Circuit CIRCUIT IORDANIA CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CIRCUIT IORDANIA CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE / 9 zile

» Plecari: 18.Oct.2019, 27.Sep.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 955 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Amman – Jerash –– Madaba – Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Betania – Marea Moarta


Ziua 1 Bucuresti – Amman
La ora 22:30 Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu insotitorul de grup si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Amman.

Ziua 2 Amman – Jerash – Ajloun - Tur de oras
Decolare ora 00:30 de pe Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala), dupa terminarea formalitatilor si recuperarea bagajelor de cala, transfer si cazare in Amman la hotel 4*. Dimineata, mic dejun la hotel. La ora 10:00 intalnire cu ghidul local pentru plecare spre orasul antic Jerash, situat la aprox 60 km in nordul capitalei Amman. Jerash este un sit cu o istorie indelungata, ce incepe in neolitic si primeste statutul de oras in timpul lui Alexandru cel Mare (aprox. 333–331 i.e.n), iar sub dominatia romana cunoaste epoca sa de aur. In zilele noastre este considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane. Ascuns secole de-a randul sub nisip, inainte de restaurarea din ultimii 70 de ani, Jerash a devenit exemplul de oras roman foarte bine conservat, avand strazi asfaltate, coloane, temple, teatre, piete, bai romane si fantani. Traseul continua spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian si-a petrecut iarna din 129-130 si unde, ca peste tot pe unde a trecut, a ridicat un arc. Vizita continua cu turul orasului Amman, oras modern, intins pe 19 coline si care reprezinta astazi capitala a Regatului Hasemit al Iordaniei. Mentionat ca “orasul alb” datorita dimensiunii sale reduse, capitala Amman ofera o varietate de situri importante. Orasul este strajuit de citadela cu cele mai vechi fortificatii, unde sapaturile arheologice au scos la suprafata ruine din neolitic si din perioada elenistica. Citadela include mai multe structure: Templul lui Hercule, Palatul Umayyad si Biserica Bizantina. La poalele Cetatii se afla un amfiteatru roman cu 6000 de locuri, care este inca gazda unor evenimente culturale. Cina si cazare la hotel 4* in Amman.

Ziua 3 Amman – Madaba – Nebo – Kerak – Petra/271km
Mic dejun. Incursiunea in unica Iordanie continua cu Madaba – Orasul Mozaicurilor si cu Bazilica Sfantul Gheorghe, in incinta careia s-a descoperit in 1896 o harta din mozaic, conservata perfect in pardoseala bisericii, ce dateaza din sec. VI -cele doua milioane de bucati de pietre colorate infatiseaza dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne indreptam spre Muntele Nebo, aflat la 800m deasupra nivelului marii, munte care potrivit traditiei iudaice este muntele biblic de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei - Tara Sfanta, in care insa nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Se continua drumul prin Wadi Moujeb spre Kerak si se viziteaza castelul datand din perioada bizantina si epoca mamelucilor. Cina si cazare zona Petra hotel 4*.

Ziua 4 Petra – Wadi Rum /115km
Dupa micul dejun, ne indreptam spre capitala nabateenilor - Petra, denumit si orasul rosu sau a opta minune a lumii antice, orasul a fost pierdut in desert vreme de peste o mie de ani. Petra este comoara nationala a Iordaniei si apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, cu peste 2000 de ani de istorie si 800 de monumente. Accesul in oras se face printr-un defileu lung de 1km, flancat de stanci inalte colorate intens. Templele sunt sapate direct in stanca, iar cea mai cunoscuta cladire este "Trezoreria sau Al Khazneh", un temple sculptat in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m. Renumele acestui temple vine astazi si din scenele filmate aici ale peliculei americane Indiana Jones si Ultima Cruciada. Vizita continua cu Mica Petra, cunoscuta si sub denumirea de Al Beidha (cea alba), datorita culorilor rocilor. Mica Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa, este tot de origine nabataeana si are numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie. Situl este mult mai mic decat Petra, avand trei zone mai largi, legate printr-un canion de 450 m, fiind parte integranta a Parcului Arheologic Petra. Cina si cazare zona Petra, hotel 4*.

Ziua 5 Wadi Rum – Aqaba/75km
Mic dejun. Incepem ziua cu un Jeep Safari de doua ore in desertul Wadi Rum sau Valea Lunii, loc plin de legende si istorie, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Ce ice doresc, pot face si o plimbare optionala cu camila (se achita la fata locului) . Dupa o dimineata plina de senzatii tari, ne deplasam spre statiunea Aqaba, statiune iordaniana la Marea Rosie. Cina si cazare in Aqaba la hotel 4*.

Ziua 6 Aqaba – timp liber
Mic dejun. Zi libera pentru a va bucura de soarele acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii si pentru cei interesati de istoria locului, vizita la fortul construit de mameluci in sec. XVI. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 7 Aqaba – timp liber si optional Croaziera pe Marea Rosie
Mic Dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, va propunem o Croaziera pe Marea Rosie. Cina si cazare hotel 4*.

Ziua 8 Aqaba – optional Betania – Marea Moarta/278km
Mic dejun. Parasim Aqaba si pornim la drum spre Marea Moarta, cel mai jos punct de pe pamant, la 410m sub nivelul marii. Malul iordanian al Marii Moarte atrage prin natura spectaculoasa. Apa Marii Moarte este principalul punct de atractie pentru turisti si pentru cei suferinzi, datorita gradului ridicat de salinitate, cu un continut de sare de 31,5 % si 21 de minerale cunosocute (sodiu, magneziu, brom, potasiu) si 12 alte minerale unice pe Terra. Optional, se poate face o vizita la Betania – la Raul Iordan, in Valea Wadi Al Kharrar, unde in 1996, arheologii locali descoperit dovezi ce atesta faptul ca in acesta este locul biblic al Botezului lui Iisus, loc confirmat si de celebra harta-mozaic a Tarii Sfinte din Biserica "Sfantul Gheorghe" din Madaba, din sec. al VI-lea. Situat pe malul sfant estic al Iordanului, locul botezului este mentionat si in Evanghelia lui Ioan si confirmat de prezenta asezarilor antice descoperite de-a lungul vaii Wadi al Kharrar. Cazare si cina la hotel 4* la Marea Moarta. Seara tarziu, dupa predarea camerelor, ne indreptam spre aeroportul din Amman

Ziua 9 Marea Moarta – Amman - Bucuresti
Sosire la aeroportul din Amman si imbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 02.55 dimineata spre Bucuresti. Aterizare la Otopeni Henri Coanda la ora 06.50.

EXCURSII OPTIONALE

• Plimbare cu camila in Wadi Rum- o ora: 30 USD/persoana
• Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo) : 220 USD/persoana
• Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbque la plaja Berenice: 50 USD/persoana, cu transfer inclus
• Vizita la Betania cu ghid, transfer si bilet intrare : 45 USD/persoana minimum 20 pax.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE

• Zbor TAROM Bucuresti – Amman - Bucuresti (bagaj cala 23 kg, bagaj cabina 10 kg, catering inclus)
• 8 nopti cazare cu mic dejun, din care: 2 nopti Amman hotel 4*; 2 nopti zona Petra hotel 4*; 3 nopti Aqaba hotel 4* si 1 noapte Marea Moarta hotel 4*;
• 7 cine incluse ;
• Taxele de aeroport;
• 1 sticla de apa de persoana in autocar in fiecare zi, mai putin in zilele de minisejur la Aqaba;
• Program de vizitare conform programului
• Toate transferurile din program - autocar cu aer conditionat
• BONUS! JEEP SAFARI in Desertul Wadi Rum!
• Insotitor roman de grup si ghid local pe tot parcursul excursiei
• Asigurare storno si medicala Cocktail Travel Protection
• Transport intern la cerere in rezervare pe rutele mentionate
• Bacsisuri pentru sofer si ghid local

PRETUL NU INCLUDE

• Excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse
• Cheltuieli personale

Oferta din categoria: 
CIRCUIT IORDANIA CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE - 9 zile / 955 EURO
Plecare Pana la
18.Oct.2019 26.Oct.2019 Rezervare
27.Sep.2019 05.Oct.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.07.2019
# #