Circuit INCURSIUNE IN BALCANI - BULGARIA - MACEDONIA - ALBANIA 2020, de la 350 euro/pers, -100

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

INCURSIUNE IN BALCANI - BULGARIA - MACEDONIA - ALBANIA 2020, de la 350 euro/pers, -100 / 10 zile

» Plecari: 15.Sep.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 350 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: BULGARIA - MACEDONIA - ALBANIA


Ziua 1. BUCURESTI – PLOVDIV
Intalnire cu insotitorul de grup in parcarea fostului restaurant “Cina” si plecare la ora 7.00. Pornim spre Plovdiv, oras cunoscut si sub denumirea “Orasul celor 7 coline”, ales drept Capitala Culturala a Europei in anul 2019. Vom vizita: Centrul vechi cu stradute intortocheate, inguste, unele atat de inguste, incat poti atinge cu mainile intinse zidurile caselor de pe ambele laturi ale strazii; muzeele Casa Balabanov si Casa Hihdliyan, doua case traditionale specifice perioadei Renasterii Bulgariei, Muzeul Farmaciei. Ne vom opri de asemenea, la Amfiteatrul Roman cunoscut din sec.al II-lea si descoperit in urma unui cutremur din 1972, Stadionul Roman, construit tot in sec.al II-lea de catre Imparatul Hadrian. Transfer la hotel si cazare in Plovdiv.

Ziua 2. PLOVDIV - SKOPJE
Mic dejun. Plecare spre Skopje, capitala Macedoniei, supranumit si “orasul cu statui”. Se viziteaza: Podul Artelor, cu statui din bronz ce reprezinta personalitati artistice nationale, cladirea futurista a Operei si Baletului Macedonean, Podul Civilizatiei Macedonene, Piata Macedoniei cu statuia ecvestra a lui Alexandru cel Mare, Arcul de Triumf, Casa Maicii Tereza, Podul de Piatra, unde vom descoperi statuile lui Chiril si Metodiu,parintii alfabetului chirilic, Filip al II-lea al Macedoniei. Remarcabil este si Monumentul Maternitatii, alcatuit din mai multe grupuri statuare formate din mama si copil. Continua vizita cu Vechiul Bazar, Biserica ortodoxa Sf.Dumitru si Moscheea Murat Pasa. Cazare Skopje.

Ziua 3. SKOPJE – OHRID
Mic dejun. Plecare spre “Ierusalimul Balcanilor” – Ohrid, cea mai vizitata zona a Macedoniei. Acest nume se datoreaza celor 365 de biserici construite aici din cele mai vechi timpuri. Din anul 1979 orasul Ohrid face parte din Patrimoniul UNESCO. Vom incepe vizitele cu Cetatea Tarului Samuel, Biserica Sf.Clement, Biserica Sf.Ioan de unde vom putea admira o panorama deosebita, Biserica Sf.Sofia, Teatrul antic si Centrul vechi, unde ne vor atrage privirile si magazinele de bijuterii din perle, pentru ca perlele din Ohrid rivalizeaza cu cele din Mallorca. Cazare Ohrid.

Ziua 4. OHRID
Mic dejun. In prima parte a zilei va sugeram o plimbare optionala cu vaporasul pe Lacul Ohrid, cel mai mare lac din Balcani si al doilea cel mai pur lac din lume. Vom face un popas la Manastirea Sf.Naum. Dupa amiaza timp liber dispozitie pentru relaxare si cumparaturi. Cazare Ohrid.

Ziua 5. OHRID - TIRANA
Mic dejun. Parasim Macedonia si ne indreptam spre Tirana, capitala Albaniei. Se viziteaza: Piata Skanderbeg, cea mai veche moschee din oras Et’hemBey Mosque, Turnul cu ceas, simbolul locului, Muzeul Comunismului Bunkart, amenajat intr-un fost buncar, cladirea Parlamentului, Universitatea. Cazare Tirana.

Ziua 6. TIRANA – KRUJA – DURRES (MANASTIREA) ARDENICA – SARANDE
Mic dejun. Primul obiectiv, Kruja, oras construit pe un platou inalt la 600 m deasupra nivelului marii, numele lui identificandu-se cu cel al eroului lor national Gjergj Kastrioti Skenderbeu, cel care a condus poporul albanez in lupta contra Imperiului Otoman timp de 25 de ani. Vom vizita: Centrul vechi si vechiul bazar, cu magazinele vechilor mestesugari. Drumul nostru continua spre Durres, al doilea oras ca marime din Albania si cel mai mare port la Marea Adriatica. Tur pietonal al portului vechi, centrul vechi. Urmatorul popas va fi la Manastirea Ardenica, construita in anul 1282 de catre imparatul bizantin Andronicus al II-lea Paleologus. Este unul dintre cele mai vechi si frumoase lacasuri de cult ortodoxe. Aici s-a oficiat casatoria dintre Gjergj Kastrioti Skenderbeu si Andronika Arianti. Urmeaza de la Vlora pana la Sarande un drum de o frumusete rara, cu peisaje care te fac sa indragesti Albania, cu plaje in care se imbina peisajul muntos si nisipul alb, precum si turcoazul Marii Ionice. Se vor face scurte opriri in statiunile Dhermi, Himara. Cazare Sarande

Ziua 7. SARANDE
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru plaja, vizite individuale. Se pot vizita: Biserica Sf.Haralambie, Sinagoga, Bazilica Onhezmi. Cazare Sarande

Ziua 8. SARANDE - KORCA
Mic dejun. Plecam spre Korca cu urmatoarele opriri: Parcul National Blue Eye, un loc de vis, unic, cu muntii de un verde ireal si cu cele 18 izvoare cu apa albastra ca safirul. O alta oprire notabila este in “orasul muzeu” Gjirokaster. Vom vizita castelul considerat cel mai mare din Albania, Muzeul Etnografic, situate in casa in care s-a nascut dictatorul comunist Enver Hodja, cladirile traditionale, Casa Skenduli, vechiul bazar si Moscheea Bazarului construita in anul 1557. Ajuns in Korca, orasul considerat locul de nastere al identitatii artistice a Albaniei, se viziteaza Catedrala cea mai veche din Albania, Muzeul Educatiei si Centrul vechi. Cazare Korca.

Ziua 9. KORCA – VOSKOPOJE – BITOLIA – BANSKO
Mic dejun. Plecam spre Vokopoje , cunoscut din istorie ca Moscopole (limba aromana), autoritate importanta economica, culturala, in sec.al VIII-lea, comparabila cu Viena si Venetia. Ne continuam drumul spre Bitolia, unul dintre cele mai vechi asezari de pe teritoriul Macedoniei, construita de Filip al II-lea al Macedoniei in sec.IV. Se viziteaza Piata Magnoliei, cea mai Mare si mai frumoasa din Bitolia, cu statuia intemeietorului ei, Filip al II-lea, fantana arteziana Virginia Slen, Moscheea Jeni , Turnul cu ceas, strada Shirok Sokak, Biserica catolica “Inima lui Iisus” si biserica ortodoxa Sf. Dumitru. Cazare Bansko.

Ziua 10. BANSKO - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre tara cu o scurta oprire la Rila pentru a vizita Manastirea Rila. Sosire in Bucuresti in cursul serii.

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:

• transport autocar licentiat pe durata circuitului;
• 9 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4* conform program;
• insotitor roman pe toata durata excursiei;
• intrarile la obiectivele turistice din program;
• asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 8.500 lei / calatorie).


SERVICII NEINCLUSE:

• bacsisurile de pe durata excursiilor optionale (se achita insotitorului roman de grup): 5 €/pers/zi;
• alte servicii decat cele mentionate in program.

Oferta din categoria:


 
INCURSIUNE IN BALCANI - BULGARIA - MACEDONIA - ALBANIA 2020, de la 350 euro/pers, -100 - 10 zile / 350 EURO
Plecare Pana la
15.Sep.2020 24.Sep.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 20.03.2020
# #