Circuit IORDANIA - CIRCUIT 2022 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE SI MAREA MOARTA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

IORDANIA - CIRCUIT 2022 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE SI MAREA MOARTA / 8 zile

» Plecari: 28.Dec.2023, 25.Nov.2022, 14.Oct.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1065 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Amman–Jerash-Madaba–Nebo-Petra–Wadi Rum–Kerak-Aqaba-Betania–Marea MoartaPentru plecare Revelion 28.12.2022 pretul este 1335 euro/ pers

Descriere
Amman–Jerash-Madaba–Nebo-Petra–Wadi Rum–Kerak-Aqaba-Betania–Marea Moarta
Zboruri TAROM din Bucuresti, Iasi si Timisoara

• NOU! Plecari din Bucuresti si din Iasi si Timisoara, cu supliment de la 60 €/persoana
• Toate vizitele mentionate in program sunt incluse si intrarile la Citadela din Amman, Jerash, Ajloun, la mozaicul din Madaba, Muntele Nebo, Castelul din Kerak, Petra, Mica Petra cu insotitor de limba romana sig hid iordanian specializat, pe intreaga perioada a circuitului
• Jeep Safari in desertul Wadi Rum este inclus!
• Taxele de aeroport - incluse
• Bacsisurile pentru ghidul local si sofer sunt incluse
• Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection, optionala, subventionata de Cocktail Holidays, la tarif special (10€/persoana)
• Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii Cocktail Holidays


Descriere Program
Ziua 1 Bucuresti – Amman
La ora 22:00 Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu insotitorul de grup si imbarcare la cursa TAROM cu destinatia Amman.

Ziua 2 Amman – Jerash – Ajloun - Tur de oras
Decolare ora 00:30 de la Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala), dupa terminarea formalitatilor si ridicarea bagajelor, transfer si cazare in Amman la hotel 4*. Dimineata, mic dejun la hotel. La ora 10:00 intalnire cu ghidul pentru plecare spre orasul antic Jerash situat la aprox 60 km in nordul Ammanului. Jerash-ul are o istorie bogata, care incepe in neolitic. A devenit oras in vremea lui Alexandru cel Mare (333–331 i.e.n), iar sub dominatia romana a cunoscut epoca sa de aur. Astazi, este considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane. Ascuns de secole in nisip, inainte de a fi excavat si restaurat in ultimii 70 ani, Jerash are strazi asfaltate, coloane, temple, teatre, piete, bai si fantani. Drumul continua spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian si-a petrecut iarna dintre 129-130 si unde a ridicat un arc, asa cum a facut-o peste tot in periplul sau. Vizita continua cu turul orasului Amman, un oras modern, intins pe 19 coline, ce reprezinta capitala Regatului Hasemit al Iordaniei. Adesea mentionat ca “orasul alb”, datorita dimensiunii sale reduse, Amman ofera o varietate de situri. Orasul este strajuit de citadela cu cele mai vechi fortificatii, unde sapaturile arheologice au scos la iveala ruine din perioada neolitica, precum si din cea elenistica. Citadela include mai multe structure: Templul lui Hercule, Palatul Umayyad si Biserica bizantina. La poalele Cetatii se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri, gazda si astazi unor evenimente culturale. Cina si cazare la hotel 4* in Amman.

Ziua 3 Amman – Madaba – Nebo – Petra/271km
Mic dejun. Incursiunea in Iordania continua cu Madaba – Orasul Mozaicurilor si Bazilica Sfantul Gheorghe, in incinta careia s-a descoperit in 1896 o harta din mosaic, conservata in pardoseala bisericii, harta ce dateaza din sec. VI -cele doua milioane de bucati de pietre colorate infatiseaza dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne indreptam mai apoi spre Muntele Nebo, aflat la 800m deasupra nivelului marii. Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei - Tara Sfanta, in care insa nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Se continua drumul prin Wadi Moujeb spre Kerak si se viziteaza castelul datand din perioada bizantina si epoca mamelucilor. Cina si cazare la Petra, hotel 3*/ 4*.

Ziua 4 Petra – Wadi Rum /115km
Dupa micul dejun, ne indreptam spre capitala nabateenilor - Petra, denumit si orasul rosu, oras pierdut in desert vreme de peste 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente. Unii arheologi il numesc a opta minune a lunii antice. Intrarea in oras se face printr-un defileu lung de 1km, care este flancat de fiecare parte de stanci inalte, de culori orbitoare si formatiuni de roci fascinante. Templele sunt sapate direct in stanca, iar cel mai cunoscut este "Trezoreria sau Al Khazneh", sculptat in stil elenistic, cu o inaltime de 42 m si cunoscut si prin scenele de final ale filmului Indiana Jones si Ultima Cruciada, filmate aici. Vizita continua cu Mica Petra, cunoscuta sub denumirea de Al Beidha (cea alba), datorita culorilor rocilor. Pranz inclus. Mica Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa. Locul este tot de origine nabateana si are numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie . Dupa cum sugereaza si numele, este mult mai mic decat Petra, fiind format din trei zone mai largi, conectate printr-un canion de 450 de metri, fiind parte integranta a Parcului Arheologic Petra, desi accesul se face separat. Cina si cazare la Petra, hotel 3*/4*.

Ziua 5 Wadi Rum – Aqaba/75km
Mic dejun. Incepem ziua cu Jeep Safari de doua ore in desertul Wadi Rum sau Valea Lunii, loc plin de legende si istorie, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face si o plimbare optionala cu camila. Dupa o dimineata plina de Aventura, ne deplasam la Aqaba, statiunea iordaniana la Marea Rosie. Cina si cazare la hotel 4/5*.

Ziua 6 Aqaba – timp liber si Croaziera pe Marea Rosie
Micul dejun. Zi libera pentru a va bucura de soarele acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii si pentru cei interesati de istoria locului, vizita la fortul construit de mameluci in sec. XVI. Optional, propunem o Croaziera pe Marea Rosie. Cina si cazare la hotel 4/5*.

Ziua 7 Aqaba – Betania – Marea Moarta/278km
Mic dejun. Parasim Aqaba si pornim la drum spre Marea Moarta, cel mai jos punct de pe pamant, la 410m sub nivelul marii. Coasta Iordaniei de la Marea Moarta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa cu grad ridicat de salinitate. Continutul de sare al acesteia este de 31,5 % si contine 21 de minerale, inclusiv magneziu, sodiu, potasiu si brom, plus 12 alte minerale care nu se gasesc in nici un alt loc de pe Terra. Studiile au aratat ca o combinatie de apa de la Marea Moarta si namolul negru gasit de-a lungul tarmului, pot avea beneficii semnificative pentru sanatate. Optional, puteti face o vizita la Betania, unde din 1996, la Raul Iordan, in Valea Wadi al Kharrar, arheologii iordanieni au descoperit dovezi clare care atesta faptul ca in acest loc a fost botezat Iisus Hristos. Locul este confirmat de textele biblice, istorisirile pelerinilor si ale istoricilor, traditiile locale ortodoxe, precum si informatiile inscrise in celebra harta-mozaic a Tarii Sfinte din Biserica "Sfantul Gheorghe" din Madaba, din secolul al VI-lea d.Hr. "Betania de dincolo de Iordan" este de fapt malul estic al raului sfant. In Evanghelia lui Ioan se spune ca IIsus a trecut Iordanul spre locul unde Ioan a botezat pentru prima oara, iar asezarile antice descoperite de-a lungul vaii si pe vechiul loc de varsare a raului acestuia in Iordan, confirma informatiile evanghelice. Cazare si cina la hotel 4* la Marea Moarta.

Ziua 8 Marea Moarta – timp liber pentru odihna
Micul dejun. Zi libera pentru odihna, plaja si relaxare in apele cu efect miraculous ale Marii Moarte. Seara, cina la hotel 4* la Marea Moarta.

Ziua 9 Marea Moarta – Amman - Bucuresti
Dupa predarea camerelor, ne indreptam spre aeroportul din Amman, pentru imbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 03.55 dimineata spre Bucuresti. Aterizare la Otopeni Henri Coanda la ora 06.50.

Descriere Hoteluri
• AMMAN – Hotel Sadeen 4*sau similar;
• PETRA – Hotel La Maison 3* sau Amra Palace 3* sau similar
• AQABA – Hotel Oryx Aqaba 5* sau similar
• MAREA MOARTA – Hotel Ramada Resort and Spa 4* sau similar

Excursii optionale - preturi informative
• Plimbare cu camila in Wadi Rum- o ora: 35 USD/persoana, pentru min. 15 pax.
• Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo) : 225 USD/persoana, indiferent de numarul total de participanti.
• Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbeque la plaja Berenice: 58 USD/persoana, transfer inclus, pentru min. 20 pax.
• Vizita la Betania-Jerash cu ghid, transfer si bilet intrare : 95 USD/persoana min. 20 pax.


Servicii incluse:
Zbor TAROM Bucuresti – Amman - Bucuresti (bagaj cala 23 kg, bagaj cabina 8 kg)
8 nopti cazare, din care: 2 nopti Amman hotel 4*; 2 nopti Petra hotel 3*sup/4*; 2 nopti Aqaba hotel 5*; 2 nopti la Marea Moarta hotel 4*. Atentie! Cazarea se face imediat la sosirea in Amman, iar la Marea Moarta cazarea este inclusa pana la efectuarea transferului de la Marea Moarta la Aeroportul din Amman, pentru plecarea spre Bucuresti!
7 mic dejunuri si 7 cine incluse la destinatie si in pranz inclus la Petra
Taxele de aeroport;
1 sticla de apa de persoana in autocar, in fiecare zi de vizite, mai putin in zilele de minisejur de la Aqaba si Marea Moarta;
vizitele si excursiile prevazute in program: Amman-Citadela si teatrul roman, Jerash, Ajloun, Mozaicul din Madaba, Castelul Kerak, Petra si Mica Petra, Desertul Wadi Rum;
Toate transferurile din program cu autocar cu aer conditionat
JEEP SAFARI in Desertul Wadi Rum inclus!
Insotitor roman de grup si ghid local pe tot parcursul excursiei
Bacsisurile pentru sofer si ghid local
Facilitarea testului PCR, la clinica acreditata, la tarif preferential pentru turistii
PRETUL NU INCLUDE
Asigurare Medicala si STORNO Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tarif subventionat Cocktail Holidays (10 €/persoana)
Contravaloarea testului PCR inaintea plecarii din tara sau la destinatie, care intra in sarcina calatorului, functie de conditiile impuse de autoritati la data calatoriei
Excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse
Cheltuieli personale
Supliment pentru pat suplimentar copil 06-11,99 la cerere, aprox. 100 USD
Supliment bilet de avion Tarom cursa interna de la iIASI TIMISOARA – de la 60 € de persoana, functie de disponibilitatea la momentul definitivarii grupului!

Detalii zbor
Zbor Nr. zbor Data Decolare Ora Aterizare Ora Durata zbor
Dus RO 187 14-10-2022 Bucuresti Otopeni 00:30 Amman Queen Alia 03:10 02:40
Intors RO 188 21-10-2022 Amman Queen Alia 03:55 Bucuresti Otopeni 06:50 02:55nformatii referitoare la Covid 19
Informatii referitoare la Covid 19 – conditii de calatorie informative, cu actualizare pe site www.mae.ro – Iordania – la data de 20.10.2021
Începând cu luna iunie 2021, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:
• să prezinte, inclusiv în format tipărit (printat), un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data îmbarcării, inclusiv persoanele vaccinate. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
• să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html înainte de îmbarcare. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;
• pentru persoanele vaccinate cu schema completă (toate vaccinurile utilizate în România sunt recunoscute) nu se mai solicită efectuarea celui de-al doilea test PCR la sosirea în Iordania. Certificatul de vaccinare se prezintă și în format printat / original și se atașează la aplicația online pentru obținerea codului QR;
• persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă trebuie să obțină codul QR, să accepte efectuarea celui de-al doilea test molecular tip PCR la sosirea în Iordania și să achite anterior călătoriei contravaloarea acestuia de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie recepționat prin mesaj tip SMS. Plata se va efectua online prin intermediul paginii de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură. În situația în care rezultatul testului este pozitiv se va impune măsura autoizolării pentru o perioadă de 7 zile la domiciliul declarat sau în locații special amenajate în acest scop, cu suportarea cheltuielii de către pasager;
• să completeze declarația disponibilă la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf și să o prezinte la îmbarcare;
• să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;
• să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventuale simptome specifice COVID-19;
• persoanele care declară orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență sunt amendate cu o sumă în cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.
Important! Persoanele nevaccinate sunt obligate sa achite online inaintea plecarii din Romania, c/val tesului PCR la sosirea in Iordania, costul acestuia fiind de aproximativ 38 USD/persoana
Oferta din categoria:


 
IORDANIA - CIRCUIT 2022 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE SI MAREA MOARTA - 8 zile / 1065 EURO
Plecare Pana la
28.Dec.2023 04.Jan.2024 Rezervare
25.Nov.2022 02.Dec.2022 Rezervare
14.Oct.2022 21.Oct.2022 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 03.10.2022
# #