Circuit MARELE TUR AL GRECIEI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

MARELE TUR AL GRECIEI / 12 zile

» Plecari: 14.Sep.2020, 03.Jun.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 12 zile
» Pret: de la 520 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: -


În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Serres - Kalambaka - Pelion - Portaria - Termopile - Delphi - Galaxidi - Atena - Epidaurus - Nafplion - Micene - Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu - Ioannina - Metsovo - Salonic

Program
 Ziua 1. București - Serres
Plecăm din București și călătorim spre Sud, străbatem munții și pădurile dese ale Bulgariei și ajungem spre seară la Serres, un oraș înconjurat de natură, cu o mulțime de parcuri și păduri, dar și cu un castel medieval. Vom înnopta aici, ocazie perfectă pentru a ne bucura de bucătăria grecească, de vinul excelent și de acordurile de bouzouki. Grecii petrec pe cinste și sunt foarte ospitalieri, așa că nu pierdeți nicio ocazie de distracție!

 Ziua 2. Serres - Kalambaka – Pelion – Volos
Imediat după mic-dejun pornim iar la drum. Mergem spre regiunea Kalambaka, unde vom descoperi fantasticul complex de mânăstiri Meteora, al doilea ca importanță din lumea ortodoxă, după Muntele Athos. Facem mai întâi o vizită la Mânăstirea Sfântul Ștefan, cea mai veche așezare monahală din zonă, care a fost fondată în 1192. Eleganta clădire oferă o priveliște idilică asupra orașului Kalambaka și nu putem să nu ne oprim câteva minute pentru a admira împrejurimile și a face fotografii de neuitat. Mergem apoi la Mânăstirea Marele Meteoron, considerată cea mai impresionantă datorită dimensiunilor, așezării și organizării. Ridicată la 1340, are un turn care domină peisajul și este împărțită pe trei nivele. Vei găsi aici și un muzeu plin de comori ale ortodoxismului elen, dar și o pivniță cu un butoi gigantic și un osuar emoționant. Vizităm și Mănăstirea Roussanou sau Sfânta Barbara, un așezământ de maici cu o grădină interioară deosebită unde sute de pelerini rămân ore întregi pentru a contempla florile, atmosfera primitoare și liniștea. Părăsim mânăstirile din munți și ne îndreptăm spre Est, făcând o scurtă oprire Volos, un oraș modern situat la marginea Golfului Pagasetic al Mării Egee.
Moment de ragaz:
Când ajungeți în Kalambaka, opriți-vă neapărat la Estatorio Meteora, un restaurant autentic de familie deschis în 1925. Carnea proaspătă de oaie și capră din zonă se spune că sunt fripte perfect aici, dar fiți siguri că vă vor tenta multe alte specialități din meniu, cum ar fi un preparat cu influențe asiatice, tzoutzoukakia Smyrneika, chifteluțe aromate cu sos roșu și chimen. Savurate alături de o bere rece sau de un vin grecesc aromat, au un gust absolut divin.
Cazare la hotel în zona Volos.

 Ziua 3. Portaria - Termopile - Delphi – Galaxidi
Pornim la drum în zori, căci ne așteaptă o călătorie lungă și captivantă. Traversăm crestele munților Parnassos și Giona pentru a ajunge la Termopile, poarta mitică spre Hades, tărâmul de dincolo, și locul unde neînfricatul Leonidas și cei 300 de Spartani au învins armata persană invadatoare. După ce explorăm aceste tărâmuri de legendă ne continuăm drumul spre Sud și ne oprim tocmai la Delphi, locul sacru considerat de eleni drept centrul lumii. Vizităm Templul lui Apollo, unde se presupune că în antichitate se afla Oracolul, ființa mitică cu puteri de profet, cu care marii conducători greci se sfătuiau în privința marilor decizii militare și politice. Tot aici se află și un sanctuar dedicat zeiței Atena, Gimnaziul, un complex sportiv antic unde aveau loc Jocurile Pytiane, predecesorul Jocurilor Olimpice. La mică distanță descoperim Biserica Agios Nikolaos, o superbă biserică bizantină, una dintre cele mai importante din Grecia. Tot în Delphi putem vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul Folcloric și Muzeul Sikelianos, cel din urmă fiind dedicat marelui poet grec Angelos Sikelianos. După o zi lungă și solicitantă ne vom bucura de calmul și liniștea orașului Galaxidi, situat la malul Golfului Corint.

 Ziua 4. Galaxidi - Atena
Astăzi părăsim Golful Corint și pornim spre Golful Saronic, la malul căruia ne așteaptă Atena, capitala Greciei, un oraș al legendelor cu eroi neînfricați și zei mânioși, dar și locul unde s-au născut filosofia, teatrul și democrația. Primul obiectiv pe care îl vizităm este Acropola Atenei, colina sacră din centrul orașului, cea mai cunoscută acropolă din lume. Acest complex situat într-unul dintre cele mai înalte puncte ale orașului este presărat cu temple, sanctuare și monumente dedicate zeilor. Alături de un ghid local, specializat în istorie și arheologie, vom explora magnifica acropolă, descoperind rând pe rând edificii sacre uimitoare precum Partenonul, Vechiul templu al Atenei, vechea Agora, Palatul Regal, Templul lui Zeus și multe alte edificii sacre din cadrul complexului arheologic. Următorul obiectiv de pe listă este Poarta lui Adrian, construită în anul 131 pentru a celebra momentul în care armatele romane colonizatoare au intrat în Grecia. Ne rămâne destul timp pentru a vizita Stadionul Panathenaic, o construcție superbă realizată integral din marmură albă, locul unde a avut loc prima ediție a Jocurilor Olimpice Moderne, eveniment succesor al Jocurilor Olimpice pe care grecii antici le organizau în cinstea zeilor.

Moment de ragaz:
Unul dintre locurile preferate ale atenienilor este Bios, un spațiu cu mai multe funcționalități. Pivnița este amenajată pentru concerte și teatru experimental, primul nivel are un bar cu atmosferă prietenoasă, iar terasa te surprinde cu o vedere panoramică asupra Atenei. Mergi seara ca să admiri frumos luminatul Acropole și Munții Penteli în fundal.
Seara ne retragem la hotel, căci ne așteaptă încă o zi dedicată integral explorării Atenei.

 Ziua 5. Atena
Avem întreaga zi la dispoziție pentru a descoperi tainele străvechiului oraș. Atena ascunde un caracter dual, fiindcă deține atât locuri antice, cât și atracții moderne, iar fiindcă ieri am explorat partea veche a orașului, azi nu ne rămâne decât să pășim în partea modernă și să ne bucurăm de obiectivele sale incitante. Cei care vor să se ascundă puțin de agitația orașului pot face o plimbare în Grădina Națională, fostă grădină regală, amenajată în anul 1938 la cererea Reginei Amalia. Aici te poți relaxa la umbra arborilor, admirând florile multicolore și lacurile populate cu rațe și broscuțe țestoase. Intrarea principală în grădină se află chiar în spatele Parlamentului, foarte aproape de Piața Sintagma. Cartierul Exarchia este o zonă intens frecventată de tineri, un cartier plin de viață, unde la orice pas dai de o pictură murală, de o galerie de artă, de un restaurant modern sau de un bar atrăgător, dar și de magazine de obiecte vintage și de anticariate. Întregul cartier prinde viață odată cu lăsarea serii, când muzica răsună din baruri iar tinerii zgomotoși umplu terasele. Dacă te atrage istoria antică și vrei să profiți la maxim de vizita în Atena, te așteaptă o mulțime de alte obiective istorice și muzee fascinante precum Kerameikos, Turnul Vânturilor, Biserica Moni Dafniou, Muzeul Artelor Islamice, Muzeul Benaki al Culturii Grecești, Muzeul Bizantin și Muzeul Național de Arheologie. După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

 Ziua 6. Atena - Epidaurus - Nafplion
Astăzi ne așteaptă noi ținuturi de legendă, pe care le descoperim de-a lungul unei călătorii relaxante. Traversăm Nord-Estul Peninsulei Peloponez și maiestuosul Canal Corint, care leagă Marea Cretei de Marea Ionică. Prima oprire a zilei este la Teatrul din Epidaur, unul dintre cele mai frumoase teatre antice, construit în 330 î.Hr. și descoperit abia în 1881. Teatrul are o capacitate imensă, de 13.000 de persoane și o acustică incredibilă. Orchestra, un spaţiu circular folosit pentru dans şi cor, are de jur împrejur o fâşie îngustă de marmură. Pe jos este pământ tasat, iar în mijloc se poate vedea un altar. În spatele orchestrei se află scena şi parasceniumul, din care n-a mai rămas decât fundaţia. Pornim apoi spre Sanctuarul lui Asclepio, zeul medicinei, unde putem observa inclusiv imaginea șarpelui încolăcit pe sceptru, care și astăzi este simbolul medicinei. Mai avem de făcut un singur drum, până în liniștitul oraș de litoral Nafplion, a cărei arhitectură are puternice și elegante influențe venețiene. Avem întreaga seară la dispoziție pentru a ne plimba pe malul mării, pentru a ne relaxa și pentru a servi o masă cu specialități locale. Doritorii pot opta pentru o excursie suplimentară la Castelul Palamidi, o superbă construcție venețiană finalizată în anul 1714, care timp de secole a servit drept principal obiectiv de apărare a orașului.

 Ziua 7. Nafplion – Micene
Timp liber sau excursie opţională spre la Cetatea Antică Micene, cea mai puternică și mai importantă cetate antică din zonă, nucleul civilizației miceniene, al cărei popor a contribuit la dezvoltarea culturii grecești de mai târziu. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a explora ruinele uneia dintre cele mai puternice așezări din Epoca de Bronz. Trecând de Poarta Leului ajungem la Palatul lui Agamemnon, locul unde se află și mormântul regelui care i-a condus pe micenieni în sângerosul război troian. Sala tronului are formă triunghiulară și poartă denumirea de Megatron, element specific multor reședințe regale grecești din acea vreme. În interiorul cetății mai descoperim temple, morminte, o agora și o serie de case, unele ce au aparținut oamenilor de rând, iar altele, mai mari și mai luxoase, care aparțineau demnitarilor. După amiază ne întoarcem spre Nafplion, unde ne putem relaxa savurând o delicioasă înghețată grecească, sau un vin local.

Moment de răgaz:
În ultima seară petrecută în Nafplion vom face o minunată croazieră pe Marea Ionică. Plutind pe marea liniștită vom admira luminile orașului, vom savura specialități culinare proaspete, vom gusta cele mai bune vinuri grecești și vom dansa pe ritmuri balcanice.

 Ziua 8. Nafplion - Olympia
Astăzi călătorim spre orașul antic Olympia, locul unde au luat naștere Jocurile Olimpice, o importantă întrecere sportivă organizată în cinstea zeilor, a căror primă ediție se crede că a avut loc în anul 776 î.Hr. Ruinele arenei sportive sunt vizibile și astăzi, iar deși s-au degradat sever de-a lungul mileniilor, încă reflectă o idee din măreția acestui festival antic. Pe lângă complexul sportiv cu piste de alergare și școli de lupte, în Olympia descoperim o mulțime de alte obiective culturale antice, precum Theokoleon, casa preoților, Templul Doric al lui Zeus, Altarul Jurămintelor și Atelierul lui Pheidias, locul unde a fost făurită Statuia lui Zeus, una dintre cele șapte minuni ale lumii.

 Ziua 9. Olympia - Amphilochia - Preveza - Nicopolis - Igoumenitsa - Corfu
Părăsim zona de peninsulă și călătorim spre Nord, trecând prin satele pitorești Amphilochia și Preveza, două exemple ideale ale frumuseții și calmului absolut specifice zonelor rurale grecești. La amiază ajungem în Nicopolis, locul unde s-a purtat marea Bătălie de la Actium, purtată între doi mari conducători ai armatei Republicii Romane, unul dintre ei având chiar susținerea Reginei Cleopatra. Zăbovim câteva momente pentru a explora cetatea antică Nicopolis, apoi urcăm la bordul unui feribot care ne va purta spre Insula Corfu, prețuită încă din antichitate pentru frumusețea sa paradisiacă și așezarea strategică. Până la lăsarea serii avem timp să ne plimbăm pe plajă, să admirăm arhitectura extraordinară și să ne pierdem pe străduțele pietruite care în mod sigur ne vor purta spre Spianada, cea mai mare și mai frumoasă piață publică din Grecia. Cazare la hotel în Corfu.
 Ziua 10. Corfu
Începem ziua cu un tur de explorare a insulei, trecând prin câteva dintre așezările din apropierea orașului Corfu. Vizităm apoi Mânăstirea din Paleokastritsa, ridicată în 1228, un frumos exemplu de arhitectură monastică greacă. Curtea mânăstirii este plină cu flori parfumate, printre care lenevesc la umbră pisici prietenoase. De aici plecăm spre Palatul Achilleion, un superb monument în stil Phaeacian, construit la cererea Împărătesei Elisabeta „Sissi” a Austro-Ungariei, care a iubit nespus tărâmurile Greciei. Grădinile Imperiale ne dau pentru un moment iluzia că trăim un vis cu prinți și prințese, iar fundalul acoperit de marea strălucitoare te vrăjește complet. După această plimbare avem timp liber la dispoziție pentru relaxare, plajă și distracție.
Moment de răgaz:
Ziua petrecută în Corfu este o ocazie minunată de a vă izola de agitație și de a petrece câteva ore în liniște deplină pe malul mării. Chiar dacă vremea nu este tocmai caldă, o simplă plimbare pe plajele sălbatice vă va umple de energie și bună dispoziție. Plaja Rovinia, situată la numai 20km de Corfu Town, vă surprinde cu cadrul său sălbatic și intim, cu apa de smarald și cu zeci de peșteri.
Opţional „Seara Tradiționala Corfiota”. Ai ocazia sa descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile si costumele specifice, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina, ne indragostim definitiv de Elada, de aromele si gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume si cele mai proaspete fructe de mare.

 Ziua 11. Corfu – Ioannina – Metsovo – Salonic
Ne luăm rămas bun de la frumoasa insulă și navigăm spre continent, de unde ne continuăm călătoria pe roți spre Ioannina, un loc care păstrează încă vii influențele turcești din cei 500 de ani de dominație otomană. Înconjurat de munți și mărginit de Lacul Pamvotis, are o tradiție îndelungată a prelucrării argintului și numeroase obiective de neratat, cum ar fi Castelul, Insula Nisi și un centru vechi încântător, cu monumente și vestigii otomane și bizantine. După masă și plimbare avem timp liber la dispoziție, destul cât să ne putem relaxa sau vizita Muzeul Jocurilor Olimpice Antice, Muzeul Arhimede și Muzeul Arheologic. Orașul Ioannina are o tradiție veche și renumită în producția argintăriei. Pe străzile din centrul vechi găsiți o mulțime de magazine și ateliere ce vând piese deosebite de argintărie lucrată manual. Călătoria ne poartă spre Metsovo, un oraș situat în apropierea Parcului Național și Munților Pindului, renumit pentru brânzeturi și vinuri excelente. Metsovo este orașul cu cea mai mare comunitate de aromâni din Grecia, recunoscuți și sub termenul de vlahi, popor balcanic care vorbește o limbă asemănătoare cu româna. După plimbare și masă pornim la drum spre frumosul oraș Salonic, situat la malul Mării Egee. Avem timp pentru a face un mic tur de-a lungul falezei, vizitând Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Poarta lui Galerius și Rotonda.
Înainte de a părăsi orașul Salonic vom experimenta o cină cu preparate locale și muzică folclorică, la o tavernă tradițională grecească. Gustați din fructele de mare proaspete și din fragedele frigărui souvlaki, savurați un vin autentic din Makidonia și păstrați puțin loc pentru delicioasele deserturi halva și melomakarono.

 Ziua 12. Salonic - București
Astăzi ne luăm la revedere de la spectaculoasa Grecia. Ne întoarcem acasă bronzați, zâmbitori și cu o mulțime de amintiri plăcute din țara lui Hercule și a zeilor.


Pret pachet standard-520 euro
 Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);
 Nu se cumuleaza cu alte reduceri;
 Oferta este valabila pana la 30.04.2020.


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• transport cu autocar clasificat;
• 11 nopți de cazare la hotel de 2-3*
• 11 mic dejun;
• însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

OPȚIONALE
• Excursie Cap Sounion– 25 € /pers.
• Excursie Micene -20 € / pers
• Seara greceasca – 30 €/pers


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

Oferta din categoria:


 
MARELE TUR AL GRECIEI - 12 zile / 520 EURO
Plecare Pana la
14.Sep.2020 25.Sep.2020 Rezervare
03.Jun.2020 14.Jun.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.10.2019
# #