Circuit IRAN-Pe urmele padisahilor si a Seherezadei-pret de la 1790 euro!!-128

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

IRAN-Pe urmele padisahilor si a Seherezadei-pret de la 1790 euro!!-128 / 14 zile

» Plecari: 23.Sep.2019

» Transport: cu Avion
» Durata: 14 zile
» Pret: de la 1790 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Teheran - Tabriz - Hamedan - Susa - Shiraz - Persepolis - Pasargad - Yazd - Esfahan - Kashan - Kangavar - Kermanshah - Ahwaz - Bishapur - Zanjan


Ziua 1 / 23.09.2019: Bucuresti – Istanbul – Tabriz
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 11:25), de unde se va pleca spre Tabriz cu zborul TK 882 (21:30 / 00:40).
Ziua 2 / 24.09.2019: Tabriz
Sosire la ora 00:40 la Tabriz. Transfer pentru cazare la Hotel Pars Elgoli 5* (sau similar). Mic dejun. Vom porni in turul panoramic al orasului care va include Moscheea Albastra, construita in anul 1465, la ordinul lui Shah Jahan, coducatorul dinastiei Kara Koyunlu, care a fost grav avariata de un cutremur in anul 1779 si a carei reconstructie a inceput in anul 1973, din ordinul lui Reza Memaran Benam si sub supravegherea Ministerului Iranian al Culturii. Vom vedea in continuare Primaria, in interiorul careia vom admira o colectie impresionanta de covoare, dupa care vom explora bazarul. Ne vom indrepta apoi spre Kanduvan, un impresionant sat troglodit situat in nord-estul Iranului, populat de oameni care traiesc de mai bine de 700 de ani aici, in locuinte sapate in stanca bizarelor formatiuni conice de la baza muntelui Sahand, mici pesteri facute de mainile stramosilor lor si transformate in locuinte propice traiului. Formele de relief ciudate de la Kandovan au aparut datorita activitatii vulcanice, succedata de eroziunea produsa de apa si vant. Intoarcere la Tabriz pentru cina si cazare la Hotel Pars Elgoli 5* (sau similar).
Ziua 3 / 25.09.2019: Tabriz – Zanjan
Mic dejun. Plecare spre Zanjan unde vom vizita Mausoleul Soltanieh, avand primul dom cu pereti dubli din Iran, care cantareste 200 t si care se inalta la 49 m, fiind inconjurat de opt minarete, corespunzatoare colturilor constructiei octogonale a mausoleului construit in sec. al XIV-lea, mausoleu construit initial pentru a gazdui ramasitele celui de-al treilea imam siit, ulterior devenit mausoleul lui Oljeitu, un conducator al dinastiei Ilkhanide, succesoarea Imperiului Mongol. Alaturi de Catedrala Santa Maria din Florenta si Hagia Sofia din Istanbul, Soltaniyeh se numara printre cele mai inalte monumente istorice religioase din lume. Cina si cazare la Hotel Grand Zanjan 4* (sau similar).
Ziua 4 / 26.09.2019: Zanjan – Hamedan
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Hamedan, una dintre cele mai vechi asezari urbane locuite continuu, centru de civilizatie si capitala mai multor dinastii care au condus Iranul de-a lungul mileniilor. Vom vizita mormantul reginei Ester (sotia lui Xerxes) si a lui Mordechai, Mausoleul marelui filozof Avicena, cel care a scris peste 450 de lucrari, majoritatea in domeniul filozofiei si a medicinei, Mausoleul lui Baba Taher, unul dintre cei mai respectati poeti ai literaturii persane, Ganjnameh – inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes si Domul Alaviyan. Cina si cazare la Hotel Babataher 4* (sau similar).
Ziua 5 / 27.09.2019: Hamedan – Kangavar – Kermanshah
Mic dejun. Vom pleca spre Kangavar, unde vom vizita Templul Anahita si Bisotun, care din anul 2006 este trecut pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vedea basorelieful realizat la comanda lui Darius I odata cu urcarea sa pe tronul persan in anul 521 i.Hr., in josul caruia se afla o inscriptie cuneiforma scrisa in 3 limbi ce relateaza lupta dusa de Darius I cu guvernatorii care au vrut sa ia o parte din imperiul creat de Cyrus. Traseul va continua spre Kermanshah unde vom vizita Tagh e Bostan, monument renumit sculptat in piatra, cu basoreliefuri si inscriptii din perioada regilor sassanizi. Vizita va continua cu Tekieh Moaven Ol Molk, monument istoric care dateaza din anul 1894 si cu bazarul unde se pot admira si cumpara produsele locale. Cina si cazare la Hotel Parsian 4* (sau similar).
Ziua 6 / 28.09.2019: Kermanshah – Susa – Ahwaz
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Susa, oras fondat in jurul anului 4.200 i.Hr. Fosta capitala a imperiului elamit, orasul a avut un rol major in istoria Orientului Mijlociu, fiind mentionata in Biblia ebraica, Tanah. Este de asemenea locul in care a fost descoperita singura reprezentare a Codului lui Hamurabi, cea mai veche culegere de legi a omenirii, gazduita acum de Muzeul Luvru, din Paris. In literatura istorica, Susa apare in inregistrari sumeriene foarte timpurii: de exemplu descris ca un loc al asculatorilor zeitei Inanna, divinitatea principala din Uruk sau in opera „Enmerkar si Domnul Arattei”. Vom vizita Palatul Apadana si Mormantul Proorocului Daniil, dupa care ne vom indrepta spre Chogha Zanbil, unde se afla cel mai mare zigurat, cel mai vechi monument de mari dimensiuni cunoscut in Iran, la fel de impozant ca si piramidele din Egipt. Acesta a fost ridicat de Untash – gal, rege al Elamului, in jurul anului 1250 i.Hr, monument trecut pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom pleca apoi spre Ahwaz pentru cina si cazare la Hotel Pars 5* (sau similar).
Ziua 7 / 29.09.2019: Ahwaz – Bishapur – Shiraz
Mic dejun. Plecare spre Bishapur, oras fondat de regele sassariz Shapur I, in anul 266. Dupa ce vom vizita Bishapurul, ne vom indrepta spre Shiraz, capitala provinciei Fars (de unde provine si numele limbii persane, farsi persana), fosta capitala a Persiei. Shiraz este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare. Cina si cazare la Hotel Chamran 5* (sau similar).
Ziua 8 / 30.09.2019: Shiraz
Mic dejun. In aceasta zi vom explora Shirazul, vom vedea Poarta Coranului, Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane, colos literar al sec. al XIV-lea, Mormantul lui Saadi, un mare poet persan, ale carui carti sunt inca citite in Iran si India, Moscheea Nasir al Mulk, construita in perioada anilor 1876-1888, exteriorul acesteia fiind relativ traditional, insa in interior totul pare a prinde viata, datorita jocului de culori si de lumini dat de vitralii. In fiecare zi, de la primele raze ale soarelui, totul se transforma intr-un amestec de modele si culori fermecatoare pe podeaua moscheii. In plus, pe pereti si pe tavan, moscheea este ornata cu mozaicuri, arcade si cupole colorate. Datorita faptului ca majoritatea dintre acestea sunt trandafirii, lacasul de cult a mai fost numit si Moscheea Roz. Turul va continua cu moscheea de diamant, Shah Cherargh (acces permis doar in curtea interioara), Hammamul Vakil si Bazarul orasului. Cina si cazare la hotel Chamran 5* (sau similar).
Ziua 9 / 01.10.2019: Shiraz – Persepolis – Pasargad – Yazd
Mic dejun. Plecare spre Persepolis, centrul marelui imperiu persan, capitala oficiala a Ahemenizilor, piesa de rezistenta a artei ahemenizilor. Orasul a fost numit de catre vechii persi - Parsa, denumirea de Persepolis venind pe filiera greaca, fiind compus din "perses" si "polis" (orasul persilor). Acesta se remarca prin palatele construite pe rand sau adaugirile facute de Xerxes I, Artaxerxes, Xerxes II, Darius II, Cirus II, Artaxerxes II si III, Darius III, intregul proces durand aproximativ 150 de ani. Amplasarea constructiilor aici se datoreaza si vecinatatii cu Raul Pulvar. Orasul a fost insa distrus aproape in totalitate in anul 330 i.Hr. de Alexandru cel Mare. Persepolis este cel mai renumit obiectiv turistic din Iran, ruinele ramase pastrand si astazi grandoarea acelor vremuri, acestea fiind declarate pe o raza de 60 km, Patrimoniu Mondial UNESCO. Ziua va continua cu vizitarea necropolei Naqsh e Rustam, care dateaza din jurul anului 1000 i.Hr., unde sunt inmormantati Darius cel Mare si succesorii sai, mormintele lor fiind taiate in stanca si amplasate la inaltime. Traseul zilei va continua spre Pasargad, prima capitala a triburilor iraniene si a Imperiului Ahemenid, dupa care ne vom indrepta spre Yazd. Cina si cazare la Hotel Dad 4* (sau similar).
Ziua 10 / 02.10.2019: Yazd – Esfahan
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita orasul Yazd, situat in desert, unde exista o minoritate care inca pastreaza cultul lui Zoroastru. Arhitectura orasului este unica prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant) care se intalnesc in Iranul central si sudic, motiv pentru care se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Templul Zoroastrian Ateshkade, numit si Templul Focului, deoarece Religia lui Zoroastru pune mare accent pe maretia focului, in templele zoroastriene arzand permanent o flacara sacra. In continuare vom vedea Turnul Tacerii, locul unde erau aruncate oasele mortilor, Piata Amir Chakmaq unde vom admira cladirea ridicata in memoria imamului Hossein, cel ucis la Kerbala de suniti si unde a inceput adevarata ura intre siiti si suniti si vom incheia turul cu o oprire in bazarul orasului. Vom pleca apoi spre Esfahan pentru cina si cazare la Hotel Safir 4* (sau similar).
Ziua 11 / 03.10.2019: Esfahan
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Esfahanului, supranumit “Perla Orientului”, datorita grandorii monumentelor sale si profundei semnificatii istorice. Vom face un tur de oras care va include Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), una dintre cele mai mari din lume, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Aceasta piata care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este inconjurata de
constructii din era Safavid, precum Moscheea Sheikh Lotf Allaf, construita de catre arhitectul sef Shaykh Bahai, in timpul regelui Shah Abbas I, cu scopul de a folosi curtii regale, din acest motiv moscheea neavand minarete, fiind de dimensiuni mai mici. Vom continua cu Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), care are o inaltime de 48 m si 7 etaje, construit in urma unui decret dat de Shah Abbas cel Mare in sec. al XVII-lea. Palatul este bogat in picturi murale naturaliste realizate de Reza Abbassi, cu motive florale, animale si pasari. Vom vizita apoi Catedrala Vank, situata in cartierul armenesc Jolfa al Esfahanului. Aici crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaijan, atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas, au construit in anul 1606 o manastire in interiorul careia au facut o bisericuta numita “Tamaduitoarea tuturor”, iar pe locul acesteia s-a inaltat, dupa 50 de ani, biserica Vank, considerata a fi cel mai important monument crestin din Iran, cunoscuta si ca "Biserica Sfintelor Surori". Inceputa in anul 1655 si terminata in anul 1664 sub supravegherea arhiepiscopului David, in timpul lui Shah Abbas, ea reflecta specificul arhitecturii iraniene, avand un interior spectaculos, decorat cu picturi si miniaturi ce reprezinta imagini biblice ale ingerilor si apostolilor. Ne vom bucura de asemenea si de o oprire la Bazarul Gheisarieh. Cina si cazare la Hotel Safir 4* (sau similar).
Ziua 12 / 04.10.2019: Esfahan – Kashan – Teheran
Mic dejun. Dimineata vom admira Podul Siosepol, cel mai faimos dintre podurile din Esfahan, construit pe pontoane si comandat in anul 1602 de catre Shah Abbas I, compus dintr-o serie de 33 de arcade si Podul Khaju, construit de catre regele persan Shah Abbas al II-lea, servind atat ca pod, cat si ca stavilar, ce leaga cartierul Khaju de cartierul Zoroastrian peste Raul Zayandeh. Plecare spre Kashan, oras-oaza situat la marginea desertului Kavir, pe una dintre cele mai importante rute ale caravanelor. Sahul Abbas I era atat de indragostit de Kashan incat a insistat sa fie inmormantat acolo, nu la Esfahan. Astazi, Kashan este un centru important pentru productia de textile si covoare. Aici vom vizita Casa Tabatabai, construita in anul 1840, aflata in proprietatea uneia dintre cele mai influente familii iraniene. Aceasta are toate elementele arhitecturale ale unei resedinte traditionale din Kashan, inclusiv elemente persane ca “biruni” sau “andaruni”. “Biruni” este partea publica a casei, pe cand “andaruni” este un sector privat al resedintei, in care, pe langa femeile casei, mai aveau dreptul sa intre doar proprietarul casei si fii sai. Vom parasi Kashan, nu inainte de a face o scurta oprire la gradina Fin, care a fost proiectata pentru Shah Abbas I ca o viziune tipic persana a paradisului, un ansamblu geometric unde sirurile de copaci, iarba verde si sursele de apa se combina pentru a-ti induce ideea de belsug si pace. Calatoria noastra va continua spre Teheran, unde vom vizita Mausoleul Khomeini, care adaposteste mormantul lui Ruhollah Khomeini Moosavi si al lui Ahmad Khomeini, al doilea fiu al sau. Cina si cazare la Hotel Kowsar 4* (sau similar).
Ziua 13 / 05.10.2019: Teheran
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Teheranului, capitala Iranului, unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, dar si cel mai mare centru industrial. Asezat la rascrucea unor drumuri comerciale care legau tarmurile Marii Mediterane cu ale Indiei sau ale Marii Caspice cu ale Golfului Persic, strabatute de europeni sau de negustorii arabi, Teheranul a devenit si un cunoscut centru comercial, renumite fiind in lumea intreaga celebrele covoare si bijuteriile persane. Ziua va debuta cu vizitarea Muzeului National al Bijuteriilor, unde vom putea admira printre altele, cel mai mare diamant netaiat din lume, Darya-Ye Nur si “Globe of jewels”, globul pamantesc cu o greutate de 34 kg, construit din aproximativ 52 mii de pietre pretioase. Vom vizita de asemenea Palatul Golestan, fostul palat regal Qajar, unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Teheran, patrimoniu mondial, format din 17 cladiri, muzee si sali, dintre care cea mai spectaculoasa este terasa in mijlocul careia se afla Tronul de Marmura, lucrat din celebra marmura de culoare galbena din provincia Yazd. In continuarea zilei vom vizita Palatul Shah Saad Aabad, construit de catre dinastia Pahlavi, devenit muzeu dupa Revolutia iraniana si in prezent resedinta oficiala a presedintelui Iranului, dupa care vom vizita Bazarul Tajrish, unde vom gasi textile, covoare, bijuterii etc. Cina si cazare la Hotel Kowsar 4* (sau similar).
Ziua 14 / 06.10.2019: Teheran – Istanbul – Bucuresti
Mic dejun. Dimineata timp liber pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 871 (14:20 / 17:20), de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1045 (18:45 / 20:05).


Servicii incluse:

Include
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Tabriz si Teheran – Istanbul – Bucuresti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 13 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*
- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri si 13 cine
- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program
- taxele de intrare la obiective conform program
- ghizi locali
- conducator de grup roman
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa


Nu include
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 325 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza si procesare acte: 60 euro/pers. (se plateste odata cu excursia)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 60 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Iran)

Oferta este valabila in momentul postarii pe site. Locurile sunt limitate!
Agentia Coral Tours isi rezerva dreptul de a modifica preturile si detaliile ofertelor fara o notificare prealabila. Din acest motiv, va rugam sa confirmati detaliile ofertelor de care sunteti interesat inainte de a face o rezervare.

Va rugam contactati agentia pentru verificarea disponibilitatii si a tarifelor!
Pentru alte informatii va stam la dispozitie cu placere

Oferta din categoria: 
IRAN-Pe urmele padisahilor si a Seherezadei-pret de la 1790 euro!!-128 - 14 zile / 1790 EURO
Plecare Pana la
23.Sep.2019 06.Oct.2019 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 15.03.2019
# #