Circuit 1 Decembrie 2020 - PRAGA -Castelele BOEMIEI si MORAVIEI 265 EURO/PERSOANA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

1 Decembrie 2020 - PRAGA -Castelele BOEMIEI si MORAVIEI 265 EURO/PERSOANA / 6 zile

» Plecari: 30.May.2021, 24.Nov.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 265 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Brno -Castelele Lednice si KONOPISTE -Praga -Karlovy Vary -Castelele Hluboka si Czesky Krumlov -Arad -Sibiu


Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -ARAD (cca. 575 km)
Plecare din Bucuresti, la 23.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor),

Ziua 2. ARAD -BRECLAV (cca. 535 km)
spre Sibiu -Arad. Traversam Ungaria si Slovacia, apoi ne cazam in zona pitorescului orasel Breclav, imediat dupa frontiera cu Cehia.

Ziua 3. BRNO -Castelele LEDNICE si KONOPISTE -PRAGA (cca. 205 km)

Mic dejun. Incepem vizita castelelor din Moravia cu Castelul Lednice, patrimoniu UNESCO, avand cel mai mare domeniu din Cehia- cca 200 kilometri patrati. Cunoscut si sub denumirea germana de Eisgrub, resedinta de vara a Casei de Luxemburg a fost construita in sec. al. XVII-lea in stil renascentist. In imensele gradini amenajate in stil englez, contin si unele fantezii romantice spre exemplu ruinele artificiale ale unui castel medieval. La ora 10.00 pornim spre Praga, pe traseu vizitand poate cel mai faimos castel- Konopiste, cu o istorie extrem de tumultoasa incepand cu sec. XIII. In 1887 Ahiducele Franz Ferdinand, mostenitorul Imperiului Habsburgic a cumparat castelul si l-a transformat intr-o resedinta luxoasa, demna de pozitia sa, unde l-a invitat si pe William al II-lea, imparatul German, cu doar cateva saptamani inainte de asasinarea sa la Saraevo. Impresionanta sa colectie de antichitati si mai ales cea de trofee de vanatoare sunt expuse astazi in castel, fiind punctele principale de atractie pentru turisti, alaturi de superbele gradini in stil englez, cu terase, ronduri de trandafiri si statui, avand suprafata de peste 200 ha. Ajunsi in Praga, luam un prim contact cu Pietele Stare Mesto si Vaclavske din centrul istoric. Optional croaziera pe Vltava (15 € fara cina sau 25 € cu cina), apoi suntem asteptati la cazare in hotelul de la Praga.


Ziua 4. PRAGA, Orasul de Aur -KARLOVY VARY

Mic dejun. Dedicam jumatate de zi explorarii capitalei Cehiei. Incepem cu Man. Strahov, construita in 1143 cand episcop de Praga era Jindrich Zdik. Manastirea a suferit devastari repetate, fiind refacuta abia la sfarsitul sec. XVII, din aceasta perioada pastrandu-se si faimoasa biblioteca (cu peste 200.000 de volume). Trecand pe langa Palatul Cerninsky, una din cele mai mari constructii in stil baroc (sec. XVII) a tarii, astazi sediul Ministerului de Externe, admiram Man. Loreta cu o impozanta fatada baroca de la inceputul sec. XVIII. In apropiere ajungem la Hrad (din sec. IX), cel mai mare castel medieval din lume, cu o suprahata de 7 ha, care atrage aproape 2 mil. de vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus, construita in stil gotic in 1344 pe locul altor biserici dedicate tot Sf. Vit in sec. X si apoi in sec. XI. Are dimensiuni impresionante 124 x 60 metri si o inaltime de aproape 100 m, fiind cea mai mare si mai importanta biserica din tara. In incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) Bis. Sveti Jiri, considerata cea mai veche biserica din Hrad, construita in 920 si care serveste astazi drept Galeria Nationala de Arta, precum si Ulita Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI pastrate pana astazi. Coborand pe langa Biserica Sf. Nicolae din cartierul Mala Strana, constructie baroca din sec. XVIII (ridicata pe locul unei biserici gotice din sec. XIII), cu decoratiuni opulente mergand pana la Rococo, ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisricii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus (ars pe rug pentru credinta sa), Primaria si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi din lume. Timp liber in Praga pentru a va bucura de farmecul orasului medieval. Sugeram vizita in cartierul evreiesc sau cautarea de suveniruri pentru cei dragi de acasa, prin multitudinea de magazine din Piata Vaclavske. Optional excursie (20 €) spre renumita statiune balneara Karlovy Vary, ale carei izvoare au fost intamplator descoperite la mijlocul sec. XIV, in timpul unei partide de vanatoare, de catre insusi imparatul Carol al IV-lea. De aceea a fost cunoscut drept Karlsbad, devenind in sec. XIX cea mai selecta destinatie pentru aristrocratia din imperiu. Intr-o relaxanta plimbare vom admira arhitectura numeroaselor hoteluri de lux, iar in zona Galeriei Colonadelor, gustam apa cu puternic efect curativ din cani speciale, cu toarta alungita, specific zonei. Pasionatii de cumparaturi vor gasi numeroase suveniruri in elegantele magazine intalnite. Revenim la Praga pentru cazare.


Ziua 5. PRAGA- Castelele HLUBOKA si CZESKY KRUMLOV -BRNO (cca. 355 + 70 km)

Mic dejun. Parasim Praga si traversam Cehia spre spre sud, catre Ceske Budovice. Timp liber in Ceske Budovice sau optional (25 €) vizitam castelele Hluboka si Czesky Krumlov. Hluboka a fost construit în sec. XIII, ca un castel gotic deținut de familia Schwarzenberg, apoi a fost extins în stilul Renașterii un secol mai târziu. În sec. XVIII, a capatat un aspect baroc, iar în sec. XIX a fost modelat in mod foarte spectaculos după Castelul Windsor din Anglia, devenind cel mai frumos castel din Cehia. Cetatea medievală Cesky Krumlov, situată pe o inaltime care domina meandrele Vltavei, era un important nod comercial in sec. XIV-XVII. Cea mai mare parte a arhitecturii originale e incă intact conservata, din acest motiv fiind inclus in patrimoniul UNESCO. Castelul orasului, atestat documentar din 1253, a fost reconstruit in sec. XVI in stil renascentist, fiind format din 40 de cladiri, ceea ce il face al 2-lea cel mai mare castel al tarii, dupa Hradul din Praga. Pornim spre Brno, al 2-lea mare oras din Cehia, capitala istorica a Moraviei, unde ne cazam dupa ce vizitam centrul istoric.


Ziua 6. BRNO -ARAD (cca. 580 km)

Mic dejun. Tranzitand Slovacia si Ungaria, ajungem in tara, ne cazam in Arad, iar seara iesim la plimbare in centrul istoric al orasului.


Ziua 7. ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 575 km)

Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.


Servicii incluse:
Include:
- Transport cu autocar climatizat, clasificat international
- 5 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Castelele Lednice si Konopiste, Brno, Praga, Ceske Budovice, Arad, Sibiu.

Nu include:
- Asigurare medicala + storno, excursii optionale intrari la obiective turistice (inclusiv pentru optionale), ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)

Oferta din categoria:


 
1 Decembrie 2020 - PRAGA -Castelele BOEMIEI si MORAVIEI 265 EURO/PERSOANA - 6 zile / 265 EURO
Plecare Pana la
30.May.2021 04.Jun.2021 Rezervare
24.Nov.2020 29.Nov.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 24.09.2020
# #