Circuit Turism social 2020 - autocar INSULA EVIA – GRECIA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Turism social 2020 - autocar INSULA EVIA – GRECIA / 7 zile

» Plecari: 17.May.2020

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 315 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Sofia – Paralia Katerini – Meteora – Evia – Manastirea Kato Xenia – Salonic


Ziua 1 (17.05): BUCURESTI – SOFIA – PARALIA KATERINI (760 km)
Plecare din Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 04.30, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia. In Bulgaria, vom opri in centrul Sofiei la Catedrala Aleksander Nevski. Seara sosire in Paralia Katerini. Cazare si cina la hotel Poseidon 3* sau similar in statiune.
Ziua 2 (18.05): PARALIA KATERINI – COMPLEXUL MONAHAL METEORA – INSULA EVIA (375 km)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Meteora, al doilea centru monahal ortodox dupa Muntele Athos. Vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora. Ne vom opri la doua dintre cele sase manastiri existente (intrarile la cele doua manastiri nu sunt incluse). Dupa un popas pentru masa de pranz, continuam traseul pe ruta Trikala – Larisa, spre porturile Glyfa sau Arkitsa, de unde vom traversa catre insula Evia (biletele pentru traversarea cu feribotul se achita suplimentar la fata locului). Seara cina si cazare in statiunea Edipsos la hotel Thalassa 3* sau similar.
Ziua 3 (19.05): CROAZIERA IN ARHIPELAGUL SPORADELOR DE NORD SI INSULA SKIATHOS (optional)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau relaxare in izvoarele termale din localitate. Optional, va propunem o croaziera pe Marea Egee in Insula Skiathos, una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Plecand cu autocarul dimineata devreme, ajungem in portul Pefki, de unde ne imbarcam pe vapor pentru croaziera pe Marea Egee. Pe vas, capitanul ne va oferi un program special de dansuri si muzica traditionala greceasca. Stationam in orasul Skiathos, capitala insulei cu acelasi nume; vom urca pana la biserica Sf. Nicolae, dupa care vom avea la dispozitie doua ore pentru servirea pranzului sau pentru cumparaturi. Revenim pe vas si navigam mai departe spre plaja Koukounaries, unde vom avea program liber. Pret informativ: 40 EURO / persoana, minim 20 de platitori (pretul include transport cu autocarul si bilet pentru vapor). Seara cina si cazare in statiunea Edipsos la acelasi hotel.
Ziua 4 (20.05): ORACOLUL DIN DELPHI – SATUL ARACHOVA (optional)
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Oracolul de la Delphi si in satul Arachova. Autocarul ne va conduce catre situl arheologic de la Delphi, pe un platou aflat pe versantul Muntelui Parnassus. Intr-un peisaj unic, ne vom indrepta spre „centrul lumii”, cum era supranumit locul in care se afla oracolul. Mitologia greaca ne povesteste ca zeul Apollo l-a urmarit si l-a ucis pe sarpele Piton, fiul zeitei Gaia, cel care pazea intrarea in sanctuarul dedicat mamei sale. Numele locului deriva din simbolul lui Apollo, delfinul. Vom vizita situl arheologic si muzeul, apoi vom avea timp liber in Delphi. Ne continuam excursia nu inainte de un scurt popas pentru masa de pranz. Traseul continua catre un loc aglomerat atat vara cat si iarna, pe nume Arachova, unde multi atenieni isi petrec weekendurile. Arachova este un satuc muntos pitoresc, renumit penru covoarele sale pline de culoare. Intoarcere in Evia. Pret informativ: 40 EURO/persoana, minim 25 de platitori (pretul include transport cu autocarul, bilete de vapor Edispos – Arkitsa – Edipos, ghid local in situl arheologic si masa de pranz la un restaurant traditional. Nu include biletele de intrare in situl arheologic). Cina si cazare in Evia.
Ziua 5 (21.05): ATENA – PORTUL PIREU – SFANTUL IOAN RUSUL (optional)
Mic dejun. Excursie optionala la Atena. Plecam din statiunea Edipsos, iar prima oprire va fi in portul Pireu, cel mai mare port al Greciei. Vom face turul orasului pentru a vedea cele mai importante obiective turistice: Academia, Universitatea, Biblioteca Nationala, Kalimarmaro - stadionul unde au fost organizate primele olimpiade moderne in anul 1896. Ne vom indrepta catre Acropole, unde putem admira splendorile arhitecturale ale antichitatii: Parthenonul si Erectionul. Dupa aproximativ doua ore petrecute la Acropole, coboram prin Agora greceasca si Agora romana la mitropolie, unde este prevazut timp liber pentru cumparaturi. La pranz mergem in fata Parlamentului pentru a vedea schimbarea garzii. La intoarcere ne vom opri la Termopile pentru a vizita monumentul regelui spartan Leonidas si in Insula Evia in satul Prokopi, la Manastirea Sfantul Ioan Rusul. Pret: 40 EURO / persoana, minim 25 platitori (pretul include transport cu autocarul, bilete de vapor Edispos – Arkitsa si ghid local vorbitor de limba romana la Acropole. Nu include biletele de intrare in situl arheologic Acropole: pentru seniori 65+ pret 10 EURO, elevi si studenti gratuit, biletul intreg costa 20 EURO). Cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 6 (22.05): EVIA – MANASTIREA KATO XENIA – VALEA TEMBI – PARALIA KATERINI (280 km)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre nordul Greciei, facand o scurta incursiune la Manastirea Kato Xenia, o manastire de maici, unde se pastreaza cu evlavie o parte din Braul Maicii Domnului. Acest brau este tesut din par de camila si constituie una dintre cele mai valoroase relicve ale crestinatatii si totodata singura amintire ce se pastreaza din viata pamanteasca a Sfintei Nascatoare de Dumnezeu. Ultima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. Continuam drumul spre Paralia Katerini, unde vom ajunge dupa amiaza. Cazare si cina la hotel Poseidon 3* sau similar.
Ziua 7 (23.05) : PARALIA KATERINI – SALONIC (tur de oras inclus) – BUCURESTI (720 km)
Mic dejun. Dimineata pornim spre Salonic, unde realizam un tur panoramic al orasului cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din secolul XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
 transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 6 nopti cazare cu demipensiune: 2 nopti in Paralia Katerini la hotel 3* si 4 nopti in Insula Evia - Edipsos la hotel 3*;
 vizitarea Manastirii Kato Xenia;
 vizitarea Schitului Sf Paraschevi;
 tur de oras in Salonic;
 insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:
 asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
 asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi locali): 10 EURO/persoana – se practica, se achita la sosirea in Grecia;
 taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de cazare dupa caz: pentru hotelurile de 3* = 1.5 EURO/noapte/ camera - se achita personal la receptie;
 intrarile la obiectivele turistice, altcele decat cele mentionate in program ca fiind incluse.


Oferta din categoria: 
Turism social 2020 - autocar INSULA EVIA – GRECIA - 7 zile / 315 EURO
Plecare Pana la
17.May.2020 23.May.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.02.2020
# #