Circuit Sa petrecem ca zeii – Revelion Paralia 2020

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Sa petrecem ca zeii – Revelion Paralia 2020 / 5 zile

» Plecari: 29.Dec.2019

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 250 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: -


 Ziua 1. 29.12 București – Sofia – Paralia Katerini (~750 km)
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală Mementobus - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Deplasare pe traseul Giurgiu-Traversarea Bulgariei- Kulata. Sosire in Grecia. Cazare in Paralia Katerini.

 Ziua 2. 30.12 Paralia – Meteora (~360 km)
Kalimera! Dupa micul dejun, timp liber sau optional excursie Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz:
Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.

 Ziua 3. 31.12 Paralia – Salonic (~120 km)
Kalimera! (Bună dimineața!). Optional vizita sau shopping la Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee. La un capat al promenadei de pe tarm se afla o statuie impunatoare a lui Alexandru cel Mare, a carui sora vitrega a dat numele orasului. Aceasta s-a casatorit cu regele Kassandros, care a intemeiat orasul. Salonicul este asezat pe Via Egnatia, impresionantul drum care lega Roma de avanpostul sau rasaritean din Byzantium (viitorul Constantinopol). Strada prinicipala din prezent se numeste tot Egnatia. La mica distanta de aceasta artera vei descoperi Arcul lui Galerius, ridicat de imparatul Galerius in anul 303 pentru a-si comemora victoria asupra persilor. In apropiere se ridica semeata Rotonda, despre care se crede ca a fost construita pentru a deveni mausoleul lui Galerius, desi nu a servit niciodata acestui scop. De-a lungul timpului a fost folosita si ca biserica si ca moschee, iar astazi adaposteste ocazional expozitii de arta. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. Pe vremuri era denumit Turnul Insingerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Moment de ragaz :
Incercati cu incredere produsele de patiserie si neaparat savurati un Caffé Frappé , o bautura rece, facuta din cafea instant. Originar din Grecia, Frappe-ul a devenit popular dupa cel de-al II-lea razboi mondial, atunci cand ideea de a iesi in oras sa bei o cafea a inceput sa prinda contur. Cafeaua este amestecata cu zahar si este agitata cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer manual. Procesul dureaza un minut, continutul este apoi turnat in pahar peste care se adauga gheata, apa rece si lapte.
Dupa ce ne-am delectat cu delicioasa bautura ne indreptam pasii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul 305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui.Ora 15 lasam in urma frumosul oras de la Marea Egee si ne indreptam spre hotelul nostru situat pe Riviera Olimpului. Seara, Masa de Revelion la restaurantul Yakinthos. Cazare la hotel.

 Ziua 4. 01.01 Paralia –(Muntele Olimp) Dion - Litochoro (~180 km)
Azi îți propunem o excursie opțională la Dion, orașul lui Zeus și unul dintre cele mai importante centre religioase din Grecia antică. Dion era un loc sacru pentru cultul lui Zeus, iar apropierea de Muntele Olimp nu este întâmplătoare. Orașul a devenit centrul religios al vechilor macedoneni, dedicat venerării lui Zeus. Aici, Alexandru cel Mare a oferit sacrificii zeilor, chiar înainte de a porni în expediția sa spre Asia. Situl arheologic de la Dion a fost descoperit încă din anul 1928 și cuprinde un templu închinat lui Zeus, alte temple mai mici dedicate zeiței Demeter și zeiței Isis, un teatru roman și un teatru grec, case, ateliere, magazine și clădiri publice. Oraşul vechi era înconjurat de un zid de apărare, avea străzi pavate cu piatră şi sisteme de alimentare cu apă si canalizare. Continăum expediția spre satul tradițional Litochoro, prinicipala poartă de acces spre vârfurile Muntelui Olimp Skala (2866 m) și Mytikas (2918 m), și spre Cada lui Zeus. Litochoro este un labirint de străzi înguste pietruite, case tradiționale cu porți vechi din lemn, ferestre arcuite și acoperișuri viu colorate.

 Ziua 5. 02.01 Paralia - Bucuresti (~750 km)
Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Sosire în Bucureşti după 22.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.Transferuri din tara catre autogara Memento bus

Oras Tarif/sens/pers.
Ploiesti 7 €
Brasov 12 €
Constanta 15 €
Medgidia 12 €
Galati 15 €
Braila 15 €
Focsani 12 €
Buzau 12 €
Pitesti 8 €
Sibiu 17 €DETALII TRANSFERURI:
• Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
• Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. Ȋnscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.
• Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intalnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.
• Transferurile CONTRA COST sunt reconfirmate cu 2 - 3 zile înainte de plecare şi pot fi LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri). Sunt garantate pentru minim 4 persoane.

BINE DE ŞTIUT
• Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Grecia.
• Obiectivele din tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
• Pentru călătorie sunt necesare fie cartea de identitate, fie paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară

PRET PACHET STANDARD 250 EURO


Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• transport cu autocar climatizat;
• 4 nopți de cazare la hotel Olympus 3*/similar
• 4 mic dejun;
• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


OPȚIONAL:
• Meteora – 30 €/ pers.
• Excursie Salonic – 20 € /pers.
• Excursie Olimp -20 € / pers
• Masa festiva Revelion – 35 €/pers (se achita obligatoriu la inscriere).


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• 10% reducere la achitarea excursiilor opționale din tara.

SUPLIMENTE &REDUCERI

• Supliment de single 85 €
• Reducere copil 6-12 ani - 10 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.


Oferta din categoria: 
Sa petrecem ca zeii – Revelion Paralia 2020 - 5 zile / 250 EURO
Plecare Pana la
29.Dec.2019 02.Jan.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.10.2019
# #