Circuit Pietele de Craciun ALSACIA & PARIS

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Pietele de Craciun ALSACIA & PARIS / 6 zile

» Plecari: 28.Nov.2020

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 795 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Reims – Metz – Bouxwiller – Strasbourg – Riquewihr – Colmar – Eguisheim – Kaysersberg – Nancy – Troyes – Paris


Ziua 1 / 28.11.2020: Bucureşti – Paris – Reims – Metz (350 km)
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25). Odată sosiţi în Paris vom pleca spre Reims, situat în nord-estul Franţei, pe Râul Vesle, în regiunea Champagne – Ardenne, oraș aşezat într-un loc foarte pitoresc, ţinând cont şi de faptul că acesta face parte dintr-o zonă deosebit de cunoscută datorită celor mai mari case de producţie a vestitei şampanii franţuzeşti. Vom vizita Catedrala din Reims, construită în stil gotic şi care impresionează prin miile de sculpturi care îi împodobesc faţada, între care cea mai apreciată este cea a Îngerului Zâmbitor. Aici este locul în care au fost încoronaţi majoritatea regilor Franţei, având o semnificaţie aparte, fiind un lăcaş sfânt cu rădăcini foarte vechi în istorie, foarte iubit şi respectat de către francezi şi nu numai. Vom petrece momente de neuitat explorând Piața de Crăciun și străzile adiacente din Reims. Catedrala Notre-Dame va oferi din nou cel mai măreț cadru imaginabil pentru o piață de Crăciun care de obicei are 145 de căsuţe. Magia Crăciunului ne va învălui prin iluminatul festiv, delicatese cu arome divine și băuturi tradiţionale, meşteşugari locali și multe altele. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre Metz, situat la confluența fluviilor Seille şi Moselle, oraş cu un bogat trecut istoric, care a funcţionat ca republică până la alipirea sa la regatul Franţei în anul 1552. Metzul are astfel o arhitectură urbană spectaculoasă, cu edificii în stil renascentist, baroc şi romano-germanic care aparţin mai multor perioade. Personalităţi precum poetul francez Paul Verlaine s-au născut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais a locuit la Metz între anii 1545 - 1547. Vom avea prilejul de a admira câteva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrală din Franţa, cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotică Saint-Étienne (Sfântul Ştefan) cunoscută şi sub denumirea de „Lanterna Bunului Dumnezeu” şi Place des Armes, piaţa acoperită, aflată vis-a-vis de catedrală. Ne vom bucura de cele mai calde primiri ale localnicilor în timp ce vom vizita câteva dintre cele 6 pieţe principale de Crăciun ale oraşului. Vom putea admira diverse produse lucrate manual, vom degusta cea mai bună turtă dulce din zonă şi ne vom încălzi mâinile în jurul unei căni cu vin fiert sau ciocolată caldă. Cazare în Metz.

Ziua 2 / 29.11.2020: Metz – Bouxwiller – Strasbourg (180 km)
Mic dejun. În această zi vom pleca spre Strasbourg, însă pe traseu vom face o oprire în Bouxwiller, un orășel pitoresc cu aprox. 4000 de locuitori, în care Piața de Crăciun este un adevărat festival. Această piață are peste 200 de expozanți care oferă o gamă diversificată de produse pentru cumpărăturile de Crăciun, de la foie gras, la melci, vinuri, decorațiuni de Crăciun, ceramică, bijuterii, toate într-o atmosferă tradițională. Fiind una dintre cele mai autentice piețe de Crăciun din Alsacia, peste 20.000 de oameni vin în fiecare an să viziteze Bouxwiller. Ne vom deplasa apoi spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vom descoperi orașul care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazdă a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, s-au perindat pe aici diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea șarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Vom avea prilejul de a vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu case frumoase ale căror pervazuri sunt împodobite cu decorațiuni de Crăciun, cartier format pe canalele râului l’Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din oraşul vechi, ”o delicată şi uriaşă minune” după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. Vom explora Christkindelsmärik, cea mai emblematică piață de Crăciun, cea mai cunoscută din Franța, care se desfășoară din anul 1570. În Evul Mediu, piața a fost înființată pentru a anticipa sărbătoarea Sfântului Nicolae din 6 decembrie, pentru a permite părinților să dăruiască jucării și dulciuri copiii lor. În prezent, aceasta atrage anual 2 milioane de vizitatori din întreaga lume. Cazare în Strasbourg.

Ziua 3 / 30.11.2020: Strasbourg – Riquewihr – Colmar (90 km)
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Colmar, “Veneţia Franţei”, străbătând celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir şi Cremant d’Alsace, un spumos făcut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri în localitatea Riquewihr, “bătrâna doamnă a vinului” din Alsacia. Înconjurat de dealuri cu viţă de vie şi cu ziduri fortificate, oraşul pitoresc şi romantic în acelaşi timp, impresionează prin arhitectura deosebită, cu case vechi construite în sec. al XVI-lea şi al XVII-lea. Cu unul sau două etaje, casele au câte o parte ieşită în afară pentru mai multă lumină şi o mai bună vedere asupra străzii, au obloane colorate şi restaurante sau magazine de suveniruri la parter, iar în subsol au pivniţe pentru depozitarea vinurilor. Vom vizita piața sa tradițională de Crăciun, de asemenea, foarte renumită pentru decorațiuni luminescente și flamboaiante, fațade istorice iluminate, tarabe de piață de Crăciun, o atmosferă populară și prietenoasă cufundând tineri și bătrâni într-un decor feeric și în „magia Crăciunului”. Vă recomandăm şi o vizită în magazinul “Feerie de Noel”, unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), vă veţi simţi din nou copii în casa lui Moş Crăciun. Itinerarul zilei ne va purta în continuare prin frumoase aşezări rurale cu vechi case de lemn, văruite în alb şi cu beculețe la ferestre, prilej de a admira de-a lungul drumului şi castele vechi. După-amiază vom ajunge în Colmar, capitala vinurilor din Alsacia, celebră datorită căsuţelor din lemn acoperite cu ţiglă colorată, tipice zonei şi a încrengăturii de mici canale care intersectează străduţele pitoreşti din cartierul Petite Venise (Mica Veneţie). Atmosfera sa autentic medievală, cu clădiri bine conservate, cu construcţii în stil dominican, gotic şi renascentist, cu bisericile St. Martin şi cea Dominicană, încadrează oraşul în categoria “Ville d’Art et d’ Histoire”. Una dintre cele mai renumite piețe de Crăciun din Alsacia, se găseşte în Colmar. Însa Colmar nu găzduieşte o singură piaţă, ci șase piețe de Crăciun: Place des Dominicains cu decorațiuni de Crăciun, Place Jeanne d''''Arc cu produse locale: foie gras, mezeluri, vinuri, turtă dulce, Place de l''''Ancienne Douane cu aprox. cincizeci de case în jurul fântânii Schwendi, de ambele părți ale canalului, piața interioară Koïfhus, Mica Veneție și piața gourmet Place de la Cathédrale. Cazare în Colmar.

Ziua 4 / 01.12.2020: Colmar – Eguisheim – Kaysersberg – Nancy (160 km)
Mic dejun. În această zi vom ajunge la Nancy, nu înainte de a vizita încă două orăşele cu pieţe de Crăciun faimoase. Prima oprire va fi la Eguisheim, un orășel la sud de Colmar, care are o importantă moștenire istorică și culturală în Alsacia și găzduiește o piață de Crăciun de neratat, un eveniment pitoresc care permite vizitatorilor să descopere obiceiurile și tradițiile alsaciene. Vom descoperi produsele a aprox. treizeci de artizani și designeri care vor fi dornici să vă umple coșul cu cadouri de Crăciun! Vom continua cu Kaysersberg, o Mecca a turismului alsacian, un sat medieval însemnând „Muntele Împăratului”, renumit pentru Piața de Crăciun, centrul istoric și castelul său imperial. Ne vom deplasa apoi spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate şi atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oraş romantic, cu un stil arhitectonic şi obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos şi impresionant loc din Nancy este Piaţa Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oraş, motiv pentru care a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale oraşului: cel medieval, dat de aleile şi turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite în memoria Ioanei D’Arc, porţi de aur şi fântâna în stil rococo, ceea ce pune în evidenţă al doilea aspect şi cel modern, din partea nouă a oraşului. Oraşul găzduieşte Piaţa de Crăciun în Place Maginot, cu savori locale, de la pâine proaspătă delicioasă la salam picant, la bomboane de Bergamotte, Macarons şi lichior Mirabelle, până la jucării lucrate manual și o serie de alte cadouri specifice. Cazare în Nancy.

Ziua 5 / 02.12.2020: Nancy – Troyes – Paris (430 km)
Mic dejun. Plecare către Troyes, capitala istorică a regiunii Champagne, descris pentru vitalitatea sa artistică ca „Mica Romă” de sculptorul italian Bernini, un oraș plin de viață și fascinant. Centrul istoric, celebrul „dop de șampanie” își etalează cu mândrie casele cu șarpantă de lemn și aleile medievale, iar catedrala Sf. Petru și Pavel și numeroasele biserici, prefigurează un șoc artistic vizual, un fel de „sindrom Stendhal”, o explozie de culori a nenumăratelor lor vitralii. Dacă sunteți amatori de cumpărături, veți fi pe deplin satisfăcuți deoarece cele mai mari mărci internaționale sunt prezente la Troyes, care este și un centru important pentru textile și îmbrăcăminte, o veritabilă capitală a "magazinelor de firmă". În continuarea zilei ne vom îndrepta către Paris. Vom ajunge în oraşul cu cele mai multe locuri "cunoscute" de vizitat, clădirile fiind impresionante, parcă pline de secrete și de istorie. Vom porni într-un tur panoramic de oraș care va include Ile de la Câte, Muzeul Louvre, palat regal timp de 800 de ani, Palais Royal, unde a murit Richelieu și unde și-a petrecut o parte din copilărie regele Ludovic al XIV-lea, Comedie Francaise, Rue Royal, strada luxoasă care deschide o perspectivă impresionantă spre Eglise de la Madeleine, care evocă un templu grecesc cu imensele sale coloane corintice și masivele porți de bronz și spre Place de la Concorde, dominată de Obeliscul din Luxor, Opera Garnier, Cartierul Latin cu faimoasa Universitate Sorbonne, Pantheonul, necropolă a marilor oameni ai Franței, Champ de Mars, dominat de silueta Turnului Eiffel, simbol al Parisului, Domul Invalizilor care adăpostește Muzeul de Arme și mormântul lui Napoleon și Arcul de Triumf, locul de unde pornesc în formă de stea cele douăsprezece bulevarde. Vom alege câteva pieţe de Crăciun pe care să le vizităm, pentru că ar fi imposibil să le vizităm pe toate. Parisul are piețe tradiționale de Crăciun în toate cartierele capitalei, de la Place Saint-Germain-des-Prés, Place de la Nation pe Avenue des Champs-Élysées, Place du Trocadéro etc. și sunt un element esențial al sezonului festiv. Acestea au fost introduse în Paris de către alsacienii care s-au stabilit aici, piețe care așa cum ne-am obișnuit sunt formate din căbănuțe din lemn care crează o atmosferă caldă și magică de Crăciun, devenind locul perfect pentru a cumpăra decorațiuni de Crăciun, obiecte festive şi produse regionale. Cu siguranță veți găsi decorațiuni pentru bradul dumneavoastră, câteva idei originale pentru cadourile de Crăciun și ingrediente pentru a vă face mesele de Crăciun și mai delicioase. Cazare în Paris.

Ziua 6 / 03.12.2020: Paris – Bucureşti
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru vizitarea pieţelor de Crăciun şi ultimele cumpărături. După-amiază transfer la aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1088 (18:55 / 22:50).


Servicii incluse:
TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Paris – Bucureşti cu compania Air France
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3* şi 4*
- transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- vizitarea pieţelor de Crăciun împreună cu însoţitorul de grup în: Reims, Metz, Bouxwiller, Strasbourg, Riquewihr, Colmar, Eguisheim, Kaysersberg, Nancy și Paris
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 25 euro/pers. (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL și PREMIUM, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 500.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 10.000 ron/pers. pentru serviciile de călătorie rezervate și nefolosite, după plecarea în călătorie, o sumă maximă de 50.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19

ACTE NECESARE:
- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

Oferta din categoria:


 
Pietele de Craciun ALSACIA & PARIS - 6 zile / 795 EURO
Plecare Pana la
28.Nov.2020 03.Dec.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.09.2020
# #