Circuit Pelerinaj Muntele Athos 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Pelerinaj Muntele Athos 2020 / 6 zile

» Plecari: 26.Oct.2020, 05.Oct.2020, 06.Apr.2020, 16.Mar.2020, 01.Mar.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 350 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: Bucuresti - Ruse – Sofia – Kulata – Serres– Ouranopolis


Pelerinaj Muntele Athos
PLECARI: 01 – 06 MARTIE 2020
16 – 21 MARTIE 2020
06 – 11 APRILIE 2020
05 – 10 OCTOMBRIE 2020
26- 31 OCTOMBRIE 2020
Pelerinaj Muntele Athos
Ziua I: Intalnire la baza Dealului Patriarhiei la ora 06.00. Plecare pe traseul: Ruse – Sofia – Kulata – Serres– Ouranopolis. Vizitam Manastirea Basarabov. Sosire si cazare la hotel/pensiune 2-3*in Ouranopolis.
Ziua II: Ora 9.30 imbarcare pe vapor şi plecare spre Dafne (portul Sfantului Munte). Din Dafne, deplasare cu autocarul in capitala Sf Munte Kareia unde vizitam Manastirea Protaton cu Icoana Axion- Estin ( Cuvine-se cu adevarat…), Manastirea Koutlomoussiou, apoi deplasare cu masina la Schitul romanesc Lacul, cazare si participarea la slujbe.
Ziua III: Deplasare pe jos la Chilia Parintelui Pavel care apartine de Schitul Lacul, apoi mai departe la Morfonon, iar de aici cu masina la Izvorul Sfantului Atanasie si la Manastirea Marea Lavra (infiintata de Sfantul Atanasie cel Mare). Ne deplasam pe jos la Schitul Românesc Prodromul. Cazare si participare la slujbe. Vizitam Peştera Sfantului Athanasie Athonitul. Pelerinaj Muntele Athos
Ziua IV: Deplasare cu maşina pentru a vizita Manastirea Iviron cu Icoana Portarita, apoi Izvorul Maicii Domnului, ajunsi in Kareia ne vom caza Schitul Sf Andrei.
Ziua V: Deplasare cu autocarul in Portul Dafne si apoi cu vaporul in Ouranopolis.Vom merge in orasul Salonic unde vom vizita Catedrala Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir (moastele întregi ale Sfantului Dimitrie si ale Sf. Anesia). Plecare spre Bulgaria pentru a vizita Manastirea Rila. Cazare la Rila.Pelerinaj Muntele Athos
Ziua VI: Plecare catre Sofia unde vom vizita Catedrala Alexandru Nevski, apoi continuam deplasarea catre Romania.


Programul poate suferi modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sf. Munte Athos, in acest caz se viziteaza alte manastiri sau se renunta la unele. În caz de furtună pe mare, programul ptr. Athos va fi adaptat conform condiţiilor meteo, în acest caz agentia este absolvita de nerespectarea programului publicat.
Sfaturi
Ca şi la dumneavoastră acasă, şi în Sfantul Munte Athos există o serie de reguli pe care trebuie să le ştiţi. Puteţi să le luaţi şi ca sfaturi, deşi încălcarea unora poate să atragă diverse efecte nedorite.
Nu aveţi voie să fumaţi (nici măcar ţigări electronice).
Nu aveţi voie să aduceţi băuturi alcoolice.
Consumul de carne este strict interzis în Sf. Munte Athos !
Nu strigaţi / ţipaţi / râdeţi zgomotos.
Chiar dacă Sf. Munte este o peninsulă iar unele mănăstiri se află la malul mării, scăldatul este cu desăvârșire interzis.
Nu aveţi voie să purtaţi mânecă scurtă sau pantaloni scurţi în biserică şi nici în sala de mese.
Participați la toate slujbele, închinați-vă la icoanele locului iar în timpul liber citiți cărți duhovnicești. În definitiv pentru asta ați urcat pe Sf. Munte. Slujbele de dimineață pot începe în anumite lăcașuri foarte devreme. Pregătiți-vă să fiți trezit la ore cum ar fi 3:30AM.
Fiţi smerit şi aveţi răbdare. Dacă sunteţi dojenit învăţaţi din greşeli şi cerţi iertare; nu insistaţi în greşeală, Părinţii nu glumesc când vă zic că aţi greşit sărutând Icoana Maicii Domnului pe ramă şi că acum trebuie să vă cereţi iertare de la Maica Domnului, chiar aşa este şi chiar aşa trebuie să faceţi!
Ca un sfat relativ la poporul grec: nu vă certaţi cu ei; nu aveţi nici o şansă să câştigaţi o dispută, oricât de logic vi se pare argumentul dumneavoastră. Plecaţi capul şi cereţi-vă iertare şi vor lăsa de la ei, ca să vă fie bine şi dumneavoastră; sunt oameni buni.
Forme de adresare
Dacă doriți să intrați într-o încăpere în care presupuneți că este un monah, în timp ce bateți la ușă rostiți Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ne pe noi. Răspunsul este Amin! moment în care puteți deschide ușa și intra.
Unui monah vă adresați întotdeauna cu părinte și întotdeauna la plural, chiar dacă sunteți rude sau îl cunoașteți de multă vreme. (Ex.: Părinte, binecuvântați să mergem până la paraclis, să ne închinăm?).
Starețului unui lăcaș athonit vă puteți adresa cu Gheronda, care în limba greacă înseamnă bătrân înduhovnicit.
Un monah se salută cu Binecuvântați! iar acesta va răspunde cu Doamne ajută! sau cu o formulă de binecuvântare.


Servicii incluse:
Servicii incluse

transportul cu microbuz;
taxe de drum, de pod, parcari;
4 nopti cazare dupa cum urmeaza:
cazare 2 nopti si masa in Sfantul Munte in conditii de manastire
cazare 1 noapte la manastirea Rila;
cazare 1 noapte hotel 2*in Ouranopolis;
ghidaj de specialitate teolog;
asistenta duhovniceasca;
cheltuielile pe Sfantul Munte (taxa de intrare in Sfantul Munte, autocarul, vaporul dus-intors; deplasarea cu maşina pe Sfantul Munte)


Servicii neincluse
alte cheltuieli personale

Oferta din categoria:


 
Pelerinaj Muntele Athos 2020 - 6 zile / 350 EURO
Plecare Pana la
26.Oct.2020 31.Oct.2020 Rezervare
05.Oct.2020 10.Oct.2020 Rezervare
06.Apr.2020 11.Apr.2020 Rezervare
16.Mar.2020 21.Mar.2020 Rezervare
01.Mar.2020 06.Mar.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.04.2020
# #