Circuit TURISM SOCIAL 2020 - autocar GRECIA DE SUD

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

TURISM SOCIAL 2020 - autocar GRECIA DE SUD / 7 zile

» Plecari: 26.Apr.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 320 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Sofia – Paralia Katerini – Canalul de Corint – Atena – Meteora – Salonic


PROGRAMUL CIRCUITULUI:
Ziua 1 (26.04): BUCURESTI – SOFIA – PARALIA KATERINI (760 km)
Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 04.30, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia. In Bulgaria, vom opri in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski. Seara sosire in Paralia Katerini. Cazare si cina la hotel Poseidon 3* sau similar in statiune.
Ziua 2 (27.04): PARALIA KATERINI – DELPHI – TOLO (550 km)
Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Oracolul de la Delphi si satul Arachova. Autocarul ne va conduce catre situl arheologic de la Delphi, pe un platou aflat pe versantul Muntelui Parnassus. Intr-un peisaj unic, ne vom indrepta spre „centrul lumii”, cum era supranumit locul in care se afla oracolul. Mitologia greaca ne povesteste ca zeul Apollo l-a urmarit si l-a ucis pe sarpele Piton, fiul zeitei Gaia, cel care pazea intrarea in sanctuarul dedicat mamei sale. Numele locului deriva din simbolul lui Apollo, delfinul. Vom vizita situl arheologic si muzeul, apoi vom avea timp liber in Delphi. Drumul continua catre un loc aglomerat atat vara cat si iarna, pe nume Arachova, unde multi atenieni isi petrec weekendurile. Arachova este un satuc muntos pitoresc, renumit penru covoarele sale pline de culoare. Dupa un popas pentru masa de pranz (optional), continuam traseul spre Peloponez. Seara cazare si cina in statiunea Tolo la Hotel Frini 2*+ (recomandat 3*+).
Ziua 3 (28.04): CROAZIERA LA INSULELE HYDRA SI SPETSES (optional)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si vizitarea statiunii. Optional va propunem o croaziera de o zi la insulele Hydra si Spetses. Hydra (Ydra) este insula aceea unde nu exista masini, iar persoanele si marfurile sunt carate cu ajutorul magarilor, catarilor si a cailor. Hydra este cea mai frumoasa din Insulele Saronic si, in acelasi timp, una dintre destinatiile preferate de atenieni. Spetses este una dintre cele mai apropiate insule de Grecia continentala si de Atena. Aceasta a gazduit de-a lungul timpului batalii importante si astfel a capatat o rezonanta istorica. Pentru greci este mai mult decat atat, este paradisul in care isi doresc sa isi petreaca concediile. Pret informativ: 40 EURO / persoana, minim 20 de platitori (pretul include transport cu autocarul si bilet pentru vapor). Seara revenim la hotel pentru cazare si cina.
Ziua 4 (29.04): MICENE – NAFPLIO – EPIDAUR (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Tolo sau excursie optionala in Peninsula Peloponez unde se afla leaganul civilizatiei minoice. Se viziteaza: Mycene cu cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian), Nafplion – oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani, loc unde vom avea si timp liber la dispozitie in centrul vechi, pentru plimbari individuale si masa de pranz (optional). Intr-un final vom ajunge la Epidavros, cunoscut pentru teatrul construit in 340 i.Hr. care functioneaza si astazi cu aproximativ 6000 locuri. Pret informativ: 60 EURO/persoana, minim 25 platitori (pretul include: transport cu autocarul, biletele de intrare la Mycene & Epidavros in valoare de aproximativ 30 EURO), ghid local la obiective. Intoarcere la Tolo. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 5 (30.04): PORTUL PIREU – ATENA (tur de oras) – KALAMBAKA (500 km)
Mic dejun. Plecam spre Atena, iar prima oprire va fi in portul Pireu, cel mai mare port al Greciei, iar in continuare vom face turul orasului pentru a vedea cele mai importante obiective turistice: Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Kalimarmaro - stadionul unde au fost organizate primele olimpiade moderne in anul 1896. Ne vom indrepta catre Acropole, unde putem admira splendorile arhitecturale ale antichitatii: Parthenonul si Erectionul, care vor fi prezentate de un ghid vorbitor de limba romana. Dupa aproximativ doua ore petrecute la Acropole, coboram prin Agora greceasca si Agora romana la mitropolie, unde este prevazut timp liber pentru cumparaturi. La pranz mergem in fata Parlamentului pentru a vedea schimbarea garzii. La ora 15:00, continuam traseul catre Kalambaka, orasul de la poalele Manastirilor Meteora. Cazare si cina la Hotel Kaikis 3* sau similar in Kalambaka.
Ziua 6 (01.05): METEORA – VALEA TEMBI – MUNTELE OLIMP – PARALIA KATERINI (180 km)
Mic dejun. Dimineata vom incepe cu vizita la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, urmand oprire la doua dintre cele sase manastiri existente, Varlaam si Marele Meteor (biletele de intrare nu sunt incluse, pret informativ 3 EURO/ persoana/ manastire). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre Valea Tembi si Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. Ultima vizita de astazi, va fi pe Muntele Olimp, unde vom pasi alaturi de cei 12 zei legendari, prin localitatea Litochoro si defileul Enipeea, pana la Cascada lui Zeus si Baile Afroditei. Dupa amiaza cazare si cina in Paralia Katerini la hotel Poseidon 3* sau similar.
Ziua 7 (02.05) : PARALIA KATERINI – SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (720 km)
Mic dejun. Dimineata pornim spre Salonic, unde realizam un tur panoramic al orasului cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din secolul XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
 transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 6 nopti cazare cu demipensiune: 2 nopti in Paralia Katerini la hotel 3*, 3 nopti in Tolo la hotel 2+ (recomandat 3*+), 1 noapte la Kalambaka la hotel 3*;
 tururi panoramice si pietonale la Atena si Salonic;
 vizitarea Schitului Sf Paraschevi;
 vizita pe Muntele Olimp;
 insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:
 asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi locali): 10 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in Grecia;
 taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de cazare dupa caz: pentru hotelurile de 3* = 1.5 EURO/noapte/ camera - se achita personal la receptie;
 intrarile la obiectivele turistice, altcele decat cele mentionate in program ca fiind incluse.

Oferta din categoria: 
TURISM SOCIAL 2020 - autocar GRECIA DE SUD - 7 zile / 320 EURO
Plecare Pana la
26.Apr.2020 02.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.02.2020
# #