Circuit Iordania Experience

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Iordania Experience / 9 zile

» Plecari: 12.Nov.2019, 15.Oct.2019, 24.Sep.2019, 17.Sep.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 725 EURO de persoana
Oferta valabila pana la date de: 12.11.2019
» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Amman – Jerash – Ajloun– Madaba – Muntele Nebo – Petra – Wadi Rum – AqabaBethany – Marea Moarta


PROGRAM

Ziua 1. București – Amman
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Amman.

Ziua 2. Amman
Dupa aterizare, imbarcare in microbuzul de transfer la hotelul nostru din Amman. Cazare si program liber. Seara cina la hotel.

Ziua 3. Amman – Jerash – Ajloun
Un melanj al vestigiilor incluse în Patrimoniul UNESCO, al orașelor săpate în stâncă roșiatică și a dunelor șerpuite de nisip, Iordania este o oază de liniște și pace. Hai să o descoperim împreună! De dimineață, pornim în explorarea Iordaniei, cu tot ce are mai fermecător și impresionant. Facem un tur panoramic al orașului Amman, trecem pe lângă Citadelă, fost teatru roman, apoi mergem spre nord și ajungem în Jerash, unde vizităm cel mai bine conservat oraș roman, Decapolis. Admirăm Oval Plaza, Templul lui Zeus, Teatrul de Sud și cel de Nord și frumoasa catedrală din secolul al IV-lea Sf. Teodor. Continuăm călătoria cu o vizită în Ajloun, cu a sa impresionantă fortăreață medievală Qala at el-Rabbad, construită acum aproape un veac. Ne întoarcem în Amman pentru cazare și cină la acelasi hotel.

Ziua 4. Amman – Muntele Nebo – Madaba – Petra
După mic-dejun, mergem către Petra, străbătând Autostrada Regelui, o șosea folosită continuu mai bine de 5.000 de ani și considerată una dintre cele mai vechi din lume. Ne oprim la Muntele Nebo, unde se crede că este îngropat Moise și unde se află o bisericuță franciscană din secolul al IV-lea. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” - Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Ajungem în Petra, cinăm și ne retragem la hotel.

Ziua 5. Petra – Mica Petra – Wadi Rum
Avem toată ziua la dispoziție să descoperim comorile din Petra, faimoasa capitala a regatului Nabateenilor, a carui populaţie a dispărut misterios. Parcurgem drumul care şerpuieşte prin canionul ingust si ni se dezvaluie incredibilul oras antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani și votat una dintre cele șapte noi minuni ale lumii. Vedem Mormântul Obelisc, apoi străbatem îngustul canion Siq pentru a ajunge la cel mai impresionant monument din zonă, Tezaurul. Se numește așa datorită confuziei beduinilor, care credeau că este tezaur, însă este mormântul maiestuos al Regelui Aretas al III-lea. Admirăm teatrul, mormintele regale și, pentru fotografii de neuitat, putem urca pe uriașul monument al Mănăstirii, care oferă, după spusele localnicilor, cea mai bună panoramă din zonă. În 1985, Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept „una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”. Ne continuam programul si mergem la unul dintre cele mai importante situri arheologice din regiune, unde se găsesc ruine din perioada neolitică, unele având chiar 9.000 de ani vechime. Vizităm Beidha și Siq el-Barid, numită și Mica Petra, datorită asemănării arhitecturale dintre ele și multitudinii de monumente și construcții săpate în stâncă. De aici, plecăm spre sud și ne oprim la Wadi Rum Cazare si cina in tabara de beduini (tabara de corturi cu grup sanitar propriu).

Ziua 6. Wadi Rum – Aqaba
Wadi Rum, supranumit de localnici Valea Lunii, locul oferă prijelul de a ne plimba prin deșert cu o mașină de teren și a admira peisajul selenar. La finalul periplului de două ore, beduinii ne vor aștepta cu ceai proaspăt și plin de arome.

Dupa aventura in desert vom descoperi o altă latură surprinzătoare a Iordaniei. Plecăm la Aqaba, aflat în însoritul golf al Mării Roșii, unde clima este tot timpul blândă. Orașul încârcat de istorie oferă o priveliște de vis, cu munți pitorești și mare azur și îmbie anual o mulțime de turiști. Este destinația perfectă pentru cei dornici să facă plajă, să practice sporturi nautice sau să exploreze apele Mării Roșii, populate cu sute de specii de corali, bureți și pești multicolori. După o zi plină de surprize, ne retragem la hotel pentru odihnă. Cazare si cina.

Ziua 7. Aqaba – Marea Moarta
Program liber in Aqaba. Dupa amiaza plecam spre nord si ne oprim intr-una dintre statiunile de la Marea Moarta. Cazare la hotel. Program liber. Cina.

Ziua 8. Marea Moarta – El-Maghtas – Amman
Program liber la dispozitie pentru plaja si relaxare. Dupa amiaza plecare spre El-Maghtas locul unde a fost botezat Iisus Hristos. Se află pe malul râului Iordan și are semnificație majoră în trei religii: iudaică, creștină și islamică, fiind locul unde Profetul Ilie s-a ridicat la ceruri.

După ce ne încărcăm cu spiritualitate ne indreptam spre Amman. Transfer la aeroportul din Amman pentru zborul spre casa.

Ziua 9. Amman – Bucuresti
Dimineata devreme sosire in Bucuresti.

COD OFERTA 07


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE
Bilet de avion Bucuresti - Amman si retur;
transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
6 nopți cazare: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 1 noapte in Petra la hotel 3*, 1 noapte in tabara in desertul Wadi Rum, 1 noapte in Aqaba la hotel 4*, 1 noapte la Marea Moarta hotel 4*
6 mic dejun;
6 cine la hoteluri conform programului
vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Petra, Mica Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
plimbare cu magarusii la Petra
ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
ghid local;


NU SUNT INCLUSE
Excursiile opţionale;
Alte taxe şi cheltuieli personale;
Alte mese decat cele mentionate in program;
Bauturile la mese;
Asigurarea medicala si asigurarea storno;
Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandata, aprox. 6 USD/ persoana/ zi).


SUPLIMENTE SI REDUCERI
Supliment de single - 195 €

Oferta din categoria: 
Iordania Experience - 9 zile / 725 EURO
Plecare Pana la
12.Nov.2019 20.Nov.2019 Rezervare
15.Oct.2019 23.Oct.2019 Rezervare
24.Sep.2019 02.Oct.2019 Rezervare
17.Sep.2019 25.Sep.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 30.07.2019
# #