Circuit REVELION 2023 IORDANIA O experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

REVELION 2023 IORDANIA O experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie / 9 zile

» Plecari: 29.Dec.2022

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1350 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu:
Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Petra – Wadi Rum – Aqaba –
Marea Moarta – Betania si Jerash (optional)


Ziua 1 (29.12): BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare la ora 00:30 (in noaptea de 27 spre 28 decembrie) si aterizare la ora 03:10 in Amman pe data de 28 decembrie. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la hotel Sulaf Luxury 4* sau similar in Amman. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.
Ziua 2 (30.12): AMMAN
Mic dejun. Azi vom vizita Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Situata pe cel mai inalt deal din Amman se afla Citadela, care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri. Dupa ce vom vizita Citadela si Teatrul Roman, vom avea timp liber pentru o plimbare prin souq. Intoarcere la hotel in Amman, cina si cazare.
Ziua 3 (31.12): AMMAN – MADABA – MT. NEBO – KERAK – AQABA (390 km)
Mic dejun si plecare de la hotelul din Amman spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Tarii Sfinte si a regiunii. Mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit, inclusiv animale de pe continentul african. In drumul nostru spre sudul Iordaniei ne vom opri si la Castelul Kerak pentru o scurta vizita. Castelul Cruciatilor de la Kerak este al treilea ca marime din zona Levantului, iar constructia sa a inceput in anul 1140. Castelul are o silueta impozanta si este situat pe varful unui deal, la 1000 m altitudine. Ne continuam calatoria spre Aqaba, unde vom ajunge in cursul serii. Sosire in Aqaba si cazare la hotel Doubletree by Hilton 5* sau similar. Cina festiva de Revelion la hotel (bauturile nu sunt incluse).
Ziua 4 (01.01): AQABA, MAREA ROSIE
Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Avand in vedere ca cea mai mare comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali, va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Seara, cina si cazare la hotel in Aqaba.
Ziua 5 (02.01): AQABA – WADI RUM (75 km)
Mic dejun la hotel. Plecare spre desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Dupa sosirea in desert vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore. Vom avea privilegiul sa admiram frumusetea magnifica a acestei vai desertice unde vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum “cei sapte stalpi ai intelepciunii”. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. La un moment dat, vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. Optional, plimbare cu camila in desert. Dupa amiaza ne vom caza la o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Cazarea este simpla, in corturi standard cu baie proprie. In aceasta seara vom servi o cina traditionala beduina numita “zarb”; mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. Aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.Ziua 6 (03.01): WADI RUM – PETRA (115 km). VIZITA PETRA – ORASUL DE PIATRA, PATRIMONIU UNESCO.
Dimineata devreme este disponibila urmatoarea activitate optionala in desert: zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum la rasaritul soarelui (organizarea acestei activitati depinde de conditiile meteo. Pentru aceasta activitate sunt disponibile doar 7 locuri; rezervarea pentru zborul cu balonul se face in momentul in care se rezerva circuitul si se achita un avans de 50%, restul sumei urmand a se achita la fata locului). Mic dejun si plecare spre Petra. Sosire la Petra unde vom vizita acest loc uimitor, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept “una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Cazare in Petra la hotel Petra Canyon 4* sau similar. Cina la hotel.
Ziua 7 (04.01): PETRA – MAREA MOARTA (200 km)
Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Sosire si cazare la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau similar, langa tarmul Marii Moarte. Marea Moarta este locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor la suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Cina la hotel.
Ziua 8 (05.01): EXCURSIE OPTIONALA LA BETANIA SI JERASH (175 km)
Mic dejun. Azi, puteti petrece timpul pe tarmul Marii Moarte, sau puteti opta pentru o excursie optionala la Jerash si Betania. Betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit in secolul al XVII-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. Intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii. La miezul noptii (in noaptea de 03/04 ianuarie), transfer la aeroportul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.
Ziua 9 (06.01): AMMAN – BUCURESTI
Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:55.Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Amman si retur cu compania TAROM;
• 8 nopti cazare in camera standard: 2 nopti in Amman la hotel 4*, 2 nopti in Aqaba la hotel 5*, 1 noapte in tabara din desertul Wadi Rum, 1 noapte in Petra la hotel 4*, 2 nopti la Marea Moarta la hotel 5* (de prima si ultima noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor);
• mic dejun la hoteluri in zilele 2 – 8;
• 6 cine la hoteluri;
• o cina zarb in desert;
• supliment cina festiva de Revelion la hotel in Aqaba (bauturile nu sunt incluse);
• transport cu autocar local dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
• vizitele si excursiile prevazute in program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Kerak, Petra, plimbare cu jeepul in desertul Wadi Rum, Marea Rosie, Marea Moarta;
• biletele de intrare la obiectivele turistice: Citadela din Amman, Amfiteatrul din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, Castelul Kerak, Petra, Wadi Rum;
• ghid local;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2022. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• excursiile optionale (plimbare cu camila in desert, zbor cu balonul, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania si Jerash);
• alte mese decat cele mentionate in program;
• bauturile la mese;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 55 USD/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie.

Supliment cort martian la tabara din desert: 200 USD/ cort/ noapte. Acesta se confirma in functie de disponibilitate, iar solicitarea pentru cort martian se face in momentul rezervarii circuitului.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
30.12.2022 (noaptea de 29/30.12): Otopeni 00:30 – Amman 03:10 durata zbor: 2h40min
06.01.2023 (noaptea de 05/06.01): Amman 04:00 – Otopeni 06:55 durata zbor: 2h45min

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
• Plimbare cu camila in desert: 30 USD/ persoana; durata este de aprox o ora.
• Croaziera cu snorkeling, Marea Rosie: 60 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante.
• Zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum: 240 USD/ persoana. Organizarea acestei activitati depinde de conditiile meteo. Pentru aceasta activitate sunt disponibile doar 7 locuri; rezervarea pentru zborul cu balonul se face in momentul in care se rezerva circuitul si se achita un avans de 50%, restul sumei urmand a se achita la fata locului.
• Betania si Jerash: 95 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local si biletele de intrare la cele doua obiective turistice.
ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
 Documente necesare calatoriei pentru cetatenii romani: pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania.
 Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar

Oferta din categoria:


 
REVELION 2023 IORDANIA O experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie - 9 zile / 1350 EURO
Plecare Pana la
29.Dec.2022 06.Jan.2023 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 05.09.2022
# #