Circuit CIRCUIT IORDANIA - TOAMNA 2020 - ISTORIE & RELAXARE

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

CIRCUIT IORDANIA - TOAMNA 2020 - ISTORIE & RELAXARE / 9 zile

» Plecari: 16.Oct.2020, 30.Sep.2020, 18.Sep.2020

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 2088 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Amman–Jerash-Ajloun- Madaba–Petra–Wadi Rum-Muntele Nebo-Kerak
Aqaba minisejur la Marea Rosie-Betania–Marea Moarta


Ziua 1 Bucuresti – Amman
La ora 22:30 Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu insotitorul de grup si imbarcare la cursa TAROM cu destinatia Amman.

Ziua 2 Amman - Tur de oras – Jerash - Ajloun
Decolare ora 00:30 din Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala), dupa terminarea formalitatilor si recuperarea bagajelor de cala, transfer si cazare in Amman la hotel 4*. La ora 10:00 dimineata, intalnire cu ghidul pentru plecare spre orasul antic Jerash situat la aprox 60 km in nordul Ammanului. Jerash-ul are o istorie bogata, care incepe in neolitic. A devenit oras in vremea lui Alexandru cel Mare (aprox. 333–331 i.e.n), iar sub dominatia romana a cunoscut epoca sa de aur. Astazi, este considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane. Ascuns de secole in nisip, inainte de a fi excavat si restaurat in ultimii 70 ani, Jerash este un exemplu de oras roman bine conservat avand strazi asfaltate, coloane, temple, teatre, piete, bai si fantani. Drumul continua spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian si-a petrecut iarna din 129-130 si unde a ridicat un arc, asa cum a facut-o peste tot in periplul sau. Vizita continua cu turul orasului Amman, un oras modern, intins pe 19 coline, ce reprezinta capitala Regatului Hasemit al Iordaniei. Adesea mentionat ca “orasul alb” datorita dimensiunii sale reduse, Amman ofera o varietate de situri. Orasul este strajuit de citadela cu cele mai vechi fortificatii, unde sapaturile arheologice au scos la iveala ruine din perioada neolitica, precum si cea elenistica. Citadela include mai multe structuri, cum ar fi Templul lui Hercule, Palatul Umayyad si Biserica bizantina. La poalele Cetatii se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri si care este inca gazda unor evenimente culturale importante. Cina si cazare la hotel 4* in Amman.

Ziua 3 Amman – Madaba – Nebo – Petra/270km
Mic dejun. Incursiunea in Iordania continua cu Madaba – Orasul Mozaicurilor si Bazilica Sfantul Gheorghe, in incinta careia s-a gasit in 1896 o harta din mosaic, conservata in pardoseala bisericii, ce dateaza din sec.VI -cele doua milioane de bucati de pietre colorate infatiseaza dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne indreptam mai apoi spre Muntele Nebo, aflat la 800m deasupra nivelului marii. Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei - Tara Sfanta, in care insa nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Se continua drumul prin Wadi Moujeb spre Kerak si se viziteaza castelul datand din perioada bizantina si epoca mamelucilor. Cina si cazare la hotel 4* in zona Petra.

Ziua 4 Petra/Wadi Rum – Aqaba la Marea Rosie/190 km
Mic dejun. O zi pentru explorarea capitalei nabateenilor - Petra, orasul rosu, a opta minune a lumii antice. Pierdut in desert vreme de peste o mie de ani, Petra este comoara nationala a Iordaniei si apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, cu peste 2000 de ani de istorie si 800 de monumente. Accesul in oras se face printr-un defileu lung de 1km, flancat de stanci inalte, colorate intens. Templele sunt sapate direct in stanca, iar cea mai cunoscuta cladire este "Trezoreria sau Al Khazneh", un templu sculptat in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m. Renumele acestui templu vine astazi si din scenele filmate aici pentru pelicula americana Indiana Jones. Vizita continua cu Mica Petra, cunoscuta si sub denumirea de Al Beidha (cea alba) si este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa. Este tot de origine nabateana si are numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie. Situl este mai mic ca Petra, are un canion de 450m si este parte integranta a Parcului Arheologic Petra. Urmeaza un Jeep Safari de doua ore in desertul Wadi Rum-Valea Lunii, loc legendar, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face o plimbare pe camila (se achita la fata locului). Ne deplasam la Aqaba, statiunea iordaniana la Marea Rosie. Cina si cazare la hotel 4* in Aqaba.

Ziua 5 Aqaba – timp liber si optional Croaziera pe Marea Rosie
Mic Dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, va propunem o Croaziera pe Marea Rosie cu pranz barbeque. Cina si cazare la hotel 4* in Aqaba.

Ziua 6 Aqaba – timp liber pentru odihna si plaja la Marea Rosie
Mic dejun. Zi libera pentru a va bucura de soarele acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii si pentru cei interesati de istoria locului, vizita la fortul construit de mameluci in sec. XVI. Cina si cazare la hotel 4* in Aqaba.

Ziua 7 Aqaba - optional Betania – Marea Moarta/230 km
Mic dejun. Parasim Aqaba dimineata devreme si ne indreptam spre Marea Moarta. Optional, se poate face o vizita la Betania – la Raul Iordan, in Valea Wadi Al Kharrar, unde in 1996, arheologii locali descoperit dovezi ce atesta faptul ca acesta este locul biblic al Botezului lui Iisus, loc confirmat si de celebra harta-mozaic a Tarii Sfinte din Biserica Sf. Gheorgh din Madaba. Situat pe malul sfant estic al Iordanului, locul botezului este mentionat si in Evanghelia lui Ioan si confirmat de prezenta asezarilor antice descoperite de-a lungul vaii Wadi al Kharrar. Cazare si cina la hotel 4* la Marea Moarta.

Ziua 8 Marea Moarta - o zi relaxanta intr-un loc unic in lume
Mic dejun. O zi la Marea Moarta, cel mai jos punct de pe pamant, la 410 m sub nivelul marii. Coasta Iordaniei la Marea Moarta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa cu grad ridicat de salinitate. Continutul de sare al acesteia este de 31,5 % si 21 de minerale, inclusiv magneziu, sodiu, potasiu si brom, plus 12 alte minerale care nu se gasesc in nici un alt loc de pe Terra. Studiile au aratat ca o combinatie de apa de la Marea Moarta si namolul negru gasit de-a lungul tarmului, pot avea beneficii semnificative pentru sanatate. Cazare si cina la hotel 4* la Marea Moarta

Ziua 9 Marea Moarta – Amman/70 km - Bucuresti
Dupa predarea camerelor, ne indreptam spre aeroportul din Amman pentru imbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 03.55 dimineata spre Bucuresti. Aterizare la Otopeni Henri Coanda la ora 06.50.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE
Zbor TAROM Bucuresti – Amman - Bucuresti (bagaj cala 23 kg, bagaj cabina 10 kg, catering inclus)
8 nopti cazare, din care: 2 nopti Amman hotel 4*; 1 noapte zona Petra: 3 nopti Aqaba hotel 4*; 2 nopti la Marea Moarta hotel 4*. Atentie! Cazarea se face imediat la sosirea in Amman, iar la Marea Moarta cazarea este inclusa pana la efectuarea transferului de la Marea Moarta la Aeroportul din Amman!
7 mic dejunuri si 7 cine incluse la destinatie
Taxele de aeroport;
1 sticla de apa de persoana in autocar, in fiecare zi de vizite, mai putin in zilele de minisejur de la Aqaba si Marea Moarta;
vizitele si excursiile prevazute in program: Amman-Citadela si teatrul roman, Jerash, Ajloun, Mozaicul din Madaba, Castelul Kerak, Petra si Mica Petra, Desertul Wadi Rum;
Toate transferurile din program cu autocar cu aer conditionat
JEEP SAFARI in Desertul Wadi Rum inclus!
Insotitor roman de grup si ghid local pe tot parcursul excursiei
Asigurare storno si medicala Cocktail Travel Protection
Transport intern la cerere in rezervare pe rutele mentionate
Bacsisurile pentru soferul si ghidul local

PRETUL NU INCLUDE
Excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse
Cheltuieli personale

R.C

Oferta din categoria:


 
CIRCUIT IORDANIA - TOAMNA 2020 - ISTORIE & RELAXARE - 9 zile / 2088 EURO
Plecare Pana la
16.Oct.2020 24.Oct.2020 Rezervare
30.Sep.2020 08.Oct.2020 Rezervare
18.Sep.2020 26.Sep.2020 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 18.03.2020
# #