Circuit ETIOPIA - ACOPERISUL AFRICII, -100

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

ETIOPIA - ACOPERISUL AFRICII, -100 / 10 zile

» Plecari: 22.Feb.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1859 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: BUCURESTI – ADDIS ABEBA - BAHIR DAR – LACUL TANA - GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN - LALIBELA - AXUM - FRANKFURT – BUCURESTI


Ziua 1. BUCURESTI – ADDIS ABEBA
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda si zbor spre Addis Abeba, via Frankfurt. Sosire seara tarziu in capitala Etiopiei, tara cu cea mai mare populatie din Africa, dupa Nigeria, si cea mai veche natiune crestina din lume, dupa Armenia. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. ADDIS ABEBA
Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei africane situate la cea mai mare altitudine (2355 m), cu o populatie de aprox. 4 milioane de locuitori. Pe parcursul turului de oras vom vizita Muzeul Etnologic, amenajat in fostul Palat al Imparatului Haile Selassie, Muzeul National de Arheologie, superba Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime si Mercato, cea mai mare piata in aer liber din Africa. Cazare Addis Abeba, la acelasi hotel.

Ziua 3. ADDIS ABEBA – BAHIR DAR – LACUL TANA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Bahir Dar, de unde ne vom deplasa spre oraselul Tiss Abay, in apropierea caruia se afla Cascada de pe Nilul Albastru (Blue Nile Falls), una dintre marile atractii ale Etiopiei, cu o cadere de 40 m si o latime de cca. 400 m. Dupa vizita la cascada si in cateva sate din zona vom putea face o plimbare (optionala) cu vaporasul pe Lacul Tana, cel mai mare din Etiopia (3600 kmp) si vom vizita manastirile Ura Kidane Mihret and Azwa Mariam, situate pe cea mai mare peninsula a lacului.
Aceste manastiri sunt renumite pentru frescele pline de culoare, crucile de diverse tipuri si impresionantele biblii ilustrate, scrise in cea mai veche limba din Etiopia, Ge''''ez. Cazare Bahir Dar.

Ziua 4. BAHIR DAR– GONDAR
Mic dejun. Plecare matinala spre Gondar, prima capitala a Imperiului Etiopian, care a inceput in 1632, odata cu domnia regelui Fasilledes. Deoarece aici se afla vestigiile a numeroase castele construite de-a lungul a 236 de ani, de fondator si urmasii sai, complexul regal a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO din anul 1979.
Vizitam palatele, resedintele si baile in aer liber ale regelui Fasilledes, ansamblul manastiresc Qusquom si biserica Debre Berhan Sellassie ("Lumina Sfintei Treimi"), singura biserica salvata de invazia mahdistilor din 1888 datorita, conform legendei, aparitiei miraculoase a unui imens roi de albine. Biserica este renumita pentru plafonul decorat cu chipurile a sute de ingeri si picturile murale, reprezentand scene biblice si sfinti. Cazare Gondar.

Ziua 5. GONDAR - PARCUL NATIONAL SIMIEN
Mic dejun. Dimineata vom face o vizita in comunitatea Beta Israel (evrei etiopieni) de langa Gondar. Dupa amiaza timp liber sau optional excursie in Parcul National Simien. Plecare din Gondar spre Debark unde se afla intrarea in Parcul National montan Simien, intrat in patrimoniul natural UNESCO in 1978 datorita peisajelor spectaculoase.

Numiti si "Acoperisul Africii", cu varfuri de peste 4500 m, Muntii Simien adapostesc numeroase specii endemice de pasari si plante, multe dintre ele pe cale de disparitie (babuinul Gelada, vulpea de Simien, capra Walia ibex, care poate fi intalnita numai aici, vulturul cu barba etc ). Ajunsi la Sankaber, la altitudinea de 3230 m, vom parcurge un traseu magnific, admirand atat peisajul spectaculos, cat si fauna si flora endemice. Cazare Gondar, la acelasi hotel.

Ziua 6. GONDAR – LALIBELA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Lalibela, cel mai mare centru de pelerinaj crestin din Etiopia, faimos in intreaga lume datorita complexului de 11 biserici monolitice, taiate in granit roz in sec.12, in timpul domniei regelui Lalibela, considerate ‘cea de-a opta minune a lumii’. Orasul a fost inclus in patrimoniul cultural UNESCO in 1978. Astazi vom vizita principalele doua grupuri de biserici monolitice. Cazare Lalibela.

Ziua 7. LALIBELA
Mic dejun. In cursul diminetii vizitam manastirea Asheten Mariam, construita in sec.13 pe un versant muntos in apropiere de Lalibela, la 3150 m inaltime, de unde putem admira orasul si imprejurimile sale. Dupa amiaza timp liber sau optional, vizita la manastirea Yemrehanna Kristos, despre care se spune ca a fost fondata in sec.11 de regele cu acest nume, predecesor al regelului Lalibela.
Spre deosebire de bisericile din Lalibela, sapate in stanca, aceasta biserica a fost construita intr-o pestera, in stil axunit tarziu, cu pereti din blocuri de granit vopsite in alb, care alterneaza cu barne de lemn. Cazare Lalibela, la acelasi hotel.

Ziua 8. LALIBELA - AXUM
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Axum, fosta capitala a Etiopiei, cu o istorie de peste 2000 de ani, considerat leaganul culturii etiopiene, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1980.
Vom vizita Campul de Stele (ansamblu de blocuri de piatra monolitice din granit cu inaltimi variabile, dintre care Stela Uriasa, de 33 m, este considerata cea mai inalta din lume), castelele fostilor monarhi, Muzeul Arheologic, Biserica Sf. Maria din Sion (unde este pastrat Chivotul Legii, despre care se spune ca a fost furat din Templul din Ierusalim – cu voia lui Dumnezeu – si adus aici de regele Menelik I, care, conform legendei, era fiul regelui Solomon si al reginei din Saba), ruinele Palatului Reginei din Saba, mormintele regilor Kaleb si Gebre Meskel. Cazare Axum.

Ziua 9. AXUM – ADDIS ABEBA
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Addis Abeba. Excursie pe Muntele Entonto, care ne ofera o vedere panoramica asupra capitalei si a imprejurimilor sale. Timp liber pentru cumparaturi. Seara cina traditionala etiopiana in unul dintre restaurantele renumite din Addis Abeba. Transfer la aeroport pentru zborul spre tara, via Frankfurt. Noapte in avion.

Ziua 10. FRANKFURT – BUCURESTI
Escala pe aeroportul din Frankfurt si zbor in conexiune spre Bucuresti. Aterizare pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni in jurul orei 13:50.

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere.


Servicii incluse:
Ø transport avion Bucuresti – Addis Abeba – Bucuresti;

Ø transport avion Addis Abeba-Bahir Dar / Gondar-Lalibela / Lalibela-Axum / Axum-Addis Abeba;

Ø taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale si regionale;

Ø transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata vizitelor si a transferurilor;

Ø 8 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* conform program;

Ø insotitor roman pe toata durata excursiei;

Ø intrarile la obiectivele turistice din program;

Ø transferuri curse de linie la / de la aeroportul Henri Coanda;

Ø asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie).

Nu include:
Ø taxa de viza si procesare Etiopia 120 CHF (taxa se va achita in Ron la depunerea documentelor de viza);

Ø supliment demipensiune (optiunea se face doar la inscriere): 195 €/pers;

Ø bacsisurile de pe durata excursiilor optionale (se achita insotitorului roman de grup): 5 €/pers/zi;

Ø excursiile optionale;

Ø alte servicii decat cele mentionate in program

Oferta din categoria: 
ETIOPIA - ACOPERISUL AFRICII, -100 - 10 zile / 1859 EURO
Plecare Pana la
22.Feb.2020 02.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 19.12.2019
# #