Circuit GREGIA- Pelerinaj la Sf. IOAN RUSUL 6 zile Autocar

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

GREGIA- Pelerinaj la Sf. IOAN RUSUL 6 zile Autocar / 6 zile

» Plecari: 23.May.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 235 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Salonic- Sf. Paraschieva- Meteora- Ins. Eghina- Man. Sf. Nectarie si Sf. Efrem cel Nou- Atena- Corint- Man. Sf. Patapie - Micene - Nafplio ÔÇô M─ân. Sf. Ioan Rusu- Sf. David cel B─âtr├ón si Kato Xenia ÔÇô Bis. Sf. Dimitrie


Ziua 1. BUCURESTI- SALONIC- KATERINI (cca. 750 km)
La ora 06:00 diminea╚Ťa, plec─âm din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Salonic, al doilea ora╚Ö ca m─ârime ╚Öi ca importan╚Ť─â din Grecia. Ne a╚Öteapt─â ÔÇ×Arcul lui GaleriusÔÇŁ, construit ├«n 297-299 d.Hr., o fost─â poart─â de intrare spre VIA Egnatia, drumul istoric ce lega R─âs─âritul cu Apusul, decorat─â cu basoreliefuri ce ├«nf─â╚Ťi╚Öau imagini din lupta ├«mpotriva per╚Öilor. Al─âturi vom admira ÔÇ×Rotonda lui GaleriusÔÇŁ, construit─â ├«n 306 d.Hr., dupa victoria asupra per╚Öilor ╚Öi transformat─â ulterior (├«n secolul al IV-lea) ├«n Biserica Sf├óntul Gheorghe ÔÇô ast─âzi, cea mai veche biseric─â din ora╚Ö. Preg─âte╚Öte-╚Ťi apoi aparatul foto, pentru c─â vom admira simbolul ora╚Öului, ridicat in sec XV de cavaleri francezi in scurta perioada de ocupatie venetiana: Turnul Alb sau Turnul ├Äns├óngerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. O zon─â uimitoare pentru a imortaliza primele amintiri ale circuitului nostru. ╚śi cum al─âturi de Turnul Alb se afl─â ╚Öi Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, preg─âte╚Öte-te pentru o serie frumoas─â de fotografii. Ne vom petrece noaptea ├«ntr-un hotel din zona Katerini.

Ziua 2. SALONIC- VALEA TEMBI- METEORA- ATENA (cca. 520 km)
Dup─â micul dejun, a╚Öteapt─â-te la o zi plin─â, la fel de frumoas─â. Ne ├«ndrept─âm spre Valea Tempi, pentru a vizita celebra biseric─â din secolul XIII s─âpat─â ├«n st├ónc─â, ├«nchinat─â Sfintei Muceni╚Ťe Paraschevi din Roma, protectoarea nev─âz─âtorilor. De la izvorul ei vom lua ap─â t─âm─âduitoare folosita la vindecarea celor bolnavi, apoi ne continu─âm c─âl─âtoria spre Kalambaka, ora╚Öul a╚Öezat ├«ntre mun╚Ťi - poarta de intrare spre Complexul Monastic Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic ca dimensiune ╚Öi importan╚Ť─â dup─â Sf├óntul Munte Athos din Grecia, aflat ├«n patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de m─ân─âstiri, schituri, chili ╚Öi pe╚Öteri construite de monarhi ├«n secolele IX-XI pe v├órfurile greu accesibile ale st├óncilor, vom p─â╚Öi ├«n una dintre cele ╚Öase m─ân─âstiri r─âmase active ast─âzi, ├«n func╚Ťie de programul acestora, ╚Öi apoi ├«n Casa Zindros, pentru a descoperi tehnicile tradi╚Ťionale de pictare a icoanelor ├«n stil bizantin. De aici, ne ├«ndrept─âm spre Atena, unde admir─âm ├«ntr-un tur panoramic Pia╚Ťa Syntagma ├«n care se afl─â cl─âdirea ├«n stil neoclasic a Parlamentului (fostul Palat Regal) ╚Öi Morm├óntul Soldatului Necunoscut, vedem Academia a c─ârei fa╚Ťad─â este decorat─â cu statuia lui Apollo si a Atenei, Universitatea, Biblioteca Na╚Ťional─â, care ad─âposte╚Öte jum─âtate de milion de c─âr╚Ťi, manuscrise si edi╚Ťii princeps, Pia╚Ťa Omonia ╚Öi Stadionul Olimpic. La finalul turului, ne ├«ndrept─âm spre cazarea din Atena.

Ziua 3. Manastirile Sf. EFREM cel NOU si Sf. NECTARIE- ATHENA (cca. 160 km)
Dup─â micul dejun, pornim spre Nea Makri, langa care se afla Biserica Buna Vestire, zidit─â pe dealul Muntele Neprih─âni╚Ťilor, care g─âzduie╚Öte Moa╚Ötele Sf├óntului Efrem cel Nou. Vom participa la Sfanta Liturghie, dupa care vom insoti procesiunea la locul descoperirii Sfintelor Moaste si la copacul la care Sf├óntul ╚Öi-a g─âsit sf├ór╚Öitul martirizat si sp├ónzurat de otomani pentru a renunta la credinta. Sfantul Efrem cel Nou a fost calugar in aceasta manastire in secolele XIV ÔÇô XV, mare facator de minuni, ocrotitorul celor dependen╚Ťi de droguri, al celor cuprin╚Öi de depresie ╚Öi al celor dezn─âd─âjdui┼úi. Moastele sale au fost descoperite ├«n 1945 datorit─â unor viziuni ale maicii Macaria ╚Öi ale altor credincio╚Öi. Plini de ├«nc─ârc─âtur─â duhovniceasc─â, ne ├«ndrept─âm apoi spre Pireu, cel mai mare ora╚Ö-port al Greciei, si ne ├«mbarc─âm pe feribotul spre Insula Eghina. Ne inchinam in M─ân─âstirea Sf├ónta Treime, ctitorie a Sfantului Nectarie, mare f─âc─âtor de minuni (1846 - 1920), unul din cei mai venera╚Ťi ╚Öi iubi╚Ťi sfin╚Ťi ortodocsi greci contemporani, care a fost ridicat─â pe dealul Xantos ├«ntre 1904-1910 pe ruinele unei foste m─ân─âstiri bizantine. P─âr─âsim Insula Eghina ╚Öi ne intoarcem la acelasi hotel din Atena pentru cazare.

Ziua 4. ATENA- Manastirea SFANTUL PATAPIE- MICENE- NAFPLIO (cca. 320 km)
Mic dejun. Admiram azi individual sau contra cost cu ghid local, cea mai emblematica atrac╚Ťie turistica din Atena: Akropole. Construit la initiativa lui Pericle, Partenonul este un templu doric, in care se spune ca era pastrata statuita zeitei Atena, realizata din aur si inalta de 12 m. Urmeaz─â timp liber in Atena pentru vizite individuale la muzee, program de shopping ├«n cartierul arti╚Ötilor, Plaka, sau...
Excursie Optionala in Peninsula Peloponez. Pe traseu facem o scurta oprire si fotografiem Istmul Corint, canalul ce leag─â Marea Egee de Marea Ionic─â, impresionant prin m─âre╚Ťia pere╚Ťilor st├ónco╚Öi 90 m ├«n─âl╚Ťime din calcar, cu un unghi aproape vertical de 80┬░, care a scurtat drumul ├«n jurul Peloponezului cu 700 km. Ne ├«ndrept─âm apoi spre M─ân─âstirea Sf├óntului Patapie, la cca 1.000 m altitudine ├«n mun╚Ťii Geraneia, deasupra pe╚Öterii ├«n care au fost g─âsite Sfintele lui Moa╚Öte t─âm─âduitoare ╚Öi f─âc─âtoare de minuni. M─ân─âstirea g─âzduie╚Öte ast─âzi ╚Öi Moa╚Ötele Sfintei Ipomoni, capul mamei ├Ämp─âratului Constantin Paleologul ╚Öi o parte din Moa╚Ötele Sf├óntului Nikon cel Nou, iar pe╚Ötera, a c─ârui intrare se afl─â imediat l├óng─â biseric─â, este ├«mpodobit─â cu fresce bizantine deosebit de frumoase, din secolul al XIII-lea. Urmeaz─â o c─âl─âtorie ├«n preistorie ├«n Peninsula Peloponez, la un sit al Patrimoniul UNESCO: Micene. Vizit─âm contra cost ruinele vechii re╚Öedin╚Ťe regale fortificate, ce p─âstreaz─â ziduri de ap─ârare, palatul regal cu sala tronului, Poarta Leilor, cisterna, complexul de morminte ╚Öi Poarta de Nord, toate evocand viata Regelui Agamemnon care a castigat Razboilu Troian si facand credibile poemele lui Homer, Iliada si Odiseea si Legendele Argonautilor. Pornim apoi spre Nafplio, unul dintre cele mai romantice ora╚Öe si prima capitala a Greciei moderne, cu castele medievale, monumente ╚Öi statui, f├ónt├óni otomane ╚Öi cl─âdiri vene╚Ťiene sau neoclasice de o frumuse╚Ťea unic─â. Vizitam contra cost Fort─ârea╚Ťa Palamidi de la ├«nceputul secolului al XVIII-lea, cel mai bine p─âstrat fort vene╚Ťian de la Mediteran─â, cu ziduri si ╚Öapte bastioane, care se ├«nal╚Ť─â pe un deal, la peste 200 metri altitudine. Sear─â, ne ├«ntoarcem ├«n Atena pentru cazare.

Ziua 5. Mănăstirile Sf. Ioan Rusu- Sf. David cel Bătrân si Kato Xenia- KATERINI (cca 435 km)
Dup─â micul dejun, pornim spre Insula Evia, a doua insul─â ca m─ârime dup─â Creta, legat─â de partea continental─â printr-un pod suspendat pe cabluri. In Prokopi, se afl─â M─ân─âstirea cu Moa╚Ötele Sf├óntului Ioan Rusul, nascut in 1690 in Ucraina, fost soldat cazut prizonier si vandut sclav la otomani, moastele fiind acoperite cu o masca din aur ╚Öi f─âc─âtoare de minuni. Urmeaza apoi M─ân─âstirea Cuviosului David, ridicat─â de acesta in secolul al XVI-lea pe ruinele unei biserici mai vechi distrus─â de turci, si care are hramul Schimbarea la fa╚Ť─â a M├óntuitorului. G─âsim aici Sfintele Moa╚Öte ╚Öi totodat─â cadelni╚Ťa ╚Öi epitrafirul Sf├óntului. Pornim spre Grecia continental─â ╚Öi traversam cu feribotul spre Glyfa. Ne ├«ndrept─âm spre Salonic, oprindu-ne ├«n apropiere de Almiros, la M─ân─âstirea Kato Xenia. O m─ân─âstire de maici care p─âstreaz─â dou─â fragmente din Br├óul Maicii Domnului primite de la Sf├óntul Munte Athos ├«n secolul al XVI-lea, ├«n timpul unei epidemii de cium─â. Vizit─âm frumoasa m─ân─âstire ╚Öi pornim spre cazarea din zona Katerini.

Ziua 6. KATERINI- SALONIC- BUCURESTI (cca. 750 km)
Mic dejun. In Salonic ne inchinam la moastele din Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir patronul ocrotitor al orasului, constuita in sec IV dHr, chiar pe locul intemnitarii, al martiriului si ingroparii sfantului. Acesta a fost soldat roman, dar si-a pastrat credinta crestina in timpul persecutiilor din vremea lui Diocletian. Biserica, Patrimoniu UNESCO, are ╚Öase mozaicuri rare, din secolele V ╚Öi VII, care au supravie╚Ťuit perioadei iconoclaste ╚Öi care sunt printre cele mai frumoase din Grecia. Cu lini╚Ötea sufleteasc─â insuflat─â de acest frumos loca╚Ö de cult, pornim spre cas─â. Ajungem ├«n Bucure╚Öti ├«n cursul serii, ├«n func╚Ťie de trafic ╚Öi de formalit─â╚Ťile vamale.


Servicii incluse:
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internaţionale
- 5 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor sau teolog din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Salonic, Sf.Paraschiva, Meteora, Ins.
Eghina, Man. Sf. Nectarie si Sf. Efrem cel Nou- Atena- M─ân. Sf.
Ioan Rusu- Sf. David cel Bătrân, Kato Xenia- Bis. Sf. Dimitrie

Pretul nu include:
- Asigurare medicala + storno, excursii optionale si intrari la
obiective (inclusiv pentru excursii optionale) si ghizii locali
- Ferry dus- intors Ins. Eghina +Ins. Evia- Glyfa (16 ÔéČ/pers.)
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este
solicitata (se va achita cash de catre turisti la receptie)

Oferta din categoria:


 
GREGIA- Pelerinaj la Sf. IOAN RUSUL 6 zile Autocar - 6 zile / 235 EURO
Plecare Pana la
23.May.2020 28.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofert─â cu locuri limitate!
Pentru disponibilit─â┼úi ┼či pre┼úuri detaliate, v─â rug─âm contacta┼úi agen┼úia.
Ofertă actualizată în data de: 27.02.2020
# #