Circuit Croaziera pe NIL + sejur HURGHADA: 3 nopti cazare cu pens completa + 4 nopti cu all inclusive + bilet avion Cluj + taxe aeroport + pachet excursii

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Croaziera pe NIL + sejur HURGHADA: 3 nopti cazare cu pens completa + 4 nopti cu all inclusive + bilet avion Cluj + taxe aeroport + pachet excursii / 8 zile

» Plecari: 17.Feb.2024, 24.Feb.2024, 02.Mar.2024, 09.Mar.2024, 16.Mar.2024, 23.Mar.2024, 30.Mar.2024, 06.Apr.2024, 13.Apr.2024, 20.Apr.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1229 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Hurghada – Templul Karnak – Templul Hatsheput – Valea Regilor – Colosii lui Memnon - Croaziera pe Nil (Luxor, Aswan)


Ziua 1. Cluj Napoca – Hurghada
Călătoria noastră începe din aeroportul Cluj Napoca de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Hurgada. După aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer la hotelul nostru din Hurghada. Cazare şi program liber. Seara, cină la hotel.

Ziua 2. Hurghada – Luxor – Templul Karnak – Valea Regilor
După micul dejun, mergem spre Luxor, pentru o călătorie în timp, până în antichitate. Orașul este considerat unul dintre cele mai mărețe muzee în aer liber din lume și ne convingem și noi de asta. Ne oprim mai intai la Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desavarsit” asa cum au numit egiptenii din Antichitatate acest templu. Deşi este o ruină, a rămas spectaculos. Este posibil să fie cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. A fost clădit în mai multe etape, de-a lungul a 1.500 de ani, la care au contribuit generaţii succesive de faraoni, creând o colecţie de sanctuare, chioşcuri, piloni şi obeliscuri, care constituie o vastp arhivă în aer liber a istoriei scrise în piatră. În epoca de glorie din vremea Regatului Nou, între 1550 şi 1609 ȋ.Hr, Teba era capitala atotputernică a Egiptului, iar Karnak – inima ţării. Fiind mai mult decat un lăcaş de rugăciune, era sălaşul faronilor, centru administrativ şi adevărată comoară, motorul economiei, care stăpânea terenuri mari de pământ, folosind mii şi mii de muncitori. Oamenilor de rând nu li se dădea voie să intre în incinta lui, aici puteau păşii doar preoţii şi feţele regale. Păstrând aceeaşi atmosfera, traversăm Nilul şi poposim pe malul vestic, iar prima noastră oprire este la Templul lui Hatsheput. Se află într-un spaţiu superb: templul se înalţă dintre terase ample, care sus se unesc cu un golf mare, din stânci de calcar. Aura mistică ce învăluie templul i se datorează în mare parte chiar personalitîţii lui Hatsheput, singura femeie –faraon din Egiptul Antic. A rămas în istorie ca regenta invidioasă care a uzurpat tronul ce-i revenea fiului său vitreg, Tuthmosis al III-lea, care, după moartea acesteia, a poruncit să fie distruse imaginile ce-o arătau pe Hatsheput ca faraon. Ne continuăm incursiunea pe malul vestic la Nilului şi poposim în Valea Regilor, o vale aridă, situată între dealuri stâncoase, fiind unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. În timpul celei mai înfloritoare epoci din istoria Egiptului Antic, toţi faraonii erau îngropaţi aici, în morminte adânci, de o extraordinară frumuseţe, ornamentate cu imagini închipuind Viaţa de Apoi. Aceste încăperi adăposteau comori neasemuite. Deşi aproape toate au fost jefuite în Antichitate, nu poţi să nu crezi că nu mai există o ascunzătoare minunată care aşteaptă să fie descoperită. Valea Regilor adăposteşte atât de multe morminte, încât egiptologii au de lucru încontinuu de aproape două secole! Până acum în această regiune s-au descoperit 63 de morminte, nu toate de faraoni. Cele mai cunoscute sunt cele ale lui Ramses al VI-lea şi cel al lui Tutankhamon. În cursul serii ne reîntoarcem în Luxor unde ne îmbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață. Cazare la bordul navei. Cina.

Ziua 3. Edfu – Kom Ombo
Nilul este autostrada Egiptului Antic. Faraonii îşi traversau ţinutul pe calea apei, drumul folosit şi de negustori şi de invadatori. Iar egiptenii din vechime îşi luau barcile şi în Lumea Cealaltă. Dimineaţa, după servirea micului dejun pe vas, debarcăm şi pornim într-o nouă aventură. Azi vom vizita Tempul lui Horus de la Edfu, de departe cel mai spectaculos monument de pe malul Nilului. Deşi clădit de greco-romani la mult timp după ce epoca faraonilor s-a încheiat, templul se supune cu stricteţe principiilor arhitecturii din Egiptul Antic. Poarta de la intrare este flancată de două statui ale lui Horus înfăţşat ca şoim. Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis şi al lui Osiris, zeul fertilităţii, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului. Egiptenii din Antichitate credeau că Horus s-a luptat cu Seth şi l-a ucis pentru a răzbuna moartea tatălui său la Edfu. Numeroase reliefuri de pe pereţii interiori reprezinta o luptă cumplită, Seth fiind întruchipat într-un mic hipopotam. Ne întoarcem pe vas, servim prânzul şi ne pregătim de următoarea vizită. Kom Ombo se situează în zona care adăpostea în Antichitate străvechiul oraş Pa-Sebek, Domeniul Sebek, centru al cultului închinat zeului-crocodil ce poartă acest nume. Urmele cetăţii s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasă dispăruta din cauza ca a fost vânată în exces, dar ruinele templului de lângă fluviu merită vizitate. Asemenea templului din Edfu, şi la Kom Ombo construcţia a fost ridicată după încheierea epocii faraonilor. Templul slăveşte doi zei, Sobek şi Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de şoim. Construit simetric, în jurul axei principale, templul este alcătuit din elemente-pereche, astfel încât, fiecare jumătate îl cinsteşte pe unul dintre cei doi zei. Revenim pe vas, unde cinăm și înnoptăm.

Ziua 4. Relaxare pe Malul Nilului
Continuăm croaziera pe minunatul Nil și ajungem în Aswan. Astîzi avem program liber pe vas pentru odihnă şi relaxare. Prânz şi cină la bordul vasului.

Ziua 5. Aswan – Hurghada
Părăsim vasul de croazieră şi ne îndreptăm spre barajul spectaculos de la Aswan construit în anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații și le-a oferit ajutor ca să se dezvolte. Egiptul are o traditie în construirea de baraje. Se crede că cel mai vechi a fost unul ridicat pe Nil, unde s-ar fi clădit o structură de 15 m, în jurul anului 2500 ȋ. Hr., care să alimenteze cu apă orasul Memphis, pe atunci capitala. Pentru realizarea Marelui Baraj (Sadd-al-Ali), proiect ce rivalizează cu oricare edificiu construit în vremea faraonilor, a fost nevoie de o cantitate de materiale de 20 de ori mai mare decât cea folosită pentru clădirea Marii Piramide. La începutul anilor 1950 a fost limpede că Barajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face faţă revărsării anuale a Nilului şi nici nu mai putea acoperi nevoia de energie electrică a Egiptului. Răspunsul găsit.... un baraj mai mare şi mai scump. Aşadar, s-a construit pe o structură de 3.830 m în vârf, având la bază o lăţime de 980 m, iar punctul cel mai înalt măsurând 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului. Nu este cel mai mare baraj din lume, dar este impresionant şi aduce beneficii imense. Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antică descoperit până în prezent. Monumentul a fost construit din granit acum 3.500 de ani, însă nu a fost finalizat din cauza unor probleme de construcție. Acest obelisc de mari dimensiuni are trei laturi perfecte şi o a patra ancorată de o stâncă de când s-a descoperit o fisură în piatră. Având o lungime de 42 m, dacă ar fi fost terminat, acest edificiu ar fi fost cel mai mare şi cel mai greu obelisc din toate timpurile. Arheologii speculează că a fost conceput pentru Karnak, ca să îi ţină companie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, acum aflat în Piata San Giovanni din Roma. Spre seară ajungem în Hurghada. Cazare şi cină la hotel.

Ziua 6. Plajă şi relaxare la Marea Roşie
Program liber la dispoziţie pentru plajă şi relaxare la Marea Roşie. Regim all inclusive. Cazare la acelaşi hotel din Hurghada.

Ziua 7. Cairo – Misterul Piramidelor
Program liber la dispoziţie sau excursie opţională la Cairo, organizată de partenerul local. Ajungem dimineața la Cairo și facem o excursie unică în viață pentru a admira Piramidele de pe platoul Giza - una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Sunt singurele care au supravieţuit trecerii timpului, iar pentru turiştii moderni, ele continuă să fie mai minunate şi mai misterioase decât erau pentru antici. Piramidele au două caracteristici: sunt mari şi vechi aşa cum spune şi un străvechi proverb în limba arabă care exprimă cel mai bine ideea “ Omul se teme de timp, iar timpul se teme de piramide”. Cât de mari şi cât de vechi sunt, este greu de calculat. Abia în secolul al XX-lea s-a afirmat că Marea Piramidă a lui Kheops, construită cu 4.400 de ani în urmă, a fost cea mai înaltă construcţie din lume. Napoleon care a cucerit Egiptul în 1798, a calculat că piatra folosită la ridicarea acestei piramide ajunge pentru a clădi un zid de un metru înălţime în jurul întregii Franţe.
Faimoase prin arhitectură, istorie și prin modul de construcție, piramidele sunt admirate şi fotografiate de către turiştii din toată lumea. Nu putem pleca mai departe fără a vedea Sfinxul, sculptat dintr-o singură bucată de piatră de var şi considerat a fi cel mai vechi monument de sculptură monumentală din Egiptul Antic. Sfinxul este o creatură enigmatică cu trup de leu şi chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol , adică Tatal Groazei. Majoritatea arehologilor sunt de accord că Sfinxul este o creaţie din timpul lui Khafre (sau Khephren, cum mai este cunoscut). Se crede că îl reprezintă pe rege, leul fiind un arhetip al regalităţii, iar capul, etalând coafura faraonilor, simbolizează puterea. După-amiază ne continuăm vizita noastra prin Cairo şi vizitam Muzeul Egiptean. Deşi multe muzee din Occident adăpostesc colecţii impresionante de obiecte străvechi din Egiptul Antic, nici una nu poate rivaliza cu bogaţiile expuse în acest muzeu. Dedicat în întregime moştenirii faraonilor, muzeul are peste 120.000 de exponate la dispoziţia vizitatorilor, de la podoabe delicat meşteşugite, la coloşi de granit, ca nişte turnuri, înfăţişând regi. În cursul serii ajungem înapoi în Hurghada. Cina şi cazare la acelasi hotel.

Ziua 8. Hurghada – Cluj Napoca
Luăm avionul din Hurghada cu destinația Cluj Napoca, cuceriți iremediabil de frumusetile Egiptului.


Servicii incluse:
- Bilet de avion Cluj Napoca - Hurghada şi retur;
- Taxe de aeroport
- Transfer aeroport – hotel - aeroport în Hurghada;
- Transport cu autocar- minibus local clasificat ;
- 7 nopți cazare: 4 nopţi în Hurghada la hotel de 4* ; 3 nopţi pe vas de croazieră de 5* (imbarcarea pe vas se poate face din Luxor sau din Aswan, in functie nivelul si debitul fluviului).
- Regim all inclusive în Hurghada;
- Regim pensiune completă pe vas de croaziera (se intră cu prânzul în prima zi şi se iese cu mic dejun în ultima zi);
- Pachet standard de excursii: Templul Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatsheput, Coloşii lui Memnon, Templul lui Horus din Edfu, Templul lui Sobek de la Kom Ombo;
- Ghid local

Nu sunt incluse:
Asigurare de calatorie (storno + medicala);
Taxa de viză 25 €/ persoana (se achită în aeroport);
Bacşişurile pentru şoferi şi ghizi locali aprox. 20 €/ persoană (se achită ghidului însoţitor);
Excursiile opţionale, altele decat cele din pachetul standard;
Alte taxe şi cheltuieli personale;
Alte mese decât cele menţionate în program;
Băuturile la mese (exceptie Hurghada – all inclusive);
Alte obiective turistice decât cele menţionate.

Optional:
Supliment pentru cazare in hotel de 5* in Hurghada in regim all inclusive: 130 euro/pers

Excursii optionale ce se pot achita in destinatie :
· Zbor cu balonul cu aer cald in Luxor
· Excursie Satul Nubienilor

Conditii de plata:
- 20% avans la inscriere
- rest de plata cu 21 zile inainte de plecare

Oferta din categoria:


 
Croaziera pe NIL + sejur HURGHADA: 3 nopti cazare cu pens completa + 4 nopti cu all inclusive + bilet avion Cluj + taxe aeroport + pachet excursii - 8 zile / 1229 EURO
Plecare Pana la
17.Feb.2024 24.Feb.2024 Rezervare
24.Feb.2024 02.Mar.2024 Rezervare
02.Mar.2024 09.Mar.2024 Rezervare
09.Mar.2024 16.Mar.2024 Rezervare
16.Mar.2024 23.Mar.2024 Rezervare
23.Mar.2024 30.Mar.2024 Rezervare
30.Mar.2024 06.Apr.2024 Rezervare
06.Apr.2024 13.Apr.2024 Rezervare
13.Apr.2024 20.Apr.2024 Rezervare
20.Apr.2024 27.Apr.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu All inclusive
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.01.2024




# #