Circuit COSTA RICA – COLUMBIA 3 Noiembrie 2019 (19 zile)

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

COSTA RICA – COLUMBIA 3 Noiembrie 2019 (19 zile) / 19 zile

» Plecari: 03.Nov.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 19 zile
» Pret: de la 2480 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 25.10.2019
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: San Jose – Parcul Național Tortuguero – Arenal – Vida Campesina – Monteverde – Puntarenas – Bogota – Zipaquira – Raquira – Villa de Leyva – Pereira – Valle de Cocora – Salento – Medellin –
Santa Marta – Parcul Național Tayrona – Cartagena


Ziua 1 / 03.11.2019: Bucureşti – Amsterdam – San Jose
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05), de unde se va pleca spre San Jose cu zborul KL 759 (15:20 / 20:05). Sosire în San Jose, capitala țării Costa Rica, considerat atât un oraș tradițional din America Centrală, cât și o destinație urbană cosmopolită. Acesta s-a dezvoltat ca o zonă producătoare de tutun în perioada colonială spaniolă, iar în anii ''40 a devenit unul dintre principalele centre de producție a cafelei, care a rămas principala sursă a venitului țării pe parcursul sec. al XIX-lea. Orașul este de asemenea un important punct de legătură între cele 2 continente americane, aflându-se pe autostrada Pan-American și la intersecția autostrăzilor expres către coastele Atlanticului și Pacificului. Transfer pentru cazare în San Jose la Hotel Park Inn San Jose by Radisson 4* (sau similar).

Ziua 2 / 04.11.2019: San Jose – Parcul Național Tortuguero
Dimineața devreme vom pleca spre Parcul Național Tortuguero, aflat în regiunea de nord a Coastei Caraibelor, unul dintre cele mai vizitate parcuri din America Centrală datorită existenței în rezervație a 11 habitate diferite, inclusiv păduri tropicale, păduri de mangrove, mlaștini, plaje și lagune. Numele parcului înseamnă în traducere “broaște țestoase” și provine de la țestoasele de mare gigante care își caută adăpost pe plajele acestui parc pentru a-și depune ouălele. Pe parcusul traseului ne vom opri pentru un mic dejun tipic costarican, după care ne vom continua călătoria spre docul Pavona, de unde vom fi transferați cu bărcile spre Parcul Național Tortuguero. Călătoria cu barca este o experiență în sine, pentru că vom putea vedea caimani, o mulțime de păsări si minunata pădure tropicală. Parcul are o multitudine de canale situate lângă țărmul Oceanului Atlantic, fiind o rețea uimitoare alcătuită din apă și uscat, care adăpostește mai multe speciii de maimuțe, precum maimuța păianjen, maimuța urlătoare și maimuța capucin cu gâtul alb, leneșul cu trei degete, 320 de specii de păsări și mai multe specii de reptile. Cazare la Evergreen Lodge (sau similar). Dejun în cadrul lodge-ului. După-amiază vom vizita satul Tortuguero, situat între râu și ocean, iar ghidul local ne va oferi informații despre fauna și flora abundentă, inclusiv despre drăgălașele broaște țestoase. La sfârșitul zilei ne vom putea relaxa la piscina lodge-ului. Cină și cazare.

Ziua 3 / 05.11.2019: Parcul Național Tortuguero
Mic dejun. Zi dedicată vizitării Parcului Național Tortuguero, prilej de a ne bucura de biodiversitatea și frumusețea acestui habitat. Alături de ghidul local, care ne va ajuta să descoperim animalele, unele extrem de bine camuflate în diversitatea florei, vom avea posibilitatea să facem dimineața și seara plimbări cu barca pe canalele parcului. Dacă vom fi norocoși, vom putea vedea maimuțe urlătoare, maimuțe capucin, maimuțe păianjen, iguane, șopârle, leneși și diverse specii de păsări printre care tucani și papagali macau. Dejun și cină incluse. Cazare la Evergreen Lodge (sau similar).

Ziua 4 / 06.11.2019: Parcul Național Tortuguero – Parcul Național Arenal
Mic dejun. Întoarcere cu barca la Pavona, de unde ne vom deplasa spre Parcul Naţional Arenal, însă înainte de a ajunge, vom face o oprire la grădinile La Paz Waterfall pentru o scurtă vizită și dejun. Ne vom continua treseul spre Vulcanul Arenal, cel mai activ vulcan din Costa Rica, având o înălţime de 1657 m, situat lângă Lacul Arenal. Parcul național care s-a creat în jurul său este una dintre cele mai populare destinații turistice datorită peisajelor de o frumusețe naturală excepțională și izvoarelor cu apă termală. Cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).

Ziua 5 / 07.11.2019: Parcul Național Arenal – Vida Campesina – Parcul Național Arenal
Mic dejun. În această zi vom avea parte de experiențe deosebite și de aventuri în natură. Însoțiți de un ghid naturalist, vom face o plimbare în pădurea tropicală pe cărări bine marcate și vom traversa podurile suspendate, de unde vom avea o vedere panoramică asupra impunătorului Vulcan Arenal. Vom avea deasemenea şansa de a întâlni maimuţe capucin cu faţa albă, tucani şi păsări viu colorate. În continuarea zilei vom vizita complexul Vida Campesina, unde vom putea experimenta viaţa localnicilor din zonă. Vom putea planta un copac dintr-o specie pe cale de dispariţie şi vom asista la un scurt spectacol de dansuri tradiţionale. Dejun. După-amiază ne vom relaxa într-unul dintre resorturile cu apă termală din zonă unde vom putea face baie în bazinele special amenajate. Izvoarele eco-termale, cu temperaturi cuprinse între 32ºC şi 40,5ºC, oferă numeroase beneficii pentru sănătate, iar datorită conținutului scăzut de sulf, apa nu are niciun miros neplăcut. Întoarcere pentru cazare la Arenal Observatory Lodge (sau similar).

Ziua 6 / 08.11.2019: Parcul Național Arenal – Parcul Național Monteverde
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Parcul Național Monteverde, un loc al pădurilor de nori și plantațiilor de cafea. Vom străbate Provincia Guancanaste, una dintre regiunile cele mai vizitate de turiști în Costa Rica, situată în nord-vestul țării, cu numeroase rezervații naturale în jurul vulcanilor care formează Cordillera de Guanacaste și Cordillera de Tilaran. Sosire în Parcul Național Monteverde, cină și cazare la Trapp Family Lodge (sau similar). Seara vom avea posibilitatea de a face o expediție „by night”, o experiență unică care ne va oferi șansa de a vedea animalele într-un mediu nou, iar simfonia insectelor și a broaștelor va fi coloana sonoră. Multe creaturi din junglă sunt active doar noaptea și aceasta este singura modalitate de a le vedea. Zona este renumită pentru multitudinea de broaște, dintre care cele mai deosebite sunt broasca cu ochii roșii și broasca de sticlă, dar și pentru cele peste 120 de specii de reptile și amfibieni. Dintre cele 400 specii de păsări care trăiesc în Costa Rica, peste jumătate au fost identificate în Monteverde, cea mai îndrăgită fiind quetzalul, o pasăre timidă și plină de culoare, idolatrizată de către mayași. Tot aici se pot întâlni peste 30 specii de colibri, pasărea kingfisher verde, vulturul solitar și marele macau. Zona adăpostește sute de mamifere și maimuțe, în special maimuța capucin, veverița neagră, șoarecele mexican, tatu, coati și leneșul. Întoarcere la lodge pentru cazare.

Ziua 7 / 09.11.2019: Parcul Național Monteverde – Punta Leona (Puntarenas)
Mic dejun. Plecare spre Puntarenas, cea mai mare provincie din Costa Rica, care se întinde în sensul acelor de ceasornic din nord-vest, pe două treimi din coasta Pacificului și care a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din țară. Multe dintre cele mai populare stațiuni de plajă din Costa Rica se găsesc în această provincie, precum și 14 parcuri și rezervații naționale - mai mult decât în orice altă provincie. Zona este binecuvântată cu zile însorite și calde, fiind un paradis al surferilor. Dejun inclus pe parcursul drumului. Sosire pentru cazare la Hotel Punta Leona Selvamar 3*+ (sau similar). După-amiază, timp liber pentru plajă și relaxare.

Ziua 8 / 10.11.2019: Punta Leona (Puntarenas) – San Jose – Bogota
Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre San Jose, unde vom face un scurt tur panoramic de oraș și vom vizita Muzeul de Aur, care are una dintre cele mai importante colecții arheologice din țară. Aceasta este compusă din 1600 de piese pre-columbiene de aur care datează din perioada 500 - 1500 î.Hr. și cuprinde, deasemenea, obiecte pre-columbiene din ceramică și piatră, din diferite regiuni geografice, sub formă de vase de diferite forme, obiecte, statui, folosite în viața de zi cu zi și ceremonială a poporului. În continuarea zilei vom fi transferați la aeroport pentru zborul companiei Avianca, AV 691 (16:05 / 19:20) spre Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situată la altitudinea de 2.640 m, în regiunea andină. Orașul a fost fondat în anul 1538 de către spanioli și de-a lungul epocii coloniale a avut un rol important în regiune, fiind capitala Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari și în prezent a Republicii Columbia. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Opera 4* (sau similar).

Ziua 9 / 11.11.2019: Bogota
Mic dejun. Tur panoramic şi pietonal al capitalei columbiene, care va include La Candelaria, partea veche a oraşului, cu parcuri pitoreşti, cu case coloniale pictate în culori pastelate, cu ferestre din oţel şi uşi solide din lemn. Vom admira Catedrala, Piaţa Bolivar, cu statuia lui Simon Bolivar, Palatul Nariño, Biserica El Sagrario, Capitoliul şi Biserica del Carmen. Vom vizita în continuare Muzeul Botero, care adăposteşte sculpturi şi tablouri ale artistului, precum şi lucrări ale altor artişti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. După-amiază ne vom aventura într-un “zbor” cu telefericul pe Muntele Monserrate, plutind deasupra oraşului până pe Cerro de Monserrate, situat la altitudinea de 3.190 m, cea mai bună ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Cină și cazare la Hotel Opera 4* (sau similar).

Ziua 10 / 12.11.2019: Bogota – Zipaquira – Raquira – Villa de Leyva
Mic dejun. Dimineața vom vizita Muzeul Aurului, care găzduieşte cea mai mare colecţie de artefacte pre-hispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care şi o importantă colecţie de artă pre-columbiană a aurului. Plecare spre Zipaquira, oraș renumit datorită Catedralei din Mina de Sare, biserică subterană construită în interiorul unei mine de sare a Muntelui Halite. Acest loc unic pe care îl vom vizita îşi are originile la începutul anilor ’30 când minerii care lucrau în aceste mine de sare au construit un mic altar pentru a se ruga şi reculege înainte de a coborî în subteran; în anul 1954 s-a terminat construcţia primei catedrale, iar în anul 1955 s-a inaugurat noua catedrală, la aprox. 60 m sub cea existentă. Astăzi este un loc de pelerinaj cunoscut, cu 14 capele de mici dimensiuni, un sanctuar și catedrala propriu-zisă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Raquira, probabil cel mai colorat oraș al Columbiei, faimos pentru artizanatul produs aici. Vom admira clădirile vopsite în culori vii și vom avea timp liber pentru a vizita piața locală de artizanat. La finalul zilei vom ajunge în Villa de Leyva, unul dintre cele mai frumoase orașe coloniale din Columbia, cu străzi pavate cu dale, balcoane din lemn și atmosferă relaxată. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Posada San Antonio 3* (sau similar).

Ziua 11 / 13.11.2019: Villa de Leyva – Bogota – Pereira
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bogota pentru zborul cu compania Avianca, AV 8517 (15:49 / 16:49) spre Pereira, oraș care face parte din zona celebră pentru producția de cafea, de fapt un triunghi format de orașele Manizales, Pereira și Armenia, cunoscut ca “Triunghiul Cafelei”, ce se întinde pe mai multe provincii ale țării și cuprinde o suprafață de aproape 350.000 de hectare. Aici se produce majoritatea cafelei din Columbia, considerată una dintre cele mai bune din lume. Datorită peisajului splendid dat de vegetația luxuriantă, de munți și de plantațiile de cafea, însoțit de arhitectura tradițională a caselor de teracotă, această regiune face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 2011. Întâlnire cu ghidul local și transfer pentru cină și cazare la Hotel Sazagua 4* (sau similar).

Ziua 12 / 14.11.2019: Pereira – Valle de Cocora – Salento – Pereira
Mic dejun. În această zi vom vizita Parcul Național Cocora, unde vom vedea celebrii palmieri de ceară, copacii naționali, cei mai înalți palmieri din lume, care pot crește până la 60 de metri. Situat în zona centrală muntoasă, parcul se întinde pe mai bine de 590 km², iar climatul specific al pădurii de nori este favorabil dezvoltării unei largi biodiversități. În arealul parcului numit și Parque Nacional de Los Nevados se găsesc numeroase specii de floră și faună, parte dintre ele endemice, cum ar fi palmierul de ceară, papagalul galben urecheat, leneșul, tapirul de munte, pasărea guan sau colibri. Ne vom îndrepta apoi spre frumosul orășel Salento, specific regiunii de cultivare a cafelei, care și-a păstrat o mare parte din vechiul farmec, unde vom putea admira arhitectura tradițională colorată, numită bahareque, care se îmbină armonios cu modul de viață relaxat al localnicilor și unde vom avea ocazia de a cumpăra suveniruri și bineînțeles cafea. Vom vizita în finalul zilei Finca el Ocaso, unde vom observa cum se cultivă, se recoltează, se prelucrează și se prepară cafeaua. De asemenea, vom avea prilejul de a degusta o cafea de bună calitate, realizată de specialiștii columbieni. Cină și cazare la Hotel Sazagua 4* (sau similar).

Ziua 13 / 15.11.2019: Pereira – Medellin
Mic dejun. Plecare spre Medellin, al doilea oraș ca mărime al țării și unul dintre cele mai importante, capitala regiunii Antioquia, fiind centru universitar, economic, comercial și social. Situat într-o vale îngustă, pe malul râului Medellin, înconjurat din toate părțile de vârfuri muntoase zimțate, orașul are o climă plăcută, fiind supranumit “Orașul eternei primăveri”. Medellin a fost fondat în anul 1616 ca un oraș mic, până la boom-ul cafelei, devenind ulterior și un centru al industriei textile. Astăzi este un oraș modern, vibrant, o zonă înfloritoare din punct de vedere al industriei, precum și o regiune comercială de cultivare a florilor - concentrată în special pe orhidee. Sosire în Medellin, cină și cazare la Hotel Diez 4* (sau similar).

Ziua 14 / 16.11.2019: Medellin – Santa Marta
Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom face un tur panoramic de oraș, care va include cele mai importante obiective turistice, precum Parcul Bolivar, Catedrala Metropolitană, Basilica de la Candelaria, Teatrul Lido, Piața Botero, care afișează o serie de lucrări ale faimosului artist Fernando Botero, Palatul Culturii, Primăria și Palatul Justiției. Vom vizita El Pueblito Paisa, un oraș în miniatură tipic regiunii Antioquia, aflat în mijlocul orașului, pe un deal, de unde vom avea o frumoasă panoramă asupra zonei centrale din Medellin. De asemenea, vom lua gondola MetroCable, care ne va oferi priveliști spectaculoase asupra întregului oraș. Transfer la aeroport pentru zborul cu compania Avianca, AV 9388 (20:30 / 21:42) spre Santa Marta, a doua cea mai veche așezare întemeiată de spanioli în America de Sud, în anul 1525. Climatul, plajele, istoria și frumusețiile naturale au transformat această zonă într-un paradis pentru turiști. Orașul, locul final de odihnă al lui Simon Bolivar, oferă apusuri de soare superbe și experiențe de neuitat, cum ar fi înotul cu delfinii și snorkelling la recifuri de corali. Cazare la Villa Maria Tayrona 3*+ (sau similar).

Ziua 15 / 17.11.2019: Santa Marta – Parcul Național Tayrona – Santa Marta
Mic dejun. Timp liber pentru plajă și relaxare sau opțional excursie de o zi în Parcul Național Tayrona, unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din Columbia. Odată locuit de indigenii Tairona, acest paradis tropical se întinde pe o suprafață de 150 km² și atrage numeroși vizitatori datorită biodiversității faunei și florei locale și varietății de habitate situate într-o arie așa restrânsă. Parcul se aseamănă cu unul jurassic în miniatură: vizitatorii trec printr-o junglă verde, plină de maimuțe, păsări și insecte, pe lângă bolovani gigantici care seamană cu ouăle de dinozaur, iar apoi ajung la plajele de nisip auriu și la apa turcoaz a Mării Caraibelor. Timp liber pentru a vă bucura de plajele superbe sau pentru a face plimbări în natură. Cazare la Villa Maria Tayrona 3*+ (sau similar).

Ziua 16 / 18.11.2019: Santa Marta – Cartagena
Mic dejun. Plecare spre Cartagena, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe ţărmul Mării Caraibelor, în trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberaţi din America. Însoțiți de ghidul local, vom face un tur de oraș, care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a cărui cetate puternică construită în sec. al XVII-lea domină imaginea oraşului şi a Mănăstirii La Popa, situată pe o colină, de unde vom avea o priveliște superbă asupra orașului, a mării și asupra unuia dintre cele mai importante porturi de la Marea Caraibelor. În continuarea zilei vom face o plimbare în partea veche a oraşului pentru a admira conacele sale magnifice, aleile înguste pline de farmec, Biserica Iezuită şi Mănăstirea San Pedro Claver. Cină și cazare la Hotel Monterrey 3* (sau similar).

Ziua 17 / 19.11.2019: Cartagena – Amsterdam
Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru a colinda străduțele pitorești cu numeroase restaurante, baruri și magazine de suveniruri. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 749 (18:40 / 10:10).

Ziua 18 / 20.11.2019: Amsterdam – București
Sosire la Amsterdam la ora 10:10. În perioada de așteptare a zborului spre casă, doritorii pot ieși în oraș pentru ultimele cumpărături. În jurul orei 17:00, întoarcere la aeroport pentru zborul spre București, KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 19 / 21.11.2019: București
Sosire la București la ora 00:30.


Servicii incluse:
TARIF: 2480 EURO + 1490 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 790 EURO
(tariful este valabil pentru un grup de minim 15 turiști, pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 290 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul: Bucureşti – Amsterdam – San Jose şi Cartagena – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul: San Jose – Bogota, Bogota – Pereira, Medellin – Santa Marta
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 16 nopţi cazare în hoteluri de 4*, 3*+, 3* şi lodge
- mesele menţionate în program: 16 mic dejunuri, 5 dejunuri și 10 cine
- vizitarea parcurilor naționale Tortuguero, Arenal și Monteverde în Costa Rica
- tururi panoramice de oraș în Bogota, Medellin, Cartagena
- vizită la Muzeul de Aur în Bogota
- vizită la Catedrala din Mina de Sare de la Zipaquira
- vizitarea Parcului Național Cocora
- vizită la o fermă de cafea
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale: aprox. 495 euro/pers. şi aprox. 120 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)
- bacşişuri: 75 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• excursie de o zi în Parcul Național Tayrona: aprox. 90 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor;
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţie. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenție, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizei de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurare medicală, cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

Cod oferta: arias667

Oferta din categoria: 
COSTA RICA – COLUMBIA 3 Noiembrie 2019 (19 zile) - 19 zile / 2480 EURO
Plecare Pana la
03.Nov.2019 21.Nov.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.02.2019
# #