organiza timpul cum doresc si se vor putea bucura in continuarie de frumusetea spectaculoasa a statiunii Bansko, in acelasi timp, cu ceilalti vom porni intr-o excursie optionala catre Dobrinishte, faimoasa statiune SPA, situata intr-un cadru natural paradisiac, intre Muntii Pirinei, Rila si Rhodopi. Dobrinishte imbina facilitatile unei statiuni spa cu atmosfera alpina, perfecta pentru turism si relaxare, fiind strabatut de 17 izvoare minerale cu proprietati curative, a caror temperatura a apei variaza intre 30 – 43°C. Numele satului provine din “dobri neshta” insemnand in bulgara “lucruri bune”, date de Dumnezeu oamenilor - izvoare minerale, padurea şi apele Pirinei. Despre sat se stie ca exista din Epoca de piatra, fiind descoperita ceramica din timpului Tracilor si Romanilor, precum si monede din timpul Imparatului Roman Nero (Secolul I i.Hr.). Piscina cu apa minerala, cunoscuta sub numele de “baia romana” este situata pe raul Dobrinishta, alaturi de celelalte izvoare termale. Cazare in Bansko, Hotel St. George Ski & Holiday 4* (sau similar)

Ziua 4:
ZIUA 4 – BANSKO –RUPITE (domeniul celebrei baba Vanga) – MELNIK – MANASTIREA ROJENSKI (cca. 130 km) Dupa ce servim micul dejun, pornim spre Rupite, o zona protejata, situata la poalele de est ale vulcanului disparut Muntele Kozhuh (281 metri altitudine), este renumita pentru izvoarele sale minerale vindecatoare. Piscinele nu stralucesc prin amenajari speciale, dar aburii care ies din pamant in zona piscinelor naturale par a fi garantia unor tratamente termale ce promit efecte benefice pentru organismul nostru. Temperatura izvoarelor termale e apreciata a fi undeva la 75 grade Celsius, iar intr-una dintre aceste piscine se afla o alga speciala (algae chlorella) excelenta pentru imunitate. Pe langa izvoarele termale vom putea descoperi si admira o casa memoriala, o biserica si un muzeu – domeniul celebrei Vanga, supranumita „Nostradamus din Balcani”. Vangeliya Gushterova (1911 - 1996), este numele complet al profetului, era renumita in intreaga lume cu multiplele ei profetii care se adeverisera. Potrivit unei legende, Vanga si-a pierdut vederea in primii ani de copilarie intr-o furtuna, dar in timpul accidentului, a avut o viziune, care i-a oferit abilitatile unice. In ultimii ani de viata, Vanga a locuit intr-o casuta din Rupite, deoarece, potrivit rudelor sale, ea a considerat zona o sursa de energie. Continuam aventura noastra catre Melnik, cel mai mic oras din Bulgaria (208 locuitori), combinatia unica a frumusetii naturii, istoria, mostenirea culturala, fac din aceasta regiune o destinatie extrem de atractiva. Melnik este declarat rezervatie naturala si arhitecturala, care atrage anual mii de turisti. Vinul produs de marca unica bulgara „ Wide Melnik Vine” are o calitate minunata. Combinatia dintre vinul bun si bucataria locala minunata il transforma pe Melnik intr-o destinatie excelenta pentru turismul gourmet si vinicol. Facem o degustare de vinuri si pornim catre Manastirea Rozhen, cea mai veche din zona Muntilor Pirin si poarta hramul Nasterii Maicii Domnului. Pare-se ca bazele manastirii au fost puse inca dinainte de anul 1300. Aici s-au descoperit intr-un mormant cateva monede din timpul imaparatului bizantin Mihai al VIII-lea ( 1250 - 1282 ). Biserica manastirii a fost construita inainte de secolul al XV-lea si pictata in 1597, unele fresce sunt pastrate. Manastirea a ajuns la apogeul sau in secolul al XIX-lea, cand era un centru regional al crestinismului ortodox si detinea o multime de terenuri in zona. Celebrul revolutionar bulgar Yane Sandanski are mormantul in apropierea manastirii. Dupa aceasta incursiune memorabilia, ne intoarcem la hotel. Cazare in Bansko, Hotel St. George Ski & Holiday 4* (sau similar)

Ziua 5:
ZIUA 5 – BANSKO –MANASTIREA RILA - SOFIA - VELIKO TARNOVO (cca. 435 km) Mic dejun, pornim din nou la drum, gata sa descoperim Manastirea Rila, cea mai mare si cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, botezata dupa fondatorul ei Ivan din Rila. Infiintata in secolul al X-lea, manastirea Rila este considerata a fi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice și de arhitectura din Bulgaria si din toata Europa de Sud. Doar in 2008, a atras 900.000 de vizitatori. Apoi, ne contuam drumul catre Sofia, cel mai mare oras, fiind si capitala Bulgariei. Orasul a fost fondat in urma cu milenii, astazi continua sa se dezvolte, devenind centrul cultural si economic al tarii. In cele mai vechi timpuri, pe locul Sofiei, a existat o asezare a tribului trac din Serd, atunci a primit numele roman Serdica. La sfarsitul secolului al XIV-lea, a fost numita Sofia (după Biserica Sf. Sofia). Aici vom putea vizita Catedrala Alexandr Nevski, considerata simbolul capitalei bulgare. A fost construita pe cel mai inalt loc si este situata in centrul capitalei, iar stralucirea cupolelor sale este vizibila de la kilometri distanta. Templul este a doua cea mai mare catedrala ortodoxa din Balcani. A fost ridicata in cinstea imparatului rus Alexandru al II-lea, cunoscut sub numele de tarul Eliberator, a carui armata a eliberat Bulgaria de la aproape cinci secole de sclavie turceasca. Apoi vom avea timp liber la dispozitie pe Bulevardul Vitosha - principala strada comerciala cu numeroase cafenele si magazine. Se intinde din Piata Sf. Nedelya pana in Parcul Sudic, fiind astfel locul perfect pentru plimbare prin centrul orasului. Strada poarta numele muntelui Vitosha, care se afla in apropiere de Sofia. Pornim catre Veliko Tarnovo, un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Denumit si “Orasul Tarilor”, a fost capitala Imperiului Bulgar in secolele 12 si 13, o zona cu peisaje deosebite. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezița și Sveta Gora. Ne retragem pentru cazare, timp liber. Cazare Grand Hotel Yantra 4* (sau similar)

Ziua 6:
ZIUA 6 – VELIKO TARNOVO - BUCURESTI – BISTRITA (cca. 795 km) Ne asteapta o lunga si frumoasa calatorie spre casa, asa ca servim micul dejun si pornim. Vom ajunge in cursul noptii, in functie de conditiile meteo si de trafic.

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere.


Servicii incluse:
- transport cu autocar clasificat
- prima noapte suntem pe drum
- 3 nopti la St. George Ski & Holiday 4*, in Bansko, cu mic dejun
- 1 noapte la Grand Hotel Yantra 4* (sau similar) in Veliko Tarnovo, cu mic dejun
- vizite conform program
- insotitor roman din partea agentiei.

NU INCLUDE:
-supliment cina hotel in Bansko – 6 euro/persoana/ seara;
-taxele de intrare la obiectivele turistice:

Oferta din categoria:


 
SIMFONIA MONTANĂ A BULGARIEI. Circuit autocar | 6 zile | 242 euro/pers! -129 - 6 zile / 242 EURO
Plecare Pana la
20.Sep.2021 25.Sep.2021 Rezervare
17.May.2021 22.May.2021 Rezervare
29.Mar.2021 03.Apr.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 19.01.2021
# #