Circuit NOU! MARELE TUR AL BALCANILOR

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

NOU! MARELE TUR AL BALCANILOR / 10 zile

» Plecari: 13.Sep.2020, 19.Sep.2020, 24.Sep.2020, 07.Oct.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 599 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Macedonia de Nord – Albania – Muntenegru – Croatia – Bosnia Hertegovina – Serbia


Ziua 1 | BUCURESTI – SKOPJE – OHRID
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:40 la aeroportul Henri Coanda Otopeni pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 06:40 si aterizare la Viena la ora 07:20. La ora 10:15 decolare cu zborul OS779 cu destinatia Skopje. Sosire pe aeroportul international Alexandru cel Mare din Skopje la ora 11:50. Imbarcare in autocar si transfer catre Ohrid. pe un traseu ce va strabate frumoase peisaje. Ne intalnim cu lacul Ohrid care impreuna cu orasul Ohrid - supranumit si Ierusalimul Balcanilor, reprezinta una din cele mai vizitate destinatii turistice din Balcani, ambele fiind in incluse in Patrimoniul UNESCO. Ohrid numit candva Ierusalimul Balcanilor, va va fermeca cu siguranta prin simplitatea sa. Centrul vechi este strajuit de „Fortareata lui Samuel”, iar in turul pietonal cu ghidul local vom intalni vestigiile impresionantului amfiteatru roman, Plaosnik cu biserica Sf. Clement si Sf. Pantelimon, catedrala bizantina de secol XI, Sf. Sofia si cea mai fotografiata biserica din tara, Biserica Sf. Ioan din Kaneo. De asemenea, vom face in cadrul turului de oras o scurta croaziera pe lacul Ohrid. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie in Ohrid. Cazare hotel Sileks 4* sau similar Ohrid.

Ziua 2 | OHRID – SVETI NAUM – TIRANA
Mic dejun. Astazi, vom continua turul lacului Ohrid, pornind cu autocarul catre Sveti Naum. Aici se afla Manastirea Sfantul Naum, o manastire ortodoxa numita dupa fondatorul acesteia Sfantul Naum. Manastirea a fost inființata in Imperiul Bulgar in anul 905 chiar de Sfantul Naum din Ohrid care este inmormantat in biserica. Inca din secolul al XVI-lea, in manastire funcționase o scoala greaca. Zona in care se afla manastirea St Naum a aparținut Albaniei pentru o scurta perioada din 1912 pana la 28 iunie 1925, cand Zog al Albaniei a cedat-o Iugoslaviei ca urmare a negocierilor dintre Albania si Iugoslavia, ca gest de bunavointa. Dupa acest popas, vom traversa granita cu Albania, situata in imediata apropriere si ne vom indrepta catre capitala acesteia. Suntem in Tirana, capitala Albaniei si in acelasi timp cel mai mare oras din aceasta tara. Arhitectura orasului este in mare parte reprezentata de monumentele si constructiile in stil italian si turcesc, fiind, la fel ca si pozitia geografica a orasului la mijlocul drumului dintre Istanbul si Roma, un amalgam de influente din ambele culturi. Piata Skenderberg este un imens spatiu deschis chiar in mijlocul orasului de unde se poate admira muntele Dajti. Vechiul oras gri si plictisitor s-a schimbat total in ultimii ani devenind un oras plin de viata si de culoare. Tur de oras Tirana cu ghid local. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Te Stella Resort 4* sau similar.

Ziua 3 | TIRANA – BUDVA – CETINJE – PODGORITA
Mic dejun. Excursia continua catre litoralul adriatic al Muntenegrului, prin Shkoder (Scutari) oras dominat de fortareata istorica Ruzafa si continuam apoi catre Budva, metropola turistica a Muntenegrului. Numeroasele plaje si peisajele de vis imprejmuiesc mica statiune de la Marea Adriatica. Pe langa minunatele peisaje, Budva este deosebita si datorita numeroaselor vestigii si monumente istorice. Continuam cu Cetinje - capitala istorica a Muntenegrului. Admiram in turul pietonal cu ghid local vechea Manastire, resedinta prezidentiala, muzee si galerii. Excursia continua catre Podgorica pentru un scurt tur panoramic al capitalei muntenegrene cu Catedrala Invierii lui Hristos, cunoscuta pentru frumusetea si monumentalitatea sa, emblematicul pod Millennium peste raul Morača s.a. Transfer la hotel. Cazare hotel Boscovich 4* sau similar Podgorica.

Ziua 4 | KOTOR – DOBROVNIK – NEUM
Mic dejun. Dimineata devreme plecam catre Croatia, nu inainte de a face un ultim popas in Muntenegru, poate intr-una dintre cele mai frumoase locatii – Kotor, pe maulurile Boka Kotorska, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului". In anul 1979, golful a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Vizita Kotor cu ghid local. Ne indreptam apoi catre frontiera cu Croatia, pentru a ajunge la Dubrovnik – „Perla Adriaticii”. Dubrovnik astazi una dintre cele mai atractive destinatii culturale si turistice din Europa. Acest oras cu trecut glorios a fost resedinta unui stat mic, dar puternic - Republica Dubrovnik, care si-a mentinut independenta timp de 450 de ani. Aici vei descoperi Orasul Vechi, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Este inconjurat de ziduri groase si fortarete care s-au conservat bine peste timp. Vom face un tur de oras pietonal cu ghid local: Biserica Franciscana unde se afla cea mai veche farmacie din lume, fantana lui Onofrio, Stradun – principala artera pietonala din cetate, Biserica Sf. Vlaho, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, turnul cu ceas – simbol al orasului, Portul vechi si altele. De aici continuam spre Bosnia Hertegovina, si ajungem in singura statiune de la Marea Adriatica a acestei tari, Neum. Cazare hotel Sunce 3*superior Neum sau similar.

Ziua 5 | NEUM – SPLIT – TROGIR
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare pe malul Marii Adriatice sau optional, Excursie la Split si Trogir. Pregatiti-va sa fiti umiti de frumusetea Splitului, principalul centru cultural si economic al Dalmatiei si al doilea oras ca marime din Croatia. Vom face un tur pietonal cu ghid local in nucleul orasului vechi care este Palatul lui Diocletian, construit de imparatul roman Diocletian in urma cu 1700 de ani, azi in patrimoniul UNESCO. Dupa vizita in Split, ne indreptam catre incantatorul Trogir, oras din patrimoniul UNESCO, unde vom face o plimbare in orasul vechi pana la catedrala Sf. Laurentiu. Intoarcere la Neum. Tarif: 50 Euro/persoana, minim 25 platitori. Cazare hotel Sunce 3*superior Neum sau similar.

Ziua 6 | NEUM – MOSTAR – SARAJEVO
Mic dejun. Plecam astazi spre Sarajevo, nu inainte de a face un popas in inima Hertegovinei la Mostar. Vom vizita partea veche a orasului, cu strazi pietruite, structuri medievale, monumente si cladiri traditionale otomane si celebrul Stari Most („Podul Vechi”) complet distrus si minutios restaurat. Apoi, pe incantatoarea vale a raului Neretva, ajungem in capitala tarii, Sarajevo. Cadrul montan idilic si mostenirea culturala diversa fac din Sarajevo unul dintre cele mai interesante orase ale Europei, renumit pentru diversitatea sa religioasa si culturala, locul unor evenimente memorabile din istorie: atentatul care a declansat Primul Razboi Mondial, JO de iarna din 1984, cel mai lung asediu din istoria contemporana. Tur de oras Sarajevo cu ghid local in care admiram Baščaršija - vechiul bazar din Sarajevo si centrul istoric si cultural al orasului. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Hollywood 4* sau similar Sarajevo.

Ziua 7 | SARAJEVO – BELGRAD
Mic dejun. Dupa cele aproape trei zile petrecute in Bosnia, ne indreptam astazi catre Serbia si capitala acesteia, unde ajungem in cursul dupa amiezei. In centrul Belgradului, locuit cu secole in urma de familiile influente din oras, poti vedea cele mai vechi si mai frumoase case. Iar de la Fortareata Kalemegdan, care acum este un parc imens si un important complex cultural si istoric, ai o priveliste fascinanta asupra imprejurimilor. Tur de oras Belgrad cu ghid local:parcul Kalemegdan cu Fortareata Belgradului situata dramatic deasupra confluentei raurilor Sava si Dunare, principala artera comerciala pietonala Kneaz Mihajlova, Piata Republicii, cea mai mare biserica ortodoxa Sf. Sava s.a. „Dar cea mai mare comoara pe care o ofera cerul de deasupra Belgradului sunt apusurile.[...] sunt vaste si aprinse precum mirajele din desert. Sunt zile de-a lungul anului cand flacara soarelui care apune in campie, intre raurile de sub Belgrad, se reflecta in domul ceresc, de unde izbucneste si se revarsa peste intregul oras. Apoi, pentru cateva clipe, nuanta rosiatica a soarelui coloreaza chiar si cele mai ascunse cotloane ale Belgradului, se reflecta in fiecare fereastra, chiar si in cele ale caselor slab iluminate in mod obisnuit." Astfel povesteste scriitorul sarb Ivo Andric, un laureat al Premiului Nobel. Transfer la hotel si cazare. Cazare hotel Elegance 3* sau similar Belgrad.

Ziua 8 | BELGRAD – NIS – SKOPJE
Mic dejun. Ne indreptam catre sudul Serbiei si inainte de ajunge la frontiera cu Macedonia de Nord, vom face un popas in Niš – al doilea cel mai important oras al Serbiei. Inca din zilele Imperiului Roman, orasul Niš s-a aflat la o granița neoficiala intre Est si Vest. Unul dintre cei care au reusit sa faca aceasta desparțire a fost imparatul roman Constantin, care s-a nascut chiar aici in vechiul Naissus si a continuat sa intemeieze „Noua Roma” la Constantinopol. Otomanii au avut controlul Nisului din Evul Mediu si pana in secolul XIX si au lasat o fortareața imperioasa care mai are in interior o moschee din secolul al XVI-lea. Fortareata din Nis si Turnul cu Cranii sunt doua repere emblematice din Nis, ale caror povesti le veti descoperi impreuna cu insotitorul de grup, in timpul liber pe care-l aveti la dispozitie in Nis. Continuam apoi excursia catre capitala Macedoniei de Nord – Skopje, unde ajungem seara, in frunctie de formalitatile vamale. Cazare hotel Karpos 4* sau similar Skopje.

Ziua 9 | SKOPJE – CAPITALA MACEDONIEI
Mic dejun. Suntem in capitala Macedoniei - Skopje, un oras cu o cultura impresionanta, insa care si-a pastrat intacte traditiile si obiceiurile. Metropola este o imbinare armonioasa de elemente, Skopje fiind o colectie impresionanta de biserici si manastiri bizantine, structuri romane, numeroase moschei si edificii otomane. Orasul este localizat chiar pe malul Raului Vardar, intr-un cadru natural de vis care nu face decat sa confere un farmec unic capitalei macedonene. Tur de oras cu ghid local in cadrul caruia vom putea admira: Marele Bazar din vechiul cartier otoman Čaršija, biserica Sv. Spas, Kameni Most (Podul de Piatra) si orasul nou cu Fantana lui Alexandru cel Mare, Casa-muzeu Maica Tereza si altele. Dupa amiaza, timp liber la dspozitie pentru cumparaturi sau pentru a explora pe cont propriu acest minunant oras. Cazare hotel Karpos 4* Skopje sau similar.

Ziua 10 | SKOPJE – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroportul international Alexandru cel Mare din Skopje pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian OS780 cu destinatia Viena. Decolare la ora 12:35 si aterizare in Viena la ora 14:10. La ora 15:20 decolare cu zborul OS791 cu destinatia Bucuresti, unde aterizam la ora 17:55 pe aeroportul Henri Coanda Otopeni. Sfarsitul pachetului de servicii.


Servicii incluse:
Tarife si date de plecare (Calculate pentru minim 30 de platitori)
Adult in camera dubla - 599 Euro (24 septembrie, 07 octombrie) ; 650 Euro (13 august, 19 august)
Al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar - 599 Euro (24 septembrie, 07 octombrie) ; 650 Euro (13 august, 19 august)
Copil 2-11.99 ani cu 2 adulti in camera - 399 Euro (24 septembrie, 07 octombrie) ; 450 Euro (13 august, 19 august)
Adult in camera single - 729 Euro (24 septembrie, 07 octombrie) ; 790 Euro (13 august, 19 august)

Recomandat!
Supliment demipensiune(9 cine): 81 Euro/persoana (se rezerva in agentie la inscriere)

Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Skopje – Bucuresti, via Viena, compania Austrian Airlines
(include 1 bagaj de cala de 23kg si 1 bagaj de mana)
• Transport cu autocar local pe toata durata programului
• Cazare 9 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 1 noapte cazare Ohrid hotel Sileks 4* sau similar
- 1 noapte cazare Tirana hotel Te Stella Resort 4* sau similar
- 1 noapte cazare Podgorica hotel Boscovich 4* sau similar in zona Budva-Becici
- 2 nopti cazare Neum hotel Sunce 3*superior sau similar
- 1 noapte cazare Sarajevo hotel Hollywood 4* sau similar
- 1 noapte cazare Belgrad hotel Elegance 3* sau similar
- 2 nopti cazare Skopje hotel Karpos 4* sau similar
• Tururi de oras la Ohrid, Tirana, Cetinje, Podgorica, Dubrovnik, Sarajevo, Belgrad, Nis, Skopje
• Ghizi locali la Ohrid, Tirana, Cetinje, Kotor, Dubrovnik, Sarajevo, Belgrad si Skopje
• Vizitele si excursiile din program: Sveti Naum, Budva, Mostar, Kotor
• Taxele locale de intrare in Kotor si Cetinje
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana
• asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
• intrarile la obiectivele turistice din program
• excursiile optionale (tarife conform descrierii din program)

Transferuri GRATUITE la IMBARCARE din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE
Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
Ulterior acesta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

Oferta din categoria:


 
NOU! MARELE TUR AL BALCANILOR - 10 zile / 599 EURO
Plecare Pana la
13.Sep.2020 22.Sep.2020 Rezervare
19.Sep.2020 28.Sep.2020 Rezervare
24.Sep.2020 03.Oct.2020 Rezervare
07.Oct.2020 16.Oct.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 09.04.2020
# #