Circuit GRECIA -Peloponez

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

GRECIA -Peloponez / 7 zile

» Plecari: 20.Sep.2020, 06.Sep.2020, 24.May.2020, 01.May.2020, 15.Apr.2020, 16.Aug.2020, 19.Jul.2020, 21.Jun.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 268 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: VelikoTarnovo -Man. Rila -Croaziera Athos -Salonic -Sf. Paraschieva– Meteora-Termopile -Atena -Cap Sounion -Corint -Micene -Nafplio -Epidaur -Delphi -Riviera Olimpului -Sofia


Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO- Manastirea RILA - SERRES (cca. 675 km)
Plecare din Bucuresti la 6:00 de la Academia Militara (Universit. de Aparare Carol I -accesdinspreMetrouEroilor), spreVelikoTarnovo, vecheacapitalaaTaratelorBulgare, ale careivestigii au fostfoarte bine puse in valoareduparestaurarilerecente. In afaracetatiimedievale, un farmecdeosebitil are centrulvechi al orasului, cu atelieremestesugaresti, magazine de suveniruri si antichitati. Ne deplasamapoispre Man.Rila, ceamai mare din Bulgaria, declaratapatrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, pustniccanonizat de BisericaOrtodoxă, Complexul monastic a fostdepozitarullimbii si culturiibulgare in vremuri de dominatieotomana.ÎntimpulRevolutieiNationaleBulgare (sec. XVIII-XIX), a fostdistrusa de un incendiu in 1833 si apoireconstruitaintre 1834 și 1862.Cazare in Grecia la Serres.

Ziua 2. SERRES- CROAZIERA spre ATHOS - SALONIC- Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)
Mic dejun. DeplasarespreOuranoupoli- “poarta Athosului” unde putemopta pentru plaja sau pentru o croaziera (durata 2,45h; 20€) la Muntele Athos, avandposibilitatea de a privi din largulmarii 8 din cele 20 manastiri, intre care ManastireaXenofont, ManastireaGrigoriou, Manstirea Sf.Pantelimon.Apoi, ne indreptamspre Thessaloniki, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorieintinsa pe milenii, si numeroasemarturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ceconectaImperiul Roman de la Rasarit la Apus,ArculluiGaleriu- construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemoravictoriaimparatuluiimportivapersilor,Rotondainaltata de Galeriu pentru a-iservidrept mausoleum, dartransformatamaitarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie- izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreazamoasteleacestuisfant siPromenadace se intinde de la port si pana la Turnul Alb-fostainchisoare in timpuldominatieiotomane, devenitsimbolulorasului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 3.SF. PARASKEVI -METEORA - TERMOPILE -ATENA (cca. 525 km)
Mic dejun. Traversam Grecia spresud, cu oprire in Defileul Tempi la Schitul Sf. Paraskevi - ocrotitoareacelornevazatori si la IzvorulAfroditei. Continuam cu Meteora - al 2-lea mare centrumonahal al tarii, situatintr-o zona stranie de stanci in forma de turnurice “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungultimpului au avut in egalamasurarolreligios si cultural, fiind pana in zilelenoastreadevarate “tezaure” de artabizantina. VomvizitaManastireaMarele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografieZindros, unde vomaflatainelearteibizantine de pictareaicoanelor. UrmamapoidrumulspreAtenaprinceamai mare campie a Greciei, Thessalia si prindefileul de la Termopile, unde ne vomaminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au datviataintr-una dintrecelemaicunoscutebatalii din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentulcomemorativ.Cazare la Atena.

Ziua 4.ATENA-CAP SOUNION (cca. 150 km)
Mic dejun. DedicamziuaAtenei, una din celemaivechicapitale, unde pentru inceputvom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vomtrece in revista” o parte din spledorileorasului: Piata Omonia, Academia- in stilelenistic, avand 2 coloane in vafulcarorastau de straja Apollo si Atena, BibliotecaNationala- conceputa un templudoric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladireaneoclasica a vechiuluiPalat Regal (azisediulParlamentului) si MormantulSoldatuluiNecunoscut, pazit de garzilenationale. Dupacevomvizitacolina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a luiPericle (sec.Vi.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse viziteindividuale sau shopping in pitoresculcartierPlaka. Optional (15 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeulmarilor, dovadafiindchiarTempluldoric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilelenoastre si un obiectiv romantic pentru ca oferacelmaifrumosapus de soare din lume. Searacazare la acelasi hotel din Atena.

Ziua 5.Canalul CORINT -MICENE -NAFPLIO -EPIDAURUS (cca. 295 km)
Mic dejun. Timp liber in Atena pentru viziteindividuale sau excursieoptionala (25€) in Peloponez. TraversandIstmulCorintadmiramcunoscutul Canal artificialrealizat in sec. XIX, avand o latimeintre 23-25m, iaradancimeaintre 8-25m. VomvizitaapoiruinelevechiiCetatiiMicene, care a dominatlumeamediteraneanaesticaincepand din sec. XV i.Hr., astazi monument UNESCO. Intramprin Poarta Leilor, printrezidurileconstruite din blocurigigantice de piatra si vizitamMormantullui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul din conducatoriigrecilor in legendarulRazboiTroian.UrmeazaNapflio, prima capitala a Grecieimoderne,consideratcelmaifrumosoras din Peloponezdatoritastradutelor sale pitoresti cu case avandbalcoaneimpodobite cu flori. Vizitam (dacaconditiafizica ne permite) FortareatamedievalaPalamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o privelistesuperbaasupraGolfului Argos si asupraintreguluioras. Incheiemexcursia inEpidaur, la teatrul din sec. IVi.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers.,consideratteatrulantic cu ceamaibunaacustica din lume. In apropiere se aflaTemplulluiAsklepios,fiullui Apollo si zeulmedicinii. Intoarcerepentru cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 6.ATENA - DELPHI- plaja sau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 485 km)
Mic dejun.Ne indreptamspre Riviera Olimpului, cu o vizita la sanctuarul pre-elenisticDelfi, vazut de vechiigrecidrept “ombilicul sau centrullumii”, loculcelebruluiOracol al lui Apollo deservit de duplicitarapreoteasa Pythia. Sosire in cursuldupaamiezii la ParaliaKaterini, ceamaicunoscutasi animatastatiune a RiviereiOlimpului, unde ne vomrelaxalaplaja sau ne putemlasaispititi de numerosele magazine cu o gamavariata de produse,unele din eleavandpreturiatractive.Cazare in zona RiviereiOlimpului.

Ziua 7.RIVIERA OLIMPULUI -SOFIA -BUCURESTI (cca. 735 km)
Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcerespre Bucuresti, nu putemtranzita Bulgaria fara a admiracapitalaacesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stilneobizantin, una dintrecelemaimariconstructiiortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si BisericaSfanta Sofia, una dintrecelemaivechibisericiortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a datchiardenumireaorasului. Foarteaproapeadmiram si cladireaParlamentului, in stil neo renascentist. SearatraversamPodulPrieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Academia Militara in jurulorei 22:00, in functie de trafic si de durataformalitatilor din frontiera.

Programele de Grecia aufostefectuate de 9ori in aniiprecedenti. Hoteluriutilizate in 2019:
Sidirokastro – H. Olympic & SPA 3*, Riviera Olimpului – H. Olympion,Atena – H. Iniohos 3*


Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE:
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 6 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din parteaagentiei pe traseu
- Vizitela VelikoTarnovo, Man. Rila, Sf. ParaschivaSalonic, Meteora, Termopile, Atena, Delphi, Riviera Olimpului, Sofia

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
-Asiguraremedicala + storno, excursiioptionale, intrari la obiective (inclusiv pentru optionale) si ghizii locali
-Locuripreferentiale autocar (primele 3 banchete)
-Taxa de oras pentru fiecarecazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

2020 - DATE de PLECARE
21.06, 19.07, 16.08 - 315 euro/tarif intreg
15.04, 01.05, 24.05, 06.09, 20.09 - 325 euro/tarif intreg

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE - 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.11.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.11.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.11.2019 - 15.02.2020. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicitalocuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretulexcursiei.
Turistii care solicitapartaj in camera dubla / tripla, nu vor achitasuplimentul de camera Single, daca Agentia nu reusestesacompletezepartajul. Eventualeneintelegeriintresolicitantii de partaj, nu sunt imputabileagentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.Oferta din categoria: 
GRECIA -Peloponez - 7 zile / 268 EURO
Plecare Pana la
20.Sep.2020 26.Sep.2020 Rezervare
06.Sep.2020 12.Sep.2020 Rezervare
24.May.2020 30.May.2020 Rezervare
01.May.2020 07.May.2020 Rezervare
15.Apr.2020 21.Apr.2020 Rezervare
16.Aug.2020 22.Aug.2020 Rezervare
19.Jul.2020 25.Jul.2020 Rezervare
21.Jun.2020 27.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 04.11.2019
# #