Circuit Sarbatori Pascale in Insula Thassos

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Sarbatori Pascale in Insula Thassos / 6 zile

» Plecari: 13.Apr.2023

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 380 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu:
În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Salonic – Insula Thassos - Kavala


Program

 Ziua 1. (13.04) București – Salonic
Plecăm din București seara, tranzităm Bulgaria, iar aproape de răsăritul soarelui vom fi deja aproape de Grecia, destinația noastră finală.

 Ziua 2. (14.04) Salonic – Insula Thassos
Astăzi ne continuăm drumul prin Grecia și mai întâi vizităm Salonic, o metropolă deosebită aflată pe malul Mării Egee. Pentru că atunci este Vinerea Mare (Megali Paraskevi), prima oprire va fi la cea mai mare biserică din întreaga țară, Biserica Sf. Dumitru. A fost ridicată chiar pe locul în care Sfântul Dumitru a fost ucis pentru că a refuzat să renunțe la religia sa. Pe lângă vizita la impunătoarea biserică, vom lua parte la procesiunea epitafului, împodobit cu flori și purtat pe străzile din Salonic. Vom merge apoi într-un tur pietonal către cel mai fotografiat monument din oraș, Turnul Alb. Clădirea oferă o panoramă a țărmului și găzduiește Muzeul Bizantin, unde se află numeroase mozaicuri, bijuterii și icoane de valoare inestimabilă.

Moment de ragaz :
Frappe răcoritor
Încearcă produsele de patiserie elene și, neapărat, un caffe frappe, perfect pentru zilele toride de vară. Originar din Grecia, frappe-ul a căpătat popularitate după cel de-Al Doilea Război Mondial, atunci când oamenii au început să iasă în oraș pentru a bea o cafea. Se prepară foarte repede, cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer, din cafea instant îndulcită ușor, gheață și lapte!

Cu greu ne despărțim de încântătorul Salonic și mergem în portul Keramoti pentru a lua feribotul cu destinația Thassos. Debarcăm în Limenas după aproximativ 40 de minute și mergem la hotel pentru cină și odihnă.

 Ziua 3. (15.04) Thassos – tur de insula
Una dintre cele mai verzi și mai cuceritoare insule ale Greciei, Thassos ne-a așteptat să îi descoperim frumusețea naturală, cu plaje primitoare și însorite, cât și tradițiile premergătoare Sărbătorilor de Paște. După mic-dejun, pornim în explorarea insulei. Mai întâi, ne oprim la Mânăstirea Arhanghelului Mihail, un complex monahal plin de calm, iar de aici plecăm spre Potos, una dintre cele mai vibrante stațiuni ale insulei, unde vei avea timp pentru a servi masa de prânz asigurata la taverna Irene și, de ce nu, pentru o scurtă plimbare pe malul mării. Ajungem și în capitala insulei, Limenas, și ne plimbăm prin bazarul din centru, plin de culoare și de viață.

Moment de ragaz :
Aromatul ulei din Panagia
Insula Thassos este renumită pentru uleiul de măsline, mierea și vinul produse încă din antichitate aici, așa că nu putem rata o vizită la o fabrică autentică, în satul tradițional Panagia. În mijlocul livezilor bogate, vei vedea vechiul proces de extragere a uleiului și, bineînțeles, vei putea lua cu tine câteva sticle și alte produse artizanale.

Spre seară, ajungem la hotel, cinăm și ne pregătim pentru cel mai important moment al călătoriei noastre, Sfânta Noapte de Înviere. La miezul nopții participăm la Slujba de Înviere de la Biserica din Panagia, cea mai mare și mai importantă din Thassos.
La întoarcerea în hotel vom fi primiți cu Mageiritsa, o supă delicioasă care se mănâncă în Noaptea de Înviere, cu Tsoureki (un fel de cozonac) și, desigur, ouă roșii.

 Ziua 4. (16.04) Hristos Anesti!
Hristos a înviat! Celebrăm Paștele în stil elen, cu un prânz special. Precum localnicii, vom savura preparate tradiționale pascale grecești, în timp ce ascultăm muzică traditionala, vom socializa și ne vom bucura de ziua de sărbătoare cum se cuvine. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

 Ziua 5. (17.04) Thassos
După mic-dejun, ai toată ziua la dispoziție să explorezi insula pe îndelete.
Thassos este locul ideal pentru persoanele aflate în căutarea relaxării absolute. Mică, dar cochetă, insula te face să simți stilul de viață grecesc, atât de calm și vesel. În plus, prețurile accesibile și localnicii foarte ospitalieri te fac să uiți de toate grijile de acasă!

Moment de răgaz:
Plimbare pe faleză
Dacă îți place să te plimbi pe malul mării, chiar și atunci când nu poți înota, nu rata una dintre cele mai bune plaje ale Greciei, Golden Beach. Este cea mai mare plajă din Thassos și te așteaptă cu ape curate de smarald și vegetație atât de spectaculoasă încât vei crede că ai ajuns la tropice. Ia cu tine aparatul de fotografiat și o cafea și experiența va fi completă!
Opțional - Seară tradițională elenă
Pentru a descoperi mai pe îndelete cultura greacă vom experimenta o cină cu preparate locale și muzică folclorică la Taverna Iatrou din Theologos, un local primitor condus de o familie simpatică. Ne vom bucura de o panoramă senzațională cu pitorescul sat și vom savura cea mai populară specialitate din meniu si gusta vinul autentic grecesc cat si alte băuturi specifice. Kalí órexi! (Poftă bună!)

 Ziua 6. (18.04) Thassos – Kavala - Bucuresti
Astăzi ne luăm la revedere de la spectaculoasa insulă Thassos. După mic-dejun, facem o scurtă oprire în Kavala, frumosul oraș în formă de amfiteatru. Continuăm drumul spre România, unde vom ajunge pe timpul nopții. Ne întoarcem acasă zâmbitori și cu o mulțime de amintiri plăcute din țara lui Hercule și a zeilor. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!)INFORMAŢII PARTE DIN CONTRACT:

Derulare program:
• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru ţările tranzitate.
• Hotelurile folosite in programele de circuite culturale Christian Tour sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

Hoteluri utilizate ȋn sezonul 2022:
 Thassos – Hotel Ntinas Filoxenia 3*
*Ȋn sezonul actual, se va opta pentru aceleaşi hoteluri sau unele similare.

• Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist
direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
• Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel
solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu
• Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor. Preturile afisate in
program sunt informative.Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE:
• transport cu autocar/minibus clasificat,
• 4 cazări la hoteluri de 2- 3*;
• 4 mic dejun;
• 4 cine;
• Pranz de Paste
• Tur de Salonic si vizita la Biserica Sf. Dumitru;
• Vizita Kavala
• însoţitor din partea agenţiei pe traseu;


SERVICII OPŢIONALE:
• Locuri preferentiale in autocar 25€/pers. (se rezerva cronologic, primele locuri in autocar incepand cu bancheta a doua); Atentie! Locuri limitate.
• 1. Turul insulei Thassos cu pranz inclus la taverna - 40 €/pers;
• 2. Seara greceasca - 50 €/pers (plata se face la inscriere, locuri limitate)
• NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionale
NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ:

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru grup minim de 30 de persoane;
• Bilet feribot Keramoti -Thassos si retur (20 euro/persoană poate suferi modificari); se achita la ghidul insotitor.


SUPLIMENTE &REDUCERI:
• Supliment de single 160 €
• Reducere copil 6-12 ani - 40 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.
• Reducere al treilea adult în cameră 20 €.


Oferta din categoria:


 
Sarbatori Pascale in Insula Thassos - 6 zile / 380 EURO
Plecare Pana la
13.Apr.2023 18.Apr.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 03.02.2023
# #