Circuit CIRCUITE 2020 NORMANDIA & VALEA LOIREI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUITE 2020 NORMANDIA & VALEA LOIREI / 6 zile

» Plecari: 02.Aug.2020, 24.Jul.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 960 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu:
Paris – Trouville sur Mer – Plajele Debarcarii – Valea Loirei – Paris
Plecari: 24.07, 02.08.2020


Ziua 1: BUCURESTI – PARIS // PARIS – TROUVILLE SUR MER (215km)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul direct al companiei AIR FRANCE cu destinatia Paris. Sosire la Paris la ora locala 08:20. Ne imbarcam in autocar si plecam spre Trouville sur Mer. Un fost sat pescaresc, aceasta statiune din nordul Frantei este separata de orasul Deauville de raul Touques. De-a lungul timpului, Trouville sur Mer a atras o multime de artisti in cautare de inspiratie si odihna. Cazare la hotel Mercure Trouville 4* (sau similar). Timp liber pentru plimbare cu insotitorul de grup prin frumoasa statiune.
Ziua 2: PLAJELE DEBARCARII
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata istoriei. Debarcarea a fost prima parte a operatiunii Overlord, numele de cod pentru Batalia pentru Normandia din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Codificata ca operatiunea Neptun si cunoscuta ulterior ca D-Day (Ziua Z), debarcarea a ramas invazia marina de cea mai mare amploare din istorie, a marcat inceputul eliberarii Frantei de sub ocupatia germana si a pus bazele victoriei Aliatilor pe Frontul de Vest. Prima oprire va avea loc la Juno Beach Center, fiind urmata de o plimbare prin parcul din vecinatatea acestuia. Centrul este creat pentru a omagia cei 45.000 de canadieni ce si-au pierdut viata in razboi, 5.500 dintre acestia fiind ucisi in Batalia de la Normandia. Continuam incursiunea in istorie cu localitatea Arromanches les Bains. Dupa servirea mesei de pranz la un restaurant local, traseul nostru include atractii precum Omaha Beach, Cimitirul American si Colleville sur Mer, toate acestea conturand amplu imaginea regiunii Normandia si spunand povestea istoriei sale incarcate. Seara, revenim in Trouville pentru cazare la acelasi hotel.
Ziua 3: TROUVILLE – LE HAVRE – ETRETAT (excursie optionala)
Dupa micul dejun, va propunem o excursie optionala in orasul port Le Havre (nume ce se traduce drept “portul”), situat pe malul drept al estuarului raului Sena. Le Havre este un orasel cu aer britanic, un orasel provincial cu vile cochete, o localitate linistita cu multe spatii verzi, pline de flori, tufe de fragi, aer marin – o incantare pentru ochi si suflet. Cea de-a doua oprire va avea loc la Etretat, o alta localitate cu o istorie interesanta. Exista legende conform carora localitatea a luat nastere dupa o invazie a vikingilor, fiind transformata ulterior intr-un sat de pescari. In zilele noastre, Etretat este o statiune la moda de pe Canalul Manecii, ale carei trasaturi aparte sunt falezele din creta alba, stancile spectaculoase cu arcade, tuneluri si golfuri, precum si plajele de pietre. Revenim in Trouville pentru cazare. Pret informativ: 35 EURO/ persoana (minim 20 platitori).
Ziua 4: TROUVILLE – LIVAROT – TOURS (280km)
Mic dejun. In drumul nostru spre orasul Tours vom face o oprire deosebita la Fabrica de Branza Graindorge. Aici, pe langa faptul ca vom putea afla din secretele producatorilor de branza din aceasta regiune, ne vom bucura de o degustare a celor mai alese branzeturi: Pave D’Auge, brie cu lapte crud, Auge Valley Creme Fraiche sau Grain D’orge rafinat cu calvados sunt doar cateva dintre surprizele locale. Desigur, din lista noastra nu poate lipsi deliciosul camembert! Si cum gustul branzeturilor este completat de un vin aromat, traseul nostru continua catre orasul Tours, cunoscut in special pentru vinurile sale si pentru perfectiunea limbii franceze locale. Inainte de cazare, vom face un tur panoramic al acestui oras. Cazare la hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar)
Ziua 5: CASTELELE DE PE VALEA LOIREI: AMBOISE & CHENONCEAU
Mic dejun. Traseul de astazi are loc pe frumoasa Vale a Loirei si se bucura de doua atractii cheie: faimoasele castele Amboise si Chenonceau. Fortareata medievala din Amboise cedeaza locul unei resedinte regale sub domnia regilor Carol al VIII-lea si Francisc I (sfartitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea). Printre literatii si artistii europeni care au fost gazduiti la Curtea din Amboise, la invitatia suveranilor se numara, de exemplu, Leonardo da Vinci, care se si odihneste in capela castelului.
Cel de-al doilea castel, Chenonceau, este al doilea cel mai vizitat castel din Franta, dupa Versailles, fiind un amestec arhitectural intre stilul gotic si stilul renascentist, ale carui gradini sunt deschise pentru vizitare publicului. Ca urmare a faptului ca, in decursul timpului a fost locuit cu precadere de personaje feminine, unele cu personalitati remarcabile, care si-au pus amprenta asupra locului, edificiul a fost supranumit „Castelul femeilor”. Un renume pe deplin justificat, care razbate din aerul incarcat de istorie al zidurilor stravechi, puse in valoare de obiectele ce vorbesc de timpurile apuse, martore ale vietii stralucitoare sau ale dramelor cotidiene ale celor care au locuit aici. Pranzul va fi servit intr-un restaurant local. Revenim in Tours pentru cazare.
Ziua 6: TOURS – PARIS (tur de oras) // PARIS – BUCURESTI
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, ne indreptam spre Paris (240km). Ne vom bucura de un tur panoramic de oras pe parcursul caruia vom admira principalele obiective din capitala Frantei: Bulevardul Champs Elysee si Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, cartierul Montmartre, precum si alte astfel de obiective. Vom porni spre casa cu inima incarcata de o energie pozitiva si cu mintea plina de noi informatii, care mai de care mai interesante. Transfer la aeroportul Charles De Gaulle din Paris, de unde urmeaza sa ne imbarcam pe cursa catre Bucuresti cu decolare la ora 20:55. Sosire la destinatie la ora 00:50.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul (cursa directa) Bucuresti – Paris si retur cu compania AIR FRANCE;
• 5 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti la hotel Mercure Trouville Sur Mer 4* (sau similar) si 2 nopti la hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar);
• tur panoramic de o zi “Plajele Debarcarii”;
• bilet de intrare la Centrul Juno Beach & Park;
• intrare la Cimitirul American;
• 2 mese de pranz: ziua 2 si ziua 4;
• vizita la fabrica de Camembert, Graindorge Cheese farm cu degustare de branzaturi;
• tururi panoramice de oras in Tours si Paris cu autocarul;
• bilet de intrare la castelul Amboise;
• bilet de intrare la castelul Chenonceau;
• transport cu autocarul pe toata durata circuitului;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna febrarie 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/persoana – se practica in Franta, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• taxa de oras impusa de autoritatile locale (daca este cazul, se achita personal, la receptia hotelului);
• bauturile alcoolice si racoritoare la mesele incluse in program.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
24.07: Bucuresti 06:05 – Paris 08:20 //29.07: Paris 20:55 – Bucuresti 00:30 (pe 30.07)
02.08 Bucuresti 06:05 – Paris 08:20// 07.08: Paris 14:30 – Bucuresti 18:25
Nota: Grupul din 02.08 va efectua turul panoramic de oras in Paris in prima zi a programului, 02.08.

GRUP MINIM: 25 persoane
Pentru 20-24 persoane, se percepe un supliment de 60 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


Oferta din categoria:


 
CIRCUITE 2020 NORMANDIA & VALEA LOIREI - 6 zile / 960 EURO
Plecare Pana la
02.Aug.2020 07.Aug.2020 Rezervare
24.Jul.2020 29.Jul.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 06.03.2020
# #