Circuit Pelerinaj Grecia –Sf.Nectarie Hramul Sfantului Nectarie // 6 Noiembrie 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Pelerinaj Grecia –Sf.Nectarie Hramul Sfantului Nectarie // 6 Noiembrie 2020 / 6 zile

» Plecari: 06.Nov.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 299 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Salonic – Valea Tembi - Kalambaka – Trikala – Lamia – Atena – Pireu – Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia – Loutra Edipsou – Agiokampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini


Ziua 1| 06.11.2020: Bacau – Bucuresti – Sofia – Salonic (950 km)
Plecare din Bacau Parcare Stadion Municipal, orele 15:30 si Bucuresti orele 20.30, parcare Gara de Nord la coloane (vis-a-vis de Ministerul Transporturilor) pe ruta Bucuresti – Ruse – Sofia - Promachonas cu traversare Bulgaria noaptea. Sosire in Grecia in cursul diminetii. Thessalonik - unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie (ne inchinam la moastele Sf. Dimitrie - Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia),Catedrala Metropolitana - moastele Sf. Ierarh Grigorie Palama. Tur cu autocarul in Salonic: Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf. Gheorghe (construita pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d. Hr. de imp. Galeriu) – cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb – simbolul orasului, Arcul lui Galeriu. Mergem la Souroti pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Evanghelistul si reculegere la Mormantul Cuv. Paisie Aghioratul precum si la Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Cazare hotel 3*in Salonic.

Ziua 2 | 07.11.2020: Salonic – Valea Tembi - Kalambaka (240 km)
Mic dejun. Ne indreptam spre Valea Tembi, pentru a vizita celebra biserica din secolul XIII sapata in stanca, inchinata Sfintei Mucenite Paraschevi din Roma, protectoarea nevazatorilor. De la izvoare vom lua apa tamaduitoare folosita la vindecarea celor bolnavi,apoi ne continuam calatoria spre Kalambaka, orasul asezat intre munti-poarta de intrare spre Complexul Monahal de la Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic ca dimensiune si importanta dupa Sfantul Munte Athos din Grecia, aflat in Patrimoniul UNESCO.Din cele 24 de manastiri, schituri, chilii si pestericonstruite de monarhi in secolele IX-XI pe varfurile greu accesibile ale stancilor, vom pasi in 1-2 dintre cele sase manastiri ramase active astazi, in functie de programul acestora: Marele Meteor(3 euro/pers.) cu hramul Metamorfosi (Schimbarea la Fata) si Sf. Stefan(3 euro/pers.). La coborare, ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele in stil bizantin, la Atelierul de Icoane din Kalambaka.Optional, dupa ce coboram de la Meteora se poate servi masa de seara la o taverna din apropiere. Cazare Hotel 3* in Kalambaka.

Ziua 3 | 08.11.2020: Kalambaka – Trikala – Lamia – Atena – Pireu – Insula Aeghina (360 km)
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si pornim catre Atena. Optional, in functie de timpul avut la dispozitie facem un tur panoramic ( din autocar) al centrului capitalei Greciei: Acropolis (in apropiere a predicat Sf. Apostol Pavel: Pe Cel pe care voi, necunoscându-L Il cinstiti, pe Acela il vestesc eu voua), Palatul Parlamentului cu Mormantul soldatului necunoscut, Piata Syntagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia. In Pireu imbarcare pe ferryboat, ora 15.30 (1,5 ore) pentru Insula Aeghina - Agia Marina si vizitam Biserica Sf. Ecaterina si Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul. Participam la Hramul Sfantului Nectarie. Seara vom fi prezenti la procesiunea mutarii capului Sfantului in catedrala de jos. Vecernia Mare. Sfanta Liturghie de noapte (optionala). Slujba inchinata Sfantului Nectarie, mare facator de minuni si la procesiunea cu racla cu Sfintele Moaste. Manastirea Sfanta Treime, ctitorie a Sfantului Nectarie ( 1846-1920), unul din cei mai venerati si iubiti sfinti ortodocsi greci contemporani, a fost ridicata pe dealul Xantos intre 1904-1910 pe ruinele unei foste manastiri bizantine vechi. Cazare hotel 3* Agia Marina, Insula Egina.

Ziua 4 | 09.11.2020: Insula Aeghina – Pireu – Nea Makri – Insula Evia – Loutra Edipsou (180 km)
Mic dejun. Biserica Sf. Treimi – Sf. Nectarie Taumaturgul - ne inchinam la moastele Sfantului Nectarie, puse in mijlocul bisericii ( capul) si intr-un paraclis (mana sfantului). Slujba Sfintei Liturghii. Revenim in portul Aeghina pentru imbarcare pe ferryboat si traversare inapoi in Pireu, ora 12.30. Deplasarea catre Insula Evia, cu scurta oprirela Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, pentru a ne inchina la moastele Sf. Efrem cel Nou - numit si Grabnic Ajutator in toate nevoile (in functie de orarul manastirii si de timpul avut la dispozitie). Ne vom inchina aici, in Biserica Buna Vestire, care gazduieste Moastele St. Efrem cel Nou, calugar in aceasta manastire in secolele XIV-XV, mare facator de minuni, ocrotitorul celor dependenti de droguri, a celor cuprinsi de depresiesi a celor deznadajduiti. Moastele au fost descoperite in 1945 datorita unor viziuni ale maicii Macaria si ale altor credinciosi. In apropiere inca se mai vedecopacul in care Sfantul si-a gasitsfarsitul martirizat si spanzurat de otomani pentru a renunta la credinta.Plecam de la Nea Makri catre Insula Evia, a doua insula ca marime dupa Creta, legata de continent printr-un pod suspendat pe cabluri, la Chalkida. In Prokopi, se afla Manastirea cu Moastele Sf. Ioan Rusul, nascut in 1690 in Ucraina, fost soldat cazut prizonier si vandut sclav la otomani, moastele fiind acoperite cu o masca de aur si facatoare de minuni. Cazare hotel 3* in Evia, Loutra Edipsou.

Ziua 5 | 10.11.2020: Loutra Edipsou – Agiokampos – Glyfa – Muntele Olimp – Paralia Katerini (210 km)
Mic dejun.Ne indreptam spre Manastirea Cuviosului David, ridicata de acesta in secolul al XVI-lea pe ruinele unei biserici mai vechi distrusa de turci, si care are hramul Schimbarea la fata a Mantuitorului. Din portul Agiokampos traversam cu ferryboat-ul 30 min. catre Glyfa. Ne oprim in apropiere de Amiros pentru rugaciune si inchinare la Manastirea Kato Xenia ce adaposteste două părţi din Brâul Maicii Domnului, dar şi o icoană făcătoare de minuni posibil pictată de Sfântul Evanghelist Luca - Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului "Straina". Functie de timpul disponibil, BONUS-: Manastirea Sf. Dionisie - Muntele Olimp (Sf. Dionisie, cel care a ctitorit manastirea crestina pe Muntele Zeilor, ajutand poporul care avea nevoie de multa indrumare pastorala; trecut la Domnul la 23 ian. 1521; se afla pe lista de asteptare pentru a fi trecuta sub patronajul UNESCO).Ne indreptam catre Paralia Katerini. Cazare Hotel 3* in Paralia Katerini

Ziua 6 |11.11.2020: Paralia Katerini – Salonic – Kulata – Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau (1000 km)
Mic dejun. Apoi ne continuam drumul spre granita: Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti –Bacau. Pe traseu, vizitamMânăstirea Sf. Ioan de Rila, întemeiată in sec al 10-lea de către Sf. Ioan – cel la care Sf. Ioan de Kronstadt avea mare evlavie ( optional – 15 euro).Calatorim si noaptea. Cu sufletul plin de energie, soare, iubire, armonie, iertare, speranta si pace ne continuam drumul spre casa. Sosire in Bucuresti/Bacau, functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.


Servicii incluse:


SERVICII INCLUSE
• Transport cu autocar clasificat, licentiat
• Vizitele cuprinse in program
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
• Ghid insotitor din partea agentiei si preot insotitor
• Ferryboat Pireu-Aeghina-Pireu; Agiokampos - Glyfa
• Excursiile la Mrea.Kato Xenia, Souroti – Sf.Paisie Aghioritul

SERVICII NEINCLUSE
• Taxe de intrare la obiectivele turisticesi nici ghizii locali pentru acestea;
• Asigurare medicala si storno
• Taxele de oras – se achita la receptia hotelurilor
• Alte servicii decat cele mentionate la servicii incluse


SUPLIMENTE ȘI REDUCERI
• Supliment single: 80€
• Reduceri copii 2-12 ani in camera cu 2 adulti: 45€

EXCURSII OPȚIONALE
1. Excursie si vizita la Manastirea Rila din Bulgaria – 15 €/pers. (min.40 platitori)
CONDIȚII FINANCIARE
TERMENE DE PLATĂ - OFERTA STANDARD:
- 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
- 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
- 40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

TERMENE DE PLATĂ – „EARLY BOOKING”:
- 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
- 70% din prețul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.
***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.
CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI
- 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea plecării;
- 60% din preţul pachetului de servicii, renunțare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;
- 100% din preţul pachetului de servicii, renunțare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.
------------------------
Oferta valabila in momentul postarii.
Cu stima,
Echipa EVERYN - Anima Holidays

Oferta din categoria:


 
Pelerinaj Grecia –Sf.Nectarie Hramul Sfantului Nectarie // 6 Noiembrie 2020 - 6 zile / 299 EURO
Plecare Pana la
06.Nov.2020 11.Nov.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 21.01.2020
# #