Circuit IORDANIA - REVELION 2021 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE 4*

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

IORDANIA - REVELION 2021 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE 4* / 9 zile

» Plecari: 27.Dec.2020

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1304 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Bucuresti – Amman-Jerash – Ajloun - Tur de oras-Madaba – Nebo – Petra– Wadi Rum- Aqaba-optional Betania – Marea Moarta-Bucuresti


Descriere Program
Ziua 1/26.12.2020 Bucuresti – Amman
La ora 22:30 Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu insotitorul de grup si imbarcare la cursa TAROM cu destinatia Amman.

Ziua 2/27.12.2020 Amman – Jerash – Ajloun - Tur de oras
Decolare ora 00:30 de la Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala), dupa terminarea formalitatilor si ridicarea bagajelor, transfer si cazare in Amman la hotel 4*. Mic dejun. La ora 10:00 intalnire cu ghidul pentru plecare spre orasul antic Jerash situat la aprox 60 km in nordul Ammanului. Jerash-ul are o istorie bogata, care incepe in neolitic. A devenit oras in vremea lui Alexandru cel Mare (333–331 i.e.n), iar sub dominatia romana a cunoscut epoca sa de aur. Astazi, este considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane. Ascuns de secole in nisip, inainte de a fi excavat si restaurat in ultimii 70 ani, Jerash are strazi asfaltate, coloane, temple, teatre, piete, bai si fantani. Drumul continua spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian si-a petrecut iarna dintre 129-130 si unde a ridicat un arc, asa cum a facut-o peste tot in periplul sau. Vizita continua cu turul orasului Amman, un oras modern, intins pe 19 coline, ce reprezinta capitala Regatului Hasemit al Iordaniei. Adesea mentionat ca “orasul alb”, datorita dimensiunii sale reduse, Amman ofera o varietate de situri. Orasul este strajuit de citadela cu cele mai vechi fortificatii, unde sapaturile arheologice au scos la iveala ruine din perioada neolitica, precum si din cea elenistica. Citadela include mai multe structure: Templul lui Hercule, Palatul Umayyad si Biserica bizantina. La poalele Cetatii se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri, gazda si astazi unor evenimente culturale. Cina si cazare la hotel 4* in Amman.

Ziua 3/28.12.2020 Amman – Madaba – Nebo – Petra/271km
Mic dejun. Incursiunea in Iordania continua cu Madaba – Orasul Mozaicurilor si Bazilica Sfantul Gheorghe, in incinta careia s-a descoperit in 1896 o harta din mosaic, conservata in pardoseala bisericii, harta ce dateaza din sec. VI -cele doua milioane de bucati de pietre colorate infatiseaza dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne indreptam mai apoi spre Muntele Nebo, aflat la 800m deasupra nivelului marii. Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei - Tara Sfanta, in care insa nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Se continua drumul prin Wadi Moujeb spre Kerak si se viziteaza castelul datand din perioada bizantina si epoca mamelucilor. Cina si cazare la Petra, hotel 3*superior/ 4*.

Ziua 4/29.12.2020 Petra – Wadi Rum /115km
Dupa micul dejun, ne indreptam spre capitala nabateenilor - Petra, denumit si orasul rosu, oras pierdut in desert vreme de peste 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente. Unii arheologi il numesc a opta minune a lunii antice. Intrarea in oras se face printr-un defileu lung de 1km, care este flancat de fiecare parte de stanci inalte, de culori orbitoare si formatiuni de roci fascinante. Templele sunt sapate direct in stanca, iar cel mai cunoscut este "Trezoreria sau Al Khazneh", sculptat in stil elenistic, cu o inaltime de 42 m si cunoscut si prin scenele de final ale filmului Indiana Jones si Ultima Cruciada, filmate aici. Vizita continua cu Mica Petra, cunoscuta sub denumirea de Al Beidha (cea alba), datorita culorilor rocilor. Mica Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa. Locul este tot de origine nabateana si are numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie . Dupa cum sugereaza si numele, este mult mai mic decat Petra, fiind format din trei zone mai largi, conectate printr-un canion de 450 de metri, fiind parte integranta a Parcului Arheologic Petra, desi accesul se face separat. Cina si cazare la Petra, hotel 3*superior/4*.

Ziua 5/30.12.2020 Wadi Rum – Aqaba/75km
Mic dejun. Incepem ziua cu un Jeep Safari de doua ore in desertul Wadi Rum sau Valea Lunii, loc plin de legende si istorie, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face si o plimbare optionala cu camila. Dupa o dimineata plina de Aventura, ne deplasam la Aqaba, statiunea iordaniana la Marea Rosie. Cina si cazare la hotel 5*.

Ziua 6/31.12.2020 Aqaba – timp liber
Micul dejun. Zi libera pentru a va bucura de soarele acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii si pentru cei interesati de istoria locului, vizita la fortul construit de mameluci in sec. XVI. Cazare la hotel hotel 5*. Cina Festiva de Revelion la hotelul de 5*. La multi ani 2021!

Ziua 7/01.01.2021 Aqaba – timp liber si optional Croaziera pe Marea Rosie
Mic Dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, propunem o Croaziera pe Marea Rosie. Cina si cazare la hotel 5*.

Ziua 8/02.01.2021 Aqaba – optional Betania – Marea Moarta/278km
Mic dejun. Parasim Aqaba si pornim la drum spre Marea Moarta, cel mai jos punct de pe pamant, la 410m sub nivelul marii. Coasta Iordaniei de la Marea Moarta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este, desigur, apa cu grad ridicat de salinitate. Continutul de sare al acesteia este de 31,5 % si contine 21 de minerale, inclusiv magneziu, sodiu, potasiu si brom, plus 12 alte minerale care nu se gasesc in nici un alt loc de pe Terra. Studiile au aratat ca o combinatie de apa de la Marea Moarta si namolul negru gasit de-a lungul tarmului, pot avea beneficii semnificative pentru sanatate. Optional, puteti face o vizita la Betania, unde din 1996, la Raul Iordan, in Valea Wadi al Kharrar, arheologii iordanieni au descoperit dovezi clare care atesta faptul ca in acest loc a fost botezat Iisus Hristos. Locul este confirmat de textele biblice, istorisirile pelerinilor si ale istoricilor, traditiile locale ortodoxe, precum si informatiile inscrise in celebra harta-mozaic a Tarii Sfinte din Biserica "Sfantul Gheorghe" din Madaba, din secolul al VI-lea d.Hr. "Betania de dincolo de Iordan" este de fapt malul estic al raului sfant. In Evanghelia lui Ioan se spune ca IIsus a trecut Iordanul spre locul unde Ioan a botezat pentru prima oara, iar asezarile antice descoperite de-a lungul vaii si pe vechiul loc de varsare a raului acestuia in Iordan, confirma informatiile evanghelice. Cazare si cina la hotel 4* la Marea Moarta.

Ziua 9/03.01.2021 Marea Moarta – Amman - Bucuresti
Dupa predarea camerelor, ne indreptam spre aeroportul din Amman pentru imbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 03.55 dimineata spre Bucuresti. Aterizare la Otopeni Henri Coanda la ora 06.50.

Descriere Hoteluri
• AMMAN – Hotel Mena Tyche 4* https://menatychehotel.com sau similar;
• PETRA – Hotel Amra Palace 3*superior https://www.amrapalacepetra.com sau similar
• AQABA – Hotel Hyatt Regency Aqaba Ayla Resort https://hyatt.com sau similar
• MAREA MOARTA – Hotel Ramada Dead Sea Resort https://www.ramadaresortdeadsea.com sau similar

Excursii optionale - preturi informative
• Plimbare cu camila in Wadi Rum- o ora: 35 USD/persoana, pentru min. 15 pax.
• Plimbare cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (depinde de conditiile meteo) : 230 USD/persoana, indiferent de numarul total de participanti.
• Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbeque la plaja Berenice: 58 USD/persoana, transfer inclus, pentru min. 20 pax.
• Vizita la Betania-Jerash cu ghid, transfer si bilet intrare : 90 USD/persoana min. 20 pax.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE

• Zbor TAROM Bucuresti – Amman - Bucuresti (bagaj cala 23 kg, bagaj cabina 8 kg)
• 8 nopti cazare, din care: 2 nopti Amman hotel 4*; 2 nopti Petra hotel 3*sup/4*: 3 nopti Aqaba hotel 5*; 1 noapte la Marea Moarta hotel 4*. Atentie! Cazarea se face imediat la sosirea in Amman, iar la Marea Moarta cazarea este inclusa pana la efectuarea transferului de la Marea Moarta la Aeroportul din Amman!
• 7 mic dejunuri si 7 cine incluse la destinatie
• Cina Festiva de Revelion este inclusa – cu singura bautura racoritoare
• Taxele de aeroport;
• 1 sticla de apa de persoana in autocar, in fiecare zi de vizite, mai putin in zilele de minisejur de la Aqaba si Marea Moarta;
• vizitele si excursiile prevazute in program: Amman-Citadela si teatrul roman, Jerash, Ajloun, Mozaicul din Madaba, Castelul Kerak, Petra si Mica Petra, Desertul Wadi Rum;
• Toate transferurile din program cu autocar cu aer conditionat
• JEEP SAFARI in Desertul Wadi Rum inclus!
• Insotitor roman de grup si ghid local pe tot parcursul excursiei
• Asigurare storno si medicala
• Transport intern la cerere in rezervare pe rutele mentionate
• Bacsisurile pentru sofer si ghid local


SERVICII NEINCLUSE

• Excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse
• Cheltuieli personale

C.R

Oferta din categoria:


 
IORDANIA - REVELION 2021 CU MINISEJUR LA MAREA ROSIE 4* - 9 zile / 1304 EURO
Plecare Pana la
27.Dec.2020 04.Jan.2021 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 14.09.2020
# #