Circuit Pelerinaj Grecia - Kefalonia // 9 zile

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Pelerinaj Grecia - Kefalonia // 9 zile / 9 zile

» Plecari: 12.Aug.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 480 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Salonic – Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa - Arta - Patras – Killini – Kefalonia(Poros) – Killini – Patras - – Corint – Atena – Pireu – Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia - Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini – Salonic - Promachonas


In fiecare an, in luna august, in postul Adormirii Maicii Domnului, cand crestinii praznuiesc Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august), un numar insemnat de serpi mici apar in jurul bisericii si a clopotnitei din localitatea Markopoulo. In aceasta perioada, biserica inchinata Maicii Domnului Langouvarda este luata cu asalt de o specie unica de serpi mici, fiecare avand capul insemnat cu o cruce.
Într-o zi, s-au apropiat de locul acela mai multe corăbii cu pirați. După ce au coborât pe uscat, pirații s-au îndreptat spre mănăstire cu scopul de a o prăda. Atunci monahiile s-au rugat Maicii Domnului ca să ocrotească mănăstirea și pe ele. Îndată s-a săvârșit minunea. Mănăstirea a fost înconjurată de șerpi, care i-au pus pe fugă pe pirați. Faptul acesta a fost considerat un semn de la Maica Domnului, prin care s-au izbăvit și monahiile și mănăstirea. De atunci în fiecare an se arată șerpii, chiar și în interiorul bisericii – stau agățați chiar și de icoane, de candele sau de strane, iar la 15 august pleacă.
• Kefalonia - august - Minunea cu serpi cu cruce in frunte care se inchina la icoana Maicii Domnului
• Kefalonia - august - Minunea anuala a reinfloririi crinilor de la icoana Maicii Domnului


PROGRAM
Ziua 1-2 | 12-13.08.2020: Bacau – Bucuresti – Sofia – Salonic (950 km)
Plecare din Bacau Parcare Stadion Municipal, orele 15:30 si Bucuresti orele 20.30, parcare Gara de Nord la coloane (vis-a-vis de Ministerul Transporturilor) pe ruta Bucuresti – Ruse – Sofia - Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik - unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie - Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia),Catedrala Metropolitana - moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul (BONUS).Cazare hotel 3*in Salonic.

Ziua 3 | 14.08.2020: Salonic – Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa - Arta (420 km)
Mic dejun. Plecam spre Igoumenitsa. Trecem cu ferryboat-ul cu imbarcare la ora 11:15 si sosim in insula Corfu la ora 13.00. Vizitam frumoasa capitala a insulei si ne vom inchina la moastele Sfintei Imparatese Teodora si la moastele Sfantului Spiridon. La ora 16.45 ne imbarcam pe ferryboat (cca 1,45 h) si revenim in portul Igoumenitsa.Debarcare la ora 18.30. Ne imbarcam in autocar si ne deplasam spre cazare. Cazare hotel 3*in zona Igoumenitsa.

Ziua 4 | 15.08.2020: Arta – Patras (300 km)
Mic dejun. Ne indreptam spre Patras unde ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei - cel intai chemat, Apostolul romanilor. Timp liber pentru plaja. Cazare hotel 3*in Patras.
Ziua 5 | 16.08.2020: Patras – Killini – Kefalonia(Poros) – Killini – Patras (150 km)
Mic dejun la pachet. Ne indreptam spre Killini. Luam ferryboat-ul spre Kefalonia (port Sami - Kefalonia Lines) cu imbarcare la ora 06.30. Ajungem in Poros ( Kefalonia) la ora 08.00. Ne indreptam spre Markopoulos unde participam la slujba in Biserica Maicii Domnului careia i se inchina serpii apoi la Biserica cu Crinii Maicii Domnului. Dupa masa mergem la Manastirea Sf. Gherasim izgonitor de demoni, unde se afla si maicute romance. Revenim cu ferry-boatul la Killini, cu imbarcare din portul Poros la ora 17.00 si debarcare pe continent la ora 18.30. Cazare hotel 3* in Patras.

Ziua 6 | 17.08.2020: Patras – Corint – Atena (210 km)
Mic dejun. Ne indreptam spre Canalul Corint. Scurt popas pentru fotografii. Bonus - Ne inchinam la Manastirea Sf. Patapie din Loutrakis.Continuam deplasarea spre Atena. Tur de oras Atenapanoramic (din autocar), cu prezentarea principalelor obiective turistice din centrul istoric: Acropolis, Parlamentul, Piata Syntagma;ne indreptam spre Acropolis(in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel:“Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu vouã ‘’). Este posibil sa prindem si schimbarea Garzii Evzoni din fata Parlamentului in Piata Syntagma. BONUS-vizita la Mitropolia din Atena. Cazare hotel 3* in Atena.

Ziua 7 |18.08.2020: Atena – Pireu – Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia
Mic dejun. Mergem apoi spre Pireu cel mai mare port al Greciei – ferryboat spre Insula Eghina, cu imbarcare la ora 09.00 si debarcare in Aeghina la ora 10.30. Vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Manastirea cu moastele Sfantului Nectarie - Taumaturgul(vindecator de cancer si alte boli grave). Ferryboat Aeghina ( ora 14.45)-Pireu (16.15). Continuam deplasarea si ne indreptam spre Nea Makri,unde vizitam si ne inchinam la moastele Sf. Efrem cel Nou - numit si Grabnic ajutator in toate nevoile- martirizat la 5 mai 1426 si canonizat in 2011. Trecem podul spre Insula Evia. Cazare hotel 3* in Insula Evia

Ziua 8 | 19.08.2020: Evia – Agiokampos – Glyfa – Kato Xenia – Valea Tembi – Paralia Katerini – Salonic (250 km)
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne oprim pentru inchinare la Biserica cu moastele intregi ale Sfantului Ioan Rusu. Vizitam Manastirea Cuviosului David. Ne imbarcam pe ferryboat Agiokampos - Glyfa. Revenim pe continent si vizitam pe drum (BONUS)Manastirea Kato Xenia (cu maicute romance) care adaposteste Icoana facatoare de minuni Kato Xenia, posibil pictata de Sf. Evanghelist Luca si 2 parti din Braul Maicii Domnului care ajuta femeile care doresc sa dea nastere. Vizitam Manastirea sapata in stanca a Sf. Paraskevi pe Valea Tembi (in pasaj se afla bazar ieftin de icoane). Cazare hotel 3* in Salonic.

Ziua 8-9 | 20-21.08.2020: Salonic – Promachonas – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (950 km)
Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti –Bacau. Pe traseu, vizitamMânăstirea Sf. Ioan de Rila, întemeiată in sec al 10-lea de către Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie ( optional – 15 euro).Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE
• Transport cu autocar clasificat, licentiat
• Vizitele cuprinse in program
• 7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
• Ghid insotitor din parte agentiei
• Ferryboat Killini-Poros; Pireu-Aeghina-Pireu; Agiokampos – Glyfa; Igoumenitsa-In.Corfu-Igoumenitsa
• Excursiile la Mrea.Kato Xenia, Mitropolia din Atena, Mrea Sf.Patapie din Loutrakis, Souroti – Sf.Paisie Aghioritul

SERVICII NEINCLUSE
• Taxe de intrare la obiectivele turisticesi nici ghizii locali pentru acestea;
• Asigurare medicala si storno
• Taxa ferryboat in interior insula Kefalonia(cca.3 euro/pers)
• Taxele de oras – se achita la receptia hotelurilor
• Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse


SUPLIMENTE ȘI REDUCERI
• Supliment single: 140€
• Reduceri copii 2-12 ani in camera cu 2 adulti: 75€

EXCURSII OPȚIONALE
1. Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria – 15 €/pers. (min.40 platitori)

CONDIȚII FINANCIARE
TERMENE DE PLATĂ - OFERTA STANDARD:
- 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
- 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
- 40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

TERMENE DE PLATĂ – „EARLY BOOKING”:
- 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
- 70% din prețul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.
***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.
CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI
- 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea plecării;
- 60% din preţul pachetului de servicii, renunțare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;
- 100% din preţul pachetului de servicii, renunțare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.
------------------
Oferta valabila in momentul postarii.
Cu stima,
Echipa EVERYN - Anima Holidays

Oferta din categoria: 
Pelerinaj Grecia - Kefalonia // 9 zile - 9 zile / 480 EURO
Plecare Pana la
12.Aug.2020 20.Aug.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 21.01.2020
# #