Circuit Un tur regal cu foc de artificii – Revelion Praga 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Un tur regal cu foc de artificii – Revelion Praga 2020 / 8 zile

» Plecari: 28.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 570 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: -


 Ziua 1. 28.12 București – Budapesta (~ 830 km)
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta.

 Ziua 2. 29.12 Budapesta - Praga (~ 530 km)
Dimineata plecam spre Praga, Orașul turlelor, ce egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Scurt tur de oras cu autocarul in drumul nostru catre hotelul din Praga pentru cazare si intalnirea cu grupul venit cu avionul.

Moment de răgaz:
Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

 Ziua 3. 30.12 Praga – Dresda - Karlovy Vary (~ 420 km)
Timp liber sau cei interesați pot face o excursie opțională la Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al său turn de 100 m, Hausmannsturm, superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici. Pentru a completa călătoria cu o experiență inedită, vizităm Karlovy Vary, una dintre cele mai celebre și fermecătoare stațiuni balneare ale Cehiei, ideală fie că vrem să ne răsfățăm cu o oră la SPA, fie că dorim să facem o plimbare într-un orășel frumos din vestul Boemiei, al cărui peisaj îmbină străduțele întortocheate, clădirile colorate în stilul caracteristic Boemiei și priveliștea dealurilor împădurite ce înconjoară frumosul oraș, ținându-l parcă ascuns. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul hotel Pupp, fara a “neglija” numeroasele magazine de suveniruri intalnite in cale. Intoarcere la Praga pentru cazare la acelasi hotel.
.
 Ziua 4. 31.12 Praga
Începem ziua cu un mic-dejun delicios, apoi mergem să admirăm pe îndelete unele dintre cele mai emblematice clădiri și locuri din Praga. Pražský hrad sau doar hrad pentru cehi, Castelul Praga este cea mai populară atracție din Cehia. Așezat pe malul stâng al Râului Vltava, pare scos din filmele Disney, cu turnuri înalte și decorat elegant. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Vizităm apoi Catedrala Sf. Vitus, una dintre cele mai frumos decorate din Cehia, a cărei construcție a durat șase secole. Interiorul său este, de asemenea, surprinzător, aici aflându-se un mozaic din secolul al XIV-lea și un vitraliu realizat de Alfons Mucha. Mergem și la Mânăstirea Loreta, un important obiectiv turistic și religios, aflată în zona istorică a orașului. Vom descoperi aici un vast complex baroc din secolul al XVII-lea, cu arhitectură foarte frumoasă. Ceasul din turnul mânăstirii, vechi din 1690, este faimos pentru cele 27 de clopote cu mecanism identic cu cele din cutiuțele muzicale. La fiecare oră fixă, melodiile cântate de acesta se aud suav pe străzile din jurul centrului vechi.
Ajungem și pe Strada de Aur, una dintre cele mai vizitate din Praga, plină cu galerii de artă și magazine de suveniruri. Cele 11 case de aici sunt viu colorate, relativ joase, și au fost ridicate în stil manierist în secolul al XVI-lea pentru a găzui gardienii împăratului și familiile lor. Strada și-a primit, însă, numele, de la o legendă care spune că aici ar fi locuit alchimiști care lucrau pentru Rudolf al II-lea. Continuăm vizitele cu Podul Carol, singura cale de traversare a Râului Vltava până în 1841. Cu o lungime de 515 metri și o lățime de 10 metri, este protejat de trei turnuri, cel din Orașul Vechi fiind considerat una dintre cele mai remarcabile clădiri civile în stil gotic din întreaga lume. Balustradele podului sunt decorate cu 30 de sculpturi, cele mai multe realizate în stil baroc, în jurul anului 1700, și înlocuite, în prezent, cu replici. Admirăm și zona Mala Strana și ne oprim la una dintre cele mai îndrăgite biserici din Praga, Sf. Nicolae. Domul său verde și clopotnița completează de secole întregi panorama superbă a orașului, iar faimoșii compozitori Johann Sebastian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart au concertat aici. Mergem apoi la hotel și ne pregătim pentru seara festivă de Revelion. Din meniul special pregătit nu vor lipsi
faimoasele chlebíčky, devenite emblemă a Cehiei încă din 1916, adică sendvișuri cu fel și fel de aperitive, armonios colorate. La miezul nopții, vom desface sticlele de sampanie și de vin spumant šumivé víno și vom ciocni paharele punându-ne dorințe pentru anul ce abia a început. Distracția nu poate fi completă fără muzică și dans, de care vom avea parte din plin până târziu în noapte.

 Ziua 5. 01.01 Praga
Dormim până mai târziu, după noaptea memorabilă de Revelion, iar după-amiază vom face un tur pietonal care să ne introducă și mai bine în cultura și spiritul praghez. Facem un popas în Piața Orașului Vechi, unul dintre cele mai mari și mai frumoase spații urbane europene și principala zonă comercială a capitalei până în secolul al XX-lea. Aici admirăm Primăria Veche, clădire medievală începută în 1338 și extinsă în repetate rânduri. Piesa sa de rezistență este Turnul cu Ceas, situat pe zidul sudic. Ceasul astronomic, montat în secolul al XIV-lea, atrage turiștii ca un magnet cu cei 12 apostoli aflați deasupra cadranului de la fiecare oră și cu spectacolul animat care are loc de câte ori sunt anunțate orele fixe. Ceasul mai arată poziția Soarelui și a Lunii și semnele zodiacului, iar legenda spune că ceasornicarului care l-a construit i s-ar fi scos ochii pentru a nu mai putea realiza ceva asemănător. Mergem și în Josefov, Cartierul Evreiesc, unde începând cu 1300 evreii au fost obligați să locuiască, părăsind locuințele din alte zone. Deși multe clădiri au fost demolate, au supraviețuit câteva dintre cele mai importante, cum ar fi mai multe sinagogi, primăria veche și Cimitirul Vechi Evreiesc, cel mai remarcabil din Europa.
Încheiem turul în Vaclasvske Namesti, Piața Wenceslas, unde întâlnim un amestec contradictoriu de stiluri, edificii Art Nouveau și clădiri baroce stând semețe lângă magazine cu arhitectură sovietică. Avem timp liber pentru shopping în nenumăratele magazine din zonă, multe având discounturi mai mereu, și, dacă ni se face foame, pentru grilované klobásy, un cârnat învelit în bacon cu o varietate de sosuri, sau trdelník, un frate al celebrului Kürtőskalács.


 Ziua 6. 02.01 Praga – Viena (~ 300 km)
Astazi este despre Viena! Capitala Austriei este un important centru cultural al
Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Luam un prim contact cu aceste locuri parcurgand un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.
Dar pentru a cunoaste aceasta Viena, nu ai nevoie de masina. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul.
Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.
Moment de ragaz:
Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a
faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea.
Nu ezitati sa treceti pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner
Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ; “Maria
Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie
cu cafea Mocca si multa frisca.
In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru pentru a ne incarca bateriile pentru ziua ce urmeaza.

 Ziua 7. 03.01 Viena - Budapesta (~ 240 km)
Dupa micul dejun Luăm un contact cu luxul de alta data vizitând Palatul Schonbrunn și grădinile sale. Inițial a fost castel de vânătoare, construit în 1569 de împăratul Maximilian II, iar doi ani mai târziu împăratul Mathias descoperă un izvor, pe care îl numește “Schonen Brunnen”- fântână frumoasă. La sfârșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat după Versailles, modelul fiind lăsat în urmă prin bogăția și luxul exorbitant propuse.
Calatoria noastra continua apoi spre Budapesta, capitala de pe Dunare, pe care o descoperim intr-un scurt tur panoramic de autocar : Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim, pentru o scurta sedinta foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“? (optional). Te invitam la Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!


 Ziua 8. 04.01 Budapesta – Bucuresti (~830 km)
După micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile
minunate pe care le-am văzut, bucuroși că am ne-am facut prieteni de calatorie si cu
gandul la urmatoarea vacanta. Sosire seara in Bucuresti dupa ora 23.30 in functie de trafic si formalitatile vamale.
PUNCTELE DE ÎMBARCARE GRATUITĂ
(autocar sau microbus):
BUCUREŞTI Autogara Centrală - București 06.30
PITEŞTI Petrom ieşire Piteşti Est 07.30
RM.VÂLCEA Petrom ieşire Pasarela Nord 09.00
SIBIU Petrom Obor Calea Şurii Mari 12.00
SEBEŞ Rompetrol ieşire Lancrăm 12.30
DEVA McDonald’s GARĂ 14.30
ARAD Benzinăria OMV Calea Timișorii 16.30

PUNCTELE DE ÎMBARCARE CONTRA COST
(autocar sau microbus):
PLOIEŞTI 7 € / sens/ pers. Petrom METRO 07.30
BRAŞOV 12 € / sens/ pers. McDonald''s Cal. Bucureşti 09.30
TIMIŞOARA 5 €/sens/pers. Benzinăria Gazprom Dumbrăvița 15.30
CONSTANŢA 15 € / sens/ pers. Gara Centrală 02.00
BUZĂU 12 € / sens/ pers. McDonald`s 03.00
BRĂILA 15 € / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului 01.30
GALAŢI 15 € / sens/ pers. McDonald''s 01.00
FOCŞANI 12 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru 02.00


BINE DE ŞTIUT
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.
• Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
• Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
Grup minim 35 pers.

• Transferurile sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). ATENTIE! Toate transferurile se vor face la Bucuresti!
• Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată. Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic.
• Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

PRET PACHET STANDARD 570 EURO


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• Transport cu autocar climatizat;
• 7 cazari la hotel 2-3* (In Praga Hotel Klaret 3*/ similar)
• 7 mic dejun;
• Vizita Praga;
• Tur Viena;
• Tur Budapesta;
• Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

OPȚIONALE
• Crama Borkatakomba - 25 €/pers
• Karlovy Vary - Dresda– 40 €/pers
• Croaziera pe Valtava – 20 €/pers


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru grup de minim 25 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI

• Supliment de single - 165 €
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Oferta din categoria: 
Un tur regal cu foc de artificii – Revelion Praga 2020 - 8 zile / 570 EURO
Plecare Pana la
28.Dec.2019 04.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.10.2019
# #