Circuit DESCOPERA NORDUL INSULEI CIPRU - 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA (PROGRAM ZTOUR)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

DESCOPERA NORDUL INSULEI CIPRU - 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA (PROGRAM ZTOUR) / 8 zile

» Plecari: 16.Mar.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 549 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 31.12.2019
» Categorie cazare 4*

» Traseu: program

Ziua 1

Sosirea în Cipru și transferul către hotel.

​Ziua 2 – Kyenia

În această dimineață avem o orientare ghidată a Kyreniei, binecuvântată cu cel mai frumos port din Cipru și localizată lângă munți maiestuoși, care aduc un aer proaspăt și care favorizează peisajele înverzite. Kyrenia a suferit o renaștere în timpul dominației britanice – au fost construite drumuri, iar portul s-a dezvoltat, transformându Kyrenia într-un oraș-port plin de activitate.

Ghidul nostru local o să vă ia la un tur de orientare pe jos/la o plimbare de orientare, unde veți vizita fermecătorul oraș vechi, portul și Belediye Meydani, piața primăriei. Este inclusă intrarea în splendidul castel din secolul al VIII-lea, construit primă dată de bizantini, posibil pe un site al unei fortărețe romane, și consolidat ulterior de lusigneni și venețieni. De asemenea, o să puteți vizita muzeul castelului, care adăpostește o varietate de descoperiri arheologice și o impresionantă epavă de aur veche de 3000 de ani.

După-amiaza este liberă pentru a vă relaxa și pentru a explora în continuare aleile întortocheate ale Kyreniei, unde bucuriile vă așteaptă la fiecare colțișor. De ce să nu vizităm moscheea principală, Ağa Cafer Paşa Camii? În mod remarcabil, minaretul caracteristic al acestei structuri din secolul al XVI-lea este vizibil din orice zonă a portului te-ai afla.

​Ziua 3 – Guzelyurt, Soli & Palatul Vouni

Astăzi o să mergem înspre Nord-Vest, trecând prin orașe adormite și prin regiuni de țară nedescoperite, la „coșul cu fructe al Ciprului”, Güzelyurt. Este așezat la poalele Munților Troodos, o stâncă masivă formată din rocă vulcanică care a luat naștere cu 90 de milioane de ani în urmă din mare, la fel ca Afrodita, ca urmare a unei erupții vulcanice. Aici, o varietate remarcabilă de copaci cu fructe dulci, citrice și nuci înfloresc din abundență. Există biserici antice conservate surprinzător, precum Biserica Agios Mamas și Mănăstirea care a fost construită pe situl unui templu dedicat zeiței Afrodita. Artefacte importante pot fi admirate în Muzeul de Natură și Arheologie, inclusiv unele din perioada Neolitică și Epoca de Bronz.

Apoi o să vizităm spectaculosul oraș antic Soli, unul dintre cele mai impresionante locuri de pe insulă. Calitatea informațiilor furnizate ne oferă o privire mai amănunțită la viața de aici la sfârșitul perioadei romane și începutul perioadei binzantine. Inițial stabilită la începutul secolului al XI-lea î. Hr., Soli era una dintre cele mai importante capitale grecești din Cipru și o regiune vitală pentru creștinism, fiind locul unde Sfântul Mark a fost botezat. Doar o parte a sitului a fost excavată, dar deja sunt atât de multe de descoperit – ruinele teatrului roman, un nimfeum (monument dedicat nimfelor, în special celor de primavară), templul zeiței Atena, un palat, o necropolă și o bazilică mare cu un minunat mozaic din secolul al IV-lea. Bijuterii din aur au fost scoase din cavourile de aici și pot fi văzute în muzeul arheologic din Güzelyurt.

După aceea vom face o scurtă plimbare cu mașina și ne vom opri să vedem extraordinarele ruine ale Palatului lui Vouni, așezat într-o locație idilică înspre Mediterană, cu priveliști splendide. Originile sale sunt învăluite în mister, dar arheologii au dedus faptul că a fost construit în anii de început ai secolului 500 î. Hr. Împortanța istorică nu poate fi exagerată, pentru că a fost construit într-o perioadă în care Vestul era stăpânit de greci, iar estul de fenicieni, Vouni fiind singura lor fortareață din zonă.

Ultima oprire pentru astăzi va fi în istoricul Lefke, localizat lângă Green Line. Locuit pentru prima dată în timpul perioadei neolitice, moștenirea conducătorilor precedenți poate fi văzută în clădirile sale, dintre care unele datează încă din secolul al VII-lea. Încântătorul oraș este cunoscut pentru universitatea sa, pentru minele de cupru și pentru tufele/dumbravele de portocale Jaffa.

​Ziua 4 – Sfântul Ilarion și Bellapais

Astăzi ne lăsăm învinși de romantismul unor două puncte culminante. Prima dată vizităm castelul Sfântului Ilarion, despre care mulți spun că este inspirația pentru două castele de basm – Castelul Neuschwanstein al Regelui Bavarez Ludwig și Castelul Albei-ca-Zăpada de la Disneyland. Inclusă în tur este intrarea în castel, de care vă puteți bucura cel mai bine dacă ești destul de mobil, dar vă puteți bucura de priveliștile care vă tau respirația dintr-un punct accesibil la intrare sau din cafeneaua castelului.

Apoi o să vizităm frumosul oraș Bellapais. Este o adevarată plăcere să vă plimbați printre încâlcitele alei pe lângă clădirile împodobite de pe deal, unde veți găsi priveliști remarcabile ale portului Kyrenia și a mării albastre ca cerul. O nestemată a orașului este medievala „Mănăstire a Păcii” („Abbey of Peace”), ruinele unei mănăstiri care a fost adăpost pentru călugării augustinieni care au fost expulzați când Ierusalim a căzut sub asediul lui Saladin. Situl găzduiește și un muzeu, iar sala de mese a mănăstirii gotice este o locație unică pentru concerte și prelegeri.

După o zi minunată de vizitare a moneumentelor și a muzeelor, după-amiază ne întoarcem în Kyrenia.

​Ziua 5 – Nicosia

Astăzi explorăm ultima capitală separată din lume, Nicosia, cândva un oraș mic stabilit de către dinastia ptolemaică în anul 300 î.Hr. Bucurați-vă de un tur ghidat al vechiului oraș, unde vom vedea impresionantele ziduri venețiene ale orașului – Nicosia a fost un oraș împrejmuit de ziduri pentru mai mult de un mileniu – și poarta superb conservată a Kyreniei, ornamentată cu inscripții lăsate de conducătorii precedenți, inclusiv cei britanici. Descoperă piața centrală, bazarul acoperit Bandabuliya și amețitoarea coloană venețiană, adusă de la ruinele lui Salamis. Vezi uriașa moschee Selimiye, vizibilă din ambele părți ale capitalei și cea mai importantă moschee din punct de vedere istoric. Dacă arată ca o remarcabilă biserică, este pentru că a fost anterior „Sfânta Sofia”, o catedrală romano-catolică din secolul al XIII-lea, înainte ca invazia otomană să introducă cele două minarete gemene în turnul de deasupra.

Puteți alege să explorați mai mult din partea nordică – poate să vizitați Büyük Han, marele han din secolul al XVI-lea, care cândva a fost folosit de britanici ca închisoare, iar acum găzduiește o colecție vibrantă de cafenele și magazine.

Dacă doriți, puteți trece Green Line înspre sudul Nicosiei cu un pașaport la îndemână și puteți observa diferența dintre cele două părți. Vizitați renumitul Muzeu al Insulei Cipru, de departe cel mai bun de pe insulă și un adevărat cufăr de comori arheologice. Sau îndreptați-vă spre Turnul Shacolas de 11 etaje, cea mai înaltă clădire din sudul Nicosiei, cândva folosită pentru a cerceta Zona Tampon dinspre nord, dar astăzi servește ca observator pentru a vă bucura de priveliști spectaculoase ale orașului.

​Ziua 6 – zi liberă

Aveți o zi întreagă la dispoziție pentru destindere, iar Kyrenia este locul perfect pentru viitoare descoperiri. De ce să nu vă plimbați prin oraș sau să mergeți la o plimbare cu barca din port? Poate mergeți la shopping la Bandabuliya pentru o bună selecție a suvenirurilor și a cadourilor, de la textile la olărie și bijuterii. Dacă preferați să vă relaxați, faceți o baie răcoritoare în piscina de pe acoperiș sau răsfățați-vă la centrul spa al hotelului.

După micul-dejun vom vizita cel mai frumos oraș din Cipru, orașul și mănăstirea Bellapais, vom face o plimbare acolo, apoi ne vom muta înspre Kyrenia, vom vizita Castelul Kyrenia, iar după puțin timp liber în portul Kyrenia, după-amiază ne vom întoarce la hotel.

​Ziua 7 – Famagusta, Salamis & Sfântul Barnabas

În această dimineață, călătorim spre coasta de est, vizitând prima dată Mănăstirea Sfântului Barnabas, cândva unul dintre cele mai proeminente situri creștine de pe insulă. Astăzi găzduiește un portret religios și un muzeu arheologic. Aici există un mausoleu care se spune că găzduiește cavoul Sfântului Barnabas, una dintre cele mai mari personalități a creștinismului timpuriu și fondatorul Bisericii Cipriote.

Ne continuăm călătoria, trecând printre numeroase relicve din trecut inclusiv Mormintele Regale ale Regilor, vechi încă din secolul al VII-lea, înainte de a ajunge la cel mai captivant moment din turul nostru – anticul Salamis. Acest sit spectaculos este unul dintre cele mai importante situri arheologice ale Mediteranei, susținut de cadrul pitoresc al plajei. În perioada greco-romană clasică, Salamis era centrul cultural fruntaș, cel mai bogat și mai important oraș de pe insulă pentru 1700 de ani. Încă se poate vedea amfiteatrul original, liceul construit de Împăratul Adrian, băile greco-romane și minunatul mozaic. Chiar și după un secol de săpături atente, situl încă nu a fost complet excavat. (Even after a century of careful excavation, the site has yet to be fully excavated).

După aceea vom vizita fermecătorul oraș Famagusta și ne vom bucura de o plimbare cu tur ghidat, în care vom vedea masivul Turn al lui Othello, ruinele palatului venețian și impresionantele ziduri ale orașului unde ofițerii britanici au jucat golf în anii 1930. Probabil cel mai important reper al orașului este Moscheea Lala Mustafa Pașa veche încă din secolul al XIV-lea, inițial o biserică modelată după catedrala franceză de la Reims. Împrejmuind rămășițele bisericilor în ruină sunt o mulțime de restaurante și magazine. În apropiere se află Varosha, cândva o stațiune poreclită „Monte Carlo al Orientului Mijlociu”, frecventat de celebrități ca Elizabeth Taylor, dar a fost abandonată în timpul războiului în anul 1974. Deși este o umbră a ceea ce a fost cândva, ruinele „moderne” lăsate în urmă merită să fie explorate, pentru a înțelege mai bine istoria și moștenirea insulei.

După o zi fantastică de vizitat monumente și muzee, ne întoarcem la hotel.

​Ziua 8

Zborul de întoarcere
Astăzi o să luați zborul direct spre casă după un tur cu adevărat de neuitat.


Atentie - tarifele se pot modifica in functie de disponibilitatea locurilor in avion, respectiv cazare. Oferta este valabila in limita locurilor disponibile. La cerere tarife si pentru alte hoteluri, alte date de plecare sau tarife pentru copii.

Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE

bilet de avion cu plecare din Cluj-Napoca spre Larnaca (Wizz Air)
taxe de aeroport incluse
cazare 7 nopti la hotelul Sempati de 4* cu mic dejun inclus
ghid turistic in limba romana si asistenta turistica pe toata perioada programului
intrare la obiectivele turistice din program
bagaj de mana/pers de 40x30x20 cm
pranzul este inclus pe perioada programului
20 de locuri disponibile

TARIFUL NU INCLUDE

asigurari de calatorie
alte cheltuieli

NOTA - PASAPORT VALABIL 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII IN TARA!!!!

Oferta din categoria: 
DESCOPERA NORDUL INSULEI CIPRU - 7 NOPTI - PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA (PROGRAM ZTOUR) - 8 zile / 549 EURO
Plecare Pana la
16.Mar.2020 23.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 15.04.2019
# #